Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1161 PostWysłany: 07 Mar 2018 18:14 

Nie udało mi się wylosować biletów w tej fazie dlatego mam pytanie dotyczące następnej fazy sprzedaży.
Z kilku źródeł jedyne co można wyczytać to tyle że w tej fazie będzie się liczyć "kto pierwszy ten lepszy". Ale czy to będzie wyglądało w ten sposób że jeśli 13. marca o godzinie 10:00 zapiszę się w kolejkę oczekujących na bilety, które ktoś ewentualnie odsprzeda i wtedy zwiększę swoje szanse, czy może trzeba będzie non stop śledzić stronę fify, liczyć na to że w danym momencie ktoś wystawi bilety i kliknąć na nie jako pierwszy?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#1162 PostWysłany: 07 Mar 2018 18:21 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Od 13stego marca to chyba będzie sprzedaż tego co FIFie zostało,
a platforma odsprzedażowa to w kwietniu, chyba od 18stego.
Nie ma kolejek, coś się pojawi, klikasz, wpadnie Ci do koszyka i masz tam pare minut na finalizację, nie raz jest tak, ze bilety są, ale nie wchodzą do koszyka bo ktoś inny je właśnie bookuje, dobre mecze to nieraz zarwana nocka na portalu, choć nie ma reguły, no poza taką, że TRZEBA być na stronie, ewentualnie są i tacy co mają skrypty popisane tak, że one za nich wykonują czarną robotę :mrgreen: Wszystko jest wtedy do wyjęcia, ale trzeba cierpliwości ;)
 Profil Relacje PM off  

#1163 PostWysłany: 07 Mar 2018 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
ile wiosen już żyje to zawsze było tak, że każdemu, nawet ludziom co pytali o to np czy można zapłacić pocztą itp udawało się upolować bilet na swój wymarzony meczyk, wiec nie bójta d.. ludziska.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Mar 2018 14:46, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
mordek lubi ten post.

#1164 PostWysłany: 08 Mar 2018 01:29 

Wylosowalem bilety na mecz z Senegalem, samolot mam zarezerwowany, wiec teraz chcialem sie zabrac za Fan ID i mam jedno pytanie. Nalezy dolaczyc zdjecie, jak je robiliscie? sami? telefonem, aparatem? Chodzi mi oczywiscie o spelnienie wymogow, prosilbym o jakies porady.

I moje drugie pytanie: jak zloze wniosek, to rozumiem ze przyjdzie Fan ID na moj domowy adres i na tym koniec? Gdzies mi sie rzucilo na forum stwierdzenie, ze wlasciwe ID trzeba bedzie odebrac na miejscu. Jak w koncu jest?

Dzieki za pomoc!
 Profil Relacje PM off
woyteck lubi ten post.

#1165 PostWysłany: 08 Mar 2018 01:33 

Wystarczy samemu sobie zrobic zdjęcie, a potem wyciąć np. za pomocą fotofuze.com, żeby tło było idealnie białe ;)
 Profil Relacje PM off
Many1985 uważa post za pomocny.

#1166 PostWysłany: 08 Mar 2018 01:36 

@Tevez

Dzieki za odpowiedz. Czy te fotofuze jest rzeczywiscie bezplatne jak jest napisane i nie ma zadnych haczykow? Zebym potem swojej twarzy nie zobaczyl na jakims bilbordzie :lol:

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Mar 2018 14:43, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1167 PostWysłany: 08 Mar 2018 10:25 

Trzeba się tylko zarejestrować. Na potrzeby ogarnięcia zdjęcia do fan id na pewno nie trzeba kupować wersji premium ;) obróbka zajęła Ok. 2 minuty
 Profil Relacje PM off  

#1168 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:21 

Many1985 napisał(a):
Nalezy dolaczyc zdjecie, jak je robiliscie? sami? telefonem, aparatem? Chodzi mi oczywiscie o spelnienie wymogow, prosilbym o jakies porady.

Ja zrobiłem skan zdjęcia paszportowego, oczywiście nie bezpośrednio z paszportu tylko miałem jedno wolne. Próbowałem inne zdjęcie skanowac(takie jak w dowodzie os.), ale nie przeszło. To co w paszporcie bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#1169 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dogrywka - kto pierwszy, ten lepszy - na bilety zaczyna się o 13 marca.
Czy ktoś ma doświadczenia z takich zakupów?
Czy serwery FIFA wytrzymują i da się bez przeszkód bilety kupić?
Nie wiecie o której startuje sprzedaż i czy jest link dedykowany tej fazie?
 Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:17 

Serwus

Posiadam 3 bilety na mecze grupowe Polaków, rodzi się pytanie czy istnieje możliwość przepisania dwóch z tych trzech biletów na 2 różne osoby, tak aby na każdy bilet wjechała inna osoba? Jeśli tak poratujcie jak to zrobić.

Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1171 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Garmond napisał(a):
Dogrywka - kto pierwszy, ten lepszy - na bilety zaczyna się o 13 marca.
Czy ktoś ma doświadczenia z takich zakupów?
Nie wiecie o której startuje sprzedaż i czy jest link dedykowany tej fazie?

taka faza już była , 13 października. Możesz sie cofnąć w czasie do tego momentu poprzez magiczny przycisk wyboru stron w tym wątku i poczytać sobie jak to wyglądało :)
 Profil Relacje PM off  

#1172 PostWysłany: 08 Mar 2018 17:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@madej
Wow - dziękuję!
Nie wiedziałem do czego służą te przyciski - w końcu dopiero od 5 lat jestem na forum.
Takiej fazy jeszcze nie było - 16 listopada (a nie jak piszesz 13 października) było sprzedaż biletów, ale bez możliwości weryfikacji gdzie każda drużyna będzie grała.
Teraz będzie wybór każdego spotkania.
Pytałem osoby, które miały doświadczenie w kupowaniu biletów ze strony FIFA w tej formule na zawody w latach wcześniejszych (patrz ME we Francji).
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 08 Mar 2018 17:27 
Awatar użytkownika

niebieski
fakt 13 listopada a nie października.
Reszta jednak bez zmian, to ze wiemy kto z kim gra nie robi różnicy zamiast numerków meczów będą nazwy drużyn.
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 08 Mar 2018 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@madej , no racja, przecież 100.000 chętnych na bilety w ciemno niczym się nie różni od 10.000.000 chętnych na mecze swoich reprezentacji, faktycznie, przecież szturm takiej masy osób po bilety nie ma żadnego wpływu na serwery...

Zakładam, że serwery podołają, bo logując się wpada się w kolejkę oczekujących, która jednak dość powoli się zwalnia. Ja wchodziłem w ticketing w chwili rozpoczęcia sprzedaży i czekałem chyba godzinę na zwolnienie kolejki. Nie zdziwię się więc, jeżeli teraz będzie się czekało ze dwie lub trzy. Ale to tylko moje domysły, na wcześniejszych MŚ nie kupowałem, więc nie wiem jak to będzie wyglądało z obciążeniem serwerów.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#1175 PostWysłany: 08 Mar 2018 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
kwinto1992 napisał(a):
Serwus

Posiadam 3 bilety na mecze grupowe Polaków, rodzi się pytanie czy istnieje możliwość przepisania dwóch z tych trzech biletów na 2 różne osoby, tak aby na każdy bilet wjechała inna osoba? Jeśli tak poratujcie jak to zrobić.

Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam

przeczytaj trzy ostatnie strony to sie dowiesz
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 08 Mar 2018 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
ghostwriter napisał(a):
@madej , no racja, przecież 100.000 chętnych na bilety w ciemno niczym się nie różni od 10.000.000 chętnych na mecze swoich reprezentacji, faktycznie, przecież szturm takiej masy osób po bilety nie ma żadnego wpływu na serwery...

Zakładam, że serwery podołają, bo logując się wpada się w kolejkę oczekujących, która jednak dość powoli się zwalnia. Ja wchodziłem w ticketing w chwili rozpoczęcia sprzedaży i czekałem chyba godzinę na zwolnienie kolejki. Nie zdziwię się więc, jeżeli teraz będzie się czekało ze dwie lub trzy. Ale to tylko moje domysły, na wcześniejszych MŚ nie kupowałem, więc nie wiem jak to będzie wyglądało z obciążeniem serwerów.

nie wiem czemu nawiązałeś tu do tematu serwerów ale ok :D pomijając fakt ze sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie to czy myślisz ze zrobią inaczej niż 13 listopada?
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 08 Mar 2018 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@madej , hmm... zastanówmy się, czemu napisałem o serwerach...

Garmond napisał(a):

doprawdy, dalej nie wiem :D

Ja wiem, że na tym forum jest mnóstwo sierot, które nie ogarniają podstawowych kwestii, ale czepianie się wszystkiego bez chwili pomyślenia jest tak samo drażniące jak absurdalne pytania jednopostowców. Wiem, że każdy chce być Zeusem, ale to nie jest takie proste :lol:

Co do kwestii "czy zrobią inaczej" - raczej zrobią tak samo, ale nie zawsze takie narzędzia odciążenia serwerów muszą być skuteczne i nigdy nie wiadomo. Można przynajmniej zakładać, że FIFA to koniec końców poważna instytucja (niekoniecznie uczciwa, ale to inna kwestia) i ma pewne doświadczenie w sprzedaży biletów na taką skalę i wszystko powinno być okej.

Jeszcze odnośnie pytania kolegi wyżej - najprawdopodobniej sprzedaż ruszy o 12:00 (w dzień) czasu Moskiewskiego.
 Profil Relacje PM off
Garmond uważa post za pomocny.

#1178 PostWysłany: 09 Mar 2018 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdyby nikt nie czepiał się pytań (ale tylko tych bezpodstawnych) to wyobraź sobie jakie pytania by tu szły, ale nie chce się bawić w moderatora, chciałem tylko pomóc ;)
Jestem pewny że będzie kolejka, i to warto w nią wejść z dwóch, trzech adresów MAC na kilka minut przed godziną zero ;)
 Profil Relacje PM off  

#1179 PostWysłany: 09 Mar 2018 19:58 

Moze byc kolejka na wejscie na stronę www, ale po bilety na mecze naszych juz niekoniecznie.
Wydaje mi sie ze sporo wroci na odsprzedaz, my tez wrzucamy troche naszych, bo trafilismy wszytko co chcielismy. (albo mozna powiedziec ze nie zaplacilismy za wszytkie nasze bo wylosowalismy nad plan). Calych aplikacji od nas bylo na 128k biletow, co dosyc malo biorac pod uwage ze 4 chetnych robilo aplikacje o 16.

Co do Pana ktory chce jechac autem, naprawde myslisz ze to sie oplaci ? Mozesz sporo kasy stracic na mandatach. W dawnym bloku radzieckim - bylem gdzies w 2009 na Krymie ostatnio I nie wiem jak sie pozmienialo. Ale wtedy auto na obcych blachach to bylo czesane przez policje na potege. Dzialalo to tak - we wsi A zatrzymywal Cie Sasza I dawal jakis mandat z dupy. Godzina targowania I jechalo sie dalej. Sasza dzwonil do Yuriya ze wsi obok I dalej Yuriy zatrzymywal. I troche mozna bylo tej kasy u nich zostawic. Doliczajac ze drogi krajowe czasem byly jak przez las, bo asfalt czy beton sie konczyl, to dosyc latwo bylo o problem. Wiec nie wiem czy ma to sens.

Pamietam taka rozmowe z Polakami na parkingu
- “Dzis policja wyjatkowo jadowita, zaplacilem mandat 100 dolarow.
- Jak dolarow, hrywien.
- Nie , dolarow.
- Niemozliwe. To co musiales zrobic na te 100 dolarow?
- No troche pijany jechalem.”

Ostatnio edytowany przez Abcn, 12 Mar 2018 16:44, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1180 PostWysłany: 12 Mar 2018 09:10 

Byłem autem w Moskwie jak i na Ukrainie. Duży problem to czasochłonne procedury na granicy. Co do łapówek to raz na Ukrainie 10E za przekroczenie prędkości (znak był niewidoczny). Wiele razy czy to w Rosji czy też na Ukrainie mijaliśmy posterunki ich policji (takie budki gdzie siedzi drogówka) i nie było problemów. Generalnie jeżeli jechało się zgodnie z przepisami to nikt nie zaczepiał.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości