Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 28 Sie 2013 17:08 

Zbanowany
vincenz napisał(a):
Brak excessu - brak blokady na karcie (warto dopytać bezpośrednio w wypożyczalni, oczywiście po rezerwacji przez doyouspain).

CDW - to coś w rodzaju naszego OC, jeśli się nie mylę.

Dwukrotnie się mylisz.
 Profil Relacje PM off
bartekjamajka lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#342 PostWysłany: 28 Sie 2013 18:18 

George23 napisał(a):

The airport service is free, except if the pick up takes place between 12am(midnight)-7am, in this case there is an extra charge of 30,76 Euros. Please, take into account that this extra charge is not included in the final price.
It is also important that you leave the car at our parking at the airport. You will get the right instructions upon collection.

o to jest kolejna rzecz o którą się boję, bo szkoda mi dopłacać tych 30euro mimo wszystko.. a nasz samolot przylatuje o 23.30 dopiero.. no i nie wiem jaką godzinę wpisać, czy do północy damy radę odebrać auto?:\
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 28 Sie 2013 23:06 

Ubezpieczenie akcesoriów: lusterka,opony,szyby kosztuje dla małych samochodów o ile dobrze pamiętam 5-7 euro dziennie.

#344 PostWysłany: 29 Sie 2013 07:39 

Loty: 2
Kilometry: 3 964
Krajów: 2 / 0.9%
basmar napisał(a):
George23 napisał(a):

The airport service is free, except if the pick up takes place between 12am(midnight)-7am, in this case there is an extra charge of 30,76 Euros. Please, take into account that this extra charge is not included in the final price.
It is also important that you leave the car at our parking at the airport. You will get the right instructions upon collection.

o to jest kolejna rzecz o którą się boję, bo szkoda mi dopłacać tych 30euro mimo wszystko.. a nasz samolot przylatuje o 23.30 dopiero.. no i nie wiem jaką godzinę wpisać, czy do północy damy radę odebrać auto?:\

Różnie z tym bywa. Ja na przykład miałem tak, że nie musiałem za to dopłacać. Samolot wylądował o 23.30, potem kolejka do stoiska wypożyczalni, więc odebraliśmy samochód coś przed 1., ale nie doliczyli nam tej opłaty.

Co do innych Twoich pytań, jak jest napisane no excess - tzn, że dopłacisz tylko za benzynę i ew. ubezpieczenie opon, lusterek, kluczyków i assistance oraz drugiego kierowce (karta kredytowa musi być na pierwszego kierowcę, więc jak Ty masz prowadzić, a karta jest np. na żonę to musisz wykupić drugiego kierowcę). Reszta jest w cenie - ale depozyt i tak będzie na karcie.

Ja dokładnie tak miałem w Doyouspain w wypożyczalni Europcar. No excess - zero dopłat za ubezpieczenie (bo tych bajerów nie brałem), a samochód w trakcie wypożyczenia został obtarty na zderzaku z obu stron mocno i po oddaniu nic nam za to nie policzyli. Nie dopłacałem też za późny odbiór i poranny zwrot - ale dopłaciłem za drugiego kierowcę, więc może to kwestia tego, że sprzedawca już odpuścił (trudno mi ocenić).
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 29 Sie 2013 08:40 

AlbertT napisał(a):
basmar napisał(a):
George23 napisał(a):

Różnie z tym bywa. Ja na przykład miałem tak, że nie musiałem za to dopłacać. Samolot wylądował o 23.30, potem kolejka do stoiska wypożyczalni, więc odebraliśmy samochód coś przed 1., ale nie doliczyli nam tej opłaty.

Co do innych Twoich pytań, jak jest napisane no excess - tzn, że dopłacisz tylko za benzynę i ew. ubezpieczenie opon, lusterek, kluczyków i assistance oraz drugiego kierowce (karta kredytowa musi być na pierwszego kierowcę, więc jak Ty masz prowadzić, a karta jest np. na żonę to musisz wykupić drugiego kierowcę). Reszta jest w cenie - ale depozyt i tak będzie na karcie.

Ja dokładnie tak miałem w Doyouspain w wypożyczalni Europcar. No excess - zero dopłat za ubezpieczenie (bo tych bajerów nie brałem), a samochód w trakcie wypożyczenia został obtarty na zderzaku z obu stron mocno i po oddaniu nic nam za to nie policzyli. Nie dopłacałem też za późny odbiór i poranny zwrot - ale dopłaciłem za drugiego kierowcę, więc może to kwestia tego, że sprzedawca już odpuścił (trudno mi ocenić).

W Record Go czytałam, że jeśli się wykupi ubezpieczenie dodatkowe 6,99euro (zapewne przeciw rysom, obtarciom i innym uszkodzeniom auta) to nie blokują Ci na karcie żadnej kwoty. Kredytowej nie mam zbyt dużej (specjalnie!:]) no i jakby jeszcze te środki poblokowali to w ogóle by było przykro :P

Eh, zaczynam się w tym wszystki gubić trochę ;] ale coś czuję że w Record Go wypożyczę, bo najkorzysniej na razie wychodzi.

p.s dziękuję za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 29 Sie 2013 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
basmar napisał(a):
W Record Go czytałam, że jeśli się wykupi ubezpieczenie dodatkowe 6,99euro (zapewne przeciw rysom, obtarciom i innym uszkodzeniom auta) to nie blokują Ci na karcie żadnej kwoty. Kredytowej nie mam zbyt dużej (specjalnie!:]) no i jakby jeszcze te środki poblokowali to w ogóle by było przykro :P

Eh, zaczynam się w tym wszystki gubić trochę ;] ale coś czuję że w Record Go wypożyczę, bo najkorzysniej na razie wychodzi.

p.s dziękuję za odpowiedź :)

Tak, w Recordo jesli wykupisz to pelne ubezpieczenie to juz nic nie blokują na karcie. Mozesz nawet nie miec kredytowej, wystarczy ze zaplacisz debetową.

#347 PostWysłany: 29 Sie 2013 19:38 

Super :)
zarezerwowaliśmy w końcu w Record Go, najkorzystniej wychodziło. za auto ok 11 euro/dzień + dokupimy ubezpieczenie 6,99ero. to i tak wychodzi naprawdę niezła cena za 7 dni. plus tankowanie oczywiście.
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 29 Sie 2013 20:03 

basmar napisał(a):
Super :)
zarezerwowaliśmy w końcu w Record Go, najkorzystniej wychodziło. za auto ok 11 euro/dzień + dokupimy ubezpieczenie 6,99ero. to i tak wychodzi naprawdę niezła cena za 7 dni. plus tankowanie oczywiście.

oczywiście to 6,99 euro / dziennie (zależy jeszcze od kategorii auta)

Ceny w RecordGo codziennie się zmieniają. W ciągu 1-2 tygodni spadły o ok. 3 euro na dzień. W razie czego można za free zrezygnować.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 29 Sie 2013 23:43 

Zbanowany
Podsumowując wasze posty o wypożyczalni Recordgo to za około 20 euro dziennie (11 wynajem + 7 ubezpieczenie) można mieć małe autko z pełnym ubezpieczeniem (czyli nie martwię się o opony, zderzak czy lusterko) i bez blokady jakiejkolwiek kwoty na karcie kredytowej, czy dobrze rozumiem? I nie ma dopłaty za paliwo, tylko oddaję auto z taką samą ilością paliwa jaką dostałam? :)

Ps. Ktoś chętny na wspólny wynajem od 04.09 - 09.09 ?
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 29 Sie 2013 23:49 

Zbanowany
Z pelnym ubezpieczeniem - nie.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 30 Sie 2013 06:57 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
A co do paliwa to sprawdź, bo hiszpańskie firmy często za wynajem powyżej 3 dni mają politykę full-empty, czyli płacisz im z góry za pełny bak paliwa (20-30% drożej niż na stacji benzynowej).
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 30 Sie 2013 07:42 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
Krajów: 8 / 3.7%
Tak jak pisze vincenz powyzej 3 dni masz pewnie full-empy.

Zauwazylem ze w tej wypozyczalni ponizej 25roku zycia mamy polityke full-half.

kla7 ja bede 4-11 wrzesnia na majorce, samochod biore 8-11 i właśnie 8 musze dostać się na lotnisko. Gdzie będziesz mieszkać? :)
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 30 Sie 2013 08:38 

vincenz napisał(a):
A co do paliwa to sprawdź, bo hiszpańskie firmy często za wynajem powyżej 3 dni mają politykę full-empty, czyli płacisz im z góry za pełny bak paliwa (20-30% drożej niż na stacji benzynowej).

Nie ma co sprawdzać - na 100% oferta 20 euro/dzień jest full-empty. (poza tym na doyouspain masz filtr po lewej stronie i jednem klinkięciem możesz sobie porównać ceny full-full i full-empty - nieporównywalnie taniej jest full-empty nawet jak doliczysz benzynę)
Pierwszy bak opłacamy w wypożyczalni, zależnie od pojemności 80 Euro wzwyż
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 30 Sie 2013 09:45 

Warto sprawdzić wypożyczalnię Vanrell
http://www.rentacarvanrell.com/cercador/index.php?i=eng
Wypożyczałam u nich samochód w lipcu na 2 tygodnie, nie było żadnych blokad na karcie, nie płaciliśmy za benzynę - samochód oddawaliśmy z taką samą ilością benzyny z jaką go dostaliśmy, wszystkie ceny na stronie zawierają full insurance with no excess. Odbiór samochodu na parkingu, na lotnisku, generalnie bez jakichkolwiek problemów.
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 30 Sie 2013 09:58 

Zbanowany
Ktoś wie jaka jest aktualna cena benzyny na Majorce to sobie przeliczę, co mi się lepiej opłaca na 5 dni wynajmu?
Z tego co znalazłam w necie to 1,46e/l ale to dane średnie dla Hiszpanii.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 30 Sie 2013 10:10 

końcówka lipca - początek sierpnia było średnio 1,54 e/l
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 30 Sie 2013 11:39 

Daroz11 napisał(a):
Warto sprawdzić wypożyczalnię Vanrell
http://www.rentacarvanrell.com/cercador/index.php?i=eng
Wypożyczałam u nich samochód w lipcu na 2 tygodnie, nie było żadnych blokad na karcie, nie płaciliśmy za benzynę - samochód oddawaliśmy z taką samą ilością benzyny z jaką go dostaliśmy, wszystkie ceny na stronie zawierają full insurance with no excess. Odbiór samochodu na parkingu, na lotnisku, generalnie bez jakichkolwiek problemów.

Jeśli to co Daroz pisze o braku full-empty i blokad na karcie jest prawdą (na ich stronie nie ma informacji na ten temat) i dodatkowo nie zdzierają za późny odbiór i wczesne oddanie samochodów (wszyscy wiemy o ktorej są loty Ryanaira) - to jest to niezła oferta na krótkie wypożyczenia. (100 euro na 4 dni vs 40 euro przez Doyouspain)

Jeśli ktoś jednak planuje dłużej i tak taniej wychodzi z dopłatą za benzynę przez Doyouspain (10 dnia przez Doyouspain ok 100 euro+80 za pierwszy bak, a na rentacarvanrell 200+).
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 30 Sie 2013 12:16 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
to chyba zalezy w jakim terminie, mi na 10 dni w vanrell wychodzi 160e kat. a - fiat panda
jest jeszcze hiper rent a car i maja opcje full-full, blokady tez nie robia, tyle ze oni maja office w Camino Can Pastilla, mi to pasuje, bo i tak ostatnia nocke przed odlotem chce tam spedzic, a cenowo korzystnie, bo 133e za fiata pande (podaje najtansze auto tylko dla porownania)
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 31 Sie 2013 17:04 

Polecam wypożyczalnie Vanrell właśnie wróciłem z Majorki i dostalem

Nowiutka Panda 2013r. na 11 dni za 281 Euro + 44 Euro za full ubezpieczenie (szyby lusterka opony wszystko...)

Wszystko sprawnie siedziba na lotnisku oddawanie auto we wczesnych godzinach za darmo, siedziby we większości miast

Jednym słowem cud miód i orzeszki :)

A i płaciłem debetów-ką... ale moglem tez gotówką pod warunkiem wzięcia ubezpieczenia :)
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 01 Wrz 2013 22:59 

Loty: 162
Kilometry: 209 324
Krajów: 29 / 13.6%
vincenz napisał(a):
Tak. Ja za pośrednictwem doyouspain wypożyczalem w RecordGo i mogę polecić te firmę. Z tym, że przez doyouspain o firmie dowiadujesz się dopiero po rezerwacji i nie masz możliwości wyboru konkretnej. Możesz natomiast wykluczyć z wyszukiwania wszystkie firmy za wyjątkiem trzech, więc polecam wykluczyć wszystkie za wyjątkiem np. Hertza, Avisa i RecordGo i masz sporą szansę, że najtańsza opcja będzie właśnie Record. Odradzam natomiast wypożyczania w OKrentacar - nie mają biura ani parkingu na lotnisku i dowoza ludzi swoimi busami.

Zrobilem tak jak zaproponowales w tym poscie. Przy kazdym samochodzie jest "term of use" i napisane tam jest Excess waiver 14E/day. Czy tu chodzi o te dodatkowe ubezpieczenie lusterka, opony itp.?

Korzystal moze ktos z www.amigoautos.com ? Warto?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość