Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#241 PostWysłany: 17 Lis 2011 21:54 

mam pytanko nie korzystałam jeszcze z azuon, natomiast szukajac połączeń "ręcznie" wyskakuje okienko blokujące sprawdzanie automatyczne... czy da się to w jakiś sposób ominąć??

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#242 PostWysłany: 17 Lis 2011 22:03 

a ja mam pytanko do Was drodzy forumowicze:P posiadający azuona
czy pomoglibyście mi coś znaleźć między 11-26 lutego no około 4-8 dni z Krakowa/Katowic/Łodzi/ Warszawy do Lanzarote, Marrakesh, Larnaca? Będe wdzieczny za jakies info
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 18 Lis 2011 00:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Undefined napisał(a):
nom intensywnie zaaplikowali captche. Wcześniej pojawiała się tylko w niektórych przypadkach. Trzeba by teraz jakiś chińczyków zatrudnić żeby te captche wpisywali za grosze :F

tez nie wiem, poki c, jestem w rozpaczy i zastanawiam sie jak tu planowac weekendy w 2012 z nieustającą kapcią
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 18 Lis 2011 00:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Robin napisał(a):
Witam

Na przyszłość należałoby napisać na stronie Auzona lub tej, że Rayanair robi takie brzydkie rzeczy!
Wygląda na to, że testowanie możliwości Azuona nie spodobało się Ryanairow i mnie zablokowali, tak że nie mogę wejść na stronę, a Azuon obraził się na loty tej firmy.
Czytałem wątek, jest wiele pomysłów ale czy mógłby ktoś napisać co ma teraz zrobić?

Przyjrzałem się swojemu IP, jest ustawione automatyczne w panelu sterowania, ale NIE zmienia się przy ponownym uruchomianiu komputera. Mam łącze z routera kolegi. Co mam teraz zrobić, czy zmienić IP czy ustawić Proxy (wolałbym nie).
Czy jest szansa, ze Rayn sam zdejmię mi za jakiś czas blokadę?

To co na razie próbowałem to zmienić IP przez anonimouns.org jakoś tak, ale taka zmiana IP skutkuje jedynie tym, ze mogę wejść na stronę, ale jak już próbuje dobrać się do lotów, to odpala CAPSH, cokolwiek mu wpisuje to zawsze wywala error

co robić?

właśnie problem jest taki że wygląda na to że od dzisiaj ryan zaproponował nam kapcię bez względu na IP i ilość wcześniejszych wyszukiwań

kij im w okoooooooo!!!!!!!!!!!
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 18 Lis 2011 01:02 

Nic dziwnego z resztą,pewnie im serwery nie wytrzymywały.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 18 Lis 2011 01:11 
Awatar użytkownika

Nic dziwnego że blokują, proste wyszukiwanie Azuonem to przecież nierzadko kilkaset tysięcy zapytań do serwera. Dla ludzi ze stałym IP pozostaje chyba tylko proxy...

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 18 Lis 2011 09:21 
Awatar użytkownika

No konczy mi sie 3 miesiaczne testowanie azuon, wiec chyba juz za bardzo nie ma sensu kontynuacji :( , a szkoda.

#248 PostWysłany: 18 Lis 2011 09:58 

Mnie właśnie przy którymś z kolei podejściu udało się kilka dni temu zainstalować Azuon. Na razie testuję wersję demo, podaje trochę dziwne ceny :)
Ale ad rem - przecież wyszukiwanie w Azuonie działa, otwiera się tylko okno do wpisania kodu Captcha. Nie rozumiem w czym problem? U mnie lepiej działa Azuon niż strona Ryanair. Ich strona niestety lubi się "wyłożyć" po wpisaniu kodu...
spokorobi napisał(a):
No konczy mi sie 3 miesiaczne testowanie azuon, wiec chyba juz za bardzo nie ma sensu kontynuacji , a szkoda.
Gdzie można taką wersję na poważniejsze testy znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 18 Lis 2011 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 19.3%
jackii napisał(a):
Mnie właśnie przy którymś z kolei podejściu udało się kilka dni temu zainstalować Azuon. Na razie testuję wersję demo, podaje trochę dziwne ceny :)
Ale ad rem - przecież wyszukiwanie w Azuonie działa, otwiera się tylko okno do wpisania kodu Captcha. Nie rozumiem w czym problem? U mnie lepiej działa Azuon niż strona Ryanair. Ich strona niestety lubi się "wyłożyć" po wpisaniu kodu...
spokorobi napisał(a):
No konczy mi sie 3 miesiaczne testowanie azuon, wiec chyba juz za bardzo nie ma sensu kontynuacji , a szkoda.
Gdzie można taką wersję na poważniejsze testy znaleźć?

Chodzi o to, ze jak wrzucisz wyszukiwanie lotow Ryana np. w okresie 2-3 miesiecy to co kilka sekund wyskakuje captcha :x
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 18 Lis 2011 10:15 

Pawel_T napisał(a):
Chodzi o to, ze jak wrzucisz wyszukiwanie lotow Ryana np. w okresie 2-3 miesiecy to co kilka sekund wyskakuje captcha :x
Wiem o tym, już to zauważyłem. Ale spróbuj ten sam okres przeszukać w przeglądarce - również co kilka stron wyskoczy captcha i do tego będziesz miał "przyjemność" kilkukrotnego powtarzania wyszukiwania.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 18 Lis 2011 11:05 
Awatar użytkownika

Robin napisał(a):
spokorobi napisał(a):
No konczy mi sie 3 miesiaczne testowanie azuon, wiec chyba juz za bardzo nie ma sensu kontynuacji :( , a szkoda.

spokorobi
jeśli ci się kończy, to co być powiedział na odstąpienie mi hasła do pełnej wersji na jedno stanowisko? Bo pracuje na wersji demo, co jest trochę uciążliwe, chętnie zobaczę ten program w pełnej wersji, pozdrawiam i dzięki

smialo moge odstapic :), zapodaj numer gg

#252 PostWysłany: 20 Lis 2011 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 19.3%
Orientujecie sie czy to Ryan wycofal captcha czy azuon sobie z tym poradzil ?
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Lis 2011 14:34 

Pawel_T napisał(a):
Raczej Ryan, na stronie też się przestał pojawiać.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 22 Lis 2011 01:10 
Awatar użytkownika

srebrny
jackii napisał(a):
Pawel_T napisał(a):

Niekoniecznie.
Mi Captcha wyskakuje cały czas.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 22 Lis 2011 01:27 
Awatar użytkownika

srebrny
koncentrator napisał(a):
jackii napisał(a):
Pawel_T napisał(a):

Niekoniecznie.
Mi Captcha wyskakuje cały czas.

ogólnie to ostatnio, cytując mojego dziadka, jeden dzień tak a drugi srak, mi też dzisiaj znowu się pojawiła :(
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 24 Lis 2011 12:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Robin napisał(a):
Trzeba się cieszyć z tego captcha Azuona
Dzisiaj rano byłem już po 2 kawach, kiedy Rayan wprowadził mnie w konsternacje:
.........
:D

wiecie, ja to w sumie rozumiem ze oni probuja wyeliminowac motywy typu azuon
wku**ia mnie to niemilosiernie, ale rozumiem to

ale przeciez w ten sposob oni zniechecaja do siebie mase potencjalnych klientow !!! jakas tam pani wiesia czy pan czesiek wchodza na strone, chca sobie wyszukac bilet, widza cos takiego i co robia ? pewnie opuszczaja strone i tyle, myslac, ze cos sie popsulo :)
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 24 Lis 2011 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
rw30 napisał(a):
Robin napisał(a):
.........

ale przeciez w ten sposob oni zniechecaja do siebie mase potencjalnych klientow !!! jakas tam pani wiesia czy pan czesiek wchodza na strone, chca sobie wyszukac bilet, widza cos takiego i co robia ? pewnie opuszczaja strone i tyle, myslac, ze cos sie popsulo :)

nie wiem jak to dziala w ryanie, ale ja jako programista rozwiazalbym to na zasadzie (w skrocie) ilosci wejsc. Jesli dla jakiegos IP notujemy ich sporo, to pokazujemy captche. Jesli wizyt jest tyle co srednia - to nie pokazujemy.

Mysle ze tak to moze dzialac ;)
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 24 Lis 2011 12:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
rw30 napisał(a):
Robin napisał(a):
.........

nie wiem jak to dziala w ryanie, ale ja jako programista rozwiazalbym to na zasadzie (w skrocie) ilosci wejsc. Jesli dla jakiegos IP notujemy ich sporo, to pokazujemy captche. Jesli wizyt jest tyle co srednia - to nie pokazujemy.

Mysle ze tak to moze dzialac ;)

no i tak przeciez kiedys bylo i imho mialo to sens
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 25 Lis 2011 00:14 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Blackall napisał(a):

Czyli po prostu do tablicy zapis IP, kolejno odczyt w pętli + warunek ? Myślę, że dałoby się to ominąć.
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 25 Lis 2011 00:19 
Awatar użytkownika

niebieski
pehape napisał(a):
Blackall napisał(a):

Czyli po prostu do tablicy zapis IP, kolejno odczyt w pętli + warunek ? Myślę, że dałoby się to ominąć.

no ale jak chcesz ominac sprawdzanie po stronie serwera? W tym przypadku jedynie przez zmiane IP.
Inna sprawa, ze chyba jest faktycznie tak jak pisal rw30 i captcha pokazuje sie baaardzo czesto.. Nawet majac zmienne IP, wyczyszczone cookisy i zmieniona sesje i tak dalej sie pojawia.. Oby sobie w kolano nie strzelili i ograniczyli przez to liczbe potencjalnych kupujacych. Wizzair jakis czas temu wprowadzil wyniki miesieczne, przez co duzo latwiej sprawdzic najnizsza cene i wydaje mi sie, ze bylo to swietne rozwiazanie. Sam, nieplanowanie, lece tymi liniami ktorys raz bo bilety byly w sensownych cenach i zachcialo sie zwiedzania.. Moze ja majatku za nie nie dalem, ale inni moze rowniez leca, choc takich planow nie mieli, a za bilety dali wiecej niz pare euro ;-)
A z ryanem ostatnio coraz ciezej..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości