Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Kwi 2026 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 298
Kilometry: 419 456
Krajów: 60 / 29.0%
platynowy
Czy ktoś może testował piesze przekraczanie granicy w kierunku Andora -> La Seu d Urgell? Będę się wybierać w maju, zależy mi na uzyskaniu pieczątek do paszportu :D (nie nastawiam się na to na wjeździe, bo będę jechać z Francji Andbusem)

I czy z hiszpańskiej strony jest może jakiś transport do samego La Seu d Urgell? Pomyślałem o zrobieniu sobie tam przystanku przed autobusem do Barcelony

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#22 PostWysłany: 06 Maj 2026 11:52 

niebieski
Czy ktoś z Was ostatnio korzystał z transportu (Alsa, Andorradirectbus, Andbus) na trasie Barcelona (lotnisko/inne miejsca)<->Andora i mógłby napisać parę szczegółów? Np. czy zmieniły się miejsca, skąd wyjeżdżają autobusy, czy można kupić bezproblemowo bilet u kierowcy tuż przed odjazdem, itp.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Maj 2026 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 208
Kilometry: 408 338
Krajów: 80 / 38.7%
złoty
@Z6GD9 Nie kojarzę aby był autobus z lotniska do Andory, na pewno jest z dworca Nord. Bilety kupowałem w automacie na dworcu przed odjazdem.
Z6GD9 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 06 Maj 2026 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Flixbus jest bezpośrednio z lotniska El Prat do Andorra la Vella
 Profil Relacje PM off

#25 PostWysłany: 06 Maj 2026 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 277
Kilometry: 521 914
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Z6GD9 napisał(a):
Czy ktoś z Was ostatnio korzystał z transportu (Alsa, Andorradirectbus, Andbus) na trasie Barcelona (lotnisko/inne miejsca)<->Andora i mógłby napisać parę szczegółów? Np. czy zmieniły się miejsca, skąd wyjeżdżają autobusy, czy można kupić bezproblemowo bilet u kierowcy tuż przed odjazdem, itp.
Kilka lat temu znalazłem blablacar na trasie z lotniska .

#26 PostWysłany: 08 Maj 2026 15:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Z6GD9 napisał(a):

bim-bam napisał(a):
@Z6GD9 Nie kojarzę aby był autobus z lotniska do Andory, na pewno jest z dworca Nord. Bilety kupowałem w automacie na dworcu przed odjazdem.

W marcu 2024 r. jechałem Direct Busem z BCN (T2; jak dobrze pamiętam, to przystanek był na prawo od wyjścia z terminalu, jakieś 200-300 metrów od wyjścia) do Andory. Autokar startował z lotniska, potem jechał do Barcelony i dopiero dalej do Andory. Brałem RT, bo było taniej, więc powrót też miałem na lotnisko, ale wysiadłem w Barcelonie na przystanku pośrednim.
Bilety kupowałem przez internet, z kilkudniowym wyprzedzeniem. W drodze do Andory lepiej było usiąść z prawej strony pojazdu, koło okna - lepsze widoki.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 08 Maj 2026 18:10 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Ja jechałem w drugą stronę, tj. z Andory do Barcelony i autobus jechał na lotnisko.

#28 PostWysłany: 20 Maj 2026 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 298
Kilometry: 419 456
Krajów: 60 / 29.0%
platynowy
Z6GD9 napisał(a):

W Andorze: https://maps.app.goo.gl/8FNR3Lz5ZZ4XLWZe7?g_st=ac główny dworzec autobusowy

Można kupić bilet w automacie na dworcu (35E) - nie korzystałem, kupowałem wcześniej przez stronę flixbusa (co ciekawe, flixbus pokazywał, że prawie pełny autokar i zostało 1 miejsce - a realnie autobus jedzie w połowie pusty)

Edit: autobus kończy bieg na dworcu Sants

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość