Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#621 PostWysłany: 22 Paź 2013 10:02 

niebieski
Problem jest opisany tu: https://groups.google.com/forum/#!topic ... ezobBe8dO0 i niestety ignorowany przez twórców Azuona w oczekiwaniu na nowy layout strony Ryanair.com oraz (być może) zniesienie captcha.

W skrócie rozwiązanie to:
Znaleźć na dysku katalog tymczasowy Azuona (w Win XP to coś w stylu: C:/Documents and Settings/<USERNAME>/Dane aplikacji/Azuon/temp/) i znaleźć tam plik PS0.html (jeśli rozwiązujemy captcha w trakcie wyszukiwania) lub P.html (jeśli rozwiązujemy captcha po zakończeniu wyszukiwania).

Odpalamy ten plik w przeglądarce i mamy nasze captcha do wpisania. Za każdym razem gdy Azuon generuje pusty (biały) obrazek, oznacza to, że pojawiła się nowa wersja P.html lub PS0.html w tym katalogu. Odświeżamy przeglądarkę i mamy nowe captcha. Mało wygodne ale działa.

A sam problem, jak podejrzewam, polega na tym, że część captcha to takie html których renderer zawarty w Azuonie nie potrafi otworzyć i tyle.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#622 PostWysłany: 02 Lis 2013 15:31 

niebieski
Jeśli komuś Azuon nie znajduje lotów Ryanair tak jak mnie, to trzeba na ustawieniach Captcha WŁĄCZYĆ rozwiązywanie captcha. Ja miałem je ustawione na 0 i wyników żadnych nie otrzymywałem.

Temat postu: Błąd w Azuonie
#623 PostWysłany: 04 Lis 2013 00:47 

Cześć,

Wyskakuje mi taki błąd: Błąd krytyczny: brak połączenia z serwerem Azuona! Sprawdź połączenie z Internetem (np.: ustawienia proxy w Konfiguracji). Oczywiście,gdzie indziej internet działa normalnie.

Dzisiaj zainstalowałam płatną wersję azuona. Próbowałam coś czytać i zmieniać w ustawieniach, ale nadal nie działa. Łączyłam się przez telefon i normalnie przez UPC

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Ida
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Błąd w Azuonie
#624 PostWysłany: 04 Lis 2013 00:53 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.4%
srebrny
Mam ten sam błąd.
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 04 Lis 2013 01:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
U mnie ok
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 04 Lis 2013 08:31 

niebieski
Temat o Azuonie masz tu: azuon,15,1093.

Nie możesz się połączyć bo najwyraźniej serwer Azuona ma zwiechę. Cierpliwości.
Jeśli masz załadowane tabele połączeń (jesteś w stanie wybrać lotniska źródłowe i docelowe) to możesz prowadzić wyszukiwania także bez połączenia z bazą Azuona.

#627 PostWysłany: 04 Lis 2013 09:20 

shiver napisał(a):
Nie możesz się połączyć bo najwyraźniej serwer Azuona ma zwiechę. Cierpliwości.

U mnie dokładnie to samo (w płatnej wersji). Błąd wyskakuje już drugi dzień. Czekamy dalej cierpliwie.
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 04 Lis 2013 13:05 

niebieski
Chyba już działa. U mnie się łączy.

#629 PostWysłany: 05 Lis 2013 02:20 
Awatar użytkownika

Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym dopisku "całkowite opłaty", dzis dopiero kupiłem Azuona i jakoś nie do konca jeszcze go rozgryzłem.

Image

#630 PostWysłany: 05 Lis 2013 08:24 

niebieski
YaPKnn napisał(a):
Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym dopisku "całkowite opłaty", dzis dopiero kupiłem Azuona i jakoś nie do konca jeszcze go rozgryzłem.

Image

Dobre spostrzeżenie, zapomniałem im to zgłosić. Jest to błędnie przetłumaczone "fare" - czyli krótko mówiąc znalazło Ci tyle taryf, czyli lotów. Wszystko jest ok.

Czasem można jeszcze w tym miejscu zobaczyć "znaleziono zbyt wiele opłat" co już w ogóle brzmi śmiesznie :)

EDIT: A samo "dodawanie" oznacza, że znaleziono 27 lotów "tam" i 25 "powrót" z czego złożono 53 podróże.
Azuon to na początku dość skomplikowane ale zaj****ste i efektywne narzędzie. Warto rozgryzać :)

#631 PostWysłany: 05 Lis 2013 18:48 
Awatar użytkownika

shiver napisał(a):
Azuon to na początku dość skomplikowane ale zaj****ste i efektywne narzędzie. Warto rozgryzać :)

Bez przesadyzmu z ta komplikacja, nie strasz ludzi ;). Jak widac w stopce zaden ze mnie frequent flyer a Azuon jestvdla mnie w miare oczywisty. No te zawaansowane opcje do "kolek" nie sa dla mnie jasne...

Sent from mobile using Tapatalk

#632 PostWysłany: 07 Lis 2013 19:18 

niebieski
Pojawił się Azuon 5.0. Jest też nowy serwer bazy danych (obecnie śmiga świetnie) oraz informacja o współpracy z Ryanair na temat pobierania cen z ich systemu!

#633 PostWysłany: 10 Lis 2013 17:51 

W najnowszym Azuonie wywalili w wersji demo możliwość przesiadek, więc ostrożnie z uaktualnieniem.
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 12 Lis 2013 21:48 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 12.1%
srebrny
Czym różni się 12-miesięczna subskrypcja od jednorazowej opłaty rocznej?
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 12 Lis 2013 21:52 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.5%
srebrny
vincenz napisał(a):
Czym różni się 12-miesięczna subskrypcja od jednorazowej opłaty rocznej?

Niczym, a jest tańsza. Kupujesz subskrypcję, bo taniej i zaraz po zakupie z niej rezygnujesz, wtedy się nie odnowi po roku, a płacisz mniej :)

#636 PostWysłany: 12 Lis 2013 21:52 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
jak się nie połapiesz to po roku obciąży Ci znowu kartę.
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 25 Lis 2013 14:33 

Witam serdecznie. Po jednej z ostatnich aktualizacji Azuon ma zablokowaną możliwość uruchamiania wielu okien aplikacji. Kontaktowałem się z autorami i twierdzą, iż wprowadzili funkcjonalność celowo. Dla mnie jest do duże utrudnienie. Planując wyjazdy, często mam otwarte po 20 okiien aplikacji. Czy ma ktoś pomysł, jak rozwiązać problem? Poprosić autorów zbioroeo o zmianę? Może da się to obejść na poziomie systemu?
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 25 Lis 2013 22:07 

oo wyszła nowa wersja i widzę, że już naprawili :)
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 26 Lis 2013 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.6%
niebieski
Czy coś się stało z Azuonem? Mam wersję demo, dziś chciałem coś poszukać, a program nic nie znajduje. Da się jakoś wrócić do poprzedniej wersji?

#640 PostWysłany: 30 Lis 2013 13:10 

mi też nie działa, mógłby ktoś powiedzieć o co chodzi? :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości