Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 14 Sie 2023 19:29 

niebieski
U mnie nic nigdy nie pobierali w Marbesol.
...i po co zasłaniać te numery rejestracyjne to nie mam pojęcia. :roll:
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#842 PostWysłany: 14 Sie 2023 19:36 

platynowy
Dlaczego wtrącasz swoje trzy grosze o Marbelsol, skoro ja odniosłem się do Wibera - nie mam pojęcia.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 14 Sie 2023 20:12 

niebieski
A coś ty taki nerwowy? :lol:
Ostatnich kilka postów było o Marbesol.
Dodatkowo w twoim poście nie było wymienionej nazwy.
A więc kontekst mógł być obiektywnie zrozumiany jako kontynuacja poprzedniego.
Luzuj trochę @Kothson - popatrz czasem z boku. :D
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#844 PostWysłany: 14 Sie 2023 20:20 

platynowy
Zwykły sarkazm bez grama złośliwości ;)
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#845 PostWysłany: 21 Wrz 2023 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Po raz kolejny wzialem auto w Marbesol bez problemow 35€ doplata za odbior w nocnych godzinach.

Zmienili miejsce odbioru pasazerow przystanek autob za stacja pociagow Image
 Profil Relacje PM off
cyryl99 uważa post za pomocny.

#846 PostWysłany: 21 Wrz 2023 13:56 

niebieski
Niedawno brałem od nich samochód i busik podjechał tam gdzie jest 3. Mało tego, była pani, która pilnowała kolejki do busa.
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 09 Lis 2023 12:22 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Jak w końcu z kwestią blokowania jakichkolwiek kwot na karcie kredytowej ? Trzebą tą kartę mieć czy nie (debetowa wystarczy ?) ?

EDIT: sam sobie odpowiem: chcą faktycznie, bez blokowania czegokolwiek. Zapłacić za auto można normalnie debetówką.

Czy możecie zatem polecić jakąś wypożyczalnie gdzie nie będą ode mnie chcieli kredytówki ?

Korzystał z Was ktoś ostatnio z wypożyczalni MalagaCar ?
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 03 Gru 2023 12:32 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Zabukowalam auto w Delpaso przez Discover Cars, pan na miejscu mi mówi że na karcie kredytowej musi być pełne imię i nazwisko. Na mojej nie ma. Tłumaczenie że się nie mieści nic nie daje, ale mogę wykupić pełne ubezpieczenie i wtedy już mogę ta karta zapłacić - co za bzdura. Rzeczywiście w terms & conditions jest ze musi być pełne imię i nazwisko. Powiedzialam Panu że sobie coś innego zajdę, wypożyczalni wokół nie brakuje. Dzwonię do Discover cars, pani znajduje inna wypożyczalnie , Wiber, tu nie ma problemu. Z 2,50 EUR mam auto na 1 dzień. Porysowałam felgę przy parkowaniu, ale przy zdaniu auta nie było z tym problemu. Gość sprawdzał 3 auta naraz więc robił to expresowo i raczej pobieżnie.
Więc jeśli jak ja macie tylko inicjał imienia na karcie to uważajcie przy bukowaniu, dziewczyna z Discover Cars mówiła że to częsta praktyka w Hiszpanii.
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 18 Gru 2023 12:53 

niebieski
Zastanawiam się nad wypożyczeniem auta w Cicar lub Marbesol i mam dwa pytania odnośnie tych wypożyczalni.
1.W Conditions and terms Cicar https://www.cicar.com/EN/view/condiciones_EN nie mogę znaleźć informacji o możliwości anulowania lub zmiany rezerwacji przy wypożyczeniu auta w Hiszpanii kontynentalnej i na Balearach. Info takie znajduje się przy wypożyczeniu auta na Wyspach Kanaryjskich (nie ma opłat za anulowanie lub zmianę). Czy mogę przyjąć, że tak samo jest dla Hiszpanii kontynentalnej?
W Marbesol rezygnacja w czasie mniejszym niż 48h do wypożyczenia nie jest możliwa (przepada wpłata), a przed 48h ale po 7 dniach od zrobienia rezerwacji pobierają opłatę 25E.
2.Aby móc wjechać autem Cicara do Gibraltaru, naprawdę trzeba wykupić „Overseas assistance insurance” za 55E? Marbesol pozwala na wjazd do Gibraltaru i Portugalii jeżeli wykupi się AI, które jest w standardzie.
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 30 Gru 2023 10:18 

Witam,

Proszę o opinię. Jestem w maladze, opłaciłem auto w raz z dodatkowym ubezpieczeniem przez booking. Wypozyczalnia na lotnisku, firefly. Jezeli dobrze zrozumiałem Pani mówiąc hiszpańsko-angielskim poinformowała mnie, ze mam karte debetową a nie kredytową więc ona pobierze całość z karty a napisze do bookingu(rentalcarscom) i oni zwrócą za poprzednia rezerwacje i w ogóle no problemo... z bookingu zapłaciłem za auto skoda skalia 730zl za tydzien plus 168zl za pelne dodatkowe ubezpieczenie.. Tutaj Pani pobrała mi z karty 1548zl... jak twierdzi 200 euro to kaucja i to wroci a okolo 146euro to kwota za auto. Na dokumentach z wypozyczalni mam podaną jako całość kwotę 200 euro... Napisałem do bookingu i jak narazie cisza, zastanawiam sie czy to się aby napewno odbedzie tak jak ja to interpretuje bo na chwile obecną zapłaciłem dwa razy za to samo auto.
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 30 Gru 2023 11:22 

złoty
Wszystko zapewne masz opłacone z karty jak piszesz debetowej.
Jak Booking nie zwróci pobranej kwoty rezerwacji to w przypadku zdublowanej płatności i braku zwrotu jednej z nich ja bym wystąpił o chargeback do banku wystawcy Twojej karty debetowej za ta drugą w kolejności płatność za rezerwację samochodu.
Ale obecnie kontakt z Booking wskazany, najlepiej telefonicznie.
 Profil Relacje PM off  

#852 PostWysłany: 30 Gru 2023 18:01 
Awatar użytkownika

Witam planuje wypożyczene auta w Marbesol . Planowany odbiór godz 20:00 a zdanie godzina 05:00. Czy nie ma problemu z takimi godzinami? Czy są jakieś dodatkowe koszty? Czy karta mastercard debit jest nadal akceptowana przy opcji all in
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 30 Gru 2023 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Temat walkowany miliard razy.. musisz miec karte kredytowa

Oddanie auta o takiej porze to 0 dodatkowych kosztow. Odbior platny tylko w przypadku:

NOT INCLUDED IN THE RENTAL PRICE:

After hours: You have the option to pick-up your vehicle at any time, 24h a day. However, vehicles picked-up between 23:00h and 07:00h, outside of standard office hours, will incur an additional charge of 35 euros per vehicle. Reservations outside of standard office hours, i.e. between 23:00h and 07:00h, will only be handled at our Málaga Airport office and it is essential that you provide your flight number.
 Profil Relacje PM off  

#854 PostWysłany: 12 Sty 2024 10:54 

Hej, doradźcie proszę.
Wybieramy się za kilkanaście dni z rodziną do Gibraltaru z Malagi.
Chcemy wynająć auto, bo będziemy najbardziej niezależni. Mile widziany odbiór z okolic centrum Malagi.
Wahamy się pomiędzy auto-free.es (bez kaucji, trochę drożej, ale po polsku, odbiór z centrum) a Wiber Rent a Car (bez kaucji, odbiór z lotniska, niby taniej, ale umowa nie po polsku itd.).
Jakie są Wasze doświadczenia? Co polecacie? Może jeszcze jakaś inna wypożyczalnia. Wynajem na 1 dzień.

Przy okazji. będziemy z 7-letnim dzieckiem. Czy wejście tym najłatwiejszym szlakiem (NATURE LOVER WALKING TRAIL) do rezerwatu jest rzeczywiście odpowiednie dla dziecka w tym wieku? Czy warto w ogóle jechać do Gibraltaru, gdybyśmy jednak mieli nie wchodzić na górę do rezerwatu?
 Profil Relacje PM off  

#855 PostWysłany: 12 Sty 2024 14:32 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
@maciejk84 Wiber polecam, bardzo mila obsluga. Bralam auto w grudniu, bede brala od nich znow w marcu.
Na skale mozecie wyjechac kolejka i pozniej albo pokrecic sie po gorze i zjechac albo zejsc.
Nie wiem jakie sa wasze zainteresowania, bo Gibraltar to nie tylko malpy, sa tunele wojenne, bardzo ciekawe i jaskinia, ktora robi niesamowite wrazenie. Samo miasto tez ma fajny klimat
 Profil Relacje PM off
dejw lubi ten post.

#856 PostWysłany: 13 Sty 2024 14:37 

No to teraz ja z tym samym tematem

Jadę na tydzień, będę mieszkał w Torremorlilos w hotelu, chcę wziąć auto w połowie wyjazdu i oddać tak, żeby z wypożyczalni z walizami trafić na lotnisko. Czwórka dorosłych, parkowanie pod hotelem (nie weryfikowałem, czy można, ale zakładam, że to nie będzie problem) i kilka jednodniowych wyjazdów po okolicy, w tym jeden na Gibraltar. Auto klasy B/C (Megane, Tipo, i30)

Dla świętego spokoju wolę opcję all inn (pełne ubezpieczenie, brak kaucji, możliwy wyjazd za granicę, bez limitu kilometrów i dwóch kierowców)

Po wstępnym researchu mam takie opcje (z polecanych tu przez Was i po doliczeniu drugiego kierowcy, itp tam gdzie nie jest to w cenie)

- Marbesol: 90 EUR (i można oddać z 3 godzinnym poslizgiem bez doliczenia kolejnej doby, co mi pasuje, bo chcąc oddać auto o 13:30 mogę je wziąć nawet przed 11)
- Delpaso: 92 EUR
- Wiber: 155 EUR
- odkryj-auto: 174 EUR
- cicar: 182 EUR
- auto-free: niedostępne

No i dopóki nie znalazłem Delpaso, to Marbesol był podejrzanie tani. Choć tu dosyć dobrze o nim piszecie. Więc chyba zdecyduję się na Marbesol. Karta kredytowa nie stanowi problemu.

Jest tylko jedna kwestia, która mnie niepokoi. W regulaminie jest napisane tak:
Cytuj:
W przypadku osób, które nie przylatują samolotem, pociągiem lub w inny sposób, który może wykazać cel turystyczny, potrzebujemy dowodu potwierdzającego aktualny adres w Maladze, takiego jak umowa najmu, odbiór prądu, gazu lub wody w wieku poniżej 2 miesięcy. Musisz również podać pełny adres miejsca, do którego pojedziesz z wypożyczonym samochodem

Ja przylatuję samolotem, ale kilka dni przed odbiorem samochodu. A po samochód podjadę sobie z Toremorilos pociągiem. Więc nawet jak im podam numer lotu, to on nie będzie pasował do daty i godziny odbioru auta. No i raczej nie będę żadnym busikiem jeździł, tylko pewnie ze stacji podejdę z buta do wypożyczalni.

Będzie z tego jakiś problem, czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#857 PostWysłany: 13 Sty 2024 14:54 

złoty
Ja wypożyczając kilka dni po przylocie rezerwując w Marbesol sprawdziłem co przylatuje danego dnia mniej więcej o takiej godzinie odbioru i ten nr lotu wpisałem.
Najszybciej chyba podpasuje jakaś krajówka ES. Zdanie samochodu klasycznie przed odlotem.
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl uważa post za pomocny.

#858 PostWysłany: 13 Sty 2024 17:03 

@dg72 i nie było problemu z tym, że olałeś tego busa co to go niby wysyłają po klientów, a po prostu zameldowałeś się w biurze?
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 13 Sty 2024 17:20 

złoty
Wysyłanie polegało na tym, że z busa na poziomie odloty wysiadali Ci co zdali i zaraz po wsiadali Ci po odbiór.
Nikogo nie obchodzi czym przyleciałeś, bo w Marbesol jest tego multum.
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl lubi ten post.

#860 PostWysłany: 14 Sty 2024 15:47 

niebieski
@mkuldane@o2.pl
Nie musisz przylecieć przed chwilą, ważne że jesteś turystą, a nie mieszkańcem. Więc wystarczy nawet twoja karta pokładowa, ale pewnie i tak niepotrzebna, bo jesteś obcokrajowcem.
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl lubi ten post.
mkuldane@o2.pl uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości