Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#541 PostWysłany: 23 Kwi 2013 23:50 

warsawfan napisał(a):
Mam prośbę do osób, które dobrze znają azuona.
Na stronie głównej azuon.com jest następujący tekst: "Porównuj oferty tanich linii lotniczych i znajduj najtańsze połączenia do twoich ulubionych miejsc. Albo po prostu pozwól programowi Azuon zasugerować, gdzie warto polecieć!
Chętnie bym pozwolił zasugerować programowi jakiś rejs dla mnie, ale nie potrafię znaleźć takiej opcji... Mógłby ktoś pomóc?

Oprócz standardowych nazw lotnisko, program Azuon ma takie nazwy jak np. kraj. Podam przykład: jako port wylotu wpisujesz Szczecin, twoje miejsce docelowe Hiszpania, ustawiasz dodatkowe opcje jak przesiadki, zasięg, płatności oraz datę np. od dziś do końca roku i naciskasz enter. Za 15-20 minut podchodzisz do komputera i wyniku segregujesz od najniższej ceny. To co zobaczysz będzie interesujące.
Innym sposobem na ciekawe podróże są opcje zaawansowane: klikasz Wyszukiwanie i dalej tryb zaawansowany i znów ustawiasz opcje co do dat i przesiadek. Jako cel podróży można wpisać Medittraean coast i enter. Po dobrej chwili masz ciekawe propozycje lotów np. weekend na południu Włoch. Czym bardziej spersonalizujesz twój program tym ciekawsze propozycje wyskoczą. U mnie Azuon pracuje w tle prawie cały dzień.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#542 PostWysłany: 24 Kwi 2013 10:40 

Działa wam normalnie Azuon?
U mnie zachowuje się dziwnie, niby wyszukuje ale nie wyświetla captcha tyko puste okno.
Sprawdzane na 2 kompach i 2 sieciach wifi.
Macie może pomysł co może być nie tak?
przemima
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 24 Kwi 2013 11:05 

niebieski
przemima napisał(a):
Działa wam normalnie Azuon?
U mnie zachowuje się dziwnie, niby wyszukuje ale nie wyświetla captcha tyko puste okno.
Sprawdzane na 2 kompach i 2 sieciach wifi.
Macie może pomysł co może być nie tak?
przemima

To musi być systemowy problem. Jest już też zgłoszony przez grupę google, więc pozostaje czekać na rozwiązanie.

#544 PostWysłany: 24 Kwi 2013 11:35 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
Krajów: 23 / 11.1%
niebieski
Może ryanair cos zmienił i teraz do czasu wydania nowej wersji nie będzie działać?
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 24 Kwi 2013 12:12 

Loty: 33
Kilometry: 36 038
Krajów: 10 / 4.8%
Nie jestem pewny, ale chyba Ryanair zmienił captche na swojej stronie, więc chyba trzeba czekać.
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 24 Kwi 2013 12:26 
Awatar użytkownika

srebrny
na to wyglada
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 24 Kwi 2013 15:02 

niebieski
Tylko ostatnio to cos słabo z updatami wcześniej bylypo 2 aktualizacje co miesiąc a teraz od
26 II żadnej aktualizacji.
A captcha jest trochę inna łatwiej odczytac.
 Profil Relacje PM off  

#548 PostWysłany: 24 Kwi 2013 15:05 

niebieski
GregPepe napisał(a):
Tylko ostatnio to cos słabo z updatami wcześniej bylypo 2 aktualizacje co miesiąc a teraz od
26 II żadnej aktualizacji.
A captcha jest trochę inna łatwiej odczytac.

Jeden z twórców dużo podróżuje obecnie. Pozostali koncentrują się na powstających wersjach mobilnych. Nie żebym ich usprawiedliwiał, bo też mnie to nie cieszy, ale co zrobić.

#549 PostWysłany: 26 Kwi 2013 22:28 

niebieski
Captcha zrobiona dzięki za szybką reakcje dla twórców azuon.
Niestety ciężko przeczytać te obrazki, mi się nie udało ani razu.
Ciekawe czy znajdą czas żeby jeszcze trochę to poprawić.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 27 Kwi 2013 19:13 
Awatar użytkownika

srebrny
GregPepe napisał(a):
Captcha zrobiona dzięki za szybką reakcje dla twórców azuon.
Niestety ciężko przeczytać te obrazki, mi się nie udało ani razu.
Ciekawe czy znajdą czas żeby jeszcze trochę to poprawić.

wykup sobie de-captchera, rozwala wszystko elegancko
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 27 Kwi 2013 22:07 

niebieski
Cytat ze strony drugiego polecanego solvera z azuona, deathbycaptcha:

Cytuj:
Most of our captcha typers live in countries that have a time difference of 8 to 12 hours from most of our DeathByCaptcha clients. This means, that while its the afternoon in United States, its the middle of the night in India and Pakistan.

To oni to wysyłają do Indii, gdzie ktoś czyta obrazki i wpisuje je ręcznie? :O
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 27 Kwi 2013 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
Cytuj:
incredible low price of $1.39 for 1000 solved CAPTCHAs

o_0
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 27 Kwi 2013 22:34 

niebieski
ręcznie czy nie ręcznie, śmigają super :D
aż szkoda, że wcześniej tego nie kupiłem ;)
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 01 Maj 2013 00:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przy poprzedniej captchy myliłem się raz na kilkadziesiąt wpisów, teraz zgadnę raz na kilkadziesiąt wpisów, bo są w ogóle nie czytelne :(

Przed chwilą zrobiłem 3 kolejne zrzuty ekranu

Załączniki:
screenshot_03.png
screenshot_03.png [ 22.2 KiB | Obejrzany 1282 razy ]
screenshot_02.png
screenshot_02.png [ 21.92 KiB | Obejrzany 1282 razy ]
screenshot_01.png
screenshot_01.png [ 28.46 KiB | Obejrzany 1282 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 01 Maj 2013 00:27 
Awatar użytkownika

srebrny
w dodatku na stronie Ryana na kompie na którym używam azuona jest to samo [ w sensie takie same 'trudne' obrazki]
krótko mówiąc, jeśli używamy azuona to mamy skompromitowane IP [chyba]
więc wygląda na to że azuon ma teraz sens tylko z jakimś dekapcierem
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Azuon
#556 PostWysłany: 04 Maj 2013 08:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
U mnie zauważyłem, że gdy mam trudne captche w Azuonie, wystarczy wejść na stronę Ryanaira i tam jest łatwa captcha, wpisać ją i wrócić do Azuona. Wtedy kilka, kilkanaście obrazów jest łatwych. Gdy znów pojawią się trudne czynność powtórzyć.
Czasami w nowej captchy na stronie są odpowiedzi do wyboru z gotowych kilku w polu typu combo. W Azuonie nie działają, bo jest tylko pole do wpisania.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 07 Maj 2013 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy wam też wydaje się, że azuona ostatnio nikt nie "ogarnia"? Miałem subskrypcję na 3 miesiące, anulowałem ją na mb już jakiś czas temu, chciałem niedawno wykupić pakiet roczny, to się nie da bo do mojego e-maila nadal przypisana jest tamta subskrypcja. Tak więc zrobiłem nowego maila, zapłaciłem przez MB za rok, i już od kilkunastu godzin czekam na e-maila aktywacyjnego... (przy poprzedniej subskrypcji było to kilka minut). Na skypie niedostępni, a na napisanego e-maila w dziale Kontakt nikt mi od 4 dni nie odpowiedział. Ma ktoś podobne problemy?
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:40 
Awatar użytkownika

Z tymi captchami to mocno przekombinowane ;) Jedna linia a tyle zamieszania.

@elgigio: może wyjechali na wakacje albo się przebranżowili :) A tak na poważnie, to shiver wcześniej napisał, że pracują nad aplikacją mobilną.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 08 Maj 2013 18:34 

elgigio napisał(a):
Miałem subskrypcję na 3 miesiące, anulowałem ją na mb już jakiś czas temu, chciałem niedawno wykupić pakiet roczny, to się nie da bo do mojego e-maila nadal przypisana jest tamta subskrypcja. Tak więc zrobiłem nowego maila, zapłaciłem przez MB za rok, i już od kilkunastu godzin czekam na e-maila aktywacyjnego... (przy poprzedniej subskrypcji było to kilka minut). Na skypie niedostępni, a na napisanego e-maila w dziale Kontakt nikt mi od 4 dni nie odpowiedział. Ma ktoś podobne problemy?

Mam podobną sytuację: niedawno zakończyła mi się subskrypcja 3 miesięczna, dostałam @ z moneybookers, że nie udało im się zrealizować zlecenia stałego i żebym do 10 maja sama zrobiła przelew w celu przedłużenia subskrypcji.
Zrobiłam więc sama przelew przez moneybookers, i cisza. Azuon nadal pokazuje, że konto wygasło.

Poczekam do piątku i jak środki nie wrócą do moneybookers, to będę interweniować.
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 09 Maj 2013 09:55 

niebieski
Jestem w sporadycznym kontakcie mailowym z twórcami Azuona, ponieważ kiedyś pomagałem im przy tłumaczeniu strony www oraz w minimalnym zakresie w kodowaniu samego Azuona. Jak wrócę z pracy dzisiaj, napiszę do nich o bieżących problemach.

Osobom niecierpliwym polecam profil na facebooku lub grupę google, przez które można się kontaktować z twórcami.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości