Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 24 Cze 2025 08:36 

niebieski
A to nie wiedziałem - przy czym to jest IMHO tak, jak u nas w PL z autami EV: mają parkingi za darmo, ale trzeba owe miejsce wolne... znaleźć ;)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#342 PostWysłany: 24 Cze 2025 10:18 

platynowy
Nie ma tak źle z parkingami. Stałem za darmo w centrum Alicante, przy plaży Playa de San Juan też darmowe. Nawet w Benidorm udało się znaleźć za free, choć wymagało to gimnastyki i straconych 30 minut.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 24 Cze 2025 10:47 

Nie wiem jak w sezonie, ale w sam koniec marca nie miałem problemów z parkowaniem w Alicante, Altei i Deni. Za 3 dni zapłaciłem niecałe 12 eur.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 24 Cze 2025 10:54 

srebrny
Nie wiem jak w sezonie ale poza szczytem wakacyjnym darmowe parkowanie w centrum nie było żadnym problemem. Dla mnie najważniejszą kwestią było dogodne przechowanie bagażu, bo mieliśmy całodniową przesiadkę w ALC i bez sensu byłoby targać bagaże po mieście. Do tego elastyczność jeżeli chodzi o godziny dojazdu/powrotu i brak konieczności dopasowania się pod autobus. Oczywiście jest to opcja dla osób, które mają rozeznanie w wynajmie samochodu, posiadają swoje ubezpieczenie excess, nie boja się wynajmu w wypożyczalniach typu RecordGO za te kilka euro dziennie itd. Stawka jest tak absurdalnie niska, że może zapalić się lampka w stylu "na pewno odbijają sobie na czymś innym". Pewnie czasami tak, jak zawsze z wypożyczalniami, ale przy tej skali działalności nie jest to scam tylko regularna cena. Pewnie dochodzą do wniosku, że lepiej wynająć za piątaka i może uda się do tego sprzedać ubezpieczenie, skroić na niedoczytaniu regulaminu itp. Ale dla osób z tego forum to codzienność. ;)
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 08 Lis 2025 00:23 

Ja z swojej strony mogę polecić Odkryj-Auto w Alicante.
Brałem samochód na 5 dni - wyszło 57euro, rezerwowałem klase A+ (np. Aygo) dostałem w cenie rezerwacji klase B w automacie (Mokka). :) bez limitu km, w ciągu tych 5 dni przejechałem ok 600km,
Odbiór z terminala bezproblemowy, przychodzi SMS z lokalizacją i linkiem do strony, gdzie można potwierdzić "gotowość" do odbioru.
Wypożyczenie bez ich ubezpieczenia, nikt nachalnie nie wciskał wykupienia dodatkowego.
Przy podpisywaniu umowy pracownik zasugerował ze względu na brak dodatkowego ubezpieczenia abym zrobił sobie dokładne zdjęcia samochodu.
Na maila przychodzi protokół na którym są zaznaczone istniejące szkody.
W ciągu godziny możemy przez link wysłać swoje zdjęcia z zauważonymi przez nas szkodami, których nie ma w protokole.

Jeżeli chodzi o zwrot, to poszło bardzo szybko, w czasie jak wypakowywaliśmy walizki z samochodu pracownik obszedł go dookoła, zapytał czy były jakieś problemy, sprawdził poziom paliwa (full-full) i tyle. Za kilka minut na maila przychodzi wiadomość o zdaniu samochodu. Samochodu nie myłem przed oddaniem, ale nie był też jakoś bardzo zabrudzony, w środku również było w miarę czysto.

Blokada w całości z karty zeszła po 5 dniach (ale w tym był weekend)
tak więc reasumując, Polecam

PS. samochód jak większość dostępnych w Odkryj-Auto na polskich numerach rejestracyjnych
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 11 Gru 2025 16:34 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 27.1%
srebrny
W ostatnim czasie wielokrotnie wypożyczałem samochód w RecordGO i Wiberze - zawsze bez problemów (brak naciągania, zwrot excess). Tym razem przyleciałem późnym wieczorem i musiałem wziąć poza godzinami pracy - wybrałem Victoria bo miała najniższą opłatę 20 euro i dobre opinie na googlach. Zdecydowanie przestrzegam przed tymi scamerami. Już przy wypożyczeniu był problem - zamiast prautoryzacji świadomie i z premedytacją zrobili obciążenie kwotą excess, pani wydająca samochód bardzo nachalnie wciskała ubezpieczenie i groziła tym, że nie oddadzą depozytu. Przy zwrocie nie obejrzeli samochodu - bo oczywiście robią to później. Samochód obfotografowałem. Dziś (zwrot w niedzielę) dostaję informację o obciążeniu za rysę ze zdjęciem widocznej dużej rysy. Oczywiście odesłałem zdjęcie ze zwrotu, gdzie żadnej rysy nie ma i zobaczymy co dalej. Rysa została zrobiona później, albo dali zdjęcie innego samochodu (bo jest tylko wycinek, trudno powiedzieć czy to na pewno ten).
Przestrzegam przed nimi - widać, że scam to ich model biznesowy.

PS Mam oczywiście ubezpieczene, ale niemiłosiernie mnie wku.... za każdym razem jak mnie oszukują.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#347 PostWysłany: 21 Sty 2026 10:40 

Będę wypożyczał samochód na lotnisku Allicante i zastanawiam się czy ze względu na wczesny lot nie wybrać opcji oddania samochodu przed godzinami pracy. Mam jednak obawy czy, w tym przypadku nie zdaję się na "łaskę" wypożyczalni i może mi bez mojej wiedzy, coś potrącić z kaucji, zaznaczam, że będę miał własne ubezpieczenie C4R. Czy moje obawy są na wyrost i lepiej oddać w czasie pracy, czy jednak po godzinach?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 21 Sty 2026 11:18 

srebrny
Lepiej w godzinach pracy.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 25 Sty 2026 11:07 

niebieski
@gocio To prawda, że lepiej, ale czasem jest to problem logistyczny.
Parę razy tak oddawałem i nie było problemu, ale tylko w uczciwych wypożyczalniach.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 02 Kwi 2026 15:36 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 27.1%
srebrny
Zazwyczaj piszę jak wypożyczalnie mnie oszukują ku przestrodze. Tym razem jest to szczera polecajka RecordGo. Zdarzyło mi się troszkę przypieprzyć bokiem w słupek na bardzo wąskim wjeździe do garażu. Mała wgniotka, odprysk lakieru - myślę sobie - w końcu raz uczciwie ubezpieczenie będzie grane. Oddaję samochód, Pani patrzy na tablecie i mówi "o to nowe", ja mówię no tak nowe. Na co słyszę - ma do 4 cm w każdą stronę, wpisujemy, ale nic kasować nie będziemy. Urzekło mnie to proklienckie zachowanie (niby przy wypożyczeniu mówią,że do 4cm rys nie liczą, no ale tu była wgniotka, okrągły odprysk itd.). Podliczyłem, że było to moje 6 wypożyczene u nich w ciągu pół roku, za każdym razem szybko i bez ściemy. Ostatnim podejściem zbudowali na tyle dobre wrażenie, że właśnie pierwszy raz piszę laurkę dotyczącą wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#351 PostWysłany: 21 Maj 2026 16:55 
Awatar użytkownika

złoty
Też polecam RecordGo - i też stosunkowo często u nich biorę w różnych miejscach. Wypożyczenie w Hiszpanii wiadomo, psie pieniądze. Polityka 4 cm nadal obowiązuje. W Alicante wyopżyczalnia jest akurat na lotnisku, to dodatkowa oszczędność czasu. Oddawałem auto w środku nocy - kluczyk do skrytki, co zawsze jest nieco bardziej ryzykowne, ale tu rozliczone bez problemu. Drobny minus, to że depozyt za paliwo pobierają i odlewają, zamiast zrobić blokadę - akurat mnie różnice kursowe wyniosły dodatkowe 20 zł.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości