Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: imprezowy Lwów
#1 PostWysłany: 24 Mar 2013 14:17 

Miasto blisko naszej granicy, dobre ceny byłem nie raz i każdemu polecam.
Co do nocnego, życia to wiele nie wiem znam tylko dwa fajne miejsca

-Kryjówka ( knajpa UPA)
- dyskoteka Metro

Słyszałem jeszcze o knajpie Kumpel.

Jak wasze doznania nocnego Lwowa
co polecacie
jakie ceny?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Imprezowy Lwów
#2 PostWysłany: 27 Mar 2013 12:06 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
O Kryjivce było już na tym forum. Nie każdemu odpowiada nacjonalistyczno-banderowski "klimat" więc trochę ryzykowne do polecenia.
Co do Metro - byłem, ale w mojej ocenie to lokal bardziej dla snobów. Drogi, ludzie jacyś tacy spięci, bez luzu, zazwyczaj bawią się we własnych grupach. Są organizowane imprezy cykliczne, więc może na nich jest inaczej, ale my byliśmy normalnie w sobotę. Oczywiście przy wejściu prowadzona jest selekcja gości.
Porównując do kijowskich lokali Metro w mojej ocenie aspiruje wysoko, ale klientela jakaś taka wyniosła. W Kijowie bawiliśmy się zdecydowanie lepiej.
Na plus w Metro zaliczam miłą obsługę.

#3 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:41 
Awatar użytkownika

We Lwowie byłem dwa razy. Co do metra mam zupełnie inne wspomnienia. Wejscie może faktycznie do najtańszych nie należało ale np. w juz w srodku za mniej wiecej 20-kilka złotych był dostęp do vip-room gdzie piłes ile chcialeś piwa/wódki/wina ( to akurat było podczas mojego drugiego wyjazdu, za pierwszym razem normalnie alkohol kupowalismy w barze i z tego co pamietam piwo wychodziło ok 5 zł - co wazne, butelkowane, a nie jak w Polsce z kija nie wiadomo jak rozcieńczone). Na bramkach nigdy nie było żadnego problemu, potem juz na wejsciu nas poznawali. Porównania do innych ukraińskich klubów nie mam, ale gdy np. wezme pod uwage warszawskie kluby to to jest niebo, a ziemia. Ludzie otwarci i kontaktowi, dziewczyny chetne do wspolnej zabawy. Czesto mozna było kogos spotkac kto umiał mówić w języku polskim. Kilka sal z rożna muzyką (na dole, z muzyką typu rap/hip hop królują ciemnoskorzy turysci :) ). Jednym słowem polecam. Co do pozostałych atrakcji Lwowa ciezko mi sie wypowiadac bo glownie spedzalismy cas w jakis barach czy na spacerach po starówce. Ogolnie rzecz biorąc Lwów bardzo dobrze wspominam i mysle, ze jeszcze nie raz tam wroce :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Mar 2013 22:52 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
matex34 napisał(a):
Porównania do innych ukraińskich klubów nie mam

No właśnie. Gdybym nie miał, to pewnie na Metro też bym nie narzekał, bo to nie jest zły lokal. Ale w porównaniu do takiego Kijowa, Metro to co najwyżej lokal lekko powyżej średniej. Ale jak pisałem pewnie tez dużo zależy od aktualnej ekipy. Widocznie mu trafiliśmy na drętwotę :(

Temat postu: Re: imprezowy Lwów
#5 PostWysłany: 16 Cze 2015 15:24 

Loty: 6
Kilometry: 5 610
Krajów: 3 / 1.4%
Witam. Na początku września planuję wypad do Lwowa na 5 dni. W środę i czwartek chciałbym pozwiedzac, a w piątek i sobotę dobrze poimprezowac.
Czy Lwów to odpowiednie miejsce? Od ponad dwóch lat nie było tu żadnych wpisów - czy mógłby ktoś napisac jak aktualnie wyglądają imprezy we Lwowie? Ceny, miejsca, opinie... Pozdr.
edit:
Jak wygląda sytuacja z klubami/dyskotekami?

Ostatnio edytowany przez Adrian90Maz, 16 Cze 2015 16:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Cze 2015 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
Miejsce na imprezę (i nie tylko) świetne. Knajpy znacznie lepsze niż np. w Krakowie. Lepsze pod względem klimatu, jakości jedzenia i obsługi. Nie można pominąć także cen, byliśmy pod koniec marca i każde odwiedzone miejsce pozytywnie cenowo. Teatr Piwa, Kumpel, Chleb i Wino i Atlas polecam z czystym sumieniem. Więcej info znajdziesz bez problemu na forum.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Cze 2015 10:52 

niebieski
Adrian90Maz napisał(a):
Ceny, miejsca, opinie... Pozdr.
Jak wygląda sytuacja z klubami/dyskotekami?

Ranking i opinie
http://www.inlviv.info/travel/night-clubs/
http://lviv.glo.ua/rozvagi/clubs/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lip 2015 09:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ostatni weekend, miałem okazje, zwiedzić jeden z klubów w Lwowie (kolega nalegał). Był to Fashion Club, przy ul. Підкови, blisko Rynok. Wejście 100 UAH. Loża 4000 UAH plus co zamówimy z baru!

Drinki zamawiać lepiej po Ukraińsku. Koleżanka zamówiła vodka and redbul i zapłaciła 75 UAH, a ja po ukraińsku: horilka i redbull, to dostałem 2x shota wódki z red bullem za 55 UAH.

UWAGA na dziewczyny tam. Większość to należą do mafii.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:50 

niebieski
Co masz na myśli z przynależnością do mafii? Zaintrygowałaś mnie bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, ze kolega dostał po mordzie, jak bajerował laskę - prostytutkę, i nie chciał jej zapłacić za drinka wart 600 UAH. ^^
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:08 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Proste: tracił jej czas. :D

Co w dalszym ciągu nie zbliża nas do odpowiedzi na pytanie co kryje się pod zwrotem należą do mafii:
- ich przynależność do zorganizowanej grupy przestępczej,
- okoliczność bycia przedmiotem prawa własności ww. grupy (vide: przypadek grupy z Trójmiasta robiącej tatuaże swoim paniom).
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zwykła rozmowa z właścicielką naszego lokalu i paroma kelnerkami ;)

PS Nie zapomnę, jak jakiś gruby koleś chciał mnie nakarmić skrzydełkami...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:22 
Awatar użytkownika

Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Obok Metra, znajduje sie w niepozornym miejscu Chocolate Club (tak nazwał sie kiedyś ) na mapiie znajdziecie go pod nazwą HiresH Karaoke Club. Polecam w szczególności mężczyzną gdyż są tam prawie same dziewczyny. Niedawno tam byłem i byłem oprócz barmana i bramkarzy jedynym facetem (czwartek , piątek) wynika to z faktu że dziewczyny mają minimalny wstęp bądź gratis i darmowego szampana .

---------------- UPDATE

Polecam zapytać bramkarza czy można wejśc na chwile zobaczyć jak jest .. zawsze się zgadzali .
Wstep 60 albo 80 UAH nie pamiętam dokładnie.

Ostatnio edytowany przez lendziro, 08 Lip 2015 14:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:23 

niebieski
Zeus, Czyli ten klub omijać szerokim łukiem, czy jednak traktować jak wyzwanie?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@rqs klub jak klub, muzyki takiej nie lubie, ale jak ktoś chce zatańczyć to zawsze może. Ja uważam ze Lwów jest fajny do picia drinków kameralnych barach, niż kluby ;)
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#16 PostWysłany: 08 Lip 2015 14:29 
Awatar użytkownika

Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
rqs napisał(a):
Zeus, Czyli ten klub omijać szerokim łukiem, czy jednak traktować jak wyzwanie?

Byłem tam kilka razy ale zawsze po kilkanaście minut .. nigdy tam nic szczególnego w moim mniemaniu się nie działo. Parkiet połączony z salą restauracyjną , ławy , stoliki gdzie ludzie jedzą.
Z racji ścisłego centrum dużo turystów a nie lokalnych ludzi. Moim zdaniem nie warto płacić 100 UAH

#17 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Stargorod - znany ze zlotu F4F w kwietniu też warto odwiedzić. MAPA

Jeśli się tam wybieramy, to warto wpaść w ciągu dnia albo nawet dzień wcześniej i zaklepać stolik na piętrze z widokiem na show. Minimalna konsumpcja (trzeba opłacić z góry przy rezerwacji, ale można kartą) to 150 UAH za osobę (oczywiście do odbioru z karty potraw i napojów). Ceny przyzwoite dość. 25 UAH piwo 0.25 Jagermeister 45 UAH, drinki po 50 i więcej UAH, 50ml martini 25 UAH. Lokal położony trochę na uboczu ale nadal w ścisłym centrum i mnie się podobało bardzo, zresztą po zlocie lokal zbierał b. dobre noty, ja moge dodac że i poza zlotem było naprawdę fajnie.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Lut 2017 00:44 

Imprezował ktoś z was ostatnio we Lwowie? :D możecie polecić/odradzić jakieś kluby? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość