Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 09 Lip 2015 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Ja wypożyczałam z lotniska innego dnia, niż był mój przylot, a przy rezerwacji wpisałam po prostu swój nr lotu, który był 3 dni wcześniej;-)

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#602 PostWysłany: 14 Lip 2015 00:42 

niebieski
Mam pytanie o Vanrell.
Już mam zaklepane 6 dni w lipcu u nich.

I kwestia tego dodatkowego ubezpieczenia na szyby/opony - 4EUR/dzien dla klasy B.

Czy jeśli tego ubezpieczenia nie wykupię to przejdzie mi płatność bez blokady na karcie?
Czytam warunki i nie widzę nigdzie o żadnych blokadach. Ale jak wtedy wygląda sytuacja gdy jednak szybę rozwalę?

Chcę uniknąć blokady bo mam limit 8k na karcie a i tak już kilka dni wczesniej dostanę blokade na 1k euro w Gironie. Więc druga blokada na taką kwotę już nie wejdzie.

I pytanie o tę płatność za parking przy odbiorze - o co tutaj chodzi? Bo rozumiem, że do 10 EUR może kosztować. Pytam bo jeszcze nie spotkałem się z czymś podobnym przy odbiorze na lotnisku ...
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 14 Lip 2015 09:25 

W kwestii blokady na karcie to nie pomoge. Ja będę brała dodatkowe ubezpieczenie. Ale zawsze możesz napisać do nich maila i zapytać. Kontakt z nimi jest dobry. Ja dwa razy do nich pisałam wieczorem i następnego dnia miałam odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 14 Lip 2015 11:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@rydzo raczej bez blokady się nie obędzie, na miejscu masz wybór albo blokada 800 euro albo ubezpieczenie bez blokady.
Załącznik:
DSC_3571.jpg
DSC_3571.jpg [ 71.34 KiB | Obejrzany 2055 razy ]

Jeżeli chodzi o parking sprawa wygląda następująco: aby wypożyczyć samochód z Vanrell wychodzisz z lotniska i idziesz na wielki kilkupoziomowy parking (na przeciwko lotniska), Vanrell jest na 4. piętrze, idziesz do stanowiska, załatwiasz formalności, on Ci daje bilet parkingowy, zjeżdżasz na 3 piętro i szukasz swojego samochodu, opłacasz bilet ( u mnie wyszło ok. 1 euro), przy wyjeździe wkładasz bilet, bramka się otwiera, jesteś wolny, rozkoszujesz się Majorką ;-)
Przy oddawaniu samochodu, wjeżdżasz na teren lotniska i od razu śmigasz na ten duży parking, pobierasz bilet, który oddajesz pracownikowi Vanrell razem z kluczykami do samochodu. Samochód parkujesz na tym miejscu, z którego go odbierałeś.
rydzo lubi ten post.
rydzo uważa post za pomocny.

#605 PostWysłany: 14 Lip 2015 22:24 

Loty: 8
Kilometry: 13 304
Krajów: 4 / 1.9%
W sierpniu wybieramy sie na 2 tyg na Majorke...kierunek Alcudia...i musze sie tam jakos dostac..prawdopodobnie bedzie to wynajecie auta
w hiperrentAcar na 4 dni poniewaz chcialbym wziac auto na lotnisku a oddac w Alcudii.
Jak jest z jakimis extra doplatami? Mi wychodzi jakies 116 euro z ubezpieczeniem.
Chyba w miare cena?..ostatnio jak bylem na Majorce to mialem auto z Budget na tydzien i zaplacilem cos ok 100euro Ale to byl maj;) i co...nie wzialem ubezpieczenia i skasowali mnie na 280 euro za ryse na zderzaku...ktos mnie zahaczyl chyba na parkingu..nauczke dostalem wiec teraz juz tylko auto z full ubezpieczeniem...

Ostatnio edytowany przez Abcn, 26 Lis 2016 14:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 15 Lip 2015 11:57 

niebieski
OK. Dzieki za informacje.
Zatem dokupie to za 4EUR/dzien i chociaz spokoj bedzie.
Rozumiem, ze juz nic poza tym nie maja dodatkowego :)
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 15 Lip 2015 15:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nic;-) Z przydatnych info jeszcze: pamiętaj jak będziesz oddawał auto, że interesuje Cię wjazd na górne poziomy parkingu, który jest praktycznie od razu po lewej, nie kieruj się na strzałki prowadzące do innych wypożyczalni na parterze, bo stamtąd nie ma wjazdu na górę. Jeśli przejedziesz wjazd, wtedy trzeba zrobić kółeczko i jeszcze raz wjechać na teren lotniska, sprawdzone :lol:

#608 PostWysłany: 17 Lip 2015 01:19 

Takie szybkie pytanie z innej beczki, na ile dni potrzeba auto na Majorce zeby na lajcie wszystko zobaczyc? Na Rhodos mielismy o ile pamietam 4 dni, no to bylo tak spokojnie i zastanawiam sie czy 4 dni na Majorke tez bedzie ok :).

Ktos wie jak wyglada wynajem w Vanrell jesli chcialbym zeby z pod hotelu, a nie lotniska? Bo ostatni raz w zyciu jade z biurem podrozy i niestety to troche tam komplikuje sprawe, a hotel mam kolo "Parc Natural Mondragó" (na poludniu)

http://rentacarvanrell.com czy to strona ten wypozyczalni? No ceny spoko, bo na tym gold car to chyba kogos po.. :D
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 17 Lip 2015 01:58 
Awatar użytkownika

niebieski
4 dni jeżdżenia powinno być ok, jak dla mnie Majorka ładniejsza od Rodos.:)

Co do Vanrell - jak chciałam, żeby mi podstawili pod hotel w Cala Mayor (kilkanaście km od lotniska) to krzyknęli sobie 60 euro, więc bardziej mi się opłacało jednak ruszyć tyłek na lotnisko;-)

Link do strony się zgadza.
rosol lubi ten post.

#610 PostWysłany: 17 Lip 2015 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Markud25 napisał(a):
W sierpniu wybieramy sie na 2 tyg na Majorke...kierunek Alcudia...i musze sie tam jakos dostac..prawdopodobnie bedzie to wynajecie auta
w hiperrentAcar na 4 dni poniewaz chcialbym wziac auto na lotnisku a oddac Alcudii.
Jak jest z jakimis extra doplatami? Mi wychodzi jakies 116 euro z ubezpieczeniem.
Chyba w miare cena?..ostatnio jak bylem na Majorce to mialem auto z Budget na tydzien i zaplacilem cos ok 100euro Ale to byl maj;) i co...nie wzialem ubezpieczenia i skasowali mnie na 280 euro za ryse na zderzaku...ktos mnie zahaczyl chyba na parkingu..nauczke dostalem wiec teraz juz tylko auto z full ubezpieczeniem...

Standardowe ubezpieczenie zawiera wszystko oprócz szyb,opon. Jeśli chodzi o same auta to panuje styl grecki - są dość mocno porysowane, nikt nie oznacza rys na mapce przy wypożyczeniu, przy oddaniu to samo. Zapewne wynika to z tego, że ubezpieczenie jest w cenie. Za pełne ubezpieczenie płaci się zaś 6 euro/dzień, co przy generalnie niskiej cenie się opłaca (a tak traktuje cenę 29euro/dzień która wyszła Ci w kalkulacji).

Ostatnio edytowany przez Abcn, 26 Lis 2016 14:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 17 Lip 2015 11:41 

LaVarsovienne napisał(a):
4 dni jeżdżenia powinno być ok, jak dla mnie Majorka ładniejsza od Rodos.:)

Co do Vanrell - jak chciałam, żeby mi podstawili pod hotel w Cala Mayor (kilkanaście km od lotniska) to krzyknęli sobie 60 euro, więc bardziej mi się opłacało jednak ruszyć tyłek na lotnisko;-)

Link do strony się zgadza.

Dzieki, dokladnie to samo 60eu, to z tego co rozumiem, dojechales sobie potem w trakcie pobytu na lotnisko jakims autobusem miejskim i zabrales auto? dobrze rozumiem?:)

U mnie neistety jest gorzej, bo ja bede w Hotel Marina Corfu https://www.google.pl/maps/place/Hotel+ ... 664,15.75z wiec mam tak ze 60km do lotniska i maps.google.pl mi pokazuje ze busem 2,5h...

Ja niestety z ta nieszczesna Itaka jestem, ale przy tych +60eu to bardziej by mi sie na caly pobyt oplacalo zbabrac auto czyli na 8 dni, niz ten dowoz pod hotel :)

a jak mi sie na stronie pojawia "Fully insurance without excess" to rozumiec, ze juz nic nie musze ubezpieczenia dokupywac? bo nawet tam opcji jakiegos dodatkowego ubezpieczenia nie widzialem

btw, ile kosztuje litr benzyny okolo?
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 17 Lip 2015 22:25 

Witam w dniach 25.08.2015 - 3.09.2015 lecimy na Majorkę. Nasz lot jest o 21.20 i na miejscu będziemy o 23.30 .

Czemu w vanrell http://rentacarvanrell.com najtańsza opcja jest 294 euro a na stronie
www.doyouspain.com jest np 113 euro w Goldcar

> Pick Up City:
Mallorca Airport - Spain
> Pick Up Date:
26/08/2015 00:00
> Return Date:
03/09/2015 16:00   (9 days)
> Car Rental:
64.86 €
> Insurance:
49.05 €   100% covered
   Total: 113.91 €   Approx. £74.99
   Only 12.66 € a day

Czy ktoś mi może wytłumaczyć różnicę w cenie o co w tym chodzi ?Ktoś pomoże lecimy z 3 letnim dzieckiem i nie chciałbym wykupic bubla zważywszy na to że będziemy odpierać auto ok północy może 1 w nocy. Record też wygląda tanio ale nie mam pojęcia nic o tych wypożyczalniach. Pozdrawiam Leszek Doyouspain sprawdzona stronka jeśli chodzi o wypożyczenia samochodu ?
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 18 Lip 2015 11:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Prześledź forum i sam wyciągnij wnioski, trochę już na ten temat było. Nikt nie pisał, że Vanrell jest najtańsze, za to na pewno jest solidne i nie ma ukrytych kosztów.

rosol napisał(a):
z tego co rozumiem, dojechales sobie potem w trakcie pobytu na lotnisko jakims autobusem miejskim i zabrales auto? dobrze rozumiem?:)

Źle rozumiesz :lol: pojechałam taxi 8-)

rosol napisał(a):
a jak mi sie na stronie pojawia "Fully insurance without excess" to rozumiec, ze juz nic nie musze ubezpieczenia dokupywac? bo nawet tam opcji jakiegos dodatkowego ubezpieczenia nie widzialem

Przeczytaj regulamin, jeśli mówimy dalej o Vanrell to tak jak kilka postów wyżej żeby nie blokowali nic lepiej dokupić dodatkowe ubezpieczenie od 4E/dzień.

rosol napisał(a):
btw, ile kosztuje litr benzyny okolo?

jakoś 1,35-1,5 Euro za diesla

#614 PostWysłany: 20 Lip 2015 14:12 

LaVarsovienne napisał(a):
@rydzo raczej bez blokady się nie obędzie, na miejscu masz wybór albo blokada 800 euro albo ubezpieczenie bez blokady.
Załącznik:
DSC_3571.jpg

Jeżeli chodzi o parking sprawa wygląda następująco: aby wypożyczyć samochód z Vanrell wychodzisz z lotniska i idziesz na wielki kilkupoziomowy parking (na przeciwko lotniska), Vanrell jest na 4. piętrze, idziesz do stanowiska, załatwiasz formalności, on Ci daje bilet parkingowy, zjeżdżasz na 3 piętro i szukasz swojego samochodu, opłacasz bilet ( u mnie wyszło ok. 1 euro), przy wyjeździe wkładasz bilet, bramka się otwiera, jesteś wolny, rozkoszujesz się Majorką ;-)
Przy oddawaniu samochodu, wjeżdżasz na teren lotniska i od razu śmigasz na ten duży parking, pobierasz bilet, który oddajesz pracownikowi Vanrell razem z kluczykami do samochodu. Samochód parkujesz na tym miejscu, z którego go odbierałeś.

Hej,
A jak jest w Vanrell z płatnością gotówką. Niestety nie posiadam karty kredytowej. Ktoś na forum pisał, że można płacić gotówką z tym, że ja chcę go o 23.30 wziąć.?
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 20 Lip 2015 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja płaciłam gotówką. Nie ma z tym problemu, podczas rezerwacji w uwagach piszesz o gotówce.
Jeśli chodzi o późną porę najmu musisz sprawdzić, czy nie doliczają sobie dodatkowej opłaty za pracę po godz. 23.

#616 PostWysłany: 27 Lip 2015 18:25 

Odradzam każdemu Recordgo. W sobote wrocilam z Majorki. Bylam tam z rodzinka trzeci raz z rzedu. Dwa lata temu wziełam samochód z Budget a w w zeszłym roku z Goldcar. Wszystko było super nie doliczono zadnych dodatkowych oplat pomimo ze samochody były oddan o 4 rano a baki były puste. Dodam ze poprzednie razy samochody wypozyczałam na cały okres tj 2 tygodnie. Tego roku samochód wzielismy na 1 pierwszy dzien. W warunkach bylo ze po godzinie 23 jest dodatkowa oplata 40 euro. W wypozyczalnie bylam 22.56 nie bylo kolejki a jeden z pracownikow robil cos niewiadomo co i nie chcial mnie obslużyc. Okazalo sie ze konczyl prace O 23, tak wiec po kilku minutach pozegnal sie i przyszla Pani ktora nas obsłuzyła. Powiedzialam jej ze bylismy przed 23 na co ona ze wie ale system jest zapisal start 23:00 i koniec 23:19 wiec musze wyslac reklamacje tu i tu. Na koniec okazało sie ze rowniez nie zwrócili mi opłaty za refueling chyba 24 lub 26 euro (wczesniej zawsze mi zwracano). Tak wiec wynajem samochodu na jeden dzien kosztowal mnie slono 12+40+24 + paliwo!!!tyle prawie co wczesniej ok 8-9 dni :( Odradzam stanowczo te firme. Taniej z lotniska do Alcudii wyniesie taxi bo najtansza udalo mi sie znalesc za 65 euro. Polecam tez wszystkim transfery miasto wypoczynkowe - lotnisko i odwrotnie bookowane przez internet na stronie resorthoppa.ie Dzialaja w kilku krajach ja sprawdzilam powrot z Alcudii na lotnisko na samolot o 6:30 rano. Koszt na osobe 8 euro a wiec rodzinke kosztowalo 32 euro. Komunikacja miejska tez nie jest taka droga. To doradzam w czasie pobytu. Polecam kazdemu!! 1-6 euro w zaleznosci od dystansu. Sluze rada, Alcudie znam juz jak niektozy Sopot hehe..Pewnie tam jeszcze pojade ale po tegorocznym doswiadczeniu napewno nie wynajme auta.
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 28 Lip 2015 14:18 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Ja natomiast o recordgo nie mogę nic złego powiedzieć. Wszystko naliczyli dobrze zgodnie z ich T&C .
Idąc gdzieś 4 minuty przed zamknięciem zawsze trzeba się liczyć że coś pójdzie nie tak szczególnie że w wypożyczalniach często są kolejki.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 28 Lip 2015 14:21 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ja również miło wspominam współpracę z RecordGo. Nie zostało mi naliczone nic, czego bym się nie spodziewał (głównie chodzi mi o kwestię paliwa przy warunkach full-empty). Jako bonus - pracuje tam bardzo miła dziewczyna z Polski :)
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 30 Lip 2015 14:52 

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć …
Zarezerwowałam samochód na doyouspain (record rent a car).
Bloking details:
Pick Up Country: Spain
Pick Up City: Mallorca Airport
Return City: Mallorca Airport Pick Up
Pick Up Date: 10/09/2015 08:00
Return Date: 12/09/2015 19:00
Group: Ford Fiesta 3 door A/C or similar
Flight No.:
Total: 18,46 €
Accessories: ------
Nie wykupywałam przez stronę brokera ubezpieczenia, zgodnie z podpowiedziami z forum – kupię je bezpośrednio na lotnisku, w momencie odbioru auta, gdyż nie chcę żeby blokowali mi depozyt. Na stronie record rent a car jest opcja przy rezerwacji dokupienia full ubezpieczenia które kosztuje około 20 euro/dzień (taka sama propozycja była z doyouspain), a na forum wiele osób pisało o koszcie około 6 euro za dzień. Już się pogubiłam… czy jak będę wypożyczać auto to na miejscu mogę dokupić te za około 6 euro a te co mi teraz proponują przez net jest droższe ? czy może to jest jakieś inne ubezpieczenie ? rozchodzi się o to żeby nie blokowali mi na kredytówce żadnych kwot z tytułu ubezpieczenia.

monika
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Wpisy o ubezpieczeniu 6 euro/dzień, czy nawet 4 euro/dzień dotyczyły innej wypożyczalni.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości