Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Jeszcze jedno: Uber to wciąż brak stref i taryf ;)
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#322 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Krajów: 8 / 3.7%
Będzie opłacalny w nocy z soboty na niedzielę. I tak też używałem do tej pory ubera. Jak miałem dłuższy kurs i bez rabatu w dzień roboczy to wolałem wziąć takie coś:
http://www.numberone.com.pl/index/cenni ... ulamin/0-4
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
luziczek napisał(a):
Jeszcze jedno: Uber to wciąż brak stref i taryf ;)

No tak - zapomniałem o najważniejszej zalecie, w nocy i święta lub poza miasto zdecydowanie najtaniej :)

#324 PostWysłany: 17 Lis 2015 15:56 

szymonpoznan1 napisał(a):
UBER w Warszawie podnosi stawki - nie jestem narzekaczem, ale wg mnie to już zbliżają się to taksówek... :/
Podnieśli też prowizję dla kierowców, więc tak naprawdę zyskuje tylko Uber...

Właśnie chciałem zamówić i niestety info o podwyżce także pojawiło się takżtakże we Wrocławiu.
Z linka do ich bloga wynika, że nowe stawki dotyczą całego kraju. :/
7 zł za start / 1,50 zł za kilometr / 0,35 zł za minutę
We Wrocławiu mi wychodzi taniej dobre taxi np. Wicar.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Faktycznie chyba zaspany byłem :D Nadawcą wiadomości jest 'Uber Warszawa', ale zmiana faktycznie w całej Polsce :/

W taki razie w Poznaniu w dzień korzystanie z Ubera też całkowicie mija się z celem w porównaniu do M1, gdzie przy zamówieniu przez telefon jest 4,94 za start i 1,74zł/km... Może nie tyle mija z celem, co nie robi żadnej różnicy, a czasem może nawet wyjść drożej....

Mimo wszystko w nocy i poza miasto jest ok... No i kody :D

#326 PostWysłany: 17 Lis 2015 16:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Uber wygodniejszy dla kierowców, wezmą pasażerów tylko z wybranych tras:
http://www.dobreprogramy.pl/Uber-wygodn ... 68213.html
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 17 Lis 2015 19:56 

niebieski
Przed podniesieniem stawek cena za kurs uberem w Poznaniu wyszła mi taka sama jak M1 ze zniżką. Poza tym nie trzeba tłumaczyć taksówkarzowi gdzie ma jechać :) W Poznaniu raz trafił mi się ogarnięty, drugi raz zawiesiła się aplikacja, stanął i restartował telefon, trochę to trwało, na szczęście kurs darmowy ...
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 17 Lis 2015 19:59 
Awatar użytkownika

srebrny
No tak, w Poznaniu UBER - IMO - ma rację bytu tylko w nocy/święta oraz przy kursach poza miasto (Swarzędz, Suchy Las, Gądki itp) - to nawet w dzień będzie dużo tańsze, a w nocy jeszcze bardziej. Problem jedyny będzie taki, że tanio się tam dojedzie, ale już będąc tam to kierowcy się nie złapie, bo wszyscy będą wracać na pusto do centrum niż czekać poza miastem kilka godzin na zgłoszenie :/

#329 PostWysłany: 25 Lis 2015 20:58 

Ja z innej beczki. Nigdzie pomocy nie mogłem znaleźć. Zainstalowałem uber'a, chciałem sobie zamówić przejazd przez wykrycie mojej lokalizacji. Niestety, nie może mojej lokalizacji wykryć, pomimo włączonego GPS. Jest na to jakaś rada? Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 26 Lis 2015 09:10 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
To raczej wina ustawień telefonu. Nie możesz wpisać adresu odbioru ręcznie ?
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 26 Lis 2015 18:01 

Skorzystalem raz w krakowie, w zeszly piatek ;) na plus szybkosc i czas dojazdu. Mily kierowca i zadbany samochod.

Przy kolejnych probach, appka sie wieszala, nie moglem sie zalogowac, wyswietlalo malformed request i chinskie znaczki.. Wybralismy komunikacje i wlasny samochod, choc straciliśmy sporo czasu na znalezienie miejsca do zaparkowania..

Stawki nie sa jakies znaczaco wieksze, w porownaniu do taxi, a z kodami rabatowymi to bajka. Kierowcy mowia, ze jest wieksza dostepnosc, ale klienci sie zwrocili do korporacji. Obcokrajowcy korzystaja chetnie.

#332 PostWysłany: 27 Lis 2015 11:59 

Zostały już tylko 3 dni do wykupienia grouponowej promocji na Ubera. 3 przejazdy do 3 x 25 zł za niecałą dyszkę.
https://www.groupon.pl/deals/uber-28
Promocja grouponowa ważna do końca listopada i reglamentowana (jedna osoba może kupić tylko 2 kody - ale da się to ominąć :), ale jak się już ją wykupi i aktywuje kod - to ma się czas do końca roku do wyjeżdżenia tych 3 tras.
Moja żona zrobiła to w pół dnia :)
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 27 Lis 2015 17:24 
Awatar użytkownika

niebieski
nathebata napisał(a):
Zostały już tylko 3 dni do wykupienia grouponowej promocji na Ubera. 3 przejazdy do 3 x 25 zł za niecałą dyszkę.
Promocja grouponowa ważna do końca listopada i reglamentowana (jedna osoba może kupić tylko 2 kody - ale da się to ominąć :), ale jak się już ją wykupi i aktywuje kod - to ma się czas do końca roku do wyjeżdżenia tych 3 tras.

Jak to ominac ? :)

I jeszcze jedno: bo widze ze oferta tylko dla nowych uzytkownikow - czy to tez da sie jakos ominac?
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 28 Lis 2015 13:18 

niebieski
Ale po co w ogóle wykupować ten kupon? Wystarczy wpisać choćby VIRGINMOBILE50 i mamy 2x 25 zł. Za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 28 Lis 2015 14:56 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Faktycznie chyba zaspany byłem :D Nadawcą wiadomości jest 'Uber Warszawa', ale zmiana faktycznie w całej Polsce :/

W taki razie w Poznaniu w dzień korzystanie z Ubera też całkowicie mija się z celem w porównaniu do M1, gdzie przy zamówieniu przez telefon jest 4,94 za start i 1,74zł/km... Może nie tyle mija z celem, co nie robi żadnej różnicy, a czasem może nawet wyjść drożej....

Mimo wszystko w nocy i poza miasto jest ok... No i kody :D

Dokładnie tak jak mówisz.

Ja to ostatnio mam pecha, najpierw taksówkarze narzekacze kilka ostatnich przejazdów, opowiadanie ile to kiedyś było z taxi, albo że za granicą to dają napiwki a u nas nic ... a teraz uberowcy, że stawki ubera dupy nie urywają, że nie warto jeździć etc heh

Jak nie warto to nie jeździj tyle innych zawodów ... poza tym w Poznaniu stawki takie jak M1 więc o czym mowa ... taksówkarz normalny musi więcej zapłacić podatków i zusu etc więc niech nie narzekają ...
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 28 Lis 2015 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
d-t-x napisał(a):
Ale po co w ogóle wykupować ten kupon? Wystarczy wpisać choćby VIRGINMOBILE50 i mamy 2x 25 zł. Za darmo.

Przy VIRGINMOBILE50 jak zrobisz 3 kursy po ok. 25zł to dwa razy jedziesz za darmo, trzecie raz płacisz 25zł. Przy gruponie zrobisz wszystkie 3 przejazdy za darmo i kosztuje Cię to 9,99zł. Jak dla mnie wygląda to na 15zł bardziej opłacalny deal.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 28 Lis 2015 15:57 

niebieski
Zapraszasz nową osobę (lub tworzysz sobie drugie konto) i masz dwa kolejne przejazdy po 25 zł.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 28 Lis 2015 16:03 
Awatar użytkownika

niebieski
d-t-x napisał(a):
Zapraszasz nową osobę (lub tworzysz sobie drugie konto) i masz dwa kolejne przejazdy po 25 zł.

I co to zmienia? Możesz też w nieskończoność zakładać nowe konta i dostajesz jeden przejazd na nowe, jeden na stare i tak do śmierci, tylko co z tego? Nie każdy chce kombinować, bawić się w nowe konta, zapraszać znajomych. Jeśli ktoś planuje jednorazową rejestrację i potem normalne korzystanie z konta (jako alternatywa dla taksówki) to promocja z grupona jest najlepszą obecnie dostępną.

fly4free nie oznacza, że wszyscy chcą tu wszystko 4free za wszelką ceną.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 28 Lis 2015 22:28 

ogt napisał(a):
nathebata napisał(a):

Jak to ominac ? :)

I jeszcze jedno: bo widze ze oferta tylko dla nowych uzytkownikow - czy to tez da sie jakos ominac?

Jak ominąć reglamentację Groupona? Ja miałem akurat na myśli to, żeby dać kasę komuś znajomemu (te niecałe 10 zł), żeby ze swojego konta grouponowego kupił przysługujące mu 2 kody i mi to dał. A potem dać to komuś z rodziny - w końcu rodziny z reguły są wieloosobowe. :)
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 01 Gru 2015 14:06 

Dziwna rzecz mi się zdarzyła, bo smartfon mi się zepsuł i przestał mi "widzieć" kartę SIM.
A chciałem z niego zamówić pilnie Ubera z domu.
Wtedy zrobiłem tak, że wziąłem drugi telefon, ustawiłem go w pozycji routera - a do jeszcze innego telefonu (trzeciego) włożyłem kartę SIM z numerem przypisanym do konta Uber (żeby w razie czego mieć kontakt z kierowcą jakbym go miał naprowadzać na adres).
Uruchomiłem zatem telefon-router, złapałem jego wi-fi- tym telefonem, który nie widział karty, ale widział Wi-Fi i mógł obsługiwać apkę Uber, odpaliłem apkę Uber, zamówiłem taxi i zaraz potem otrzymałem SMS-a (na ten telefon, który był z kartą-zarejestrowaną na Ubera) po angielsku, że "wszystkie promocje i kredyty przypisane do tego konta zostały skasowane" :) Zrezygnowałem z przejażdżki, bo bez kodów to żadna okazja, anulowałem wszystko.
Dziwne, dziwne - czyżby taką "konfigurację" odbierali jako jakąś próbę nadużycia?
Przecież po prostu spieprzył mi się smartfon. Może system Ubera "honoruje" promocje tylko wtedy jak ktoś zamawia spod numeru, który figuruje na danym koncie Uber?
Przyznam szczerze, że wraz ze wzrostem cen Ubera oraz kłopotami z samą aplikacją uber (która lubi świrować, a teraz to już w ogóle nie mam do niej sprawnego telefonu), zaczynam się do tej formy transportu baardzo rozczarowywać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości