Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1721 PostWysłany: 19 Kwi 2018 15:03 

Co do FAN ID wydaje mi się że im się po prostu coś pomyliło i przypadkowo wysłali to pod granicę z Kazachstanem dlatego w waszym przypadku to tyle trwa. Ja składałem wniosek 9 kwietnia i właśnie na stronie Poczty Polskiej wyskoczyło mi że dotarło do Warszawy.

Załączniki:
Poczta.jpg
Poczta.jpg [ 60.15 KiB | Obejrzany 1206 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1722 PostWysłany: 19 Kwi 2018 15:16 

Dobra wiemy jak można zwrócić bilety, a jak je odkupić? Ktoś coś wie?
 Profil Relacje PM off  

#1723 PostWysłany: 19 Kwi 2018 15:20 

Jak najszybciej :) Nie ma czegoś takiego jak odkupywanie, bo bilet wraca do puli i kto pierwszy ten lepszy.
 Profil Relacje PM off  

#1724 PostWysłany: 19 Kwi 2018 16:21 

Loty: 50
Kilometry: 66 260
Krajów: 10 / 4.7%
Czytając wcześniejsze posty ( jestem w takiej samej sytuacji zarówno z odsprzedażą biletów jak i zmianą danych gości ) wychodzi na to , że ten kto kupił bilety w pierwszej albo drugiej fazie sprzedaży , to ani ich na razie nie sprzeda ani nie zmieni danych gości . Ciekawe ile to wszystko potrwa zanim się ogarną , żeby można było działać w jednej jak i drugiej sprawie ...
 Profil Relacje PM off  

#1725 PostWysłany: 19 Kwi 2018 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Ja zmienilem dane osoby z ktora jade ale jade na jeden mecz n
 Profil Relacje PM off  

#1726 PostWysłany: 19 Kwi 2018 19:39 

DonekD napisał(a):
Czytając wcześniejsze posty ( jestem w takiej samej sytuacji zarówno z odsprzedażą biletów jak i zmianą danych gości ) wychodzi na to , że ten kto kupił bilety w pierwszej albo drugiej fazie sprzedaży , to ani ich na razie nie sprzeda ani nie zmieni danych gości . Ciekawe ile to wszystko potrwa zanim się ogarną , żeby można było działać w jednej jak i drugiej sprawie ...

Nie masz racji. Ja wylosowałem w drugiej fazie bilety na POL-SEN i mogę je sprzedać (ale nie chcę :lol: ). Mogę oddać albo obydwa albo tylko dla gościa. A nie ma statusu "printed" tak jak niektórzy tylko to co poniżej na zamieszczonym zdjęciu.
Natomiast wylosowałem też warunkowe na mecz Polaków w 1/8 finału i akurat tych nie mogę oddać fifie (w ogóle nie mam ich widocznych w zakładce moje bilety w "Ticket Resale"). Oczywiście odpowiedzią na moje zapytanie mailowe jak mogę zwrócić te bilety, był tekst regulaminu...

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 70.52 KiB | Obejrzany 1084 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1727 PostWysłany: 19 Kwi 2018 19:40 

niebieski
A ja mam wydrukowane i nie mogę ich wystawić - przecież to jest jakiś bezsens, że pierwszego dnia kiedy wprowadzili
tą opcję część osób ma już bilety wydrukowane i w procesie wysyłki.
Biletów dostępnych w sprzedaży nie ma, a ja nie mogę swoich wystawić.
 Profil Relacje PM off  

#1728 PostWysłany: 19 Kwi 2018 19:59 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Ja zaakceptowałem "zrzeczenie się" wysyłki i czekam na zmianę statusu. Interesujący mnie bilet to ćwierćfinał, więc i tak go odbiorę w Rosji. Mam nadzieję tylko, że oni to szybko poogarniają w swoim burdelu, ale nie jest ona duża.
 Profil Relacje PM off  

#1729 PostWysłany: 19 Kwi 2018 20:01 

niebieski
Odnośnie zwrotu biletów już wydrukowanych i odebranych lub już wysłanych...

Zgodnie z tym, co jest tutaj opisane:
http://www.fifa.com/worldcup/organisati ... esale.html

Trzeba je odesłać kurierem i muszą dotrzeć najpóźniej 7 dni przed meczem.
Albo zwrócić w FIFA Venue Ticketing Centre Help Desk.

(c) Only Over-the-Counter for Tickets that Have Been Printed: For Tickets which have already been printed and either collected by the Ticket Purchaser or are in transit for delivery or have been delivered, the Ticket Purchaser must go to a FIFA Venue Ticketing Centre Help Desk, surrender the physical Ticket to the FIFA Venue Ticketing Centre Help Desk staff, and complete the Ticket Resale request form developed for such purpose, or to send their Tickets via courier back to the FWCTC offices in either Moscow, Russia or Manchester, United Kingdom to the addresses available at http://www.FIFA.com/tickets. In such case:

Tickets must be received by the FWCTC at least 7 days prior to the match;
All costs in relation to the return of the Tickets by courier are to be borne by the Ticket Purchaser;
Ticket Purchaser will be solely liable for any undelivered or lost Tickets;
Ticket Purchaser must complete any documents as required; and
FIFA Venue Ticketing Centre staff will follow enhanced security protocols to deal with the returned Tickets.
As part of the resale request process, the Ticket Purchaser must also provide a secondary means for receipt of the resale proceeds (i.e. bank account details). Once the FWCTC have received the Tickets (in case they have been printed) and cancelled them, the Ticket Purchaser will need to return to their online account to make them available for resale.
 Profil Relacje PM off  

#1730 PostWysłany: 19 Kwi 2018 20:40 
Awatar użytkownika

Kolejne świeże info w sprawie tranzytu przez Białoruś

http://blr.belta.by/society/view/tehnic ... 8163-2018/
http://belta.by/society/view/technical- ... 1039-2018/
English:
http://eng.belta.by/society/view/techni ... 1039-2018/
 Profil Relacje PM off  

#1731 PostWysłany: 19 Kwi 2018 22:02 
Awatar użytkownika

Lokersan napisał(a):
....

U mnie identyczna ścieżka, krok po kroku jak wyżej. Zastanawiająca wędrówka przesyłki do urzędu celnego na granicy Europy i Azji i z powrotem do Moskwy. Od 6 kwietnia zero aktualizacji. Otrzymałeś już może odpowiedź od supportu?

Cytuj:
Hello!

FAN ID is sending as applications are proceeding.

Delivery to the Russian border post office takes 7 to 11 days. After this period, please check the delivery time of the local postal operator.

If the delivery status will not change until the 6th of May please contact us.

For additional questions to FAN ID, you can refer to the information
in the "questions and answers" section on https://www.fan-id.ru/help.html

Thank you for your enquiry
FAN ID Support

Ostatnio edytowany przez Abcn 19 Kwi 2018 22:57, edytowano w sumie 2 razy
Cytat
 Profil Relacje PM off  

#1732 PostWysłany: 20 Kwi 2018 08:16 
Awatar użytkownika

Poluje jeszcze na dwa mecze i prawdopodobnie będę musiał kulić bilet od kogoś z internetu, on zmieni dane na moje i to wszystko, tak? Czyli muszę się wykazać dosyć dużym zaufaniem.
Nurtuje mnie jeszcze kwestia odbioru takiego biletu, i chyba niestety nikt tego nie wiem czy bez problemu taki bilet odbiorę w punkcie jeśli jego właścicielem jest jakiś pan janek z którym nigdy w życiu się nie zobaczę. W końcu byłbym tylko gościem na bilecie, a on głównym właścicielem. Mimo zmienionych danych na moje mam obawę że mogą mi robić problem w punkcie odbioru biletów.
 Profil Relacje PM off  

#1733 PostWysłany: 20 Kwi 2018 08:48 

niebieski
Odbiór w czyimś imieniu - jest to opisane: http://www.fifa.com/worldcup/organisati ... ction.html

Powinno się mieć upoważnienie notarialne + kopie dokumentów ze zdjęciem (obu osób - Wnioskodawcy Biletów i Odbierającego)

If you are collecting Tickets as a third party, you must be duly authorised by the Ticket Applicant by means of a notarised power of attorney specific for the collection of your Tickets and bring notarised copies of both yours and the Ticket Applicant’s identification documents with embedded photographs.
 Profil Relacje PM off  

#1734 PostWysłany: 20 Kwi 2018 08:50 
Awatar użytkownika

Bardzo dużo zachodu, oby jak najmniej osób się w to wpakowało
 Profil Relacje PM off  

#1735 PostWysłany: 20 Kwi 2018 08:52 

Jeżeli to była ostatnia faza biletów to upoważnienie i kopie dokumentów, a co w przypadku wcześniejszych faz i próby przepisania? przecież te bilety fizycznie już "wyszły"

PS: udało się komuś coś złapać na stronie www.fifa.com/tickets ?
 Profil Relacje PM off  

#1736 PostWysłany: 20 Kwi 2018 09:29 

zimsky napisał(a):
Poluje jeszcze na dwa mecze i prawdopodobnie będę musiał kulić bilet od kogoś z internetu, on zmieni dane na moje i to wszystko, tak? Czyli muszę się wykazać dosyć dużym zaufaniem.
Nurtuje mnie jeszcze kwestia odbioru takiego biletu, i chyba niestety nikt tego nie wiem czy bez problemu taki bilet odbiorę w punkcie jeśli jego właścicielem jest jakiś pan janek z którym nigdy w życiu się nie zobaczę. W końcu byłbym tylko gościem na bilecie, a on głównym właścicielem. Mimo zmienionych danych na moje mam obawę że mogą mi robić problem w punkcie odbioru biletów.

Spokojnie poluj na stronie FIFA, ponieważ pojawią się bilety Restricted View czyli z ograniczoną widocznością z odbiorem w pkt FIFA na terenie Rosji
 PM off  

#1737 PostWysłany: 20 Kwi 2018 09:46 

-- 20 Kwi 2018 09:46 --

Anonymous napisał(a):
Spokojnie poluj na stronie FIFA, ponieważ pojawią się bilety Restricted View czyli z ograniczoną widocznością z odbiorem w pkt FIFA na terenie Rosji

Gdzie można je złapać ? tutaj?

Załączniki:
abcd.jpg
abcd.jpg [ 122.94 KiB | Obejrzany 1162 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1738 PostWysłany: 20 Kwi 2018 10:09 

Loty: 86
Kilometry: 171 842
Krajów: 28 / 13.1%
Dzieki chłopaki wyjaśniliście mi coś, dla potwierdzenia czyli jak dobrze rozumiem jak kliknę przy odsprzedaży że akceptuje to za jakiś czas zmieni się mi status i będę mógł sprzedać bilety? @dudu mysle że ma racje @gorny77 ja sam mam 24 bilety do odsprzedania na różne mecze i nie mogę tego zrobić? FiFA chce ukrócić proceder handlu poza nimi a moim zdaniem takim działaniem jeszcze mu sprzyja...
 Profil Relacje PM off  

#1739 PostWysłany: 20 Kwi 2018 11:08 

Lokersan napisał(a):
wtfid napisał(a):
Witam, od dłuższego czasu czekam na FAN ID, na stronie rosyjskiej poczty mam ostatnią informację z 6 kwietnia:

Cytuj:
Released from Russia
06 April 2018, 08:19 102972, Sharapovo
Arrived at the customs of Russia
05 April 2018, 05:24 102972, Sharapovo
Arrived at the local distribution center
05 April 2018, 00:20 102975, Sharapovo
Departed from local distribution center
02 April 2018, 14:23 460980, Orenburg
Handed over to the customs
01 April 2018, 20:19 460983, Orenburg
Released by custom house
01 April 2018, 19:03 460983, Orenburg
Arrived at the local distribution center
01 April 2018, 17:46 460980, Orenburg
Arrived at the customs of Russia
01 April 2018, 17:46 460982, Orenburg
Sorting complete
26 March 2018, 18:22 115324, Moscow
Arrived at the Post office
26 March 2018, 12:26 115324, Moscow

Ktoś tak miał? Znajomi, którzy w podobnym czasie zamawiali mają już ID w domach.
Napisałem dziś w tej sprawie pod tym adresem https://www.fan-id.ru/contacts.html
Czy miał ktoś podobnie albo wie gdzie uderzać w tej sprawie?

.

U mnie identyczna ścieżka, krok po kroku jak wyżej. Zastanawiająca wędrówka przesyłki do urzędu celnego na granicy Europy i Azji i z powrotem do Moskwy. Od 6 kwietnia zero aktualizacji. Otrzymałeś już może odpowiedź od supportu?

witam dzisiaj dostałem odpowiedz od supportu:
Hello!

FAN-ID was "Released from Russia" so please check the delivery time of the local postal operator.

Normally it may take about 2 months for delievery.

Please, check tracking number and wait for your FAN-ID.

If you won't receive it, contact us again.

niewiele z tego wynika bo tak jak pisałem znajomi otrzymali Fan Id aplikując o niego 2 tygodnie po mnie...

ps. formularz kontaktowy jest na stronie FAN ID bo ktoś wcześniej pytał
 Profil Relacje PM off  

#1740 PostWysłany: 20 Kwi 2018 11:10 

niebieski
jannas napisał(a):
Dzieki chłopaki wyjaśniliście mi coś, dla potwierdzenia czyli jak dobrze rozumiem jak kliknę przy odsprzedaży że akceptuje to za jakiś czas zmieni się mi status i będę mógł sprzedać bilety? @dudu mysle że ma racje @gorny77 ja sam mam 24 bilety do odsprzedania na różne mecze i nie mogę tego zrobić? FiFA chce ukrócić proceder handlu poza nimi a moim zdaniem takim działaniem jeszcze mu sprzyja...

No dokładnie. Jeśli mi przyślą te bilety to na pewno nie będę ponosił dodatkowych kosztów i tracił czas na odsyłanie ich tylko pójdą na viagogo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości