Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 23 Lut 2013 13:22 

srebrny
shi napisał(a):
miałem już wcześniej podesłać, ale zawsze było ale :)

różnica pomiędzy tym co widzimy rezerwując auto a tym co trzeba zapłacić (dodatkowy kierowca i pełne ubezpieczenie wzięte świadomie), coby nikt szoku nie przeżył, poza ceną wszystko w jak najlepszym porządku

...

205 EUR za 5 dni?? Fajna cena...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 24 Lut 2013 15:07 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Krajów: 7 / 3.3%
Mar77 napisał(a):
shi napisał(a):
miałem już wcześniej podesłać, ale zawsze było ale :)

różnica pomiędzy tym co widzimy rezerwując auto a tym co trzeba zapłacić (dodatkowy kierowca i pełne ubezpieczenie wzięte świadomie), coby nikt szoku nie przeżył, poza ceną wszystko w jak najlepszym porządku

...

205 EUR za 5 dni?? Fajna cena...

bardzo dużo... ja w tamtym roku na 7 dni w okresie świąt Wielkanocnych płaciłem 200 Euro. gdyby to nie było świeta to cena około 150E/ 7 dni.
auto wpożyczone od prawatnego kolesia na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 24 Lut 2013 15:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@shi No cóż wszystko pasuje,tylko te paliwo trochę za drogie.Ale tak to jest jeżeli za pełny bak kasuje wypożyczalnia.A tak na marginesie to nie wiesz po ile Ci policzyli za litr?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 24 Lut 2013 22:41 

irys napisał(a):
@shi No cóż wszystko pasuje,tylko te paliwo trochę za drogie.Ale tak to jest jeżeli za pełny bak kasuje wypożyczalnia.A tak na marginesie to nie wiesz po ile Ci policzyli za litr?

nie sprawdzałem, ale pasowało mi dla tak małego auta, 42 litry pojemności, 84 EUR za całość => 2EUR/litr
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 24 Lut 2013 23:03 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Zastanawia mnie godzina oddania - 4:45 czyli generalnie poza godzinami otwarcia biur. Możliwe, że za to też coś doliczyli.
Ja właśnie szukam autka na 3 dni na początku kwietnia i np na doyouspain oczywiście cena wyjściowa wychodzi bardzo niska, ale przy każdej ofercie trzeba w terms and conditions sprawdzać ile pobierają za "out of hours". Zwykle wychodzi 2x tyle ile wyjściowa cena:)

EDYTA: Przy okazji spytam, może się orientujecie - w terms and conditons mam podane ze "out of hours collections" kosztuje powiedzmy 39 euro. Teraz pytanie co jeśli również zwrot (drop off) też jest w godzinach nocnych? Podana dopłata jest dublowana czy zwrot też się zawiera w tych 39euro. Jeśli ktoś miał taką sytuacje, z góry dzięki za info.

#166 PostWysłany: 24 Lut 2013 23:29 

Tom K napisał(a):
Zastanawia mnie godzina oddania - 4:45 czyli generalnie poza godzinami otwarcia biur. Możliwe, że za to też coś doliczyli.
Ja właśnie szukam autka na 3 dni na początku kwietnia i np na doyouspain oczywiście cena wyjściowa wychodzi bardzo niska, ale przy każdej ofercie trzeba w terms and conditions sprawdzać ile pobierają za "out of hours". Zwykle wychodzi 2x tyle ile wyjściowa cena:)

z out of hours nie było problemu, parkujesz auto i wrzucasz kluczyki do wrzutni. dosyć często jest tak, że płaci się za odebranie auta poza godzinami, a oddać możesz kiedy chcesz bez opłat. ale doczytać trzeba w warunkach dokładnie. u mnie na rozpisce są 4 pozycje: auta, dodatkowy kierowca, ubezpieczenie i paliwo. tak pewnie jeszcze by ze 30 EUR dopisali.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 24 Lut 2013 23:51 

niebieski
Ktoś może mi przybliżyć opcję "dodatkowy kierowca"?
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 25 Lut 2013 00:06 
Awatar użytkownika

niebieski
yarciak napisał(a):
Ktoś może mi przybliżyć opcję "dodatkowy kierowca"?

Umowę na wypożyczenie samochodu podpisuje tzw leader driver - on podpisuje wszystkie kwity, on musi przedstawić swoją kartę i to on ze względów ubezpieczeniowych (lub też innych) jako jedyny jest upoważniony do prowadzenia samochodu. Wykupując dodatkowego kierowce upoważniasz inną osobę do prowadzenia samochodu.
Inna sprawa to przestrzeganie tego - ja od czasu do czasu w momentach już mocnego zmęczenia przekazywałem kierownicę innej osobie. Podejrzewam, że jakiekolwiek nieprzyjemności z tego tytułu mogą pojawić się w momencie zdarzenia drogowego (sprawa ubezpieczenia), ewentualnie zwykłej kontroli drogowej przy oczytanym policjancie. Odpukać nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło wiec nie wiem. Na pewno ani tej praktyki nie polecam ani zdecydowanie nie odradzam - tutaj decyduje wiele czynników. Zdarza się też, że czasem pierwszy dodatkowy kierowca jest za free.

shi: Dzięki, tak też myślałem aczkolwiek ma to swoje plusy i minusy - przy pechowym zbiegu okoliczności ktoś może zahaczyć oddane przez Ciebie autko zanim pracownik wypo sprawdzi jego stan:)

Ciekaw jestem jeszcze jednej rzeczy - czy przy podanym numerze lotu i jego spóźnieniu wykraczającym poza godziny otwarcia wypożyczalnia bezwzględnie dolicza opłatę? Pewnie tak, dlatego umowa Heartza z Rajanem jest do pewnego stopnia dość korzystna.

#169 PostWysłany: 25 Lut 2013 02:00 

niebieski
Dziękuję Tom K za wyczerpującą odpowiedź. :D
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 28 Lut 2013 00:20 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
Krajów: 31 / 14.5%
Ja mam takie pytanie...
Czy wynajmująca osoba musi być kierowcą? (dodam że będzie obecna przy wypożyczeniu)
Jedzie nas czwórka ale tylko jedna osoba ma kartę kredytową za to ma 24 lata a brak opłat za młodego kierowcę zaczyna się od 25lat. Za to jest inny kierowca mający już 25 lat i ponad 2 lata prawo jazdy ale nie ma karty kredytowej. Da się obejść opłatę za młodego kierowce?
Serwis: http://www.rentspain.com/
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 28 Lut 2013 00:30 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Przeczytaj w warunkach wypożyczalni, ale zwykle jest tak, że karta kredytowa musi być kierowcy.

#172 PostWysłany: 28 Lut 2013 00:35 

pierscien napisał(a):
Ja mam takie pytanie...
Czy wynajmująca osoba musi być kierowcą? (dodam że będzie obecna przy wypożyczeniu)
Jedzie nas czwórka ale tylko jedna osoba ma kartę kredytową za to ma 24 lata a brak opłat za młodego kierowcę zaczyna się od 25lat. Za to jest inny kierowca mający już 25 lat i ponad 2 lata prawo jazdy ale nie ma karty kredytowej. Da się obejść opłatę za młodego kierowce?
Serwis: http://www.rentspain.com/

Osoba wynajmująca musi mieć prawo jazdy, niemal zawsze swoją kartę kredytową i będzie wymieniona jako główny kierowca. Kierować oficjalnie może kto inny jeśli się to zawrze na umowie. W Waszym przypadku osobie która nie ma karty kredytowej wyrobilbym wypukła kartę debetowa. Obecnie w chociażby Alior Sync lub lepiej EURowa w BZWBK (obie bezpłatne). Przechodzi w wypożyczalniach:) inna opcja to dogadac się z wypożyczalnia przed przyjazdem o możliwy zastaw zamiast karty kredytowej (zwykle 300-500eur). Pamiętajcie, że jeśli dacie kartę debetowa wypukła to na niej też musi być przynajmniej 500eur wpłacone, które zostanie przez wypożyczalnie zablokowane.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 10 Mar 2013 00:17 

niebieski
Czy ktoś może miał do czynienia z wypożyczalnią OK RENT A CAR. Zarezerwowałem samochód przez doyouspain.com i przydzielono mnie do tej wypożyczalni. Wiem, że mają biuro poza lotniskiem i dowożą klientów busem. Na niemieckim forum czytałem kilka negatywnych komentarzy /ukryte koszty, mocno zawyżone ceny za paliwo, obciążenie karty za uszkodzenie, które powstało wcześniej/. Do tego za zwrot auta poza godzinami otwarcia życzą sobie aż 40 euro. Ciekaw jestem waszych opinii i tego, czy warto skorzystać z opcji zmiany oferenta. Jeśli tak, to proszę o wskazanie wypożyczalni, gdzie zwrot o 5 rano byłby bezproblemowy i bezpłatny. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 11 Mar 2013 15:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do OK RENT się nie wypowiem.

Ja biorę autko nie przez douyouspain ale bezpośrednio w Record Go. Cena przyzwoita, biuro na lotnisku otwarte do 24 i od 7, a sam zwrot w nocy bezpłatny poprzez wrzucenie kluczyków do boxu.
Na ile są porządni tego nie powiem, będę wiedział po 8 kwietnia ale wygląda ok - warunki ładnie wyszczególnione, uczciwe opcje paliwowe przy krótkim wypozyczeniu (do 4 dni, jest opcja full-full czyli samemu się tankuje).

#175 PostWysłany: 11 Mar 2013 15:57 
Awatar użytkownika

srebrny
record go jest faktycznie ok
opcja full full faktycznie jest ale tylko jesli placicie kredytowka - info dla tych ktorzy nie maja
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 18 Mar 2013 14:34 

Zbanowany
Tom K napisał(a):

Ja biorę autko nie przez douyouspain ale bezpośrednio w Record Go. Cena przyzwoita, biuro na lotnisku otwarte do 24 i od 7, a sam zwrot w nocy bezpłatny poprzez wrzucenie kluczyków do boxu.
Na ile są porządni tego nie powiem, będę wiedział po 8 kwietnia ale wygląda ok - warunki ładnie wyszczególnione, uczciwe opcje paliwowe przy krótkim wypozyczeniu (do 4 dni, jest opcja full-full czyli samemu się tankuje).

Z tego co czytam to do końca tak nie jest jak piszesz.
- od 24 do 7 faktycznie wrzucasz kluczyki do boxu ale skasują Cię za to 30 Euro
- opcja full-full i full-half przy tankowaniu jest tylko do 3 dni (jeśli się płaci kartą kredytową), od 4 dni już jest tylko full-empty

#177 PostWysłany: 18 Mar 2013 23:10 

witam,

ja poszedłem za radą kolegi z kilku stron wcześniej i będę korzystał z usług tej firmy: http://www.hasso-rentacar.com/
Za 7 dni wyniosło mnie to 165 euro w tym CDW.
Polityka paliwowa to "oddajesz jak dostałeś", czyli full-full lub empty-empty, więc jak dla mnie całkiem w porządku, bo w obydwu przypadkach nie ponoszę dodatkowych kosztów za tankowanie.
Samochód odbieram po 22 za co doliczyli mi 30e (195 euro w sumie).
W porównaniu do większych korporacji w tym terminie była to cena konkurencyjna o 30-60 euro.
Wypożyczalnia mieści się kilka km od lotniska, skąd po przylocie odbiera nas busik.
Dodatkowo dużym plusem dla nas jest darmowy drugi kierowca i brak dopłat za kierowcę poniżej 25 roku życia.
Mam nadzieję, że nie napotkamy na żadne finansowe niespodzianki na miejscu ;)
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 20 Mar 2013 16:07 
Awatar użytkownika

niebieski
tomekjak napisał(a):
Tom K napisał(a):

Z tego co czytam to do końca tak nie jest jak piszesz.
- od 24 do 7 faktycznie wrzucasz kluczyki do boxu ale skasują Cię za to 30 Euro
- opcja full-full i full-half przy tankowaniu jest tylko do 3 dni (jeśli się płaci kartą kredytową), od 4 dni już jest tylko full-empty

Co do opcji paliwowej zgoda. Albo zmienili ostatnio albo szybko czytając potraktowałem słowa "mniej niż 4 dni" jako "do 4 dni".

Natomiast nie zgodzę się co do wrzucania kluczyków. O opłacie piszą przy delivery czyli dostarczeniu przez nich samochodu. Ktoś, chyba nawet w tym temacie, pisał wcześniej, że za wrzut do boxu nic nie płacił. Zresztą byłoby to bez sensu.
Zreszta 5 kwietnia będzie wszystko jasne, chyba, że ktoś weźmie od nich samochód wcześniej.

#179 PostWysłany: 21 Mar 2013 23:56 

Wprawdzie to temat o wypożyczaniu aut na Majorce, nie mniej jednak myślę że podobne zasady obowiązują w całej Hiszpanii. Mianowicie przez stronę doyourspain.com wynająłem samochód na 3 dni w Maladze w cenie 37 euro. Auto będzie wypożyczane od firmy Record Rent a Car. Z tego co wyczytałem to biorą 400 euro depozytu od samochodu + przedpłacenie pełnego baku paliwa. Czy jeżeli wezmę jakieś dodatkowe ubezpieczenie (szyby, opony i 'negligence' - czyli pewnie zgubienie kluczyków itp) to nie będą wymagali tego depozytu? Nigdzie nie pisze jaki jest koszt tego ubezpieczenia, może ktoś z was brał to ubezpieczenie i może powiedzieć coś więcej? Jakie mieliście doświadczenia z Record Rent a Car?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 22 Mar 2013 08:54 

Zbanowany
Tom K napisał(a):
tomekjak napisał(a):
Tom K napisał(a):

Natomiast nie zgodzę się co do wrzucania kluczyków. O opłacie piszą przy delivery czyli dostarczeniu przez nich samochodu. Ktoś, chyba nawet w tym temacie, pisał wcześniej, że za wrzut do boxu nic nie płacił. Zresztą byłoby to bez sensu.
Zreszta 5 kwietnia będzie wszystko jasne, chyba, że ktoś weźmie od nich samochód wcześniej.

Masz rację, też chcę od nich wypożyczyć auto i potwierdzili, że tylko przy dostarczeniu auta przez nich po za godzinami pracy jest opłata.

Ostatnio edytowany przez tomekjak 22 Mar 2013 10:35, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość