Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#981 PostWysłany: 31 Sie 2017 00:30 

Cześć!

Czy jest jakaś wypożyczalnia samochodów, która nie pobiera dodatkowej opłaty za foteliki samochodowe dla dzieciaków?

Przejrzałem parę porównywarek i wychodzi mi drugie tyle do dopłacenia za dodatki.

Dzięki za info!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#982 PostWysłany: 31 Sie 2017 07:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@gofer7 też szukałem, gdy byłem w tym roku, ale nie znalazłem, wszędzie były po 6-7€ za dobę. Podkładkę wzięliśmy z domu, a fotelik dla młodszej córki wypożyczyliśmy. My braliśmy w autoclick. Zobacz ceny bo nie były wysokie.
 Profil Relacje PM off
Darek Kowalczyk uważa post za pomocny.

#983 PostWysłany: 05 Wrz 2017 10:52 

Witam was, w sobote lece z żoną na Majorkę , planujemy pobyt w 2 hotelach i wynajęcie auta na 2 tygodnie
zarezerwawałem samochód przy rezerwacji biletów lotniczych bo do pierwszego hotelu mamy ok 1h jazdy
zarezerwowałem opla corse z OK RENT A CAR
przylot mamy o o godzinie 13:35
wylot o 14:10
i mam następujace pytania, czy ktoś miał doświadczenia z ta firmą ?
jak tam trafić ? czy mozna na piechote czy trzeba się ustawić pod jakąś taxówke ?
czy oprócz ubezpieczenia które wykupiłem będę musiał wykupić dodatkowe w ubezpieczalni bo inaczej sciagną mi z karty za byle co ? i bo jeśli i tak na miejscu musze wykupic ubezpieczenie za 1xxx euro to wole zrezygnować z tego w Polsce ..

zamowiłem karte kredytową w moim banku ale nie mam 100% pewności ze zdązą wyrobić mi do piątku(wylot w sobote)
wiec pytanie czy mjajac wypukła karte debetowa z WBK (euro ) i srodki na niej , da rade wynając auto ? kazda rezerwacja i płatnosc przez booking czy inne strony działa mi , hotele rezerwowałem przez travel republik i z płatnością nie było problemu ,
czy kwota jest blokowana na karcie ?

bardzo proszę o odpowiedz, do piątku mogę zmienić rezerwacje nieodpłatnie do wyboru mam ok 20 firm z którymi współpracuje ryanair, już raz zmieniłem rezerwacje z GOLDCAR po przeczytaniu recenzji na necie ale okazuje się z OK RENT A CAR nie jest dużo lepiej..
https://pl.trustpilot.com/review/okrent ... =en&page=5
na tej stronie
41% opinie jest na 5 co pachnie mi płatnymi recenzjami..
45% dało ocenę 1/5 i opisują jak to zostali oszukani / niektórzy po prostu nie czytali regulaminu (24e niezwrotnego depozytu na paliwo) ale innych skasowali ostro za spóźnienie lub uszkodzenie które nie dopatrzyli przy odbiorze auta

jestem świadomy ze to budżetowa wypożyczalnia , jestem przygotowany na prześwietlenia auta od góry do dołu chodź by to zajeło1h znajdę każą rysę i uszkodzenie by mnie nie orżnęli na tym ,

Załączniki:
auto.jpg
auto.jpg [ 110.6 KiB | Obejrzany 2318 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#984 PostWysłany: 05 Wrz 2017 13:38 

Mr.Highlife nie mogę Ci odpisać ponieważ funkcje wiadomości prywatnych mam zablokowaną
pomysł fajny bo jadę tylko z żonką a auto wziąłem 4D myślą o tym ze kogoś się pozna na miejscu( Polacy n a wakacjach zawsze się dogadają jeśli chodzi o picie i zabawę :P :lol: :lol: :lol: )
niestety na pierwszy tydzień zostajemy w Alcudi , 9-16 a poźniej przenosimy się na wchód wyspy 16-23/09 cale 68km od Pallma
wiec dość daleko..
doPalmy na pewno chcemy się wybrać na zwiedzanie
 Profil Relacje PM off  

#985 PostWysłany: 05 Wrz 2017 23:49 

-- 05 Wrz 2017 23:08 --

Cześć Wszystkim :)

@ Tobiasz,
Ja rowniez wybieram sie z nazeczona na Majorke, od 18.09 -24.09 bedziemy w Sa Comie a pozniej jedziemy na poludnie.
Poczatkowo chcielismy jezdzic autobusami, ale wszyscy nam to odradzaja i myslimy o wypozyczeniu auta. Napisales ze bedziecie na wschodniej czesci wyspy, moze jakos sie uda wspolnie wynajac i podzielic koszta:)?

Czytajac wszystkie opinie dalej nie wiemy na jaka wypozyczalnie sie zdecydowac, jest w czym wybierac.

Pozdrawiam,
Grzesiek

-- 05 Wrz 2017 23:49 --

Dodatkowo mam pytanie o wypozyczalnie vanrell, jesli dobrze rozumiem to calkowity koszt dla ponizszego wariantu wyjdzie 125euro?

Peugeot 107
Category: Category A
Arrival date: 18/09/2017 19:00 (Airport)
Departure date: 20/09/2017 18:00 (Alcúdia)
Number of Days: 2
Price: 70 €
Immediate confirmation

+ 34euro za 1/2 paliwa
+ zwrot polowy paliwa: ok 21euro

Suma: 125euro

Z gory dzieki za pomoc:)
 Profil Relacje PM off  

#986 PostWysłany: 07 Wrz 2017 08:31 

-- 07 Wrz 2017 08:24 --

Hey , my też będziemy tam w tym terminie w dokładnie od 16 do 23 września hotel Playa mar
wyśllij mi swój nr tel na PW , myślę ze możemy się zgadać :)
co do oferty która znalazłeś to strasznie drogo za te dwa dni
gdzie to znalazłeś ?

-- 07 Wrz 2017 08:31 --

teraz doczytałem ze to koszt z paliwem
wiec cena już nie taka zła

nie wiem w jakiej wypożyczalni to jest wiec trzeba by przeczytać warunki .
w mojej jest opłata administracyjna za zatankowanie auta 24e i jest bezzwrotna,
będziesz musiał mieć kartę kredytowa , sprawdź w warunkach bo niektóre wypożyczalnie blokują ponad 1100e za ekonomiczne auto ,
 Profil Relacje PM off  

#987 PostWysłany: 08 Wrz 2017 12:17 

Witam. Wybieram się wraz ze znajomymi na Majorkę w terminie 16-23 września. Chcieliśmy wypożyczyć auto na cały pobyt, lecz jest pewien problem, wszyscy mamy po 21 lat (najstarsza osoba 22). Orientuje się ktoś, która wypożyczalnia pobiera jak najmniejszy "Young Driver Fee" i ogólnie wychodzi najtaniej, przy zachowaniu relatywnie dobrej obsługi?
 Profil Relacje PM off  

#988 PostWysłany: 11 Wrz 2017 17:57 

@mi96
Zerknij tutaj:
http://www.proturcars.com/?lang=en
 Profil Relacje PM off  

#989 PostWysłany: 16 Wrz 2017 13:20 

Witam. Jutro zaczynam pobyt na Majorce. Mam już wypożyczone auto w Drivalli poprzez pośrednika holidayautos ale nie wziąłem proponowanego przez nich ubezpieczenia Axa z uwagi na to że nie mogę znaleźć nawet regulaminu tego ubezpieczenia. Najchętniej ubezpieczył bym sam wkład własny ale nie mam doświadczenia gdzie mogę zakupić samo ubezpieczenie na samochód nie korzystając ze wspomnianej już axy? Jakieś doświadczenia propozycje? Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#990 PostWysłany: 17 Wrz 2017 09:08 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Tak. Poszukaj tematu "Ubezpieczenie wynajętego samochodu" na forum. Tam dowiesz się, że wkład własny możesz ubezpieczyć np. w icarhireinsurance.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#991 PostWysłany: 26 Wrz 2017 10:48 

HEy, właśnie wróciłem z 2 tygodniowego pobytu na Majorce wiec
wiec opisze moje doświadczenia z OK RENT A CAR

Na lotnisku musimy musimy wjechać na 2gie piętro i wyjść na busów które pojawiają się tam co 5-10min
na miejscu straszna kolejka, UWAGA trzeba się udać po bilecik kolejkowy... nie wiedziałem o tym wiec swój odebrałem jako ostatni ;)
czekaliśmy jakieś 2h
Gość w okienku przyjął do wiadomości ze mam swoje ubezpieczenie /dałem kartę kredytową na której zablokował 600e (kwota jest widoczna na terminalu)
potem zapłaciłem za paliwo
dostałem kartę z rysunkiem auta , i udałem się na oględziny
zamiast Corsy dostałem nowe Polo , nowe bo miało 27k przebiegu
ale praktycznie każdy element miał ryski i wgniotki

spędziłem dobre 10min by zaznaczyć dokładnie wszystkie ślady, co nie było takie łatwe bo auto otrzymuję się bezpośrednio z myjki i jest całe mokre więc niektórych rys nie widać , niestety pominąłem jedno wgniecenie , na szczęście nie było problemu
auto oddałem / gość spisał licznik,
zrobiłem ponad 1600km po górach i szutrach
auto w środku miało mała górke piasku :) i było generalnie brudne
wszystko grało

wiec moje wrażenia 10/10

i nie wiem czy to przez pomyłkę ale kasę na karcie odblokowali mi już po pierwszym tygodniu na miejscu ;) wiec resztę urlopu miałem bezstresową :)
 Profil Relacje PM off  

#992 PostWysłany: 27 Wrz 2017 19:39 

srebrny
@tobiasz.karkoszka chciałbym tylko dodać do potomnych, że to, że blokada zeszła, to nie znaczy, że wypożyczalnia nie może ściągnąć sobie należności za ew. uszkodzenia z karty ;)
 Profil Relacje PM off  

#993 PostWysłany: 02 Paź 2017 15:15 

wytłumacz mi jak mają to zrobić ? musiał bym im ponownie udostępnić kartę ..
 Profil Relacje PM off  

#994 PostWysłany: 02 Paź 2017 17:54 

srebrny
Mają zapisane dane Twojej karty.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#995 PostWysłany: 03 Paź 2017 12:07 

na ta chwile nic mi nie ściągneli a już minął ponad tydzień , szukałem w internecie tych informacji do jakiego czasu mogą coś potracić z mojej karty bo chyba jest jakiś limit czasowy...
 Profil Relacje PM off  

#996 PostWysłany: 04 Paź 2017 10:30 

tobiasz.karkoszka napisał(a):
na ta chwile nic mi nie ściągneli a już minął ponad tydzień

Na anglojęzycznych forach ludzie opisywali przypadki, gdy Goldcar potrafił po miesiącu wystawić dodatkowe obciążenie karty kredytowej za "uszkodzenia" samochodu.
 Profil Relacje PM off  

#997 PostWysłany: 13 Lis 2017 18:27 

-- 13 Lis 2017 18:08 --

A czy ktoś słyszał z was o tej wypozyczalni?Hype rent a car
https://www.hiperrentacar.com/reserva?o ... o2&cat=A1#

-- 13 Lis 2017 18:27 --

Mam pytanie.
Które wypozyczalnie mają najmniejszy excess na majorce wraz z ubezpieczenie cdw albo scdw?
W moim przypadku bedzie cięzko bo przylatuje na majorke koło 23.45.
Cały czas myslę nad tym hyper.Możecie mi pomóc?
 Profil Relacje PM off  

#998 PostWysłany: 21 Lis 2017 00:50 

Loty: 96
Kilometry: 142 200
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
@irlandczyk007
Podczas swojego ostatniego pobytu na Majorce korzystałem z usług Hiper Rent a Car.
Rezerwowałem 2 godziny przed najmem siedząc w samolocie podczas boardingu :D
Na dwie doby nowy Seat Leon z 70k przebiegu, automatyczną klimatyzacją w benzynie wyniósł 38,85 EUR, z czego samo auto 31,85 EUR a 7 EUR opłata za młodego kierowcę.

Po wyjściu lotniska czeka ich darmowy busik, wiezie nas 2km dalej do właściwego budynku. Formalności trwają szybko (w samolocie udało mi się jeszcze zrobić quick check-in).

Auta są dosyć nowe, nie ma na co narzekać. Ich stan, jak to w Hiszpanii, jest różny, najczęściej rysy na zderzakach. Najlepiej obcykać aparatem cały samochód łącznie ze środkiem, tak po prostu w razie czego. Ubezpieczenie jest bez wkładu własnego, nie jest blokowana żadna kwota na poczet ew. uszkodzeń, aczkolwiek jest to soft full insurance. Nie obejmuje głupoty, łamania prawa, szyb, opon i wnętrza.

Paliwo to klasyczne full-to-full, wystarczy pokazać kwitek z tankowania ze stacji w promieniu 5 km.
Jedyne co blokują na karcie to właśnie kwotę za pełny bak (u mnie ok. 80 EUR), którą zwalniają od razu po oddaniu samochodu. Tankowałem na Carrefourze przy autostradzie, niedaleko lotniska (https://goo.gl/maps/doW6iivMeAJ2), nie robili jakiegokolwiek problemu.

Podczas zwrotu pani pobieżnie sprawdziła auto, odblokowała środki na karcie i szybko podążyłem do odjeżdżającego busa na lotnisko.

Z mojej strony polecam. Obsługa bardzo przyjazna i podobna do AutoRiesen z Kanarów.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#999 PostWysłany: 26 Lis 2017 20:17 

Dziekuje serdecznie.Zdecydowałem sie na hypera.Dołoze jeszcze hyper plus ubezpieczenie.wazne ze access nie ma:)
Teraz szukam kogos kto pomoze wyszukac jakis hotel albo hatke na majorce.
Są jacys chetni?
 Profil Relacje PM off  

#1000 PostWysłany: 27 Lis 2017 11:45 

niebieski
Vanrell godny polecenia. Musiałem niestety użyć kartę debetową ze względu na to, że jestem młodym kierowcą (prawko 4 lata, ale 22 lata). Odbiór samochodu na parkingu, piętro 4. w holu gdzie jest przejście do terminala. Odbiór szybki, za parking zapłaciliśmy 0,80 euro. Zwrot tak jak był opisywany - zabrać wszystko z samochodu, wrzucić kluczyk pod siedzenie i zamknąć drzwi.

W klasie C1 dostaliśmy w miarę nowego Peugeot 208, przebieg ~20kkm.

Załączniki:
IMG_3138.jpg
IMG_3138.jpg [ 308.93 KiB | Obejrzany 3774 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości