Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 09 Cze 2015 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
@Emirka jestem już od ponad tygodnia na Majorce i mam auto z Vanrell, więc wszystko wiem;) Zamawialiśmy z kategorii C, a dostaliśmy z kategorii D, a dokładnie Citroena C4, trochę duży, ale dajemy radę, nawet na Sa Calobra :D Mam dobrego kierowcę;) lusterka w stanie idealnym :D Pozdrawiam:)

Jeśli chodzi o ubezpieczenie to nam wyszło 6E/dzień

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#582 PostWysłany: 09 Cze 2015 12:03 

logis napisał(a):
Właśnie wróciłem z Majorki i tak : wypożyczalnia RecordGo , samochód ford fiesta nówka sztuka 4 tys przebiegu , czas 4 pełne dni (02-06.06.2015), wynajem 60 E, ubezpieczenie 85 E , bak w opcji full/full, zero problemów. Bez ubezpieczenia nie polecam, choć jest ono horrendalnie wysokie, kto jeździł po Majorce, szczególnie do Sa Calobra ten wie o czym piszę. Ważne info : żółte linie zakaz parkowania, niebieskie :parkowanie płatne ( tego nie widziałem i jestem lżejszy o 40 Euro ;-) ) .

Witam przylot mam 17 a odlatuje 24 czerwca rzazem 7 dni nigdy nie brałem auta z lotniska jestem zielony w temacie dzisiaj zrobiłem rezerwacje na fiestę mam kartę kredytową i debetową wolał bym płacić debetową nie używać kredytowej co wiąże się z wykupieniem pełnego ubezpieczenie i koszty paliwa auto planuje oddać z pustym bakiem ile mniej więcej może to mnie kosztować podczas rezerwacji koszt za auto wychodzi 41e
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 09 Cze 2015 12:37 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Nie podałeś o jaką wypożyczalnię chodzi, przez jaką stronę rezerwowałeś itd.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 09 Cze 2015 14:49, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 09 Cze 2015 14:45 

RecordGo prawo jazdy od 6 lat wiek kierowcy 27

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 09 Cze 2015 14:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 15 Cze 2015 22:25 

Potwierdzam pozytywne opinie o wypożyczalni Vanrell. Samochód odebrany z lotniska we wtorek, 9. czerwca i zostawiony w sobotę, 13. czerwca, także na lotnisku. Płatność kartą z dodatkowym ubezpieczeniem. Samochód zamówionej kategorii F5 okazał się niedostępny, więc podstawiono kategorię G1 (bez wcześniejszego poinformowania). Bak wypełniony do połowy i mniej więcej z takim stanem zwrócony. Zero problemów.
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 21 Cze 2015 18:11 

Loty: 117
Kilometry: 192 290
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Hej, czytam pozytywne opinie o wypożyczalnie Vanrell - i też chciałem sobie tam wypożyczyć autko, lecz zaskoczyła mnie cena.
Planuje pobyt na Majorce w dniach 31.08 - 08.09 i cena za najmniejsze autko to 224 euro:

Category: Category A
Arrival date: 31/08/2015 14:00 (Airport)
Departure date: 09/09/2015 14:00 (Airport)
Number of Days: 9
Price: 224 €
Confirmation in 48hrs.

na doyouspain.com wyskoczyła cena 94 euro na ten termin (wypożyczalnia recordGo).
Czy w tym Vanrell rezerwuje się przez jakiegoś brokera żeby było taniej ? albo w krótszym terminie do wyjazdu ?

#587 PostWysłany: 21 Cze 2015 19:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi przy 8 dniach wypożyczenia wyszło 150 euro za samochód kategorii C (choć dostałam lepszy, bo z D), rezerwowałam 2 dni przed wylotem na ich stronie czyli http://rentacarvanrell.com/es/reservas- ... lorca.html
Wydaje mi się, że za wcześnie się tym zajmujesz, stąd ta cena ;-)

#588 PostWysłany: 22 Cze 2015 22:28 

Mam pytanie odnośnie wynajmu autka. Mianowicie chodzi o płatność kartą. Posiadam tylko kartę debetową z PKO, jest jednak ona wypukła - normalnie kupuję nią bilety lotnicze etc. Czy taką kartą bez problemu jestem w stanie wszystko załatwić?

Druga sprawa: Mam wynajęte mieszkanie w centrum Palmy a chciałem na kilka dni wypożyczyć samochód i tutaj pojawia się pytanie gdzie zostawić auto??
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 29 Cze 2015 23:32 

A czy ktoś brał auto z wypożyczalni CICAR? Opinie z tego co wyczytałam w internecie mają dobre, ale przejrzałam cały wątek i nie widziałam żeby ktoś o niej wspominał. Może ktoś tą wypożyczalnie polecić? Pierwszy raz planuje wypożyczenie auta i chciałabym coś z pełnym ubezpieczeniem, bez wkładu własnego (nie chce się martwić na wakacjach, że mi ktoś np. auto przerysuje). Fajnie by było gdyby nie wymagali żadnego depozytu i karty kredytowej, bo nie mam :) polecicie coś?
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 30 Cze 2015 14:23 

Witam,

pytanie apropo wypożyczenia samochodu na Majorce - wiadomo, chcemy to zrobić jak najmniejszym kosztem, znalazłem na CarDelMar opcje Coverage without Excess za 110 funtów na cały okres pobytu (10 dni) - ktoś mi może przybliżyć jaki to jest rodzaj opcji? I czy CarDelMar "zamraża" jakąś kwote z karty kredytowej, oprócz tej za wynajem?
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 30 Cze 2015 14:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
I tak wypożyczalnia blokuje depozyt na karcie, potem co najwyżej dochodzisz zwrotu od CdM.
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 30 Cze 2015 14:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlatego najlepiej wybierać Vanrell i płatność gotówką, tym samym żadnych blokad na karcie i depozytów na miejscu. Pod warunkiem oczywiście, że się wykupi ubezpieczenie, jak wynika z tego wątku 4-10 euro/dzień w zależności od wybranego samochodu.

#593 PostWysłany: 30 Cze 2015 15:52 

LaVarsovienne napisał(a):
Dlatego najlepiej wybierać Vanrell i płatność gotówką, tym samym żadnych blokad na karcie i depozytów na miejscu. Pod warunkiem oczywiście, że się wykupi ubezpieczenie, jak wynika z tego wątku 4-10 euro/dzień w zależności od wybranego samochodu.

Tak, ale roznica w cenie jest znaczna, za takiej samej klasy samochód w Vanrell muszę zapłacić 250 euro gdzie w CarDelMar jest to 110 funtów :) Zastanawiam się po prostu czy w CarDelMar - oprocz kwoty wynajmu zamrazaja jeszcze cos?
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 30 Cze 2015 16:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Hania88 napisał(a):
A czy ktoś brał auto z wypożyczalni CICAR? Opinie z tego co wyczytałam w internecie mają dobre, ale przejrzałam cały wątek i nie widziałam żeby ktoś o niej wspominał. Może ktoś tą wypożyczalnie polecić? Pierwszy raz planuje wypożyczenie auta i chciałabym coś z pełnym ubezpieczeniem, bez wkładu własnego (nie chce się martwić na wakacjach, że mi ktoś np. auto przerysuje). Fajnie by było gdyby nie wymagali żadnego depozytu i karty kredytowej, bo nie mam :) polecicie coś?

W wątkach o wypożyczeniu auta na Kanarach, np na Fuertaventura, mają same pozytywne opinie (w tym moją). Kiedyś mieli oddziały tylko na Kanarach, ale od jakiegoś czasu także na Balearach i Hiszpanii kontynentalnej.
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#595 PostWysłany: 30 Cze 2015 23:53 

No właśnie buszując w necie znalazłam dobre opinie o nich i zastanawiałam się nad tą wypożyczalnią. Ale wbrew temu co wyczytałam (potwierdzili mi to mailowo) bez karty kredytowej i zablokowania kasy na paliwo się nie obejdzie, więc teraz przychylam się bardziej do wypożyczalni Vanrell. Też mają ubezpieczenie w cenie, a wystarczy karta debetowa i wiele osób tu pisze, że nic nie blokują..
A czy możecie poradzić kiedy najlepiej rezerwować auto? Ja wyjeżdżam 06. września na tydzień. No i czy lepiej bezpośrednio u nich na stronie czy może gdzie indziej?
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 06 Lip 2015 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Zdecydowanie polecam https://www.hiperrentacar.com/es/
W necie mnóstwo złych opinii pisanych przez Niemców i Brytyjczyków, których to opinii nie potwierdzam.

Co ciekawe, Fiat Panda New 1.2, 3 dni kosztowały 47 euro, zaś wypożyczając na miejscu bez rezerwacji jeden dzień wypożyczenia to...45 euro. W cenie jest ubezpieczenie bez żadnych wyłączeń (excess). Za 20 euro dokupiliśmy jednak pełne ubezpieczenie które dodaje ubezpieczenie szyb i opon. Auto wypożyczaliśmy w Sa Coma.

Obsługa rzeczywiście jest niemiła, ale właśnie dla w/w nacji. W momencie gdy okazało się ze jesteśmy z Polski, obrót spraw o 180 stopni - uśmiech, miła obsługa.

Jeśli chodzi o paliwo odbieramy w pełnym bakiem i oddajemy z pełnym, depozyt jest odblokowywany natychmiastowo.

Generalnie polecam.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 26 Lis 2016 14:27, edytowano w sumie 1 raz
N, B
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 08 Lip 2015 23:45 

levitan napisał(a):
Mam pytanie odnośnie wynajmu autka. Mianowicie chodzi o płatność kartą. Posiadam tylko kartę debetową z PKO, jest jednak ona wypukła - normalnie kupuję nią bilety lotnicze etc. Czy taką kartą bez problemu jestem w stanie wszystko załatwić?

Druga sprawa: Mam wynajęte mieszkanie w centrum Palmy a chciałem na kilka dni wypożyczyć samochód i tutaj pojawia się pytanie gdzie zostawić auto??

Ktoś pomoże? Zwłaszcza z tym parkowaniem??
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 09 Lip 2015 06:34 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Niektóre wypożyczalnie akceptują karty debetowe pod warunkiem wykupienia u nich pełnego ubezpieczenia (np. RecordGo). Sprawdź dokładnie warunki danej wypożyczalni.

A co do parkowania w Palmie, to zależy od lokalizacji. Może być darmowe parkowanie na ulicy (ale na pewno będzie ciasno), a w przypadku gdy namalowana jest niebieska linia wzdłuż krawężnika za parkowanie trzeba będzie zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 09 Lip 2015 12:09 

A jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa. Czy można auto odebrać na lotnisku ale np innego dnia niż przylot? Patrzyłem na hiperrentacar to przy rezerwacji należy podać nr lotu. Dodatkowo nie wypożyczają na lotnisku, tylko podjeżdżają busem. Więc najlepiej dojechać na lotnisko, zadzwonić i czekać na ich busa, czy prosto do biura?
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 09 Lip 2015 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Wpisz ze nie przylatujesz samolotem . Jeśli nie ma takiej opcji wpisz jakiś lot z tego dnia który ładuje o podobnej godzinie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości