Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 11 Sty 2026 13:06 

Przez stronę https://www.larnacacarhire.com/
 Profil Relacje PM off
Zibid lubi ten post.
Zibid uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#462 PostWysłany: 11 Sty 2026 13:06 

Bez ubezpieczenia bo mam zewnętrzne
 Profil Relacje PM off
Zibid lubi ten post.

#463 PostWysłany: 11 Sty 2026 17:23 

@Zibid, rezerwowałem przez ich stronę, https://www.cosmoscarrental.com/ Na stronie nie znalazłem opcji, by kaucja była obniżona do zera. Wybrałem ubezpieczenie TW Insurance (Tyres and Windsceen) oraz S.C.D.W SUPER COLLISION DAMAGE WAIVER: Full insurance with excess reduction. Można do nich napisać na Whatsapp: +357 99 175 175
 Profil Relacje PM off
Zibid lubi ten post.

#464 PostWysłany: 23 Mar 2026 23:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Larnaka LCA.

Pośrednik: Economy car rentals

Wypożyczalnia: Aercar

Samochód: miałem rezerwację na Yarisa w automacie lub podobny. Dostałem Toyotę Vitz, czyli w zasadzie Yarisa :-) Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 25,99 euro za 2 dni w lutym; zaliczka 1,55 EUR przy rezerwacji, reszta płatna przy odbiorze.

Odbiór samochodu: biuro jest poza lotniskiem – w terminalu stała pani z tabliczką i zbierała wypożyczających, prowadziła na poziom odlotów i stamtąd w ok. 5 minut dojechaliśmy busem do wypożyczalni. Bez czekania, formalności szybko. Swojego ubezpieczenia nie wciskali kiedy powiedziałem, że mam już zewnętrzne i że wiem jakie są zasady. Depozyt na karcie kredytowej 1000 EUR, dopłatę za wynajem mogłem uiścić kartą debetową (płaciłem kartą Kantoru Aliora). Strasznie padało przy odbiorze, ale jakieś fotki większych uszkodzeń porobiłem, niemniej tak naprawdę samochód dokładnie dało się obejrzeć dopiero następnego dnia rano i wtedy jeszcze jakieś 2 rzeczy dofotografowałem. Okazało się jeszcze, że wycieraczka do wymiany – szybko zrobili na parkingu i pojechaliśmy.
Vitz miał 33 tys. km przebiegu. Przejechaliśmy 275 km (po Larnace i okolicach plus wycieczka do Omodos), problemów z samochodem nie było, uznaję więc, że swoje zadanie spełnił. Na wyświetlaczu znowu pojawiały się jakieś azjatyckie (japońskie?) robaczki, ale podstawowe komunikaty po angielsku.

Zwrot samochodu: Powrót na parking, szybkie sprawdzenie stanu paliwa i karoserii, potwierdzenie, że wszystko OK. Przejazd na lotnisko znowu 5 minut. Blokada z karty kredytowej zwolniona dopiero po 2 tygodniach.

Podsumowanie: Oprócz długiego oczekiwania na odblokowanie depozytu, to nie mam za bardzo do czego się przyczepić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości