Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 02 Lip 2017 12:43 

Widzę że wszyscy polecają Vanrell, natomiast dla mnie jako posiadacza karty kredytowej najkorzystniejszą opcją było Centauro.
Zalety:
- blokada (excess) na karcie w wysokości 1200 EUR ( np. click-rent miał ofertę z blokadą 1700 EUR ), wysokość blokady jest oczywiście zależna od klasy pojazdu
- 7-osobowy praktycznie nowy S-MAX w dieslu
- polityka paliwowa full-full

Wady:
- shuttle bus do wypożyczalni która znajduje się poza lotniskiem (ale to też do przejścia, pasażerowie po prostu poczekali w terminalu)

Obsługa ok, w miarę krótki czas oczekiwania na formalności, wypożyczalnia nie próbowała wciskać dodatkowych ubezpieczeń etc. K
Kupowałem przez pośrednika vehicle-rent.com , cena korzystniejsza niż bezpośrednio na stronie WWW Centauro.
Po dwóch dniach od powrotu zwrócili depozyt paliwowy i zdjęli blokadę na KK.
Ze swojej strony mogę jak najbardziej polecić.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#942 PostWysłany: 04 Lip 2017 13:09 

-- 04 Lip 2017 13:09 --

Cześć, post głównie dla potomnych, ale też z pytaniem.

Niestety nie mogłem zabookować sobie Vanrell tak jak radzicie, ponieważ przylatuję na Majorkę na tyle późno (tuż przed 00:00), że bardziej mi się kalkuluje skorzystać z jednej z jeszcze czynnych wypożyczalni przy Terminalu. Zdecydowałem się na Goldcar.

Dzwoniłem tam na infolinię i podsumowując:
- na miejscu zapłacę 150 eur za wypożyczenie (na tydzień) - cena uwzględnia opłatę dodatkową za fakt, że odbieram auto nocą (40eur)
- na miejscu zapłacę 100 eur depozytu za paliwo (zwrotny - jeśli wrócę do wypożyczalni z pełnym bakiem Full-Full)
- na miejscu zapłacę 1100 eur depozytu za samochód (zwrotny - jeśli auto będzie nieuszkodzone)
- zamiast powyższego depozytu mogę kupić u nich ubezpieczenie za 150eur
- jeśli nawet kupię ubezpieczenie w Polsce, to oni i tak zażądają depozytu za auto
- depozyt będzie musiał być ściągnięty z karty z moim nazwiskiem (może być debetowa) - nie może być w gotówce

Pytanie moje brzmi: czy jest sens kupować jakieś ubezpieczenie w Polsce? W sensie, wiem że się opłaca generalnie, ale czy jest ono dużo tańsze, niż to ichniejsze za 150eur - gdzie nie musiałbym już oddawać wielkiego depozytu.

-- 04 Lip 2017 13:09 --

Cześć, post głównie dla potomnych, ale też z pytaniem.

Niestety nie mogłem zabookować sobie Vanrell tak jak radzicie, ponieważ przylatuję na Majorkę na tyle późno (tuż przed 00:00), że bardziej mi się kalkuluje skorzystać z jednej z jeszcze czynnych wypożyczalni przy Terminalu. Zdecydowałem się na Goldcar.

Dzwoniłem tam na infolinię i podsumowując:
- na miejscu zapłacę 150 eur za wypożyczenie (na tydzień) - cena uwzględnia opłatę dodatkową za fakt, że odbieram auto nocą (40eur)
- na miejscu zapłacę 100 eur depozytu za paliwo (zwrotny - jeśli wrócę do wypożyczalni z pełnym bakiem Full-Full)
- na miejscu zapłacę 1100 eur depozytu za samochód (zwrotny - jeśli auto będzie nieuszkodzone)
- zamiast powyższego depozytu mogę kupić u nich ubezpieczenie za 150eur
- jeśli nawet kupię ubezpieczenie w Polsce, to oni i tak zażądają depozytu za auto
- depozyt będzie musiał być ściągnięty z karty z moim nazwiskiem (może być debetowa) - nie może być w gotówce

Pytanie moje brzmi: czy jest sens kupować jakieś ubezpieczenie w Polsce? W sensie, wiem że się opłaca generalnie, ale czy jest ono dużo tańsze, niż to ichniejsze za 150eur - gdzie nie musiałbym już oddawać wielkiego depozytu.
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 04 Lip 2017 13:46 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Policz sobie ile kosztuje ubezpieczenie np. na iCarhireinsurance i porównaj co Ci się bardziej opłaca. W przypadku ubezpieczenia zewnętrznego ewentualna szkoda jest pokrywana z Twojego depozytu, a Ty dostaniesz zwrot od firmy ubezpieczeniowej.
Sprawdź w umowie, czy depozyt za paliwo jest zwracany w całości, czy jest potrącana opłata manipulacyjna. Niestety, ale Goldcar słynie z naciągania swoich klientów, więc przemyślałbym dwa razy, czy warto u nich wypożyczać auto.
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 05 Lip 2017 15:44 

jeśli place gotówką to jakie musze mieć przy sobie dokumenty? czy oni biorą dowód w jakiś zastaw czy cos.
dzięki pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 05 Lip 2017 16:55 

niebieski
podroznik1 napisał(a):
Witam!
Czy ktoś próbował płacić w hiperrentacar kartą debetową z wypukłymi znakami(np. Master Card)? Pytam się ponieważ na Teneryfie też pisali, że płatność tylko kredytową, a jednak wypukłą kartą debetową dało rade.

Our company only accepts credit cards. You can pay through the website with a debit card, but a credit card is required when you arrive at desk. We can make an exception but we charge a deposit of 1000 Euros with a debit card or in cash that is refund the last day when car is dropped off with all correct. Even if you take Hiper Plus insurance if you don’t have a credit card this deposit of 1000€ is required. Hiper Plus insurance doesn’t cover negligences for example drive under alcohol effects or don’t stop in a red light. We can’t guarantee that this won’t happens and for caution we need to take this deposit.

In Mallorca and Menorca is possible to use a credit card of other person different as the driver but the holder must to be present in the moment you pick up the car for sign an authorization. If booking is for Ibiza you must call to them to ask if they can make an exception (0034 971 39 57 20). Thank you.

To odpowiedź z Hiperrentacar na moje pytanie o debetówkę
Polecam jednak bardzo tę wypożyczalnię.
Rezerwowałam u nich 2 miesiące temu auto online i OD RAZU zapłaciłam za wynajem i za dodatkowe ubezpieczenie swoją debetowką. Auto wypożyczane było na mnie i ja byłam kierowcą. Jednak na miejscu i tak wymagali karty kredytowej dla zabezpieczenia pełnego baku. Zabezpieczone 60 € zostało przy odbiorze odblokowane po sprawdzeniu ilości paliwa. Karta kredytowa należała do innej osoby obecnej przy wypożyczaniu.
Nie dało się tego obejść w żaden sposób. Tak zostałam poinformowana przez Hiperrentacar w korespondencji przez e-mail przed wypożyczeniem.
Dodatkowe ubezpieczenie bardzo się przydało. Miałyśmy problem z autem po 3 dniach pobytu i po telefonie obsługa przyjechała po 15 minutach na umówione miejsce,aby wymienić auto.Było to możliwe ,bo mają swoje biura w wielu miejscowościach Majorki. Okazało się ,że problem był jednak niewielki i rozwiązany na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 05 Lip 2017 17:11 

witam! wypożyczyliśmy auto na stronie ryanair w hiperrentacar i sie zastanawiam nad tym ubezpieczeniem... w ryanair masz ubezpieczenie na zablokowany depozyt tj 600e, a na stronie hiper nie doszukałam sie zadnych info na temat blokad, przeoczyłam czy ich faktycznie nie ma jeśli rezerwujesz przez strone?
 Profil Relacje PM off  

#947 PostWysłany: 05 Lip 2017 17:40 

niebieski
ania.ciekawa napisał(a):
witam! wypożyczyliśmy auto na stronie ryanair w hiperrentacar i sie zastanawiam nad tym ubezpieczeniem... w ryanair masz ubezpieczenie na zablokowany depozyt tj 600e, a na stronie hiper nie doszukałam sie zadnych info na temat blokad, przeoczyłam czy ich faktycznie nie ma jeśli rezerwujesz przez strone?

Przez ich stronę zarezerwowałam i zapłaciłam za wynajem i wybrane dodatkowe ubezpieczenie. A blokada za paliwo była dopiero na miejscu przy załatwianiu formalności. I wtedy potrzebna była kredytówka.
Jak to jest przy rezerwacji przez ryanair -nie wiem.
Można dopytać mejlem, szybko udzielają odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off
ania.ciekawa uważa post za pomocny.

#948 PostWysłany: 05 Lip 2017 21:05 

Smierz napisał(a):
ania.ciekawa napisał(a):

Przez ich stronę zarezerwowałam i zapłaciłam za wynajem i wybrane dodatkowe ubezpieczenie. A blokada za paliwo była dopiero na miejscu przy załatwianiu formalności. I wtedy potrzebna była kredytówka.
Jak to jest przy rezerwacji przez ryanair -nie wiem.
Można dopytać mejlem, szybko udzielają odpowiedzi.

czyli tylko za paliwo Ci zablokowali? bo mysle że zrobiliśmy błąd rezerwujac przez ryanair, bo wychodzi nawet drożej z ich ubezpieczniem :(
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 05 Lip 2017 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
n3lly napisał(a):
Widzę że wszyscy polecają Vanrell, natomiast dla mnie jako posiadacza karty kredytowej najkorzystniejszą opcją było Centauro.
Zalety:
- blokada (excess) na karcie w wysokości 1200 EUR ( np. click-rent miał ofertę z blokadą 1700 EUR ), wysokość blokady jest oczywiście zależna od klasy pojazdu
- 7-osobowy praktycznie nowy S-MAX w dieslu
- polityka paliwowa full-full

Wady:
- shuttle bus do wypożyczalni która znajduje się poza lotniskiem (ale to też do przejścia, pasażerowie po prostu poczekali w terminalu)

Obsługa ok, w miarę krótki czas oczekiwania na formalności, wypożyczalnia nie próbowała wciskać dodatkowych ubezpieczeń etc. K
Kupowałem przez pośrednika vehicle-rent.com , cena korzystniejsza niż bezpośrednio na stronie WWW Centauro.
Po dwóch dniach od powrotu zwrócili depozyt paliwowy i zdjęli blokadę na KK.
Ze swojej strony mogę jak najbardziej polecić.

Też mogę polecić Centauro, dostaliśmy c-elysee w cenie 115 EUR na 8 dni + paliwo, blokada była na 1050 EUR, zdjęli na drugi dzień, bus z lotniska zawiózł nas na miejsce a powrotny zaraz rano na lotnisko jak zdaliśmy samochód. Auto znalazłem bodajże przez wyszukiwarkę SkyScannera która poprowadziła mnie do HolidayCars.
Samochód miał 31k przejechane, nie było z nim żadnego problemu, aktualne nieznaczne szkody zaznaczone na umowie, obsługa bardzo miła, wytłumaczyła wszystko szczegółowo, była próba rekomendacji ubezpieczenia, ale powiedziałem że mam swoje zewnętrzne (icarhireinsurance), to Pan tylko zapytał czy jestem świadomy że jeśli wystąpi szkoda to najpierw płacę ja a później muszę uderzyć do ubezpieczyciela, tak tak i więcej pytań nie było, praktycznie brak kolejek, jak sobie przypomnę odbiór auta na Gran Canarii.. masakra.. co najmniej godzina w kolejce do Avisa, tak było ludzi

#950 PostWysłany: 06 Lip 2017 08:05 

jeśli place gotówką to jakie musze mieć przy sobie dokumenty? czy oni biorą dowód w jakiś zastaw czy cos.
czy ktoś wie?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 06 Lip 2017 08:48 

srebrny
Prawo jazdy i paszport/dowód osobisty. Czasami może byc też przydatny voucher/potwierdzenie rezerwacji. Żadna wypożyczalnia nie bierze dokumentów w zastaw. Jak już to pobierają kaucję, ale skoro możesz płacić gotówką, to zapewne masz pełne ubezpieczenie i Ciebie to nie dotyczy.
 Profil Relacje PM off  

#952 PostWysłany: 08 Lip 2017 18:38 

nie posiadam karty kredytowej i tu zaczynają się drobne problemy z finalizacją wypożyczenia auta

w której wypożyczalni mogę płacić gotówką na miejscu lub ewentualnie debetówką z Polski?

czy tylko Vanrell daję taką możliwość? może komuś udało się w innej wypożyczalni?
 Profil Relacje PM off  

#953 PostWysłany: 08 Lip 2017 19:58 

jeszcze apropo mojego posta powyżej

czy rozwiązaniem całej sytuacji może być rezerwacja poprzez doyouspain?

wymaganą kwotę zapłacę debetówką VISA?
 Profil Relacje PM off  

#954 PostWysłany: 11 Lip 2017 17:50 

Holidaycars , Rhodium . Nie polecam !!!
Unikajcie tej firmy ! W rzeczywistości trafiłam na słynny GOLDCAR !
Kilka dni temu wróciłam z Portugalii. Nasze wakacje zaczęły się bardzo nerwowo. Na 2- 3 tygodnie przed wyjazdem, zarezerwowałam samochód z pełnym ubezpieczeniem. Odrazu została pobrana zapłata - cała kwota ok 120 Euro. Na miejscu poproszono nas o zostawienie depozytu w wysokości 1200 Euro. Ok, Byliśmy na to przygotowani, tylko,że pracownik zażądał karty kredytowej mojego męża, bo on był kierowcą. Niestety takowej nie mieliśmy, więc wzięliśmy dodatkową opcję - drugi kierowca ( ok. 7 Euro za 1 dzień ). Za chwilę pan stwierdził, że moja złota karta z tłoczonymi literami też nie może być, chce kredytową. No niestety, Nie posiadamy. Cóż robić w tej sytuacji ? Nie mogliśmy zrezygnować, bo i tak zostalibyśmy obciążeni całą kwotą. Była godzina 23.00 - to był kolejny problem. Właściwie nie mieliśmy wyjścia. Otóż pan bardzo szybko zaproponował nam ubezpieczenie, które zwalnia z depozytu - koszt 150 Euro .
Zrezygnowaliśmy z opcji - drugi kierowca i wpłaciliśmy , nie było wyjścia. Kiedy myśleliśmy, że to już koniec ,pan poprosił o moją kartę w celu pobrania depozytu na paliwo 100 Euro i depozytu na autostrady 50 Euro. Bardzo mnie ta sytuacja zdenerwowała, bo rezerwowałam samochód w opcji "pełny do pełnego". Pan nie pogardził moją kartą i pobrał kaucję, która- nie wiem jeszcze dlaczego - do dziś nie została mi zwrócona . Oddałam samochód 5 lipca bez żadnego uszczerbku , z pełniutkim bakiem. Pani, która odbierała i sprawdzała samochód powiedziała, że zwrot nastąpi automatycznie i to już koniec. Dodam jeszcze, że pan, który nas obsługiwał był bardzo nieuprzejmy i mamrotał coś pod nosem o nieznajomości angielskiego. Goldcar naciąga klientów na pieniądze. Dobrze, że miałam wystarczająco dużo. Co mieliby zrobić ci, którzy mają ograniczony budżet ?
Na miejscu nasi znajomi wypożyczyli samochód z firmy LOCAUTO - bez żadnych depozytów i drogich ubezpieczeń ! I to jest rozwiązanie - transfer z lotniska i wypożyczenie auta na miejscu .
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 11 Lip 2017 21:31 

srebrny
@violis zwrot pieniędzy może trwać do 14 dni. A co do reszty, to no cóż... Goldcar nadal w formie.
 Profil Relacje PM off
Gatess uważa post za pomocny.

#956 PostWysłany: 12 Lip 2017 00:25 

niebieski
Szukajka. Ie zwraca żadnych wyników, ale żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj - jak wygląda sprawa wypożyczenia skuterów na Majorce? Da się to zrobć jakoś blisko lotniska?

#957 PostWysłany: 25 Lip 2017 09:18 

Witam,

Właśnie wróciłem z wakacji na Majorce, gdzie na tydzień wypożyczyłem samochód w GOLDCAR. Samochód zarezerwowałem (bez dodatkowych pakietów) i opłaciłem przez rentalcars.com. Przy odbiorze poproszono mnie o kartę kredytową, żeby zabezpieczyć depozyt. Z mojej karty pobrano:
- Cobertura Super - 123,93€
- Fianza Tarjeta - 92,56€
- Mega Relax Cover - 11,57€
Zwrócono mi jedynie 92,56€.

Właśnie doczytałem, że pod określeniem "Cobertura Super" kryje się nie zwracany pakiet.

Czy ktoś z Was miał taką sytuację i uzyskał zwrot pieniędzy?

Dodam, że na mojej rezerwacji nie było wykupionego takiego pakietu oraz nie był mi on zaproponowany przez pracowanika.
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 25 Lip 2017 11:34 

srebrny
To jest właśnie kwintesencja Goldcara. Tyle razy było pisane, żeby nie korzystać z ich usług, a i tak zawsze ktoś się natnie. Nie sądzę, żebyś odzyskał pieniądze, ale wystosować maila do nich zawsze warto.
 Profil Relacje PM off  

#959 PostWysłany: 25 Lip 2017 11:42 

srebrny
@kacperkvk
Cytuj:
Właśnie doczytałem, że pod określeniem "Cobertura Super" kryje się nie zwracany pakiet.

Przed podpisaniem, umowy nie czytałeś jej?
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 26 Lip 2017 14:24 

Witam,
Czy mając 27 lat można zapłacić gotówką w Vanrell? Nie posiadam karty kredytowej i nie zdążę jej wyrobić do czasu wylotu.
Nie potrafię znaleźć tej restrykcji dot. wieku kierowcy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości