Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 12 Paź 2014 17:29 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Z tego co pamiętam to uszkodzenia szyb i opon. Chyba coś jeszcze było. Ja brałem te dodatkowe ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#522 PostWysłany: 13 Paź 2014 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Opony, szyby, lusterka. Ja zazwyczaj biorę dodatkowe ubezpieczenie, bo po co się stresować, a raz już skończyliśmy bez lusterka.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 04 Lis 2014 14:56 
Awatar użytkownika

Witam, chcę wypożyczyć auto w Vanrell odbiór i zwrot na lotnisku w Palmie Mallorca.
Przylot mam o 23:05 Gdzie się udać do okienka firmy na lotnisku czy na parkingu? i gdzie jest ich parking jak go szybko rozpoznać?, i czy ktoś będzie czekał do powiedzmy 23:30 czy może to odbywa się zupełnie inaczej niż myślę, proszę o pomoc może jakąś mapke ktoś ma
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 04 Lis 2014 17:44 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
paradokss100 napisał(a):
Witam, chcę wypożyczyć auto w Vanrell odbiór i zwrot na lotnisku w Palmie Mallorca.
Przylot mam o 23:05 Gdzie się udać do okienka firmy na lotnisku czy na parkingu? i gdzie jest ich parking jak go szybko rozpoznać?, i czy ktoś będzie czekał do powiedzmy 23:30 czy może to odbywa się zupełnie inaczej niż myślę, proszę o pomoc może jakąś mapke ktoś ma

Na przeciwko, po wyjściu z lotniska masz wielki parking. Wjeżdżasz na 4 piętro i wchodzisz do dużego pomieszczenia gdzie jest kilka stanowisk.
Co do tego czy czekają to nie wiem.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 06 Lis 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Jeszcze jedno pytanie które wypożyczalnie nie pobierają opłaty po 23 ?
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 22 Lut 2015 19:14 

Witam wszystkich! Mam pytanie odnosnie dwoch firm wyporzyczajacych : RecordGo i doyouspain. Czytam wszystkie posty i dalej nie mam odpowiedzi na to czy moge placic w tych firmach zwykla debetowka? Nie posiadam katry kredytowej wiec jest to dla mnie istotne. Dodam ze wybieramy sie na majorke w maju 03.05-08.05. Moze ktos mi cos doradzi Dzieki za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 22 Lut 2015 20:22 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Gwoli ścisłości: doyouspain jest tylko brokerem, a RecordGo wypożyczalnią. Brałem od nich auto, ale nie pamiętam, żeby akceptowali debetówki.
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 22 Lut 2015 20:30 

Płacenie kartą debetową jest generalnie wyjątkiem i szukałbym małych lokalnych wypożyczalni w okolicy lotniska, które dają taką możliwość, była kiedyś podawana jakaś w centrum Can Pastilla. Sieciowe firmy nie wypożyczają na kartę debetową. Nawet jak zarezerwujesz i zapłacisz przez internet to na miejscu nikt nie wyda Ci samochodu. Do maja jest jeszcze dużo czasu może w swoim banku dostaniesz kredytówkę z małym limitem.
 PM off  

#529 PostWysłany: 22 Lut 2015 20:32 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Mi bez problemu w RecordGo przyjęli płatności debetowa z alior kantor.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 22 Lut 2015 21:57 

bonieq2 napisał(a):
Ze swojej strony mogę polecić wypożyczalnię Vanrell - https://rentacarvanrell.com/es/reservas ... lorca.html
Brałem od nich auto dwukrotnie, za każdym razem bez problemowo zupełnie. Ceny niezłe, żadnych dopłat za paliwo czy przebieg. Auta mają różne, raz dostaliśmy praktycznie nówkę sztukę, za drugim razem już nie najnowszego Focusa, ale i tak nie ma co wybrzydzać.
Update - od 23.06 na 3 dni - odbiór z lotniska i odstawka w Alcudia - 75 euro za małe auto, kategoria C - 81 euro, żadnych dopłat - dostajesz auto zatankowane do mniej/więcej 1/4 i mniej więcej tyle trzeba oddać. Karta kredytowa nie jest wymagana - przechodzi spokojnie zwykła debetówka.

I jeszcze czytalem o firmie Venrell co o niej myslicie? W pozniejszych postach czytalem tez ze wymagali jednak karte kredytowa. Co do Kredytowki to nigdy jej nie potrzebowalem, zawsze wystarczala mi zwykla karta debetowa. Ale tez przeszla mi przez glowe taka mysl zeby sobie zalozyc ;)

-- 22 Lut 2015 19:59 --

manchild napisał(a):
Mi bez problemu w RecordGo przyjęli płatności debetowa z alior kantor.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

A wynajmowales bezposrednio u nich czy poprzez brokera/posrednika?
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 22 Lut 2015 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
RecordGo przyjmuje płatność kartą debetową.

#532 PostWysłany: 22 Lut 2015 22:32 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Krajów: 10 / 4.7%
W Goldcar przyjmowali - tylko chcieli aby klient wykupił full insurance - ja miałem kredytówkę ale klienci obok - korzystali z debetówek.
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 22 Lut 2015 22:37 

niebieski
U mnie rozliczenie "błędnego odczytu" (zaniżonego do zera) paliwa przy zwrocie auta - trwało w RECORD GO ponad pół roku...
Po miesiącu uznali moją rację, bo jakoś tak tknęło mnie i gdy oddawałem auto zrobiłem zdjęcie deski rozdzielczej z prześwitującym przez szybę lotniskiem i okolicą stanowiska gdzie auto było zostawiane. Kolejne dwa miesiące odpowiadali na każde wysłanie numeru konta - abym... teraz przysłał numer konta. Dostali wszystkie mozliwe i nic... Kolejne miesiące myliło im się czy już wysłali, aż napisali żebym przysłał numer ... karty kredytowej ... i nagle ... zwrócili. Nigdy więcej. I niewiele przy kontuarze się zgadzało z tym co miałem na voucherze z economycarrental (które rzadko mnie zawodzi, a korzystam często). Nigdy wiecej. O czasie oczekiwania nie wspomnę, bo netykieta nie pozwala. To nie jest relaksujący "island time" jak na greckich wyspach ;) jesli nie przylatujesz w niszowych godzinach można nieźle utknąć...
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 22 Lut 2015 23:26 

Juz chyba znalezlem najoptymalniejsze jak dla mnie. Po wykupieniu dodatkowego ubezpieczenia moge placic karta debetowa w rekordgo poprzez doyouspain. Przykladowo jeden dzien to 13,40 +8.45(ubezpieczenie) to wychodzi 21.85 e. Plus koszta paliwa oczywiscie pewnie ok 70e

Citroen DS3 3 door A/C, Special Offer ... or similar
43manual
> Pick Up City: Palma Mallorca Airport - Spain
> Pick Up Date: 05/05/2015 09:00
> Return Date: 05/05/2015 21:00 (1 days)
> Car Rental: 13.40 €
> Insurance: 8.45 € 100% covered
Total: 21.85 € Approx. £15.18
Only 21.85 € a day
Co o tym myslicie :?:
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 22 Lut 2015 23:53 
Awatar użytkownika

Nie kupuj ubezpieczenia przez internet . Ja teraz za kazdym razem kupuje bezposrednio w wypozyczalni. Zawsze jak mi proponowali i mowilem ze nie dziekuje bo kupilem przez internet to byla odpowiedz ze tak wiedza ale to jest takie jeszcze dodatkowe od opon szyb itp itp. Chociaz w dubaju nie wykupilem i nic sie nie stalo.
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:13 

Witam,
Czy ktoś może korzystał z usług wypożyczalni CLICK & RENT na Majorce i mógłby coś o nich powiedzieć? Wykupiłam właśnie przez doyouspain auto na 3 dni z Palmy i dostałam voucher na CLICK & RENT. Nie mogę znaleźć żadnych opinii na jej temat w necie, oprócz tego, że jest to nowa wypożyczalnia. Cenowo wyszło nawet ok, bo za trzy dni płacę 23,11 EUR plus pełne ubezpieczenie "Golden insurance' za 20 EUR. Mam opcję bezkosztowego zwrotu, jeśli okaże się, że to jakaś ściema. Będę wdzięczna za info na ten temat.
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 05 Mar 2015 18:24 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
trzeba dobrze sprawdzac wypozyczalnie tez wzialem przez douspain samochod w madrycie na dni za 48e(goldcar) i oferowali ubezpieczenie za 20e postanowilem zadzwonic do goldcara i zapytac ile u nich kosztuje powiedzieli mi 87e(bez blokady na karcie) a gdy im powiedzialem ze na internecie oferowana jest cena 20e powiedzieli ze to jest ubezp.z douspain i ze zablokuja mi kase na karcie 950e (a ja mam tylko 650e)jak je wezme a nie u nich. nie wiem jak u Ciebie to wyglada ale lepiej sie dowiedziec zeby pozniej nie bylo.
Ja zrezygnowalem i szukam czegos innego czasami lepiej zaplacic troszke wiecej za samochod(lub tyle samo z innej wypoz.) ale mniej za ubezpieczenie(przyklad jaki znalazlem jak na razie goldcar 87e(potwierdzone tel), budget 65,84(potwierdzone tel), firefly 50e (oficjalna strona wyslalem jeszcze maila z zapytaniem i czekam na odp.)
pozdrawiam

#538 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:16 

witam, mam pytanie dotyczace wypozyczalni na majorce ;) ktore z nich akceptuja debetowki lub gotowke tj brak kredytowej? :) wiem ze vanrell i mam wstepnie zarezerwowany wlasnie u nich samochod okres 26.04-3.05 8dni-tj wg wypozyczalni 7 cena 105euro za klase "C" z ubezpieczeniem bez wkladu wlasnego ale bez ubezpieczenia lusterek, szyb (dodatkowo 28e). Goldcar ma chore ubezpieczenie auto 50e ubezpieczenie 150e plus 80e za paliwo... ma ktos info jakie jeszcze wypozyczalnie nie wymagaja kredytowki? ;) moze cos uda sie ponizej tej kwoty wynjac :) ewentualnie moze ktos wybiera sie w podobnym terminie i chce dolaczyc do auta :)
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 10 Mar 2015 07:25 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Sprawdź RecordGo.
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 10 Mar 2015 16:21 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
@konradzik
Wg mnie wybór Vanrell, to dobra opcja, biorę od nich auto drugi rok z rzędu. Przylatuję tydzień po Tobie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość