Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 10 Mar 2015 22:01 

w RecordGo 140e kosztuje ubezpieczenie na ten okres plus 50 za auto to juz 190 i system paliwowy pelny-pusty wiec nieoplacalne totalnie :/
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#542 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:19 

Witam, zrobiłam rezerwację w Vanrell z dodatkowymi 2 fotelikami dla dzieci. W potwierdzeniu otrzymałam gołą kwotę za auto i ani słowa o fotelikach. Czy mogę mieć pewność że będą na mnie czekały i nie okaże się że będę uwiązana?
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:29 

Moim zdaniem jeżeli nie masz opisanej na potwierdzeniu kwestii fotelików lepiej ją wyjaśnić obecnie. Też na miejscu potrafią dowalić niezłą cenę za fotelik. Nie wiem jaką linią lecisz, ale w Ryaniar obecnie można zabrać fotelik dla dziecka za darmo. Moim zdaniem lepiej zabrać swój fotelik niż korzystać z tego co mają w wypożyczalniach. W większości z nich to straszny szmec, brudny, wiec jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie dzieci lepiej zabrać swój.
 PM off  

#544 PostWysłany: 19 Mar 2015 21:06 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
Lepiej zadzwonic lub do nich napisac i miec pewnosc. 3 lata temu wynajalem samochod w Wenecji zaznaczylem ze lece z 2 latkiem i bede potrzebowal fotelika jakiez bylo moje zdziwienie gdy przy odbiorze samochodu koles powiedzial ze nic o tym nie wie i ze w tej chwili nie ma zadnych dostepnych. Afera nic nie pomogla bo koles wogule sie nie poczuwal do zalatwienia nam fotelika w koncu inny z wypozyczalni obok powiedzial ze ma jakis stary i moze nam sprzedac nie majac wyjscia kupilem za 15e.

#545 PostWysłany: 19 Mar 2015 21:27 

Dzięki, sprawę wyjaśniłam i dostałam potwierdzenie doliczenia 2 fotelików po 3e za dobę za sztukę.
Swoją drogą świetny kontakt mailowy z Vanrell - sprawa wyjaśniona w pół godziny (w tym 3 maile zwrotne z potwierdzeniami).
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 24 Mar 2015 13:00 

Witam Wszystkich!

Zadam pytanie,mam lot Z Wa-wy 27.05.2015 rayaner, do Mallorca,przylot zaplanowany jest na 23.05,chciałbym zarezerwować jedno auto bądz 2 auta na 7 dni,CZY NIE POWINNO BYĆ PROBLEMU,ŻE O TEJ GODZINIE??(ponieważ będzie nas 6 dorosłych i 3 dzieciaków ( od 5-12l),czy ktoś był w podobnej sytuacji, jak to ogarnął itd.. jaka wypożyczalnia bezproblemowa itd..Hotel mam w Cales de Mallorca ( 60km od lotniska), biorę oczywiście pod uwagę transfer z resorthoppa(wyniesie około 700PLN za nas wszystkich w jedną i drugą stronę) ale chcieliśmy zwiedzić wyspę najlepiej jakim VANEM 9-OSÓB, może macie jakiś pomysł CO 2 GŁOWY TO NIE JEDNA...POZDR.
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 24 Mar 2015 23:27 

Zarezerwowałam 9-osobowe auto w Vanrell na 28-29 maja, cena 124e+18e ubezpieczenie. Nie wiem jak z wypożyczaniem w godzinach nocnych (za oddanie na pewno jest dopłata) ale Vanrell to chyba najbardziej sprawdzona i polecana przez forumowiczów wypożyczalnia na Majorce z bezpłatną opcją zwrotu w innej lokalizacji. Rezerwowałam bez karty, świetny kontakt mailowy.
 Profil Relacje PM off
krystek792 lubi ten post.
krystek792 uważa post za pomocny.

#548 PostWysłany: 28 Kwi 2015 23:18 

Proszę o pomoc i radę. Właśnie zarezerwowałam samochód z Goldcara na Doyouspain bez dodatkowego ubezpieczenia. Czy to ubezpieczenie, które proponuje doyouspain (8.99 za dzień) sprawi, że u Goldcara nie obciążą mi karty kredytowej, czy muszę kupić ubezpieczenie Seguro Relax Goldcara za 58 euro?
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź,
Hania
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 29 Kwi 2015 06:39 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ubezpieczenie w doyouspain nijak się ma do ubezpieczenia w wypożyczalni. Dla Goldcara to tak jakbyś nie miała ubezpieczenia, a w razie czego obciążą Ciebie, a Ty będziesz dochodzić zwrotu kosztów od doyouspain.

Poczytaj także opinie o Goldcarze, które nie są pozytywne w większości.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 29 Kwi 2015 06:53 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Emirka napisał(a):
Zarezerwowałam 9-osobowe auto w Vanrell na 28-29 maja, cena 124e+18e ubezpieczenie. Nie wiem jak z wypożyczaniem w godzinach nocnych (za oddanie na pewno jest dopłata) ale Vanrell to chyba najbardziej sprawdzona i polecana przez forumowiczów wypożyczalnia na Majorce z bezpłatną opcją zwrotu w innej lokalizacji. Rezerwowałam bez karty, świetny kontakt mailowy.

W takim razie zapłacisz im gotówką na miejscu, bo nie mają swojego biura na lotnisku. Mają taką ala recepcję na 4 piętrze parkingu. Obsługa daje kontrakt , pokazuje samochód (3 piętro) i jedziesz.

#551 PostWysłany: 29 Kwi 2015 09:05 

Skibek napisał(a):
Emirka napisał(a):
W takim razie zapłacisz im gotówką na miejscu, bo nie mają swojego biura na lotnisku. Mają taką ala recepcję na 4 piętrze parkingu. Obsługa daje kontrakt , pokazuje samochód (3 piętro) i jedziesz.

Rezerwowałam odbiór i zwrot w Puerto Alcudii, płacić zamierzam gotówką ale zastanawia mnie gdzie mają swoje biuro/punkt. Przed wyjazdem będę musiała się jeszcze z nimi skontaktować. Czy mogę mieć pewność że cena jest ostateczna czy spodziewać się niespodzianek ;)
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 29 Kwi 2015 17:45 

vincenz - dziękuję za odpowiedź - anulowałam rezerwację przez doyouspain w Goldcarze. Swoją drogą wypożyczałam od nich auto dwa lata temu i byłam zadowolona - samochodzik czyściutki, przebieg 10 km :) No, ale cena była dość wysoka za wynajem z ubezpieczeniem Seguro Relax.
Mam jeszcze jedno pytanie: chciałabym skorzystać z Vanrell, ale przylatuję o 21.55 -obciążą mnie opłatą 30euro za późny odbiór na lotnisku w Palmie? jakie macie doświadczenia w tej sprawie? pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź,
Hania
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 30 Kwi 2015 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 276
Krajów: 2 / 0.9%
Skibek napisał(a):

Rezerwowałam odbiór i zwrot w Puerto Alcudii, płacić zamierzam gotówką ale zastanawia mnie gdzie mają swoje biuro/punkt. Przed wyjazdem będę musiała się jeszcze z nimi skontaktować. Czy mogę mieć pewność że cena jest ostateczna czy spodziewać się niespodzianek ;)

W Vanrell za Peugeota 208 na tydzień wraz z ubezpieczenie zapłaciłam gotówką 105 Euro, czyli mniej więcej tyle co pokazują na swojej stronie. Auto nowiutkie i sprawne. Wypożyczenie w Puerto Alcudia, zwrot na lotnisku. Zero niespodzianek. Potrzebowaliśmy auta na 6 dni, ale na tydzień było taniej.

Poproś ich o dokładną lokalizację odbioru auta, ponieważ w Puerto Alcudia mają 2 punkty obsługi klientów oraz biuro centrali.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 06 Maj 2015 01:18 

ello10 napisał(a):
Skibek napisał(a):

W Vanrell za Peugeota 208 na tydzień wraz z ubezpieczenie zapłaciłam gotówką 105 Euro, czyli mniej więcej tyle co pokazują na swojej stronie. Auto nowiutkie i sprawne. Wypożyczenie w Puerto Alcudia, zwrot na lotnisku. Zero niespodzianek. Potrzebowaliśmy auta na 6 dni, ale na tydzień było taniej.

Poproś ich o dokładną lokalizację odbioru auta, ponieważ w Puerto Alcudia mają 2 punkty obsługi klientów oraz biuro centrali.

Tyle samo placilem za 8dni nd-nd i dostalem nowa Yariske z przebiegiem 7800km
Co do Vanrell to mam mieszane uczucia a juz wyjasniam cala sytuacje.
W niedziele wrocilem z majorki z pobytu 26.04-3.05
Auto wypozyczone na lotnisku troche problemow ze znalezieniem parkingu bo w opisie nie bylo mowy o zmianie budynku ale ok pytanie i szybko trafilismy.
Odbior auta: bezproblemowy podpisanie umowy, jesli nie wykupimy ubezp szyb, opon, lusterk kaucja 800e o czym pojecia nie mialem, ale i tak chcialem wykupic. Lacznie 133euro za 8dni do zaplaty. Podaje 200e pan ze nie ma wydac no coz karta w ruch (alior karta w EUR). Mily pan oznajmia ze zbiornik pelen. Wsiadam faktycznie full, ale wyjezdzam z parkingu jakies 2km a tu wskazowka ponizej 1/2 od razu zdjecia z data godzina i poziomem paliwa, zdjecia robilem co 2-5km bo poziom ubywal w zastraszajacym tempie, po 23km strzalka lezala grubo ponizej rezerwy. Mysle moze plywak zerwany, ale po tankowaniu wszystko w normie. W htelu telefon do biura pani od razu mowi ze jesli byl pusty to nie ma problemu juz zmienia w umowie tylko zeby maila napisac z proba o zmiane umowy z full na empty... mysle dziwne za latwo poszlo, bez zadnych wyjasnien... dla wszystkiego dolaczylem fotki i otrzymalem potwierdzenie. Mysle sobie ok spokojna glowa all inc wykupione mozna isc an drinka... Wieczorem po powrocie logowanie do rachunku blokada 147,30EUR co sie okazalo Vanrell pobral 560pln zamiast w EUR. Mail ze screenem na szczescie netbooka zawsze mam ze soba i odpowiedz ze dadza znizke na kolejne wypozyczenie co mi sie nie usmiecha, wiec stanowczo odmowilem ze zwrotem roznicy na co oni ze musza anulowac cala platnosc i jeszcze raz pobrac... tak tez uczynili tylko nie anulowali platnosci by nie placic przewalutowania o poprostu zwrocili 560pln czyi wrocilo 133euro. Najgorsze to ze pieniadze wracaly od pon i zaksiegowane byly w dopiero w PT, a pobrali druga platnosc od razu na szczescie na karcie bylo 120euro wiec pobrali tylko 100 z mailem ze winien im jestem 33euro, codzienna wymiana maili ze skasowali mnie 2x i nie mam teraz nic na karcie :) gdy kasa wrocila wyslalem screena ze zwrot nic nie dal bo dalej nadplata wyjdzie 14euro, wiec mialem doplacic roznice 19e. Zaproponowalem zaplate na lotnisku lecz tam sie nikt nie upomnial przy wrocie o zadne pieniazki wiec i ja za ten stres nie bylem nadgorliwy. Oddalem auto z pustym bakiem ma sie rozumiec.

Nie wiem czy sa to ich czeste praktyki z tym paliwem ale pani nie byla kompletnie zaskoczona a bylo to niebezpieczne bo bak byl kompletnie suchy i moglem stanac na autostradzie... Wskazowka tez jakims sposobem byla podniesiona... Ja juz u nich nie skorzystam plus za to ze nie trzeba kredytowki i placic za zbiornik paliwa, ale bym polecal uwazac i robic foto stanu przy odbiorze i kontrolowac wskaznik
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 12 Maj 2015 10:17 

A mozesz podac dokladna lokalizacje biura Vanrell przy lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 12 Maj 2015 10:44 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Wychodząc z lotniska głównym wejściem, jak zobaczysz parking przed sobą, musisz wejść na 1 piętro. Tam zaraz na środku stoi mały budynek i w środku za ladą jest ktoś z Vanrealla.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 19 Maj 2015 12:47 

Może ktoś mi doradzić jakąś w miarę tanią i bezpieczną wypożyczalnię na Majorce?
Ląduje na wyspie 21.07. o godzinie 22.30, zwrot 28.07. o godzinie 16.00.
Jak patrzałem na doyouspain to wychodzi ok 1000zł plus opłaty dodatkowe jak ubezpieczenie 140 euro!! i 30 euro za odbiór po 23.00.
Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 19 Maj 2015 13:33 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
RecordGo masz za 170€ plus paliwo i ubezpieczenie. Brałem od nich auto i są godni zaufania.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 19 Maj 2015 13:36 

vincenz napisał(a):
RecordGo masz za 170€ plus paliwo i ubezpieczenie. Brałem od nich auto i są godni zaufania.

Tak widziałem, ale liczą sobie za dodatkowe ubezpieczenie 140 euro, inaczej zajmą mi na koncie 900e na poczet szkód.
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 19 Maj 2015 14:20 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Sprawdź www.hiperrentacar.com
Brałem u nich i zero problemów.
Nie mają biura na lotnisku, dlatego mają dużo lepsze ceny niż konkurencja.
Podajesz im numer lotu i oznakowany bus czeka na ciebie przed lotniskiem.
Jak oddajesz auto zawożą cię na lotnisko.
Jeśli wykupisz Full ubezpieczenie (około 6 euro za dzień) nie blokują karty.
Ja brałem opcję paliwową z full-to-full.
Dostałem pełny bak (blokada na karcie 56e)
Oddajesz z pełnym od razu blokada jest zwalniana.
Jedyny minus to godziny otwarcia, od 8-22, za zwrot lub odbiór poza godzinami doliczają 30e
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości