Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: 500 4-paków od EB
#21 PostWysłany: 30 Kwi 2015 08:58 

niebieski
Syf czy nie syf, jest to piwo w pewien sposób kultowe. Podobna sytuacja miała miejsce z Frugo - czy to jest jakiś wspaniały napój? Raczej sam cukier i chemia, a jednak ludzie czekali na jego powrót ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#22 PostWysłany: 30 Kwi 2015 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
W jaki sposób kultowe? To że człowiek się tym truł na studiach bo było w miarę przystępne cenowo nie czyni tego produktu kultowym. W takiej sytuacji kultowym dla mnie winien być ukraiński spiritus rozcieńczany czarnym frugiem przy którym spędziło się wiele czasu w akademiku u kolegi Ukraińca :lol:

Wśród moich znajomych, z którymi kiedyś zapijaliśmy się EB, 10,5 czy innymi sikaczami, koncernowe produkty piwopodobne są bardzo niepopularne.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 30 Kwi 2015 09:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Tomek Zien napisał(a):
W jaki sposób kultowe? To że człowiek się tym truł na studiach bo było w miarę przystępne cenowo nie czyni tego produktu kultowym. W takiej sytuacji kultowym dla mnie winien być ukraiński spiritus rozcieńczany czarnym frugiem przy którym spędziło się wiele czasu w akademiku u kolegi Ukraińca :lol:

Wśród moich znajomych, z którymi kiedyś zapijaliśmy się EB, 10,5 czy innymi sikaczami, koncernowe produkty piwopodobne są bardzo niepopularne.

Wydaje mi się jakby to było przeze mnie napisane :D
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Kwi 2015 09:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Zarówno EB i 10,5 to piwo mojej młodości, podobnie jak @Tomka i też uważam, że to syf był i nie jest dla mnie w żaden sposób kultowe. Kultowy to jest/był BOSMAN i BROK

Tomek Zien napisał(a):
W takiej sytuacji kultowym dla mnie winien być ukraiński spiritus rozcieńczany czarnym frugiem przy którym spędziło się wiele czasu w akademiku u kolegi Ukraińca :lol:

frugiem ?
spiryt ukraiński rozcieńczało się wodą z kranu i ciepłe nieprzegryzione ładowało się ze szklanek :twisted:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 30 Kwi 2015 10:58 

niebieski
Każdy ma inne wspomnienia ;) EB było rozlewane w moim rodzinnym mieście, browar co roku w czerwcu organizował piwowary, mam masę dobrych wspomnień związanych z tym piwem.
Poza tym było to chyba pierwsze piwo, które osiągnęło tak duży marketingowy sukces i tego im nie możemy odebrać. Rozumiem, że teraz reprezentujecie klasę średnią i Wasze podniebienia nie zhańbią się piwem koncernowym, ale ja jednak z uśmiechem na twarzy wypiję puszeczkę EB :)

Wracając do mojego porównania z Frugu - cukier i chemia, ale jednak zdarza mi się z powodu dobrych wspomnień sięgnąć również po tą chemię.

Zresztą chyba trochę odeszliśmy od tematu - może niech ktoś założy temat dotyczący piw z różnych regionów Polski i zakątków świata ?:P
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
spiryt ukraiński rozcieńczało się wodą z kranu i ciepłe nieprzegryzione ładowało się ze szklanek :twisted:[/quote]

:lol: :lol: :lol: Właśnie przypomniałeś mi ten smak :mrgreen:
cypel lubi ten post.

#27 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Też mam masę dobrych wspomnień i EB towarzyszyło mi w wielu przyjemnych sytuacjach ale naprawdę jest teraz na rynku masa piw, wcale niewiele droższych, które jednak smakują jak piwo a nie woda z gazem. Niestety, po produkcie obecnych czasów i "Grupie Żywiec" nie spodziewam się niczego dobrego. Ot taki chłyt matekingdody i granie na sentymentach.

Btw, to nie jest kwestia klasy średniej i kalania podniebienia. Organizm mi się autentycznie buntuje przeciwko koncerniakom.
cypel napisał(a):
spiryt ukraiński rozcieńczało się wodą z kranu i ciepłe nieprzegryzione ładowało się ze szklanek :twisted:

Później i owszem ale ja rzadko wytrzymywałem do tego momentu :lol:
 Profil Relacje PM off
Poznaniakk lubi ten post.

#28 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:38 

Powpisywałem im tam PESEL i US z czapy. Adres za miesiąc też zmieniam. Wczoraj kupiłem jedno EB z Biedronki i powiem, że syf jak cholera ;P. Dzisiaj kurier przytargał ten 4-pak, jutro juwenalia się zaczynają no to przejdzie, ale żeby wydawać na to pieniądze to bez szans.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:45 

niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Organizm mi się autentycznie buntuje przeciwko koncerniakom.

W moim przypadku jest podobnie, natomiast od jednego piwka nikt jeszcze nie umarł :) Chyba się zrozumieliśmy ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Kwi 2015 11:54 
Awatar użytkownika

srebrny
miszti napisał(a):
Poza tym było to chyba pierwsze piwo, które osiągnęło tak duży marketingowy sukces i tego im nie możemy odebrać.

i to jest fenomen tego piwa a nie jego smak
nawet jak na tamte czasy był słaby i piwo niczym się nie wyróżniało na tle innych typu: żywiec, tyskie, lech

Tomek Zien napisał(a):
Później i owszem ale ja rzadko wytrzymywałem do tego momentu :lol:

"najgorsze" było to, że spirytu nigdy nie brakowało a zapitki zawsze i były awantury jak ktoś za dużo orange siorbnął z butli :mrgreen:

jak już studenty gardzą darmowym EB to nieuchronny koniec świata, teraz tylko sake i sushi panie ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 30 Kwi 2015 18:31 

Za darmo to bardzo dobre :D ale jak już ze studenckiej kieszeni wydawać pieniądz to lepiej na Perłę :D
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Kwi 2015 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Po 2,29zl w biedronie, bez podawania PESELu ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Maj 2015 09:44 

Oczywiście, że PESELu nie podałem poprawnego. A tak jak pisałem, wolę te 2,29zł wydać na Perłę, zdecydowanie lepsza. Pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 01 Maj 2015 10:33 

HON fly4free
Tomek Zien napisał(a):
po produkcie obecnych czasów i "Grupie Żywiec" nie spodziewam się niczego dobrego
więcej wiary!
akurat Grupa Żywiec poszła w kierunku urwania co nieco z segmentu rzemieślniczego, że wspomnę o przywołanym już w tym wątku Żywiec APA (i nie podzielam opinii Pawel_T z poprzedniej strony ;) ).
z ich stajni (Browar Cieszyn) pochodzi też Brackie Imperial IPA oraz Dubbel Cieszyński - warzone profesjonalnie, co prawda w niedużych seriach, jako nagroda główna Konkursu Piw Domowych Festiwalu Birofilia (2013 i 2014). co ciekawe, oba piwa są autorstwa tego samego piwowara - Czesława Dziełaka. sam konkurs ma zresztą ponad 10 letnią historię i w browarze w Cieszynie uwarzono już sporo różnych piw "niekoncernowych".
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 01 Maj 2015 11:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko gdzie to u mnie kupić? A piwa z Bielkówka czy Ciechanowa stoją nawet w Kauflandzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Maj 2015 17:12 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
właśnie kurier przyniósł mi czteropak-będzie w sam raz na deszczowy wieczór:P
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 06 Maj 2015 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
pemat napisał(a):
akurat Grupa Żywiec poszła w kierunku urwania co nieco z segmentu rzemieślniczego, że wspomnę o przywołanym już w tym wątku Żywiec APA (i nie podzielam opinii Pawel_T z poprzedniej strony ;) )

Piles rozne warki APA? Bo obecnie dostepny APA to barwiona, aromatyzowana woda mineralna. Zreszta fora piwne tez sa podobnego zdania.
 Profil Relacje PM off
04patryk12 lubi ten post.

#38 PostWysłany: 06 Maj 2015 18:18 
Awatar użytkownika

Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Potwierdzam, syf straszny te ostatnie warki APY z Żywca

@pemat A festiwalu Birofilia w tym roku już nie będzie.

Generalnie od jakiegoś czasu, kiedy polski kraft nabrał rozpędu i praktycznie co tydzień mamy kilka premier to rzadko pijam to samo piwo dwa razy :)

A koncerniaki pijam jedynie wtedy kiedy ktoś mnie częstuje, żeby przykrości nie robić :)

-- 06 Maj 2015 18:27 --

Tomek Zien napisał(a):
Tylko gdzie to u mnie kupić? A piwa z Bielkówka czy Ciechanowa stoją nawet w Kauflandzie ;)

Przez neta ? ;)

#39 PostWysłany: 07 Maj 2015 11:05 

niebieski
W weekend majowy z bratem i szwagrem wypiliśmy z uśmiechem na twarzy EB. Naprawdę miło było wrócić do starych czasów ;) A smak piwa, jak to smak koncernówek. Dla mnie nie było ani lepsze, ani gorsze - po prostu EB :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości