Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 18 Sie 2015 15:19 

Niestety na Majorkę wybieram się bez karty kredytowej. Czy mógłbyś ktoś polecić wypożyczalnię, gdzie będę mógł zapłacić kaucje gotówką lub kartą debetową? Bo rozumiem, że karta debetowa wypukła nic tutaj nie pomoże....
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#662 PostWysłany: 18 Sie 2015 15:23 

Loty: 117
Kilometry: 192 290
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
http://rentacarvanrell.com/es/reservas- ... lorca.html

Według tego co piszą na forum to ta jest ok i da się w niej płacić gotówką (dodaj informację o takiej płatności w uwagach przy rezerwacji).

#663 PostWysłany: 18 Sie 2015 18:32 

Loty: 23
Kilometry: 38 800
Krajów: 7 / 3.3%
Pytanie do osób wypożyczających auto z europcar.
Będę we wrześniu na Majorce i chciałabym wypożyczyć auto na 3 dni. Po wstępnym oczacowaniu kosztów wyszło mi bagatela... 260euro :shock: Czy to jest normalna cena czy ja robię coś źle?
8.09-10.09, pożyczam w Port de Soller, zwracam w Cala Millor

Załączniki:
car.png
car.png [ 47.16 KiB | Obejrzany 1146 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 18 Sie 2015 18:57 

srebrny
A zauważylaś, że bierzesz nawigacje i pełną ochronę?
Europcar nie należy do najtańszych...
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 18 Sie 2015 20:13 

Z tą nawigacją jeszcze sie zastanawiam. Co do ubezpieczenia, hmm tutaj raczej chciałabym się zabezpieczyć na wypadek jakichkolwiek zdarzeń. Wypożyczalnie liczą sobie słono za każdą rysę. Sprawdziłam jeszcze raz regulamin i niestety nie mogę skorzystać z opcji premium z raci na wiek 22lat. (opcja od 26lat) Więc zostaje premium za 60euro.
Jest to moja pierwsza przygoda z wypożyczeniem auta. Wystarczy basic czy lepiej rzeczywiście dla świętego spokoju wykupić dodatkowe ubezpieczenie?

Sprawdziłam inne wypożyczalnie na wyspie. Tylko europcar ma wypożyczalnie w tych punktach a ja planuję raczej trasę objazdową z różnymi noclegami. Auto jedynie na kilka dni - koszty..
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 18 Sie 2015 20:16 

michbig napisał(a):
Niestety na Majorkę wybieram się bez karty kredytowej. Czy mógłbyś ktoś polecić wypożyczalnię, gdzie będę mógł zapłacić kaucje gotówką lub kartą debetową? Bo rozumiem, że karta debetowa wypukła nic tutaj nie pomoże....

Jeśli masz na myśli wypukłą kartę debetową powiązaną z kontem w BZWBK24, to według mojego rozeznanie ona działa.
Mam pewną informację, że bez problemu można nią było płacić w GOLDCAR, ja sam teraz tą kartą za wypożyczenie samochodu zapłaciłem on-line w DoYou Spain.
Najważniejsze, żebyś się nie przyznał, że to jest karta debetowa, to sami tego nie dojdą :)
Jak wynika z mojego doświadczenia, w Zachodniej Europie panuje przekonanie, że karta wypukła = karta kredytowa.
Ważne, żebyś miał ustawione limity płatności na wystarczającym poziomie, bo ja miałem zbyt niskie i za pierwszym podejściem odrzuciło mi transakcję.
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 18 Sie 2015 20:18 

srebrny
Poszukaj auta na doyouspain.com - różnica w cenie będzie ogromna.
 Profil Relacje PM off  

#668 PostWysłany: 18 Sie 2015 20:40 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
I na wszelki wypadek unikaj Goldcara. Ta firma nie nadaje się dla początkujących.
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 18 Sie 2015 22:05 

boots napisał(a):

Korzystałam właśnie z tej wyszukiwarki. Najtańsza opcja to wynajęcie peugeouta 108/ fiata 500 za 134,5 euro bez żadnych dodatków
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 18 Sie 2015 22:21 

srebrny
Wynajmij i oddaj w tym samym miejscu - np. na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 18 Sie 2015 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Jeszcze jedna informacja odnośnie wypożyczalni Vanrell.
Jak się podaje kartę w momencie rezerwacji , kwota za wynajem jest pobierana ok. 2-3 dni przed wypożyczeniem auta.
Przedstawiciel Vanrell nie ma ze sobą terminala, daje kontrakt, kluczyki i to wszystko.

#672 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:04 
Awatar użytkownika

niebieski
princeskka napisał(a):
boots napisał(a):

Korzystałam właśnie z tej wyszukiwarki. Najtańsza opcja to wynajęcie peugeouta 108/ fiata 500 za 134,5 euro bez żadnych dodatków

Możliwie najtaniej jest wtedy gdy:
- możesz zwrócić auto w tej samej lokalizacji, w której wypożyczasz,
- gdy godzina zwrotu auta nie przekracza godziny odbioru, np. odbierasz o 17:00 i zwracasz do godziny 17:00,
- najniższe ceny są 7-3 dni przed wynajmem (z mojego doświadczenia za każdym razem tak było).

W przypadku ostatniego ryzyko jest tylko takie, że jeżeli w konkretnej lokalizacji masz do wyboru jedną wypożyczalnie i tylko tutaj będziesz mogła wypożyczyć auto, to czekając do ostatniego tygodnia, może się okazać, że aut już nie będzie na interesujący cię termin.
AlbertT lubi ten post.

#673 PostWysłany: 19 Sie 2015 21:33 

Właśnie organizuje sobie pobyt na Majorce i chciałem wypożyczyć samochód na 4 dni. Za Waszymi opiniami i ceną zdecydowałem się na Vanrell. Oferta wychodzi dla mnie najlepiej, bo mimo, że prawo jazdy mam 4 lata, to wiek 23 lata, jak wiecie trochę przysparza kłopotów. Pozostałe, popularne, wypożyczalnie, które w wyszukiwarkach wychodzą najtaniej, po doliczeniu młodego kierowcy, ubezpieczenia, full-full, już "tanio" napewno nie wyglądają, a wręcz przerażająco, bo w Vanrell mam za 4 dni ze wszystkim 104EUR, a w pozostałych 160-200+, a zasady podobne.

Mam tylko jedno pytanie, bo nie mogę się dogadać z Vanrell odnośnie zapłaty. Wyczytałem, że można płacić gotówką na miejscu i tak chciałem zrobić, żeby nie mieszać w to karty kredytowe czy debetowe, bo nie lubię. Wypełniłem formularz na stronie internetowej i w miejscu na dane karty nic nie wpisałem, a w komentarzu że chce zapłacić na miejscu gotówką albo od biedy debetówką. Dostałem mejla z "potwierdzeniem" rezerwacji, pewnie Ci tam brali to wiedzą o co chodzi, ale cytując kawałek

Cytuj:
"Dear client, your reservation has been confirmed. This e-mail contains the voucher that will have to be shown at the meeting point. Please print this mail and keep it with you."

I dopisek na czerwono, żebym podał dane karty kredytowej w celu potwierdzenia rezerwacji.
Odpisałem im, że napisałem w komentarzu, że chcę na miejscu zapłacić gotówką lub debetówką i dostałem odpowiedź:

Cytuj:
As a guarantee for the booking and car, due to your age, we only accept bookings with card details.

Po wymianie paru mejli i prośbą o dokładną wycenę i gwarancje że nic więcej nie zapłacę na miejscu i nie sciągną mi nic z konta dostałem ostateczną wiadomość:

Cytuj:
Please confirm the booking approx.. 7 days before your arrival by mail and tell us that you want to pay the 104.- Euros in cash on pick up.

Także chyba już wszystko ustalone, że jak potwierdze 7 dni przed wypożyczeniem to zapłace 104 EUR na miejscu i tyle, jak myślicie? Był ktoś w podobnej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 19 Sie 2015 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie byłem w podobnej sytuacji wynajmując auto, ale jeżeli masz wszystko wliczone w tych 104eur, w tym paliwo to nic więcej ci nie doliczą. Wydrukuj sobie potwierdzenie i całą korespondencję.
Kiedyś zarezerwowałem mailowo hotel 3* (też na Majorce) i wynegocjowałem cenę. Na miejscu wszystko się zgadzało. Ogólnie rzecz ujmując z tubylcami idzie się dogadać. Maile traktują tak samo jak drogę formalną.

#675 PostWysłany: 19 Sie 2015 22:40 

Loty: 2
Kilometry: 3 964
Krajów: 2 / 0.9%
Krzysztof. napisał(a):
- najniższe ceny są 7-3 dni przed wynajmem (z mojego doświadczenia za każdym razem tak było).

To bardzo cenna informacja. Możesz powiedzieć, jak do tego doszedłeś? ile razy rezerwowałeś samochód w ten sposób? sprawdzałeś to tylko z rezerwacjami na Majorce, czy też w innych lokalizacjach?

(sorry, że tak wypytuję - moje pytania są bez pod tekstów, chcę tylko mieć jasność na ile to jest sprawdzone)
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 20 Sie 2015 00:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Wielokrotnie, głównie Europa płd., wiosna-lato. W zasadzie to chyba jedynie w USA było inaczej (ale nie powiedziałbym, że to w ich przypadku zasada). Najłatwiej sprawdzić obserwując cenę na jakąś konkretną datę, np. miesiąc w przód. Często jest również tak, że jakaś wypożyczalnia wypada z oferty, a po kilku dniach znowu wraca z jeszcze niższą ceną.

#677 PostWysłany: 20 Sie 2015 19:00 

A jak wyglądała Wasza rezerwacja i płatność na miejscu w Vanrell? I jeszcze chciałem spytać o paliwo. Płaci się tam na początku za paliwo i zwracają czy po prostu trzeba oddać ile się wzieło i tyle?
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 20 Sie 2015 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Trzeba oddać tyle ile było nalane w baku w dniu wypożyczenia. U mnie było 1/4.

#679 PostWysłany: 21 Sie 2015 12:58 

A np. w wypożyczalni Hiper z opcją "HIPER PLUS INSURANCE" trzeba płacić depozyt? Ktoś się orientuje?
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 21 Sie 2015 13:00 

srebrny
kamillo211 napisał(a):
A np. w wypożyczalni Hiper z opcją "HIPER PLUS INSURANCE" trzeba płacić depozyt? Ktoś się orientuje?

A co mówi regulamin najmu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości