Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 28 Cze 2012 16:23 
Awatar użytkownika

niebieski
proporcowy napisał(a):
Ale ile wynosi ta kwota?? Bo np. w necie teraz jest po 6 euro za osobe w dwie strony ( kedys bylo po 1 euro). Jezeli mozna tuz przed to nie ma sprawy, ale gorzej jak teraz sa po 6 Euro , a jak bede w Sandefjord to mi powiedza ze sa po 50 Euro.

6 EUR to normalna cena.

Tak jak kolega napisał:
Lukasz_Panda napisał(a):
Bilety na prom można kupić na kilka minut przed wypłynięciem promu w kasie za taką samą kwotę ;)

Więc zapłacisz 6EUR na miejscu.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 28 Cze 2012 16:45 

To super.

Dziekuję za pomoc i informację która jak zawsze jest cenna.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 28 Cze 2012 17:04 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Na miejscu zapłacisz w NOKach - 40 NOKów w obie strony ;)

#184 PostWysłany: 28 Cze 2012 17:37 

To jeszcze jedno pytanko.
Mam zielona legitymacje elektroniczna studenta. Jaki bilet mam kupic?

Gdzie sie zglosic tam na miejscu zeby faktycznie kupic bilety za te 40 NOK -ow?? Jest jakas kasa czy trzeba szukac jakos extra??
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 28 Cze 2012 18:13 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Jest tam jedna mała kasa, podchodzisz i mówisz "Ticket to Stormstad please" dajesz 20 Noków i dziękujesz :) legitymacja studencka na 99% nic nie daje, dla osób które mają poniżej 18 można uzyskać zniżkę 50% przy okazaniu dokumentu z tego co wiem

#186 PostWysłany: 29 Cze 2012 08:26 
Awatar użytkownika

srebrny
SwedishBoy napisał(a):
W maju trafiłem na mega upalny dzień, wtedy było tam cieplej niż we Wrocławiu, jak startowaliśmy to było jeszcze jasno. Mega wrażenie zrobiło wtedy na mnie miasteczko, ale w zimę też ma swój klimat, głównie w grudniu przed świętami. :)

Kilka dni temu wrocilem z Sandefjord, mnie również pogoda zaskoczyla - po poludniu bylo 29 stopni :-)
Potwierdzam, miasteczko czyste, spokojne i mozna poczuc ten norweski klimat. Ze stacji kolejowej Torp do Sandefjord i z powrotem szedlem na piechotke - okolo godzinki spacerem. W nocy przekimalem sie na parterze pod schodami, niestety bylo bardzo zimno - tak wiec wezcie cieple rzeczy ze sobą. Oprócz mnie nikt więcej tam nie spał. Ciekawostką jest to, że lotnisko pomimo ze na drzwiach ma napisane ze nieczynne w godzinach od pólnocy do 4.15 to juz o 3.00 bylo czynne i mozna bylo wejsc. Noc trwała tylko 3 godziny (okolo 23.30 sciemnilo sie, a o 3 rano juz bylo jasno)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 29 Cze 2012 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Lecę do Torp 8 lipca, mam zamiar zabrać śpiwór, myślę, że to wystarczy na przekimanie nocy w oczekiwaniu na otwarcie lotniska.
Jacek

#188 PostWysłany: 29 Cze 2012 09:16 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Skusilismy sie na to "Oslo" 8 wrzesnia z Wrocławia - biore córke pewnie jakiegoś Trola bedzie chciała zabaczyć-ach te dzieciaki
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 29 Cze 2012 09:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Norwegia jest śliczna, tylko dla nas bardzo droga, szkoda, że lotnisko zamykają na noc, ale już nie jedną noc spędziłem w trudnych warunkach.
Teraz będę na finale Mistrzostw Europy w Mediolanie. To też niezły fart. Włosi zrobili mi przemiłą niespodziankę :)

#190 PostWysłany: 29 Cze 2012 10:31 
Awatar użytkownika

srebrny
jajacekk napisał(a):
Lecę do Torp 8 lipca, mam zamiar zabrać śpiwór, myślę, że to wystarczy na przekimanie nocy w oczekiwaniu na otwarcie lotniska.
Jacek

Tak śpiwór w zupełnosci wystarczy, pod schodami jest wykładzina, fragment materaca, jedno gniazdko. Stosunkowo cicho i spokojnie.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 05 Lip 2012 13:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy oczekując na kolejny lot znaleźliście w pobliżu lotniska jakieś urocze miejsce, gdzie można poleżeć na trawie i popatrzeć na ptaki?
W Sandefjordzie już byłem - teraz wolałbym na kocyku poleżeć :)

#192 PostWysłany: 05 Lip 2012 16:44 
Awatar użytkownika

srebrny
wtak napisał(a):
Czy oczekując na kolejny lot znaleźliście w pobliżu lotniska jakieś urocze miejsce, gdzie można poleżeć na trawie i popatrzeć na ptaki?
W Sandefjordzie już byłem - teraz wolałbym na kocyku poleżeć :)

W zasadzie ogrom takich miejsc. Wychodzisz z terenu lotniska bocznym wyjsciem (ze szlabanem, tam gdzie jezdzi autobus lotniskowy) i juz masz tereny do leżenia. Ja jednak proponuje wsiasc do tego autobusu, zawiezie nas na stacje kolejową Torp i tam poszukac kameralnego miejsca. Obok jest las i typowe tereny wiejskie - w sam raz na leżenie i słuchanie ptaków :-)
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 14 Lip 2012 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Ja wybieram się na kilkugodzinny wypad do Sandefjord 30.08 (wylot z GDN, powrót do POZ). 5h w sam raz wystarczy na tę mieścinkę + powrót na lotnisko. Mam nadzieję że będzie ciepło.

Image
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 14 Lip 2012 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
5 godzin to zdecydowanie za mało. 4 godziny poświęcisz na wędrówkę w dwie strony

#195 PostWysłany: 14 Lip 2012 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Nie zgadzam sie z przedmowca. Nie mozna pisac rzeczy, ktorych samodzielnie sie nie sprawdzilo. Przez 5 h spokojnie mozna dotrzec do Sandefjord, zobaczyc miasteczko i wrocic na lotnisko. Nie jest to czas na wolne spacerki, ale dobrym krokiem wszystko jest do zrobienia.... bylem 3 razy... samolot z Wroc przylatuje 16.10 a odlatuje do Wroc 20.55. To nawet nie jest 5 h, a zawsze udalo mi sie 1,5 h spedzic w Sandefjord. Polecam taki spacerek przez norweskie pola nad fjord i powrot. Zawsze to lepiej niz przespacerowac sie Marszalkowska!!!!!!

#196 PostWysłany: 14 Lip 2012 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
To prawda. Ale 1,5 h na zwiedzenie Sandefjord to zdecydowanie za mało. Obrót fontanny o 360° trwa chyba pół godziny. Zwiedzenie centrum, wejście na Prestasen, czy to wystarczy? Zwiedzanie to nie wyścig, tylko podglądanie, rejestrowanie, cieszenie się z widoków. Widziałeś jak łowią makrele na wędkę w porcie. W życiu trzeba podpatrzyć jak inni żyją, a nie przebiec przez miasteczko. Ja byłem tam prawie cały dzień i mam gdzie wracać.
Nie musisz się ze mną zgadzać.Ja degustuję obrazy, a nie zaliczam.

#197 PostWysłany: 15 Lip 2012 07:43 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Zwracam honor..... degustacje obrazow tez popieram!!!!

#198 PostWysłany: 15 Lip 2012 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
tomwie napisał(a):
Zwracam honor..... degustacje obrazow tez popieram!!!!

Załączniki:
Sandefjord_265.JPG
Sandefjord_265.JPG [ 100.3 KiB | Obejrzany 1600 razy ]

#199 PostWysłany: 15 Lip 2012 16:14 

niebieski
Kolega ma rację. Byłem tam trzy razy, za każdym razem nocowałem i rano wracałem a jeszcze wiem iż są miejsca w Sandefjord gdzie mogę iść następnym razem zobaczyć coś nowego. Fakt da się dojść do Centrum w ok. półtora godziny/tyle szliśmy/ ale czasu starczy na Port lub wejście na punkt widokowy trzeba będzie wracać. Pozdrawiam

#200 PostWysłany: 16 Lip 2012 19:28 

Witajcie

Dzisiaj Wizz zmienił mi lot z Oslo Torp do Gdańska o 1 dzień, przez co muszę kombinować ze spędzeniem czasu w Norwegii (Torp miał być tylko punktem na trasie Warszawa - Gdańsk).

Sytuacja wygląda tak, że na Torpie jestem 3 października około godziny 8 rano. Lot do Gdańska mam następnego dnia po godzinie 12.

Poczytałem troszkę tego wątku, jak i sytuacji dojazdu do miejscowości Sandefjord.

Po przylocie miałbym plan (lecę z 3 osobami) dotarcia darmowym busem do stacji kolejowej Torp i dostania się do Sandefjord pociągiem.

Okej jestem w Sandefjord - bookuje prom do Szwecji za 16 euro w dwie strony dla 4 osób (przez internet), wypłynięcie o godzinie 14, więc przylatując zgodnie z czasem do Torp i dostając się do Sandefjord mam około 3,5h na pozwiedzanie do tej godziny 14.

Prom w Szwecji jest o godzinie 16.30 - powrót ze Szwecji promem do Sandefjord o godzinie 20. Czy w tej szwedzkiej miejscowości jest coś ciekawego do zobaczenia w ciągu tych około 4 godzin? (Stanstead?) Okej w Sandefjord jesteśmy około godziny 22.30.. październik, więc zapewne ciemnica o tej godzinie. Nigdzie nie znalazłem informacji o jakimś miejscu na spędzenie nocki w Sandefjord. W ten sposób możnaby było spędzić nockę w tej miejscowości i rano na spokojnie piechotą wrócić na lotnisko Torp (wylot do Gdańska o godz. 12.25).

Czy ktoś może zatem polecić jakieś miejsce na spędzenie nocy w Sandefjord aby po zmierzchu nie wracać piechotą na Torp, które i tak jest na noc zamykane?

Kolejna rzecz.. jak wygląda tam sytuacja w październiku - kurtki zimowe śmiało już brać? Dodam tylko, że Norwegia miała być miejscem przesiadkowym na podróż do Gdańska, więc jestem ograniczony bagażowo bo mamy tylko ze sobą podręczny (a jedną noc w Gdańsku też będziemy musieli spędzić - ale to już jakiś hotel).

Czy na promie odczuwalna jest niska temperatura, hulający wiatr? Chodzi mi o to, czy w przypadku kiepskiej pogody, albo przynajmniej tylko wiatru można gdzieś na pokładzie się schować i ogrzać - czy jest to tylko prom z pokładem na którym trzeba stać?

I pytanie meritum :D

Czy przestać sobie organizować być może ten cały problem i zaakceptować przełożenie lotu Wizzaira i nie pojawić się na locie z Warszawy do Oslo 3 października (w sumie koszt 4 osób wyniósł 76zł) i zabookować od nowa na 4 października lot Warszawa - Oslo (na miejscu 8 rano - koszt także 8zł) i jeszcze tego samego dnia wylot z Oslo do Gdańska (o godz. 12.25?) :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość