Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zakaz handlu biletami na forum. Prośby/oferty lądują w ujemnym koszu

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1933 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@Mihal09
Maila się raczej nie da zmienić bo jest loginem do konta. Według mnie temat brzydko pachnie ...
Najbezpieczniejsze jest przekazanie samych biletów w aplikacji, bo wtedy sprzedający nie będzie miał do nich dostępu.
Oczywiście najlepiej to zrobić na spotkaniu twarzą w twarz, no chyba że mamy zaufanie, że ktoś nam wyśle bilety po przesłaniu kasy :D
 Profil Relacje PM off
dyneck lubi ten post.
Mihal09 uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#782 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:35 

Loty: 116
Kilometry: 241 710
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@maczala1 no właśnie. Jak na odległość to zrobić? Zatrzymałem się w czasach z papierowymi biletami.
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:36 

niebieski
login na koncie gdzie idzie zakup masz zablokowany , trzeba pisać info do uefa o zmiane, na głownym koncie masz email ktory mozna zmienić bez wysyłania info do uefy.....z innej beczki ktora strona na bvb będzie PL, ktoś ,coś... :ugeek:
 Profil Relacje PM off

#784 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
dokładnie, po co hasło i login do konta UEFA skoro bilety można wysłać jednym kliknięciem na maila w aplikacji? To jest wręcz niebezpiecznie bo sprzedający mógł już bilety wysłać na innego maila. Najlepiej się spotkać albo chociaż transakcja allegro żeby było jakiejś zabezpieczenie bo pewnie sprzedający nie zgodzi się aby wysłać bilety pierwszy.
 Profil Relacje PM off

#785 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:40 

niebieski
a dane swoje i tak uzupełnisz na bilecie.... :ugeek:
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 04 Cze 2024 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 703 023
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Właśnie, jest ktoś w stanie wrzucić screen biletu w apce ? (oczywiście z zasłoniętymi danymi wrażliwymi) tak żeby można było mieć świadomość jak wygląda taki bilet. Zakładam scenariusz, że będę polował na bilet pod stadionem i wolałbym zminimalizować ryzyko ewentualnego oszustwa ;)

#787 PostWysłany: 04 Cze 2024 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 04 Cze 2024 13:25 --

@Legion1
Zakupiony od kogoś bilet musisz i tak dostać przekazany na swoje konto w aplikacji, więc nie ma możliwości żeby dostać jakiś fake.
Istotne jest że kod QR na bilecie pojawi się dopiero kilka godzin przed meczem.
Sama aplikacja jest zabezpieczona i nie da się zrobić screena, więc nie można ufać żadnym zdjęciom czy pdf-om biletów pod stadionem, tylko aplikacja jest pewna.
Poradnik UEFA z krótkim filmikiem - widać mniej więcej jak taki bilet wygląda w aplikacji:
https://support.tickets-mobiletickets.u ... ty-mobilne

-- 04 Cze 2024 13:54 --

Pozostaje pytanie, czy raz wprowadzone dane osobowe konkretnego biletu mogą zostać później zmienione ?
Myślę o możliwości odkupienia biletu, który ktoś planował wykorzystać i wprowadził już dane osobowe ale zdecydował się potem odsprzedać.
Chociaż to w sumie nie powinno mieć znaczenia, bo do tej pory na żadnym euro nie sprawdzali danych osobowych przy wejściu.
Pewnie potwierdzi się to już po pierwszym meczu :D
 Profil Relacje PM off
Legion1 uważa post za pomocny.

#788 PostWysłany: 04 Cze 2024 14:57 

Loty: 119
Kilometry: 254 646
Krajów: 39 / 18.2%
Mihal09 napisał(a):
Witam, mam pytanie ze strony technicznej. Jak najbezpieczniej odkupić od kogoś bilety z aplikacji? Dostałem propozycję wpłacenia zaliczki, po czym mam otrzymać hasło z loginem do aplikacji, w której mam sobie zmienić hasło i maila. Co sądzicie? Jak to czytam to mam wątpliwości :lol:

Scam jak nic, Allegro lokalnie, Olx, alebilet - masz ubezpieczenie transakcji
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 04 Cze 2024 15:27 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
brazilmik napisał(a):
ktora strona na bvb będzie PL, ktoś ,coś... :ugeek:

Północna trybuna, sektory 60-63 to na pewno, na stronie uefa są tam oznaczone bilety fan first. Na pewno też trybuna północno-zachodnia, bo tam mam 1 bilet i też był z dopiskiem Poland fans.
 Profil Relacje PM off
brazilmik lubi ten post.

#790 PostWysłany: 04 Cze 2024 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Może ktoś sprawdzić, kto ma już wpisane dane osobowe na bilecie, czy aktywna jest zmiana tych danych i przycisk "przekaż" ?
Może jest jednak tak, że biletów z wpisanymi danymi nie można już przesłać dalej ? To by ograniczyło możliwość bezpiecznego zakupu pod stadionem.
 Profil Relacje PM off
Legion1 uważa post za pomocny.

#791 PostWysłany: 04 Cze 2024 16:55 

Loty: 818
Kilometry: 1 453 044
Krajów: 86 / 40.2%
srebrny
Danych brak, jest opcja 'przekaż'

#792 PostWysłany: 04 Cze 2024 18:18 
Awatar użytkownika

niebieski
To już wiadomo, że jak się jeszcze nie wpisze danych na bilecie, można go przekazywać dowolną ilość razy :)
Pytanie jest, czy jak się już wpisze dane, można potem te dane zmienić i czy bilet z wpisanymi danymi można jeszcze przekazać ? Jeżeli by nie było takiej możliwości, to istotne jest do kiedy trzeba wpisać dane ?
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 04 Cze 2024 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
maczala1 nie wyobrażam sobie abym dziś wpisywał dane do meczu za miesiąc, nie wiem kolego czy znajdziesz kogos z wpisanymi danymi ;)

nie ma żadnych loginów, haseł itp. podajesz e-mail na który jest zaparkowana aplikacja, ktoś go wpisuje, bilet wpada na Twoją apkę, choć ktoś tam pisał, że jest chyba 3-5 minut na anulowanie transakcji, ale tego pewien nie jestem. Zauwaz, że w ogłoszeniach są zdjęcia telefonów, na których są bilety, apka jest zabezpieczone i nie można zrobic PrintScreena biletu. jak gość "znikąd" się ogłasza, a nie chociaż allegro to bym i tak uważał, zresztą allegro troche uprzykrza sprzedaż biletów, od tygodnia wszyscy piszą o cenach nominalnych bo powycofywali aukcje gdzie były grube przebitki i poprzychodziły ostrzezenia ze nie wolno sprzedawac po zawyzonych cenach, akceptują tylko ogłoszenie, nie ma żadnych zabezpieczeń dla kupujacego chyba, tylko to, ze pisze ze jestem 20 lat na allegro.

może jestem przezorny, ale uważał bym też na bilety, gdzie na screenie w ogloszeniu są podane wszystkie dane tzn. sektor, rząd. miejsce, raczej nic się nie moze wydażyć ale czytałem gdzieś, a może i na stronie UEFA ze w krytycznym momencie jakby wg mnie ktoś doniósł to niby moga rozwazyć blokade biletu ktory ktos chcial sprzedac po zawyzonej cenie
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 04 Cze 2024 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
To wszystko wiem. Chodzi o ewentualne kupowanie pod stadionem chwile przed meczem. Pewnie wszystko sie wyjasni w swoim czasie. Mysle ze na pewno sa osoby pewne wyjazdu, ktore juz wpisaly swoje dane i moga sprawdzic to o co pytalem.
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 04 Cze 2024 21:26 
Awatar użytkownika

Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
Odchodząc od biletów. Można już instalować/aktualizować aplikację UEFA EURO 2024, gdzie po zalogowaniu, otrzymuje się swojego Fan Passa, który uprawnia do darmowej komunikacji na 36 godzin zaczynając od dnia meczowego oraz innych zniżek i informacji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#796 PostWysłany: 04 Cze 2024 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
A jak transakcje na stubhub? Kupował kto bilety na apke? moze na katar? Kasa 8 dni po meczu, wydaje mi sie, ze bardziej chroniony jest kupujacy, jak sprzedajacy, w koncu zawsze moze powiedziec, ze bilet byl falszywy i nie wszedl, kto to sprawdzi?
 Profil Relacje PM off  

#797 PostWysłany: 05 Cze 2024 08:34 

W aplikacji masz historię przekazywanych biletów, a UEFA wysyła maila z potwierdzeniem przekazania biletu. Wystarczy. AleBilet z każdym wydarzeniem (sportowym czy kulturalnym) ma podobne zasady: kasa po wydarzeniu, co jest jak najbardziej logiczne, bo eliminuje scamerów z jednej i drugiej strony - sprzedający musi mieć prawdziwy bilet, a kupujący wpłaca od razu kasę, która jest w przechowaniu AleBilet. Owszem, prowizja jest chora, ale kupno/sprzedaż na 99% przebiega bez problemu. Korzystałem już z tej strony przy okazji koncertów i jeszcze nie miałem z nimi problemu.

Sprzedaż biletów na EURO została już miesiąc temu zawieszona, ale był to pewny, a przede wszystkim najprostszy sposób na sprzedaż biletów, bez ruszania się z kanapy ;)
 Profil Relacje PM off  

#798 PostWysłany: 05 Cze 2024 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
DonCorrado napisał(a):
A jak transakcje na stubhub? Kupował kto bilety na apke? moze na katar? Kasa 8 dni po meczu, wydaje mi sie, ze bardziej chroniony jest kupujacy, jak sprzedajacy, w koncu zawsze moze powiedziec, ze bilet byl falszywy i nie wszedl, kto to sprawdzi?

na każdej imprezie z bramkami organizator może sprawdzić czy bilet był wykorzystany, wystarczy się do niego odezwać o sprawdzenie.
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 05 Cze 2024 11:36 

niebieski
Hejka! Widze o to pytacie, i mysle ze na EURO bedzie tak samo jak na finale w Londynie.

Ja mialem bilety z puli Real Madrid, i nawet ze w apce mialem juz dodane dane, mogles bilet wyslac i dane zmienic. Nawet godzine przed wejsciem bo patrzylismy.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 10 Cze 2024 10:56, edytowano w sumie 1 raz
usunięcie fragmentu dot. handlu biletami
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#800 PostWysłany: 05 Cze 2024 13:21 

Loty: 15
Kilometry: 17 312
Krajów: 10 / 4.7%
maczala1 napisał(a):
To już wiadomo, że jak się jeszcze nie wpisze danych na bilecie, można go przekazywać dowolną ilość razy :)
Pytanie jest, czy jak się już wpisze dane, można potem te dane zmienić i czy bilet z wpisanymi danymi można jeszcze przekazać ? Jeżeli by nie było takiej możliwości, to istotne jest do kiedy trzeba wpisać dane ?

Mam u siebie wpisane dane i w dalszym ciągu mogę przetransferować bilet. Mogę też zmodyfikować wpisane już dane.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1933 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości