Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 07 Lis 2012 20:28 

dawciol napisał(a):
Czy bilety na pociąg można kupić u konduktora bez dodatkowej opłaty?

ponawiam pytanie ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#242 PostWysłany: 07 Lis 2012 21:14 

Bilety kupuje się na lotnisku. Dokładny opis miejsca jest gdzieś na forum...
Osobiście polecam spacer pieszo. Trasa nie jest długa, a widoki przepiękne;) -

#243 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:59 
Awatar użytkownika

xyrxis napisał(a):
Po pierwsze: czy ktos w PRAKTYCE testowal konkretnie na lotnisku Torp czy mozna przejsc przez security z alkoholem kupionym i zafolioiwanym na WRO? Wszyscy piszecie ze teoretycznie jest to mozliwe a chcialbym poznac doswiadczenia. Z gory zaznaczam ze chce wyjsc z lotniska na pare godzin wiec bede musial przejsc przez security check.

Ja tak zrobiłem w październiku.
Leciałem na 1-dniówkę do Torp i alkohol kupiony na bezcłówce we WRO przeszedł bez problemu SC w TRF. Normalnie wkładasz torbę do kuwety, tak jak kosmetyki albo komputer. Obsługa w sklepie zapakuje Ci alkohol w specjalną torbę transferową wystarczy, że poprosisz o zapakowanie na transfer i pokażesz 2 boarding passy. Jeżeli nie masz jeszcze 2 karty pokładowej, musisz znać numer lotu.

Mała uwaga, przy lotach typu WRO-TRF-WRO, po zeskanowaniu boarding passów komputer w sklepie wywala komunikat o locie krajowym i blokuje sprzedaż, ja trafiłem akurat na bardzo miłą panią, która z ręki wpisała numery lotów i przeszło bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 15 Lis 2012 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,
jak wygląda ewentualna sprzedaż papierosów i alkoholu przed lotniskiem? Myślicie, że ktoś byłby chętny na paczkę za 20-25zł Malborasków?
Czy lepiej wódeczka na handel? Tak sobie kalkuluję, co by wyjazd wyszedł na plus :D
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 20 Lis 2012 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Dzisiaj badalem ceny w Heinemannie we Wroclawiu i cos mi nie gra. Zazwyczaj sklepy podaja dwie ceny - wewnatrz UE i poza UE. Tutaj przy alkoholach jest tylko jedna i to wcale nie jakas rewelacyjna. Gdzies pod sciana jest tylko osobna polka z papierosami bez akcyzy (148zl za 20 paczek). O co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 21 Lis 2012 01:43 
Awatar użytkownika

Gdzieś tam w sklepie (chyba na ścianie, ale nie pamiętam) jest informacja, że dla naszej wygody i bla, bla, bla jest jednakowa cena dla wszystkich lotów (poza krajowymi, na które nic nie kupisz). Jak dla mnie to cena jest dobra, w porównaniu np. do Modlina. WRO Soplica 0.5l 22zł, WMI EU 33zł non-EU 23zł.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 29 Lis 2012 17:17 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Wczoraj pierwszy raz byłem w TRF.
Lotnisko uważam za przyjazne:
-darmowy dostęp do Wi-Fi
-gniazdka w kąciku dla dzieci
-fotele bez podłokietników
-strefa tranzytowa
Jedyny minus, to że lotnisko zamykają na noc :/

BTW ceny z KTW
Rasputin 1l 70% 24zł
Gorzka De Lux 1l 31zł
Wagon LM light 89zł

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 29 Lis 2012 17:50 
Awatar użytkownika

srebrny
JIK'u - pierwszy raz byłeś w TRF ??
A ja byłem przekonany, że dzięki Tobie poleciałem tam za parę groszy (już z 5 razy :) )
PS Sprzedałeś w N fajki lub % ?

#249 PostWysłany: 29 Lis 2012 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Ja jeśli już brałbym papierosy, bo jak się klient nie znajdzie to zawsze można wziąć je z powrotem... A z wódką nic nie zrobisz, to znaczy można jedynie na szybko wypić :D

#250 PostWysłany: 29 Lis 2012 18:03 

niebieski
Jak Ci wódkę zapakują w odpowiednią torbę na bezcłówce to podobno można z nią wrócić do kraju, oczywiście nie otwierając tej torby.

#251 PostWysłany: 23 Gru 2012 11:44 

czy ktoś mi podpowie czy sprzedam i gdzie sprzedam jeden wagon papierosków ? nie chodzi mi o jakiś duży zarobek, chce tylko żeby mi się wróciło na pociąg do Sandefjord :)
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 02 Sty 2013 18:07 

Witam

27.01 lece po raz pierwszy do Oslo jest to pierwsza jednodniówka na która lece sam. Czy ktoś wybiera sie równiez w tym terminie? Może bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki podpowiedzą co można robic tam samemu przez te kilka godzin ( podobno sklepy są w niedziele zamknięte? )

Z góry dziękuje za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 13 Sty 2013 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 494 398
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Wróciłem wczoraj z jednodniówki do Sandefjord i pochwalę się kuriozalną sytuacją jaka mi się przytrafiła :D Ciekawy jestem, czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem... Otóż zgarneli mnie celnicy do custom office. Przetrzepali CAŁY plecak (macali nawet szalik czy nie ma tam nic zaszyte), zabrali dowód i komórkę, poszli coś sprawdzić, później zadali tysiące pytań, w tym jedno które postawiło mnie w bardzo złej sytuacji.

a brzmiało ono tak: "Z kim przyleciałeś?"

Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że z nikim. Gość powtórzył pytanie jeszcze 3 razy, a ja za każdym razem odpowiadałem to samo. W końcu zabrał mnie do pokoju 2x2 i powiedział, że jest jakimś tam głównym inspektorem od spraw przemytu narkotyków, a ja mam teraz poważny problem! I teraz najlepsze - co się okazało... Poprosiłem jednego z forumowiczów o zakup biletów na Wizz Discount Club, więc były 2 osoby na jednym bilecie! W ogóle tego wcześniej nie skumałem, myślałem że gość poprostu przyuważył jak z kimś rozmawiam na lotnisku :D Musiałem mu wszystko wytłumaczyć czym jest Wizz Discount Club, on wszystko zanotował i poszedł do biura Wizza sprawdzić czy nie kłamię. Po 20 minutach oczekiwania przyszedł i powiedział że wszystko OK i mogę iść...

W życiu bym nie pomyślał, że druga osoba na bilecie może przysporzyć tyle problemów! Teraz w podobnej sytuacji potrafiłbym się wytłumaczyć dużo szybciej i sprawniej. No cóż, podróże kształcą... :D
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 13 Sty 2013 10:20 
Awatar użytkownika

Dawid-KATO napisał(a):
Witam

27.01 lece po raz pierwszy do Oslo jest to pierwsza jednodniówka na która lece sam. Czy ktoś wybiera sie równiez w tym terminie? Może bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki podpowiedzą co można robic tam samemu przez te kilka godzin ( podobno sklepy są w niedziele zamknięte? )

Z góry dziękuje za pomoc :)

ja lece, tez pierwszy raz..

@gecko: troche niezreczna sytuacja
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 13 Sty 2013 10:34 

gecko napisał(a):
Wróciłem wczoraj z jednodniówki do Sandefjord i pochwalę się kuriozalną sytuacją jaka mi się przytrafiła :D Ciekawy jestem, czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem... Otóż zgarneli mnie celnicy do custom office. Przetrzepali CAŁY plecak (macali nawet szalik czy nie ma tam nic zaszyte), zabrali dowód i komórkę, poszli coś sprawdzić, później zadali tysiące pytań, w tym jedno które postawiło mnie w bardzo złej sytuacji.

a brzmiało ono tak: "Z kim przyleciałeś?"

Odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że z nikim. Gość powtórzył pytanie jeszcze 3 razy, a ja za każdym razem odpowiadałem to samo. W końcu zabrał mnie do pokoju 2x2 i powiedział, że jest jakimś tam głównym inspektorem od spraw przemytu narkotyków, a ja mam teraz poważny problem! I teraz najlepsze - co się okazało... Poprosiłem jednego z forumowiczów o zakup biletów na Wizz Discount Club, więc były 2 osoby na jednym bilecie! W ogóle tego wcześniej nie skumałem, myślałem że gość poprostu przyuważył jak z kimś rozmawiam na lotnisku :D Musiałem mu wszystko wytłumaczyć czym jest Wizz Discount Club, on wszystko zanotował i poszedł do biura Wizza sprawdzić czy nie kłamię. Po 20 minutach oczekiwania przyszedł i powiedział że wszystko OK i mogę iść...

W życiu bym nie pomyślał, że druga osoba na bilecie może przysporzyć tyle problemów! Teraz w podobnej sytuacji potrafiłbym się wytłumaczyć dużo szybciej i sprawniej. No cóż, podróże kształcą... :D

niedługo te 1dniówki odejdą w zapomnienie.... mnie w sylwka i kumpla trzepali w ten sposób ponad 1h, wywiad tysiące pytań, ten pokój o którym mówisz i brak zrozumienia że można tam przylecieć na parę godzin pozwiedzać ... a w RYgge Polaków do shutle busa już nie wpuszczają bez zakupu biletu na pociąg!!!
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 13 Sty 2013 10:38 
Awatar użytkownika

Cytuj:
RYgge Polaków do shutle busa już nie wpuszczają bez zakupu biletu na pociąg!!!

a innych wpuszczaja ?? Pewnie tylko Polacy tak jezdzili, wiec chyba nie ma sie co dziwic.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 13 Sty 2013 12:10 

niebieski
czyli co zaczynają podejrzewać, że jak ktoś przylatuje na parę godzin to jakiś przemytnik??
W takiej sytuacji, to może się okazać (oby nie), że poleci się na parę godzin i większość z nich spędzi na przesłuchaniach....
Ciekawe czym się kierują??

@ gecko
a jak Cię wyłowili z tłumu po przylocie??
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 13 Sty 2013 12:16 

Zbanowany
niebieski
Jak sie komus kiedys potknie noga w zyciu to dobry sposob zeby spedzic troche zycia na cudzy koszt. Widac po Breiviku, ze tam w wiezieniach nie maja zle, wrecz przeciwnie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 13 Sty 2013 12:18 

przemytnik lub ... złodziej . Musieliśmy opowiadać gdzie pracujemy, na ile dni urlop, kiedy wracamy do pracy, co dokładnie będziemy robić do momentu odlotu do Polski... 5x to samo pytanie " powiedz prawdę po co tu lecisz, a nie sciemniaj ze turysta na 5h lub tranzyt". Proponowałbym każdemu wziąść protokół z takiego przeszukania bo kto wie co tam później mogą dopisać...
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 13 Sty 2013 12:30 
Awatar użytkownika

norbi071 napisał(a):
przemytnik lub ... złodziej . Musieliśmy opowiadać gdzie pracujemy, na ile dni urlop, kiedy wracamy do pracy, co dokładnie będziemy robić do momentu odlotu do Polski... 5x to samo pytanie " powiedz prawdę po co tu lecisz, a nie sciemniaj ze turysta na 5h lub tranzyt". Proponowałbym każdemu wziąść protokół z takiego przeszukania bo kto wie co tam później mogą dopisać...

ale co dopisac ?? po pierwsze to nie Polska, a po drugie jakby cos przy tobie znalezli szybko bys raczej nie wrocil..

Protokoly uwzam ze warto brac z innego powodu, jezeli bedzie sie do zdazalo dosc czesto mozemy troche jest jakis dowod w jaki sposob wladze tatego lotniska traktuja Polakow.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość