Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 12 Mar 2023 00:47 

niebieski
Znacie jakąś sensowną wypożyczalnię w VLC, która umożliwia zwrot samochodu w nocy nad ranem?
Ostatnio korzystałem tam z Record Go i byłem zadowolony, ale niestety w tym biurze nie ma takiej możliwości :(
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 10 Paź 2023 17:59 

srebrny
Wypożyczyłem samochód na lotnisku VLC w Record Go przez Flexi Car.
Zarezerwowałem Small i dostałem Fiat-a 500 (a mogłem Pandę, więc dostałem up'a ;) ).
Do wypożyczalni jest busik z lotniska z Parkingu 6 (po wyjściu z terminala w lewo i kilka minut spaceru). Kierowca busika ma listę osób, które powinien zabrać, więc na gapę się nie pojedzie :lol:
Sama wypożyczalnia jest w kontenerze na placu parkingowym (zdjęcie poniżej) i nawet ciężko się schronić przed słońcem, bo przemiał mają raczej spory.
Załącznik:
Record_Go_VLC.jpg
Record_Go_VLC.jpg [ 343.83 KiB | Obejrzany 2079 razy ]

W kontenerze 5 stanowisk obsługi (z czego czynne były 2) oraz 2 stanowiska automatyczne. Ja czekałem godzinę na odbiór. Ludzi do odbioru było tak dużo, że nie było żadnego oglądania samochodu, tylko podpisanie protokołu i informacja, żeby nagrać filmik i na tej podstawie będą rozstrzygać ewentualne uszkodzenia przy zwrocie.... Poinformowano mnie, że przy zwrocie bak paliwa ma być pełny i będę musiał przedstawić potwierdzenie zakupu paliwa ze stacji, która jest blisko ich biura, najlepiej z tej co jest tuż obok. Zapłaciłem za wynajem i depozyt za bak paliwa oraz zablokowano mi na karcie 1100 EUR depozytu za samochód, dostałem kluczyki w rękę i to wszystko. Na plus było, że depozyt za samochód zrobili jako blokadę a nie jako transakcje co niestety często się zdarza (bo wtedy w grę wchodzą różnice kursowe).
Zwrot samochodu szybki i bezproblemowy, pracownik pobieżnie obejrzał auto i powiedział, że jest ok (ale oczywiście żadnego potwierdzenia dał...), za to poinformował, że odblokowanie depozytu za samochód będzie za ok 1 miesiąc (!) - jednak po 2 dniach roboczych depozyt za paliwo został zwrócony i blokada za samochód została zdjęta.
Także generalnie mogę polecić.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 10 Paź 2023 18:25 

srebrny
Cytuj:
ale oczywiście żadnego potwierdzenia dał...

Dlaczego oczywiście? Mnie zawsze dają...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:07 

srebrny
Bo mnie nie zawsze dają a w zasadzie kiedyś nie było z tym problemu, ale ostatnie kilka razy niestety tak wyglądało.

#45 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:08 

srebrny
Trzeba tego żądać.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:11 

srebrny
Masz rację, co nie zmienia sytuacji, że odmawiają i trzeba się z nimi użerać o to.

#47 PostWysłany: 11 Paź 2023 03:13 

niebieski
novart napisał(a):
...
Zarezerwowałem Small i dostałem Fiat-a 500 (a mogłem Pandę, więc dostałem up'a ;) ).
...

Wydaje mi się, że small to właśnie Fiat 500.
Jakbyś dostał Pandę to byłby upgrade, bo to na pewno większy samochód.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Paź 2023 12:03 

srebrny
@piwili Fiat 500 ładniejszy ;) poza tym Pani za kontuarkiem powiedziała, że mi ładnie z oczu patrzy i dostanę lepszy samochód :lol:
Cicha_Woda lubi ten post.

#49 PostWysłany: 11 Paź 2023 20:39 

niebieski
To lepiej uważaj na takie panie, bo nie wiadomo jak to się kiedyś skończy...
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.

#50 PostWysłany: 18 Gru 2024 14:40 

niebieski
Ktoś wie o której mogę najpóźniej odebrać samochód na lotnisku w Walencji z RecordGO? Lecimy w sobotę i teoretycznie mam być o 21:50. Podczas rezerwacji najpóźniejsza godzina jaką mogę wybrać to 22:00. To jest tak, że o 22 już jest zamknięte czy max o 22 będzie ostatni busik na lotnisku do wypożyczalni?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 18 Gru 2024 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Doliczą ci prowizję za odbiór po godzinach. I jeszcze musisz do nich dzwonić, żeby przyjechali po ciebie. Nie polecam, jeżeli lądujesz o tej porze.

#52 PostWysłany: 18 Lut 2025 16:56 

niebieski
Jakieś doświadczenia z ClickRent na VLC? Naciągają na szkody przy wypożyczeniu z podstawowym ubezpieczenim?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 03 Kwi 2025 13:57 

Tak na szybko - pożyczaliśmy teraz w VLC samochód w Record Go - za 35 eur na 5 dni mieliśmy nówkę chińczyka (Omoda 5) - bez żadnych problemów i jazda, i zwrot. Jedyne co - uprzedzali o tym kwitku na paliwo - sprawdzali przy zwrocie (i tak zrobiliśmy, na serwisówce przy A3 do lotniska jest kilka stacji).

BTW wypożyczalnia chyba już nie mieści się w kontenerze, a w budynku z 5 minut jazdy od terminalu - obok Centauro i innych wypożyczalni. Odbiór z parkingu P6 (jak wyjdziecie z terminalu, to na lewo do małego rondka i obok tego jest parking dla skuterów itp. - to tam ;))
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 25 Mar 2026 23:45 

Czy wypożyczał ktoś auto w DoYouSpain z uprzednim wyfiltrowaniem ofert na ,,ubezpieczenie bez wkładu własnego” oraz ,,honorowaną platnosc debetówką” i ma jakieś doświadczenie jak to faktycznie na miejscu wygląda?
Zdecydowałam się na zakup u nich, ponieważ w momencie podsumowania miałam wyklikane obie opcje (koszt był x3), tymczasem w voucherze który otrzymałam jest informacja o konieczności posiadania karty kredytowej. Rozmowa mailowa chyba opiera się na dialogu z botem, stąd pytam czy macie doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 25 Mar 2026 23:53 

srebrny
W tych warunkach nie ma sprzeczności.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 09 Sie 2026 16:37 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
A czy ktoś w ClickRent albo Drivalia wypożyczał?

Szukam czegoś na 1 dzień.
Na DoYouSpain Drivalia ma Peugot'a 3008 za ~153 zł bez ubezpieczenia, 200 zł z ubezpieczeniem (lub 266 zł - trochę? zależy czy dodam ubezpieczenie czy od razu wyszukam z "zero excess")
ClickRent ma Toyotę Ayago/Fiata 500 za 250 zł. Kolejny jest już Uiber z Hyundai Kona za 350 zł.

Planowałem dokupić jakieś ubezpieczenie w zewnętrznej firmie jeśli wynajmę bez ubezpieczenia od wypożyczalni.

Nie wypożyczałem nigdy auta...
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Sie 2026 19:39 

srebrny
@piotrkr ja zawsze biorę najtańszą wypożyczalnię, robię fotki, i nigdy nie miałem problemów (nawet wypożyczając Audi Q3 w Rumunii za 9 euro na 3 dni :D ). Ryzyko, że będą chcieli naciągać, zawsze jest. Polecam przejrzeć opinie na Google Maps i tutaj na forum szukając po nazwie wypożyczalni, aby wiedzieć, na czym wypożyczalnia może ew. próbować naciągać.

Co do ubezpieczenia: jak pierwszy raz wypożyczasz to wiedz, że jak bierzesz ubezpieczenie spoza wypożyczalni, to depozyt na karcie kredytowej (nie debetowej, sprawdź to w warunkach) i tak wypożyczalnia będzie chciała zablokować. Jak przyjdziesz z debetową, a chcą kredytową (większość chce i musi być na imię i nazwisko kierowcy), to zmuszą Cię do zakupu ich ubezpieczenia. Jak bierzesz ubezpieczenie jakiekolwiek to upewnij się, czy jest jakakolwiek kwota własna, bo większość szkód to właśnie na niską kwotę przytarcia.

Zrób fotki całego auta (tutaj fajny poradnik: https://help.turo.com/en_us/trip-photos ... -HytcE4g49 ) i czytaj dokumenty, które podpisujesz. Jak masz ubezpieczenie zewnętrzne, to wypożyczalnia o tym nie wie i nawet lepiej, żeby nie wiedziała (bo wtedy mogą zacząć wymyślać szkody, bo mniejsza szansa, że będziesz protestował), więc mogą wmawiać Ci, że zrobiłeś szkody, które już na aucie wcześniej były, bo to jest ich model biznesowy.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 09 Sie 2026 21:52 

niebieski
Dzięki, przydatne rady :)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 09 Sie 2026 22:15 

srebrny
Kup pełne ubezpieczenie w wypożyczalni i miej problemy gdzieś.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 09 Sie 2026 23:22 

niebieski
-- 09 Sie 2026 22:19 --

Hmm, jak szukam na stronie DoYouSpain, to pokazuje limit 200km dziennie, a ta sama oferta (ten sam model samochodu, ta sama wypożyczalnia - ClickRent) np. na Kayak czy Booking pokazuje unlimited. Przeszukałem regulaminy i nie widzę nic o limicie. Na stronie ClickRent też pokazuje 200 km. Czy jest możliwe, że jednak nie ma limitu? Zgaduję, że jeśli jednak wypożyczalnia nałoży dodatkową opłatę za przekroczenie limitu, to zostanie reklamacje u pośrednika?

-- 09 Sie 2026 22:22 --

Gorzej, jeśli zapłacę pośrednikowi, a potem przy odbiorze i tak będę musiał podpisać umowę z wypożyczalnią, i tam już będzie o limicie kilometrów...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości