Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy Record Rent a Car udostępnia nawigacje samochodowe? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji, a tym bardziej ceny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#282 PostWysłany: 13 Cze 2013 12:19 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Wydaje mi się, że można poprosić o nią przy odbieraniu auta. Nie korzystałem z tej opcji więc niestety nie wiem ile kosztuje.
Ciekawostka: w aucie które wypożyczyłem w Recordzie była wbudowana nawigacja, która jednak nie potrafiła ustalić aktualnej pozycji (ale cała mapa przy ręcznym przeglądaniu działała). Czy to przypadek, czy celowo nawigacja została "wykastrowana"?
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 13 Cze 2013 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Krzysztof. napisał(a):
Czy Record Rent a Car udostępnia nawigacje samochodowe? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji, a tym bardziej ceny.

Nawigacja to zazwyczaj koszt 40-50zł i kompletnie się nie opłaca, najlepiej wziąć z domu. No może jakby brać samochód na jeden dzień to ewentualnie... Jeśli wypożyczasz na kilka dni to czasem bardziej opłaci się kupić najtańszą nawi za 300zł, bo wyjdzie tyle samo, a przynajmniej zostanie Ci urządzenie na kolejne wyprawy :)

vincenz napisał(a):
Wydaje mi się, że można poprosić o nią przy odbieraniu auta. Nie korzystałem z tej opcji więc niestety nie wiem ile kosztuje.
Ciekawostka: w aucie które wypożyczyłem w Recordzie była wbudowana nawigacja, która jednak nie potrafiła ustalić aktualnej pozycji (ale cała mapa przy ręcznym przeglądaniu działała). Czy to przypadek, czy celowo nawigacja została "wykastrowana"?

Teraz w większości lepszych wypożyczalni samochody mają wbudowaną nawigację, ale wyciągnięte są płyty lub karty pamięci z mapami. Właśnie z tego powodu, że jeśli nie wykupisz map to ich nie masz, a jak wykupisz to nie dostajesz osobnego urządzenia tylko wkładają Ci kartę pamięci, bądź płytę i możesz jechać. Sam miałem ostatnio podobnie w Megane z Europcara, nawi była, ale bez map.

#284 PostWysłany: 13 Cze 2013 14:12 

srebrny
Dzięki za odpowiedź. W moim przypadku mapa była (cała Europa), jednak Smart cały czas "myślał", że jest we Frankfurcie i w ogóle nie łapał sygnału GPS.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 13 Cze 2013 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
vincenz napisał(a):
Dzięki za odpowiedź. W moim przypadku mapa była (cała Europa), jednak Smart cały czas "myślał", że jest we Frankfurcie i w ogóle nie łapał sygnału GPS.

To może tutaj akurat mapy były nie do wyjęcia i jakoś inaczej to ograniczyli. Na 99% chodziło i tak o to, żeby uniemożliwić Ci korzystanie z map za które nie zapłaciłeś ;D

#286 PostWysłany: 13 Cze 2013 15:04 

srebrny
Opłatę za paliwo zawyżają wszystkie firmy, które wypożyczają na warunkach full-empty niestety.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 14 Cze 2013 08:22 

KiwiFruit napisał(a):
witam, lecimy z chłopakiem na majorkę 9-16 i chcielibysmy pozwiedzac troche autem (2-3 dni) ale koszt jest duży... moze ktos leci w tym samym czasie i chcialby wypozyczyc auto i zwiedzic pare ciekawych miejsc razem :D (nocleg mamy w el arenal)

Hej, my lecimy 7-14 i też myśleliśmy, żeby pojeździć po Majorce. Jeśli byście chcieli wypożyczyć auto od 9-12 i się z nami zabrać, to czekam na odp :)
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 25 Cze 2013 18:49 

niebieski
czy ktoś z Was wypożyczał samochód w firmie Vanrell
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 25 Cze 2013 19:36 

srebrny
Osobiście wypożyczałem w RecordGo, ale podczas mojego pobytu widziałem na ulicach mnóstwo aut m.in. z Vanrell, co pozwala przypuszczać, że jest to firma godna zaufania.
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 22 Lip 2013 09:42 

Witam wszystkich, ostatni post został dodany dość dawno, ale liczę na pomoc :) Na początku sierpnia lecimy na Majorkę, chcielibyśmy wypożyczyć auto, jednak jak większość mamy problem z kartą, mamy tylko debetówki i nijak zarezerwować auto w jakiejkolwiek sieciowej wypożyczalni. Dlatego licze na Waszą pomoc :) Może zna ktoś jakąś lokalną wypożyczalnie, gdzie najlepiej się udać i można z powodzeniem wypożyczyć auto z kartą debetową a już najlepiej za gotówkę (ta opcja najlepiej by nas urządzała) i można dogadać się z właścicielem.... Hotel mamy w dzielnicy Sometimes (tak jest na mapie) pomiędzy Platja de Palma i lotniskiem a S'Arenal. Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 22 Lip 2013 10:10 

niebieski
Witam. Z racji mojego planowanego na wrzesień wyjazdu również jestem zainteresowany tematem. Pozdrawiam

#292 PostWysłany: 22 Lip 2013 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Krajów: 26 / 12.2%
Polecam skorzystać z niżej wymienionej wypożyczalni. Można zostawić depozyt w gotówce. Facet jest uczciwy i nie robi problemów. Auto mogą dowieźć do klienta.

Załączniki:
2012-09-21 18.22.08.jpg
2012-09-21 18.22.08.jpg [ 101.91 KiB | Obejrzany 2017 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 23 Lip 2013 09:33 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
sacras napisał(a):
Witam wszystkich, ostatni post został dodany dość dawno, ale liczę na pomoc :) Na początku sierpnia lecimy na Majorkę, chcielibyśmy wypożyczyć auto, jednak jak większość mamy problem z kartą, mamy tylko debetówki i nijak zarezerwować auto w jakiejkolwiek sieciowej wypożyczalni. Dlatego licze na Waszą pomoc :) Może zna ktoś jakąś lokalną wypożyczalnie, gdzie najlepiej się udać i można z powodzeniem wypożyczyć auto z kartą debetową a już najlepiej za gotówkę (ta opcja najlepiej by nas urządzała) i można dogadać się z właścicielem.... Hotel mamy w dzielnicy Sometimes (tak jest na mapie) pomiędzy Platja de Palma i lotniskiem a S'Arenal. Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam

Miałam ten sam problem :) Na Majorce byliśmy w kwietniu, auto wypożyczaliśmy w małej, lokalnej wypożyczalni przy porcie w Can Pastilla, gdzie bez problemu można zapłacić gotówką i dogadać się z właścicielką. Dostaliśmy Fiata Pandę, za dwa dni z pełnym ubezpieczeniem i GPS'em zapłaciliśmy 54E, polityka full-full, nie pytali o wiek czy dodatkowego kierowcę. Warto sprawdzić na miejscu czy wszystko działa, u nas nie działało gniazdo zapalniczki samochodowej, a co za tym idzie nie dało się naładować GPS'a :P ale bez problemu zamienili nam na inne auto. Polecam, my byliśmy zadowoleni :)

Namiary:
"2011 rent a car"
7 Carrer Nanses, Can Pastilla (zaraz obok hotelu Embat)
tel. do właścicielki (p.Magdalena): 971-261-781
Otwarte: 9-20
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 23 Lip 2013 23:26 

Dzięki za podpowiedzi ! :) na pewno skorzystamy jak nie z jednej to z drugiej wypożyczalni :) Justa, rozumiem, że p Magdalena to Polka mieszkająca na Majorce i to ona jest właścicielem wypożyczalni ? :)
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 24 Lip 2013 09:01 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
Nie, p.Magdalena to Hiszpanka ok. 40-tki, ale mówi płynnie po angielsku, niemiecku, rosyjsku, więc spokojnie się z nią dogadacie :)
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 29 Lip 2013 22:02 

Witam.
Chcę wypozyczyc samochód w economycarrentals.com
będzie to Citroen C1 bądz Smart

Czcial bym was sie zapytac o opinie na temat tego posrednika

Cena wydaje sie najnizsza i podobno zawiera w sobie wszystkie składniki
jedynie ful-empty nie jest korzystne zawiera to :
https://secure.economycarrentals.com/ch ... &k01pro=-1

Additional Benefits With This Deal
Airport taxes
20% Off!!
Free Cancellation

Your rental includes:
Rental Rates & VAT
Airport Taxes
24h Roadside Assistance
Collision Damage Waiver
Premium Location Fee
Third party insurance
Theft insurance
Unlimited mileage
All taxes and fees
Road Tax
Chosen Package
Full Insurance
ZERO Deductible
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 29 Lip 2013 22:07 

Zbanowany
Firme zdecydowanie polecam. Ale ubezpieczenie moim zdaniem nie jest pelne - przeczytaj jego warunki.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 29 Lip 2013 22:34 

wygląda na to ze jest to ATESA

Full Insurance
ZERO Deductible
ZERO Deductible (protects you against damages to your rental car)

na skyscaner wygląda to tak:
jakas firma MONDIAL Asistance za 25zł/dzien oferuje
Cytuj:
Unikaj WSZELKICH opłat związanych z udziałem własnym już za 25,00 zł dziennie! Z ubezpieczeniem Mondial Excess Insurance nie musisz się o nic martwić. W większości firm obowiązuje udział własny, więc w przypadku roszczenia ich klient uiszcza zwykle kwoty do 1000 EUR

Nasza polisa obejmuje:

Udział własny do 12 700,23 zł

Szyby.

Opony

Podwozie

Dach
Usługa Mondial Assistance jest autoryzowana i zarządzana poprzez De Nederlandsche Bank (DNB)
tylko nie wiem czy jest to doliczone do całej ceny + nie doliczają oddawania auta po godzinach i wieku kierowcy a cena to 1001zł
Na economy car rentals zawiera to wszystko i kosztuje 1073zł
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 29 Lip 2013 22:37 

Polecam wypożyczalnie
Bordoy Vidal Rent A Car
Carretera Artà-Alcúdia, 47, 07458 Can Picafort, Illes Balears, Hiszpania ‎
+34 971 85 05 17,
korzystałem kilkukrotnie, rewelacyjne ceny, tydzień temu 70E trzy dni,po lekkich targach 60E, nie wymaga żadnych zastawów, płatne gotówką ,pełne ubezpieczenie , paliwo pełny/pełny, samochody Ok.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 29 Lip 2013 22:39 

Zbanowany
Cytuj:
Na economy car rentals zawiera to wszystko

Aby na pewno?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości