Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 01 Gru 2015 16:49 

Spróbuj napisać do supportu i całą sytuację opisać. O ile mam zastrzeżenia do aplikacji i stabilności działania to support szybko pomaga i to nadrabia. 2 razy mi pomogli: raz nie dostałem kuponu za polecenie a drugim razem kupon nie został naliczony.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#342 PostWysłany: 01 Gru 2015 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
nathebata napisał(a):
Dziwna rzecz mi się zdarzyła...
Może system Ubera "honoruje" promocje tylko wtedy jak ktoś zamawia spod numeru, który figuruje na danym koncie Uber?

Zdarzało mi się zamawiać Ubera z telefonu z innym numerem niż ten, na który było konto i nie miałem takich problemów, więc to raczej nie jest przyczyną. Napisz do supportu, a na pewno się sprawa wyjaśni.

Temat postu: ocena w UBER
#343 PostWysłany: 02 Gru 2015 03:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Możliwość sprawdzenia własnej oceny nadawanej nam przez kierowców Uber bez potrzeby kontaktu z CS.

- otwieramy aplikację
- u góry ekranu wchodzimy w menu
- wybieramy POMOC / HELP (pozycja 3 od góry)
- wybieramy KONTO / ACCOUNT
- wybieramy MOJA ŚREDNIA OCEN / I'D LIKE TO KNOW MY RATING (pozycja 5 od dołu)

Za: TPG
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
MaciekM uważa post za pomocny.

#344 PostWysłany: 02 Gru 2015 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
billabong napisał(a):
Możliwość sprawdzenia własnej oceny nadawanej nam przez kierowców Uber bez potrzeby kontaktu z CS.

- otwieramy aplikację
- u góry ekranu wchodzimy w menu
- wybieramy POMOC / HELP (pozycja 3 od góry)
- wybieramy KONTO / ACCOUNT
- wybieramy MOJA ŚREDNIA OCEN / I'D LIKE TO KNOW MY RATING (pozycja 5 od dołu)

Za: TPG

Funkcja sprawdzania średniej ocen nie jest dostępna w Polsce.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 02 Gru 2015 11:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz ostatnią wersję aplikacji? Bo ja właśnie specjalnie zmieniłam kraj zamieszkania na Polskę i jak najbardziej widzę tą opcję dla Polski po zmianie.

Przedwczoraj chyba miałam update w AppStore do nowej wersji w której jest ta opcja i o której pisze TPG.
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 02 Gru 2015 11:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Mnie wyrzuciło, że nie jest dostępne, ale jak kliknąłem OK, to się jednak wyświetliło :P
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 02 Gru 2015 23:52 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Krajów: 24 / 11.2%
Do 20$ zniżki na Uber poprzez aplikację mobilną IHG (hotele) dla nowych użytkowników Ubera - tak przynajmniej jest w opisie aplikacji w google play (wersja z 30.11.2015).
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 03 Gru 2015 02:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Powyższe tylko dla kursów w USA:

Za T&C:
Anyone who is traveling within the U.S. and signs up as a new Uber rider can earn 2,000 IHG® Rewards Club points and $20 off their first ride with Uber.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 03 Gru 2015 10:01 

niebieski
@billabong

sprawdzles, czy rzeczywiscie nie wchodzi w PL?
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 03 Gru 2015 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie sprawdziłam rzeczywiście ale jak chcesz zamówić w Polsce Ubera przez aplikację IHG bo tak ta współpraca ma wyglądać?

Mogę zapewnić, że w Singapurze, Hong Kongu, Japonii ani we Francji nie wchodzi.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 04 Gru 2015 08:32 

niebieski
W jakiej kolejności zostaną wykorzystane te dwa kupony? Od góry do dołu czy odwrotnie? Pytam, bo jakiś czas temu miałem podobna sytuację i kody zostały wykorzystane inaczej niż by logika zakładała.
Załącznik:
uploadfromtaptalk1449210716331.png
uploadfromtaptalk1449210716331.png [ 60.48 KiB | Obejrzany 2137 razy ]

#352 PostWysłany: 04 Gru 2015 08:50 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Z tego co pamiętam, to powinny być wykorzystane od tego z najkrótszą datą przydatności do spożycia.
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 04 Gru 2015 08:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja przy darmowych przejazdach mam na dole napisane "Darmowe przejazdy zostaną wykorzystane w podanej kolejności". Także u Ciebie na pierwszy ogień pójdzie ten za 25zł. U mnie też są ułożone tak, że te z najdłuższą datą są na początku. Obstawiam, że mogę mieć przy kodach po prostu FIFO, czyli ten ostatni który wskoczył jest pierwszym do wykorzystania.

Swoją drogą dzisiaj pierwszy raz spotkałem się z... kierowcą najemnikiem. Tzn. z tego co zrozumiałem, choć zbytnio nie chciał się wdawać w szczegóły to oczywiście dokumenty wysłał do Ubera jak on, inaczej się chyba nie da, ale zrozumiałem, że ma też umowę podpisaną z kimś kto jest właścicielem auta (mówił wprost, że to nie jego) i ten właściciel ma kilka aut, kilkunastu kierowców i oni jeżdżą na zmiany tymi autami (mówił, że jestem jego pierwszym klientem, bo zaczął zmianę o 7)... Ktoś się już z czymś takim spotkał? To normalne?
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 04 Gru 2015 09:01 

niebieski
@kiew,

Ja też mam taki napis na dole, ale musiałem przyciąć screena, z powodu ograniczeń rozmiaru załącznika.
Tylko właśnie wydawało mi się, że kiedyś gdy miałem dwa kody do użycia, zostały one użyte w innej kolejności... Więc może jest jednak tak jak @vincenz pisze.

#355 PostWysłany: 04 Gru 2015 09:26 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
@kiew zapytaj się Ubera co oni o tym sądzą

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 04 Gru 2015 10:30 

niebieski
@kiew
spotkałem się z tym, że koleś w dwa dni z rzędu podjeżdżał innymi autami
po polsku mówił ciut ciut
pasuje to do tego o czym napisałeś

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 04 Gru 2015 10:49 

Ja się spotkałem z tym w Warszawie, kierowca który mnie wiózł na lotnisko jakoś specjalnie się z tym nie krył i opowiadał o swoim szefie. Gość brał w leasing auta (jakieś Dacie) i zatrudniał kierowców. Dodatkowo był właścicielem warsztatu samochodowego, myjni bezdotykowej i wulkanizacji gdzie serwisował swoje auta.

Zeby kontrolować swoich kierowców, pasażer po rozpoczęciu kursu musiał wskazywać miejsce docelowe w aplikacji ( nie wiem czy to jest konieczne w normalnej sytuacji i jaki to miało cel).
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 04 Gru 2015 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Krajów: 8 / 3.7%
kiew napisał(a):
FIFO, czyli ten ostatni który wskoczył jest pierwszym do wykorzystania

To jak w końcu jest z tymi kodami, bo FIFO = first in, first out, a takie LIFO = last in, first out (ostatni który wskoczył jest pierwszym do wykorzystania)?

A odnośnie tych najemników, to nawet kumpel kumpla ma też takie coś, że sprowadził sobie 10 Ukraińców, wszyscy mieszkają razem i dostają 1500 zł, a wykręcają ok 10 000. Czyli 10 x 8 500 idzie do kieszonki "przedsiębiorcy". Nie ma cfaniaka...
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 04 Gru 2015 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
forni napisał(a):
Zeby kontrolować swoich kierowców, pasażer po rozpoczęciu kursu musiał wskazywać miejsce docelowe w aplikacji ( nie wiem czy to jest konieczne w normalnej sytuacji i jaki to miało cel).

Tutaj chyba też coś podobnego, bo na samym końcu kursu kierowca wyciągnął tableta ze schowka, odpalił google maps i zrobił zrzut ekranu z pozycją. To samo robił chyba jak mnie odbierał, bo jak wchodziłem do auta to akurat chował tego tableta.

limaK napisał(a):
To jak w końcu jest z tymi kodami, bo FIFO = first in, first out, a takie LIFO = last in, first out (ostatni który wskoczył jest pierwszym do wykorzystania)?

Chodziło mi o LIFO, ale chyba jednak jest FIFO i ta kolejność to ściema. Bo udało mi się dojść do ładu z datami moich darmowych przejazdów i wychodzi na to, że na dzisiejszy kurs zszedł ten z dołu listy (najbliższa data ważności).

A co do tych Ukraińców to też mi się dwa razy trafili w Warszawie. Jeden taki zorientowany, że łamaną polszczyzną pytał mnie jak jechać na początku, bo nie umiał wprowadzić adresu do apki (a ja nie wprowadziłem), choć 3 razy mówiłem mu nazwę ulicy ale i tak źle wprowadzał, dopiero z którymś razem mu się udało.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 04 Gru 2015 12:18 

niebieski
witekkowal napisał(a):
W jakiej kolejności zostaną wykorzystane te dwa kupony? Od góry do dołu czy odwrotnie? Pytam, bo jakiś czas temu miałem podobna sytuację i kody zostały wykorzystane inaczej niż by logika zakładała.
Załącznik:
Screenshot_2015-12-04-07-29-35-1.png

Pytałem o to Ubera: "Ostatnio dodany kod będzie użyty jako pierwszy. Jeśli chcesz wykorzystać kod na konkretny przejazd, wpisz go tuż przed zamówieniem Ubera. "
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość