Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Wrz 2016 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
W związku z moimi ostatnimi wrzutkami:
gdansk-gdansk-76-zl,231,100239
warszawa-warszawa-112-zl,231,100240
pojawiły się opinie o celowości/sensowności/zasadności/cenach itd takich lotów, a żeby nie robić offtopów w dziale z ofertami zakładam nowy wątek.

Dlaczego taka wrzutka ? bo można :D
Na tym forum każdy może znaleźć coś dla siebie i uważam, że takie wrzutki nadają kolorytu, a te nie są wcale jakieś ekstremalne, wrzuciłem to co na klawiaturę wpadło.
Czy sam kupiłem, nie. Czy latam na jednodniówki tak, kilka razy. Czy latam na wylatanie statusów nie.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Wrz 2016 15:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Abstrahując od tematyki forum oraz milyjona innych rzeczy, które robimy na co dzień, czy nawet co noc, to takie latanie to zaciskanie sobie i przyszłym pokoleniom pętli na szyi.

W dzisiejszych czasach zanieczyszczenie powietrza jest tak znaczne, że co roku więcej ludzi umiera właśnie z powodu takiej destrukcji środowiska niż np na AIDS, gruźlice i coś tam jeszcze (nie pamiętam) razem wzięte.

Polecam i zachęcam do przemyśleń :arrow: https://www.iea.org/publications/freepu ... ution.html
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Wrz 2016 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
A nie ma na forum już wątku o jednodniówkach?

#4 PostWysłany: 07 Wrz 2016 16:21 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
A jakie mogą być aspekty latania w ciasnym samolocie w tę i z powrotem ??? Żeby z tego jakaś korzyść była chociaż w postaci mil albo zwiedzania miast a tak jak dla mnie to są bezsensowne wrzutki.
Równie dobrze może kupić bilet dobowy na autobus miejski jeździć całą dobę i o tym dyskutować.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Wrz 2016 16:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Wrzuciłem jak napisałem:
"pojawiły się opinie o celowości/sensowności/zasadności/cenach itd takich lotów, a żeby nie robić offtopów w dziale z ofertami zakładam nowy wątek."
Tu nie ma drugiego dna, po co dyskutować o tym w dziale z promocjami LC nie jest do tego przeznaczony.

@jar188 nic nie stoi na przeszkodzie żebyś wrzucił taki lot który pozwoli wylatać status, na pewno wielu skorzysta, ja znalazłem akurat taki który można zrobić dla fanu, w jednym przypadku jesteś 5,5 godziny w Warszawie w drugim 5,25 w Nyköping, zawsze można coś zrobić jeśli ktoś ma ochotę, nie bronię czasu na miejscu bo nie tego szukałem na wrzutkę tylko dużej ilości przesiadek. Ja rozumiem, że postrzegasz to jako bezsensowne wrzutki, ja np mam alergię do spędzania kilkunastu godzin w autobusie bez względu na cenę za 2 złote czy 5 fontów, każdy może mieć swoje zdanie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 08 Wrz 2016 15:29 

Loty: 295
Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
Mam wrażenie, że ten wątek powstał w reakcji na mój komentarz ze zdziwieniem, iż można latać dla samego latania.
Nie wiem, dlaczego czujesz potrzebę się ze swoich, tudzież czyichś, zamiłowań tłumaczyć. Ja na przykład lubię chodzić na piechotę z lotnisk do ich miast, ale jakoś nie uważam, by ewentualna zasadność tejże aktywności zasługiwała na osobny wątek.
oqrde napisał(a):
żeby nie robić offtopów [...]
ja znalazłem akurat taki który można zrobić dla fanu

Miło byłoby jeszcze, jakbyś ten wątek prowadził w jednym, zrozumiałym języku.
+ co oznacza zagadkowo brzmiące "wylatanie statusu"?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Wrz 2016 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do samych lotów to oczywiście dla jednego nie jest to interesujące dla innego jest, ale na pewno nie odważyłbym się nazwać tego absurdem. Możliwość odbycia kilku lotów za kilkadziesiąt złotych bez EF tylko w cenach regularnych uważam za nieczęsto spotykaną opcję, a jeszcze 25 lat temu trzeba było mieć zgodę na wyjazd :o
Ja to traktuję w kategoriach ewenementu, ale może jestem trochę nieobiektywny dlatego że lubię jednodniówki ;)
Gdyby nie to, że w pracy od połowy września do świąt zmieniam się w orka to może sam bym spróbował.

@chartsman - nigdy tak dobrym aforystą jak Ty nie będę , ;)
zawsze miałem kłopoty z ojczystym językiem,
ale obiecuję, że będę się starał :-)
Masz rację twój komentarz jak i pozostałe przyczyniły się do zakończenia OT.

Wylatanie statusu - linie lotnicze dla swoich „lojalnych” pasażerów prowadzą specjalne programy, odsyłam np do naszego LOTu https://www.miles-and-more.com/online/p ... 74805&l=pl
W pewnym uproszczeniu, czym wyższy status tym większe przywileje, jednym ze sposobów osiągnięcia wyższego statusu jest np. odbycie określonej ilości lotów pozwalających na podwyższenie statusu. Na forum jest dość dużo wątków poruszających te kwestie możesz poszukać jeśli Cię to interesuje.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Wrz 2016 21:13 

niebieski
Co do celowości takiego latania, jeśli Ryanair faktycznie wprowadzi zapowiadany program lojalnościowy (i będzie on uzależniony od ilości lotów lub kilometrów, a nie wydanych pieniędzy), to robienie kilku lotów jednego dnia może okazać się całkiem zasadne ;)
 Profil Relacje PM off
oqrde lubi ten post.

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2016 08:10 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja lubię jednodniowe wyprawy. Traktuje je jako odskocznię od codziennych obowiązków. Ot tak skoczyć sobie do Brukseli na dobre piwa smakowe lub do Bergamo na pizze i birra Moreti. Więc proszę o więcej takich okazji, w miarę możliwości będę korzystał.
Pozdr
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 09 Wrz 2016 08:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@silvershark zmiany mają być wprowadzone od października, zobaczymy co zostanie i w jakim kształcie z zapowiedzi. http://www.fly4free.pl/zmiany-w-ryanair-loty-za-darmo/
W ostatnich lata jednak zaczęli zmieniać się na lepsze, ale rewelacji to bym się nie spodziewał :D

@joker1977 ja z jednodniówek też chętnie korzystam (na listopad mam kupiony LTN, to trzecia jednodniówka w Londynie), oczywiście staram się lecieć bez przesiadki, ale jeżeli na miejscu mam około 5 godzin brutto to już można rozważać taki wylot nawet z przesiadkami.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Wrz 2016 10:40 

Loty: 295
Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
Nie no, jednodniówki to świetna sprawa, ale pod warunkiem, że poza lotem coś się jeszcze zwiedzi/zobaczy na miejscu.
 Profil Relacje PM off
oqrde lubi ten post.

#12 PostWysłany: 09 Wrz 2016 10:55 
Awatar użytkownika

niebieski
@chartsman moja najkrótsza jednodniówka to Budapeszt czas brutto (liczone dla godziny przylotu - godziny odlotu bez uwzglednienienia dojazdow z/na lotnisko itd) na miejscu 6h, gdybym miał możliwość powtórzyłbym bez wahania :D
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Wrz 2016 12:14 
Awatar użytkownika

niebieski
@oqrde
Ja też. szczególnie ten za 8 zł WAW-BUD RT. :D
 Profil Relacje PM off
oqrde lubi ten post.

#14 PostWysłany: 09 Wrz 2016 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
@joker1977 widzę że pamięć dobra, lub notatki :D moja jednodniówka była jednak droższa ponieważ kombinacja była W6-FR, ale za 8zł RT skorzystałem pt-nd, przyznaję miły weekend był w BUD :D
 Profil Relacje PM off
joker1977 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 25 Lip 2017 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
upraszam się aby ktoś mnie delikatnie acz zdecydowanie kopnął w 4litery* abym mógł zadać pytanie o sensowność samego latania bez podróżowania. Nabite jednodniówki spędzane na lotniskach. Dla mnie to ma taki sens, jakbym 30 lat temu podniecał się jazdą PKSem z Radomia do Ostrowca Św. PO CO?

* dla Norwegów, chodzi o link do tematu jeśli taki jest.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 25 Lip 2017 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Możemy Ci tu pisać ale i tak pewnie tego nie zrozumiesz.
pabien lubi ten post.

#17 PostWysłany: 25 Lip 2017 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 770
Kilometry: 1 123 624
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Na to pytanie już dawno odpowiedziano

Ostatnio edytowany przez pabien 25 Lip 2017 21:08, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Gyron lubi ten post.

#18 PostWysłany: 25 Lip 2017 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 25 Lip 2017 21:00 --

macq91 napisał(a):
Możemy Ci tu pisać ale i tak pewnie tego nie zrozumiesz.

zapewne masz rację, ale może spróbujesz....?
PS moje pytanie nie jest podpuchą do gównoburzy, po prostu chcę zrozumieć.

-- 25 Lip 2017 21:03 --

pabien napisał(a):
Jest taka bardzo stara odpowiedź na tę kwestię https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... nGP_UlkifA

ups, link nie działa

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 25 Lip 2017 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 770
Kilometry: 1 123 624
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Poprawione
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Lip 2017 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Himilsbach stwierdził też, że nie rozumie ludzi którzy jeżdżą na urlop, bo przecież wódki można się napić i w domu (czy jakoś tak).
Proponuję porzucić klasyków moczymordyzmu i ponawiam pytanie.
Jaki jest urok lotu samolotem bez podróży???
PKS do Otwocka?
Tam też nie da się wyjść poza dworzec/lotnisko

Jeszcze raz podkreślam, że nie chce gównoburzy, tylko zrozumieć.

Ostatnio edytowany przez michzak, 25 Lip 2017 21:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości