Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#661 PostWysłany: 20 Lut 2014 22:06 
Awatar użytkownika

kiew napisał(a):
A masz gdzie zapis regulaminu o tym? Bo ja z jednego konta azuona korzystam dość regularnie na kompie w pracy, na domowym stacjonarnym i na laptopie...

Tak jest jasno w regulaminie Azuona zapisane, że tak nie wolno. Ja też tak korzystałem przez dwa lata - z dwóch komputerów a teraz od razu blokują konto! Więc radze uważaj.

Oto cytat z maila:
It came to our attention that your Azuon account xxxxxxxxxxx@gmail.com has been used on two or more computers. As per point 10 of our Terms and Conditions you are not allowed to use one Azuon account on more than one computer, regardless of whether these computers are yours or not, whether they share the same IP address, whether one is at work and another is at home, or whether you use a commercial account.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#662 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:30 

Witam...
Czytając (w miarę) pozytywne opinie ta temat Azuonu postanowiłem go zakupić.
Chciałem znaleźć w miarę korzystny lot do Chicago.
Ku mojemu zaskoczeniu ceny połączeń znalezionych przez Azuon są bardzo drogie.
Oferty znalezione w wyszukiwarkach internetowych (np. SkyScanner) są dużo tańsze - np. najtańsze połączenie z W-wy w Azuonie 3583zł a w SkyScannerze 1928zł (oczywiście te same terminy i parametry lotu). To samo jest z Berlina.
Czy korzystał z Azuonu szukając połączeń "normalnymi" liniami ?
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 21 Lut 2014 00:43 

HON fly4free
PanDaRek napisał(a):
Czy korzystał z Azuonu szukając połączeń "normalnymi" liniami ?

Azuon z pochodzenia służyć ma low-costowym liniom i bynajmniej nie ma zabudowanych "wszystkich linii świata". Spis linii masz w zakładce "Linie lotnicze":

Aer Lingus, Air Arabia, Air Berlin, Air One, Air Asia, airBaltic, blu-express, BlueAir, Condor, easyJet, eurolot, flybe, flydubai, Germanwings, HOP, Jet2.com, Jetairfly, Jetstar, LOT, Monarch, Niki, norwegian, Pegasus, Ryanair, SmartWings, Southwest, Spring Airlines, Sun Express, Thomas, Tiger Airways, transavia, TUIfly, Virgin Australia, Volotea, Vueling, Wizz Air, WOW air

Jak widać, nie ma na tej liście potentatów (UA, Delta, AA czy Lufthansa, Air France, BA...), raczej low costy, linie 'czarterowe', choć są wyjątki (np. LOT). Nic dziwnego, że na takiej trasie twoje wyniki wyszukiwania Azuonem będą mizerne.
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 21 Lut 2014 02:06 

Dzięki, rzeczywiście jest to wyszukiwarka do połączeń "low-cost'owych" :)
Niestety, nie doczytałem ;)
Kupiłem roczny abonament, więc mogę sobie w tym roku trochę tanio polatać :P
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 21 Lut 2014 08:48 

niebieski
Po tym jak użytkownicy nawet tego forum kupowali licencję komercyjną na 10 stanowisk po to by mieć taniej, nie dziwię się, że przyglądają się uważniej logowaniom z polskich IP.

Na psy zeszło trochę utrzymanie (w sensie maintenance) aplikacji. Jest ona już na tyle dobra, że nie wymaga ciągłej rozbudowy, z drugiej strony AirBerlin nie działał ze dwa tygodnie, a aktualizacje pojawiają się ostatnio tylko od święta.

Azair akurat sprawdziłem wczoraj. Może to kwestia przyzwyczajenia - ale wydał mi się niewygodny i w porównaniu do Azuona po prostu ubogi w opcje.
rw30 lubi ten post.

#666 PostWysłany: 13 Mar 2014 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 154 270
Krajów: 11 / 5.3%
Prosze o podpowiedz jak zrezygnowac z subskrypcji?
Chce zakupic azuona na 6 miesiecy ale chcialbym od razu zrezygnowac po zakupie z sybskrypcji, jak to mozna w prosty sposob zrobic?

#667 PostWysłany: 13 Mar 2014 10:34 

niebieski
almal napisał(a):
Chce zakupic azuona na 6 miesiecy ale chcialbym od razu zrezygnowac po zakupie z sybskrypcji, jak to mozna w prosty sposob zrobic?

Jeśli płacisz przez paypal, to trzeba to zrobić na swoim koncie paypal. Robiłem to kilka miesięcy temu i niestety nie pamiętam gdzie jest ta opcja, wiem że jest solidnie schowana (przez paypal). Poszukaj w necie instrukcji anulowania subskrypcji paypal krok po kroku.

#668 PostWysłany: 13 Mar 2014 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 8.2%
niebieski
almal napisał(a):

Jeśli to paypal to tu:
https://www.paypal.com/cgi-bin/customer ... ge-paylist (kliknij jak się zalogujesz) ;)

#669 PostWysłany: 11 Kwi 2014 12:01 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.8%
niebieski
jakaś podpowiedz jak zrezygnować z subskrypcji w skrill ?
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 11 Kwi 2014 14:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie ma gdzieś opcji tak jak w Paypal do rezygnacji?
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 11 Kwi 2014 14:40 

jest na stronie azuona instrukcja:
http://azuon.com/pl/help
 PM off  

#672 PostWysłany: 11 Kwi 2014 15:28 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):
jest na stronie azuona instrukcja:
http://azuon.com/pl/help

ok dzięki, ale robię wszytko wg. tej instrukcji jednak ostatniego kroku nie mogę wykonać bo nigdzie nie widzę opcji anulacji.
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 13 Kwi 2014 21:34 

niebieski
Czy Azuon nadal jest najlepszą wyszukiwarką taniego latania, bo zastanawiam się nad wykupieniem subskrypcji, ale coś czytałem że ostatnio były jakieś problemy.

#674 PostWysłany: 14 Kwi 2014 12:26 
Awatar użytkownika

kleyo napisał(a):
Czy Azuon nadal jest najlepszą wyszukiwarką taniego latania, bo zastanawiam się nad wykupieniem subskrypcji, ale coś czytałem że ostatnio były jakieś problemy.

Aplikacja jest rozwijana i ma się dobrze. Czy jest najlepsza? Myślę, że głosy są podzielone, natomiast można stwierdzi że jest w porądku :)

Ostatnia aktualizacja: Azuon App 5.0.5213 @ April 10, 2014
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 14 Kwi 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 14.0%
niebieski
Nie wiem czy warto. Ja mam subskrypcję, więc w razie czego mogę pomóc. Użyłem tego raz, wyszukuje fajne połączenia, ale... wszak ile się lata tanimi liniami z różnymi przesiadkami?
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 15 Kwi 2014 08:20 

niebieski
Ja nadal sobie bardzo cenię Azuona. Można powiedzieć, że mam program dobrze opanowany w obsłudze i narzędzia typu Azair czy samolotemtaniej na chwilę obecną uważam za gorsze.

#677 PostWysłany: 30 Maj 2014 15:33 

niebieski
Mam pytanie jak bardzo różni się auzon od powiedzmy takiej wyszukiwarki jak azair.cz ?
Jestem ciekawy czy faktycznie warto płacić za pozyskane wyniki skoro obecnie ryana nie ma captcha i wyszukiwarki wiele
ciekawych (a nawet kombinowanych azair.cz) wyłapują.

Są jakieś większe plusy posiadania tego programu?
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 02 Cze 2014 12:08 

niebieski
W sumie jak tak patrzę na rozwój azair.cz to tych plusów Azuona bardzo ubyło.
Jestem zwolennikiem aplikacji okienkowych, więc Azuona mi się dobrze używa, ale prawda jest taka, że teraz za darmo można mieć prawie to samo...

EDIT: Przychodzi mi do głowy wyszukiwanie zaawansowane, np. tworzenie oblotówek, póki co nie widzę tego w azair.

#679 PostWysłany: 04 Cze 2014 16:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakiś kodzik do Azu?
pls
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 05 Cze 2014 13:56 
Awatar użytkownika

kubutek napisał(a):
Jakiś kodzik do Azu?
pls

Brak.

Z doświadczenia wiem, że im więcej będzie rozdawania darmowych kluczy, tym gorzej będzie na płaszczyźnie development'u i support'u ;) Przynajmniej w tym przypadku, gdzie nie mamy modelu biznesowego opartego na dotowaniu darmowej usługi przez niewielu (a może założenia były inne) ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości