Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 543 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 23 Wrz 2018 20:38 

niebieski
Według ulotki dołączonej do zamówienia, WINNICA09 będzie działać do 30.09.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#302 PostWysłany: 28 Wrz 2018 09:22 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Załącznik:
aaa.JPG
aaa.JPG [ 81.05 KiB | Obejrzany 2224 razy ]

mozna to czyms jeszcze lepiej podrkrecic?
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 28 Wrz 2018 18:42 

Nie będę zakładał nowego tematu, ale też o winie...
W Tesco ( Aleja Bielany we Wrocławiu ) wino Santa Cristina 2010 Toscana jest przeceniona z 49,99 na 25 zł
Nie ma pojęcia czy Tesco ma podobny asortyment w całym kraju, ale zniżka zacna :)
Było na półce jeszcze z 10 butelek, ok godz 16:00

Także jakby ktoś miał chęć to dobre wino w przyzwoitej cenie.

Na zdrowie !
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 28 Wrz 2018 19:00 

Loty: 23
Kilometry: 72 725
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Ktoś próbował te piwa po 20-prawie 50 zł za butelkę? Dobre to i warte ceny?
https://winnicalidla.pl/piwa-trapistow.html
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 28 Wrz 2018 19:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli pytasz o piwa trapistów, ich cena wynika z długiego (nawet kilkunastoletniego) czasu dojrzewania/fermentacji - w butelce lub w beczkach po mocniejszych alkoholach. Stąd ich cięższy, złożony smak (raczej po słodkiej, drożdżowej stronie) i większa zawartość alkoholu. Nie wiem, jakie jest Twoje doświadczenie z piwami typu barrel aged? Jeżeli lubisz, to możesz uznać to za kolejny krok. Jeżeli wolisz lżejsze piwa, to tych raczej nie polecam.

#306 PostWysłany: 28 Wrz 2018 21:58 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
WESTVLETEREN 8 najlepsze chociaz 12 byla by lepsza.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 28 Wrz 2018 23:28 
Awatar użytkownika

srebrny
dzięki , mało co i bym to przeoczył

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 03 Paź 2018 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Załącznik:
lidl.JPG
lidl.JPG [ 83.76 KiB | Obejrzany 1859 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 03 Paź 2018 09:58 

niebieski
Ktoś ma jakieś dodatkowe kody?
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 03 Paź 2018 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
zawsze za newsletter można wygenerować na minus 10%
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 03 Paź 2018 10:07 

niebieski
Ale to działa tylko raz na każdym koncie czyli musiałbym kolejne konto zakładać...
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 03 Paź 2018 11:22 

niebieski
Same sikacze, niewarte nawet tej promocyjnej ceny. I uwaga - kasują niepochlebne opinie. Skomentowałem jedno z zamówionych win pisząc, że jest wodniste, nijakie, bez charakteru i nie przypomina tego, czym być powinno (szampan Bissinger Brut Rose) - komentarz nie pojawił się na stronie, a mi zablokowano możliwość wystawiania opinii.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 03 Paź 2018 11:31 
Awatar użytkownika

srebrny
naprawdę myślisz ze specjalnie dla Lidla maja linie produkcyjna? i ze uznane marki sami sobie niszczą?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 03 Paź 2018 11:39 

niebieski
Tak, specjalnie dla Lidla mają linię produkcyjną. Większości win nie znajdziesz w sklepach - są dostępne tylko w Winnicy Lidla, google zwraca wyniki tylko z tego sklepu. Mam kumpla, dyrektora regionalnego w Lidlu. Oświecił mnie, jak to działa - co roku centrala ogłasza zjazd winiarzy, tworzy panel degustacyjny i ustala kryterium ceny - przedstawiciele winiarni przyjeżdżają ze swoimi produktami, panel degustacyjny próbuje i negocjowana jest cena. Często jest tak, że jedno i to samo wino robi kilka winnic, bo jedna nie jest w stanie zaspokoić zapotrzebowania całego kraju.
Druga sprawa - winnica to nie fabryka samochodów, tu nie ma kilkudniowych przezbrojeń, ot - kupujesz partię wina, robisz kupaż, podłączasz do nalewarek do lejesz do butelek. Widziałeś etykiety win z marketów? Często producenta nie sposób ustalić. Zazwyczaj jest informacja o miejscu butelkowania - pół biedy, jeśli jest podany adres, można ustalić kto to. Częściej jednak są to kody w stylu F-16833 i to wszystko. Kupuję dużo win w klasycznych sklepach i tam takiej szopki nie ma.
P.S. Jakież to uznane marki win znajdziesz w Winnicy Lidla? Jakieś małe winiarnie z wieloletnią tradycją? Niczego takiego nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 03 Paź 2018 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
niestety ale kompletnie , kompletnie błądzisz
jest to tym bardziej przykre że mając do dyspozycji Google, można samemu zrobić research
ale można jak w Twoim przypadku jechać na plotkach od znajomego co ma znajomego który mieszka z kimś tam co widział/słyszał coś tam
tego szampana co wrzuciłeś można znaleźć w iluś sklepach internetowych a cena oscyluje w granicach 20 euro
nie wiem czego się spodziewałeś ale Twoja opinie tez bym usunął ze swego sklepu jako nieobiektywna
i tyle w tomacie
;)

te wina które kupowałem są dobrze rankingowane i nie są to bynajmniej no name

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 03 Paź 2018 11:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 03 Paź 2018 11:49 

niebieski
Spoko becek, w żaden sposób nie zależy mi na przekonywaniu przekonanego. Zwłaszcza Ciebie.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#317 PostWysłany: 03 Paź 2018 12:18 

niebieski
@becek: Zadam tylko jeszcze jedno pytanie: zauważyłeś, jak dużo jest kupaży, a jak mało win jednoszczepowych? Znajdź mi taki klasyk, jak tempranillo. Albo monastrella. Nie ma. W kupażach łatwiej jest ukryć niedostatki szczepu. Podobna różnica, jak między whisky single malt, a blendami.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 03 Paź 2018 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Nie ma co przesadzać z oczekiwaniami, w sklepie z winami stołowymi, nie ma co się spodziewać samych "sztosów" ;)
Owszem można raz na jakiś czas trafić coś zacnego, ale co do zasady takie wino ma być po prostu pijalne i podejść do obiadu.
Jak na razie w średnio niskim poziomie cenowym przy rozsądnym doborze nie trafiłem czegoś co by można zdyskwalifikować.
Było kilka butelek słabszych, ale też bez przesady.

Natomiast jeżeli szukamy czegoś na jakąś okazję, albo chcemy coś tylko z górnej półki to jest wiele innych opcji.

np. dobrze wspominam Zweigelt z Austrii, jakiegoś Traminera i Albarino z Galicji, choć rzeczywiście nie kojarzę by jakiekolwiek moje ulubione Temprnillo mnie zachwyciło, ale było dostepne historycznie, teraz nie wiem dawno nie zamawiałem.
2 ludzi lubi ten post.

#319 PostWysłany: 03 Paź 2018 12:53 

niebieski
Tu się zgodzę. To są wina stołowe i nic po za tym. I w porządku, ale ceny nie są atrakcyjne - za 30 parę złotych można już dostać coś zdecydowanie lepszego. Wspominałem kiedyś, że dużo win kupuję od Marka Kondrata - i tam, za porównywalną cenę, mamy do czynienia z nieporównywalnie lepszym produktem.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 03 Paź 2018 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Kiedyś bawiłem się w testy w ciemno win, owszem jest pewnie parę albo paręnaście procent populacji, które ma super wyrobione kubki smakowe, węch itd. i rzeczywiście jest w stanie ocenić i porównywać wina. Stety albo niestety ja się do nich nie zaliczam, bo wiele razy się oszukiwałem, jest przecież tyle zmiennych, że nawet nie jesteśmy w stanie tego do końca ogarnąć Nie mówiąc o tym że to samo wino podane w ten sam sposób jednego dnia jest dla mnie rewelacyjne, a innego jest już tylko średniakiem.
Jak dla mnie dobre wino nie jest jakimś wynikiem perfekcyjnie wyliczonych proporcji, to nie jest chemia to jest magia, owszem jest pewna podstawa, która musi być dochowana, ale to co decyduje o efekcie finalnym to ta szczypta magii na poziomie produkcji oraz na poziomie konsumpcji. Sam mam w ogrodzie kilka krzaków winorośli i hobbistycznie robię swoje wino, i czasami jest tak, że wbrew wszystkiemu to co miałoby być rewelacyjne wychodzi kiepsko, a to co nie miało teoretycznie szans jest ciekawe.
Staram się nie kierować marketingiem, tylko swoim smakiem, choć wiem że tej otoczki nie da się pominąć...
Więc tak trochę prowokacyjnie zaryzykuje stwierdzenie, że całkiem prawdopodobne jest, że jak odpowiednie dobierając do zaproponowanego przez Ciebie wina od MK inne wina to w teście w ciemno możesz nie trafić i wybrać coś z winnicy L ;)
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 543 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość