Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#1101 PostWysłany: 28 Lut 2018 11:33 

Też tak miałem, musiałem wpisać na odwrót imię, 2 imię, nazwisko. FAn-ID wywalał błąd i trzeba było wpisać: 2 imię, imię, nazwisko.

Np. Jan Kazimierz Kowalski było błędnie i trzeba było wpisać Kazimierz Jan Kowalski. Może komuś pomoże.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1102 PostWysłany: 28 Lut 2018 12:01 

Nie pomogło niestety.....
Żadna z kombinacji nie przeszła :/

Ostatnio edytowany przez michzak, 28 Lut 2018 12:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1103 PostWysłany: 28 Lut 2018 12:18 

Panowie mam pytanie wylosowałem 4 bilety na mecz Polska- Senegal tj. Individual Match Ticket , przy czym nasz główny aplikujący nie jest w stanie jechać i czy w związku z tym on może odsprzedać swój bilet na platformie od 18.04 a pozostałe trzy bilety my zachowujemy, czy też on musi odsprzedać też nasz bilety. Z góry przepraszam jeśl gdzieś to już było wyjaśniane, ale ja przeszukałem całe forum
 Profil Relacje PM off  

#1104 PostWysłany: 28 Lut 2018 12:40 

Na stronie FIFA wyraźnie jest napisane że musi odsprzedać wszystkie. Zmieniać można tylko gości na biletach.

Ostatnio edytowany przez michzak, 28 Lut 2018 12:58, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1105 PostWysłany: 28 Lut 2018 16:27 

a można sprzedać bilety przez portal Fifa wszystkie na jeden z dwóch meczy na który się wylosowało , czy jeśli się wylosowało bilety na 2 mecze to albo się sprzedaje pakietowo bilety z dwóch meczy albo się idzie na obydwa?
 Profil Relacje PM off  

#1106 PostWysłany: 28 Lut 2018 16:53 

niebieski
Mozna pojedyncze mecze, -10% wartości.
 Profil Relacje PM off  

#1107 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:17 

Loty: 13
Kilometry: 12 849
Krajów: 8 / 3.7%
U mnie też pociąg bez zarzutu zarezerwowałem tak więc chyba przeciążenie serwisu. Wiecie czy mając zakaz wstępu na imprezy masowe będą puszczać przez granicę?
 Profil Relacje PM off  

#1108 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:50 

Mam pytanie, czy jak mam bilet na mecz w Wołgogradzie, to mogę zarezerwować tylko darmowy pociąg z Moskwy, czy mogę skorzystać z darmowych pociągów np. Petersburg-Moskwa, które teoretycznie odnoszą się do innych meczów? Prosiłbym o sprawdzone info :)
 Profil Relacje PM off  

#1109 PostWysłany: 28 Lut 2018 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 194
Kilometry: 368 637
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Rezerwując pociąg z Moskwy do Kaliningradu trzeba potwierdzić, że posiadamy wizę. Chodzi o wizę białoruską ? Przy wewnętrznych pociągach po Rosji nie pokazuje tego pytania.

e:

Pokazują Wam się miejsca do wyboru w pociągu z Kazania do Moskwy? Wyjazd 25.06 o godzinie 18:11. W innych datach pokazują się przedziały...

Załączniki:
kz.jpg
kz.jpg [ 36.61 KiB | Obejrzany 1297 razy ]

Ostatnio edytowany przez wojtekf93 01 Mar 2018 00:06, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1110 PostWysłany: 28 Lut 2018 21:10 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Prawdopodobnie może chodzić o wizy Schengen dla ob. Rosji. Pociąg jedzie przez kraje bałtyckie.
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.
wojtekf93 uważa post za pomocny.

#1111 PostWysłany: 01 Mar 2018 05:10 

niebieski
@wojtekf93
Pociąg jedzie przez Litwę i przez Białoruś, więc Rosjanie muszą mieć papiery na Litwę, a schengenowcy na Białoruś.
Cytuj:
To travel on an additional train to the city of Kaliningrad, citizens of foreign countries are required to have a document authorizing transit travel through the territory of the Republic of Lithuania and the Republic of Belarus.
To travel on an additional train to the city of Kaliningrad, citizens of the Russian Federation are required to have their valid foreign travel passport and a document authorizing transit travel through the territory of the Republic of Lithuania. If a person does not hold any documents authorizing transit through the Republic of Lithuania, that person will be given an opportunity of obtaining a transit travel permission to travel through the territory of the Republic of Lithuania (simplified form of crossing the border of the Republic of Lithuania).

Powyższe info wyświetla się po wybraniu biletu.
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.
wojtekf93 uważa post za pomocny.

#1112 PostWysłany: 01 Mar 2018 09:07 

niebieski
Jest osobny wątek o pociągach pociagi-na-ms-w-rosji-2018,1497,124411 Może warto tam było by przenieść tą dyskusję.
 Profil Relacje PM off  

#1113 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:38 

Z góry uprzedzam, że jeśli post jest niezgodny z regulaminem to proszę o usunięcie, bez banowania mojego konta.

Niestety nie udało nam się wylosować biletów, bo aplikowały trzy osoby oczywiście z innych kont i zostaliśmy bez biletów na ten moment. W ciągu dwóch tygodni zamierzamy kupić bilety na hotel i samolot. Możliwe że wątek był juz poruszany wiec gdyby ktoś przesłał taki link byłbym zobowiązany, mianowicie kupno biletów z drugiej ręki, viagogo itp. Na tym portalu mozna kupić za 850 zł i problem z głowy. Tylko co z wyrobieniem FAN ID i wejsciem na stadion jak na kupionym bilecie będą już dane innej osoby??

Czy myślicie że gdy ruszy platforma odsprzedaży biletów będą wieksze szanse na kupno niż podczas EURO we Francji??
 Profil Relacje PM off  

#1114 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:48 

Możesz kupić, ale pamiętaj, że viagogo przegrało sprawę z FIFA, UEFA i nie może legalnie sprzedawać biletów. Nie masz pewności, czy będą honorowane takie bilety, FAN-ID nie wyrobisz, chyba że zdąży Ci przyjść bilet, wtedy robisz FAN-ID na siebie, ale nr biletu podajesz tego co kupiłeś. Mają być regionalne centra dystrybucji, więc prawdopodobnie zdążysz wyrobić FAN-ID. Każdy sam musi skalkulować ryzyko.
 Profil Relacje PM off  

#1115 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:52 

@seppuku, nikt Ci nie napisze jak będzie. Można tylko przypuszczać. Rok temu na Pucharze Konfederacji sprawdzano FAN ID przed wpuszczeniem na stadion. Zapewne znajdziesz w internecie opinie, że nie każdemu sprawdzono. Nie mam pojęcia czy były to tylko testy nowego systemu (tylko Rosjanie wpadli na tego rodzaju dodatkową papierologię, ale z drugiej strony gdyby MŚ były w USA to o braku wizy można zapomnieć, więc nie ma co im mieć tego za złe).
Osobiście, przy ograniczeniu dostępności najtańszych biletów dla Rosjan nie chce mi się wierzyć w pełne trybuny na mecze grupowe bez udziału rosyjskiej reprezentacji - za wyjątkiem szlagierów. Nie chce mi się też wierzyć, że Rosjanie & FIFA puszczą w świat obrazki z pustymi trybunami na niektórych meczach, tylko nie mam pojęcia czy receptą będzie wysłanie na te mecze dzieci z domów dziecka czy pogonienie tej masy biletów przez kanały dystrybucji FIFA. Popyt na bilety z tej puli jest dużą zagadką.
Pytanie jakie musisz sobie zadać, to czy wejdziesz na stadion bez FAN ID. Jeśli tak, to możesz po prostu wyrobić wizę do Rosji, a bilet kupować pod stadionem.
 PM off  

#1116 PostWysłany: 01 Mar 2018 12:22 

Fifa przegrala sprawe z viagogo w Hamburgu. Nie doprowadzi to do zamkniecia Viagogo. Kupisz bilet z Viagogo to dostaniesz bilet na jakiegos Janusza. Musisz miec Wize albo Fan Id by wjechac do Rosji. Jak bedziesz mial Fan ID na jakis najtanszy bilet Japonia - Kolumbia I bilet na Janusza na Polska Senegal, to mowie Ci ze wejdziesz 99% na ten mecz. Tez wydaje mi sie tez ze na odsprzedazowych platformach bedzie sporo biletow. My trafilismy wszystkie nasze komplety, nawet niektore na kategorie 3, ktorych wydawalo sie najmniej. Takze wydaje mi sie ze sporo ich wroci na portal. Ogolnie tez mysle ze sporo osob porezygnuje. Loty, drogie noclegi mysle ze zrobia swoje. Z drugiej strony nigdy nie przewidzisz. Na PL Ukraina kupilem na viagogo cat 2, nominalna 105 euro za 140 euro, gdzie potem pod stadionem byly cat 1 do kupienia za 20 euro. Nikt nic nie sprawdzal, scan na bramce I byles we srodku. W rosji bedzie podobnie, chca miec wize by wiedziec kto wchodzi, dalej to juz bedzie ich walic kto wejdzie na stadion, kasa fify. Jak juz mowilem ruscy dzialacze beda miec sporo biletow I tez jakos beda musielije sprzedac, wiec przymkna oko na kontrole.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1117 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:46 

Witam,

Wpisując dane do kupna biletów podałam nr dowodu osobistego.
Dzisiaj je opłaciłam. Czy najlepiej od razu zmienić na nr paszportu ?
 Profil Relacje PM off  

#1118 PostWysłany: 01 Mar 2018 15:53 

Nie wiem na co chcesz czekać :) Zmieniaj.

Ja mam inne pytanie po przestudiowaniu zapisów na stronie FIFA. Może ktoś wyjaśnić na jakiej zasadzie będzie zmiana danych gościa na bilecie bo poniższe zapisy są trochę sprzeczne. Wygląda na to, że wyślą bilety, a dopiero później będzie możliwość zmiany danych osobowych.

Wysyłka biletów od kwietnia, ale tylko tych zakupionych przed 3 kwietnia:
Tickets which were allocated by FIFA during the Random Selection Draw and First Come First Served Sales Periods of Sales Phases (1) and (2) will be delivered by courier to the Ticket Applicant's address starting from April-May 2018. The delivery of Tickets will not be possible for:
I. Tickets purchased after 03 April 2018;
II. Tickets purchased in the Last Minute Sales Phase;;

Zmiana danych na bilecie możliwa od 18 kwietnia:
You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April.
 Profil Relacje PM off
Andriej85 lubi ten post.
SEYMURIA uważa post za pomocny.

#1119 PostWysłany: 01 Mar 2018 17:47 

Niech ktos wytlumaczy ocb z tą fazą od 13 marca , to juz platforma do odsprzedaży czy jeszcze te śmieszne losowania ?
 Profil Relacje PM off  

#1120 PostWysłany: 01 Mar 2018 18:21 

Ani jedno, ani drugie. Kto pierwszy ten lepszy.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość