Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Wrz 2014 07:15 
Awatar użytkownika

Planuję jednodniową (ewentualnie nocleg) wycieczkę do Berlina. Czym niedrogo dojadę ze Szczecin do Berlina (i z powrotem oczywiście ;-))?
Połączenia kolejowe? ("gdzieś - kiedyś" słyszałam, że są fajne opcje dla grup?)
Połączenia autobusowe? (chyb najmniej opłacalne)
Prywatni przewoźnicy?

Ostatnio edytowany przez zbyhu 04 Wrz 2014 08:31, edytowano w sumie 2 razy
przeniosłem w odpowienie miejsce - proszę nie zakładać tematów z szukaniem promocji tam gdzie dzielimy się znalezionymi
 Profil Relacje PM off  

Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️ Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️
Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕 Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕
#2 PostWysłany: 04 Wrz 2014 07:28 

Loty: 248
Kilometry: 456 322
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Za niedługo Polskibus.com wypuszcza pulę biletów na trasę Szczecin-Berlin, czyli za 1 zł w jedną stronę dojedziesz bez problemu ;)

#3 PostWysłany: 04 Wrz 2014 08:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Spokojnie dostaniesz się busami PKS Szczecin za 9,98 w dwie strony. Polecam zajrzeć na stronę.

#4 PostWysłany: 04 Wrz 2014 16:27 
Awatar użytkownika

Klebek napisał(a):
Za niedługo Polskibus.com wypuszcza pulę biletów na trasę Szczecin-Berlin, czyli za 1 zł w jedną stronę dojedziesz bez problemu ;)

nawet nie wiedziałam ;-) napisałam do PB z pytaniem "kiedy planują Państwo uruchomić linie na trasie Berlin - Szczecin?" ;-)
odpowiedź jaką uzyskałam: "wkrótce" :D
no ale czekam ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Wrz 2014 17:27 
Awatar użytkownika

nick napisał(a):
Spokojnie dostaniesz się busami PKS Szczecin za 9,98 w dwie strony. Polecam zajrzeć na stronę.

tylko, że ja chcę dotrzeć do Berlina a nie na któreś z lotnisk ;-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Wrz 2014 17:29 
Awatar użytkownika

Loty: 499
Kilometry: 837 677
Krajów: 77 / 36.0%
srebrny
Czesc busow jak followme (maja pule 1zl biletow) przejezdza przez alexander platz, ktore jest w centrum ;) Druga opcja to kupno (o ile jest jeszce dostepne) weekendowego biletu pkp na 5 osob za 25e w dwie strony.

#7 PostWysłany: 12 Wrz 2014 08:17 
Awatar użytkownika

seba napisał(a):
Czesc busow jak followme (maja pule 1zl biletow) przejezdza przez alexander platz, ktore jest w centrum ;) Druga opcja to kupno (o ile jest jeszce dostepne) weekendowego biletu pkp na 5 osob za 25e w dwie strony.

słyszałam właśnie o fallow me i cenach "od 1 zł" :P jednak patrząc po weekendach (już nawet miesiąc nieistotny) bilety 49zł w jedną ;-)
no nic czekam na polskiegobusa :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Wrz 2014 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/price ... cket.shtml

Jeden bilet na cały dzień za 29 euro dla 5 osób, ważny na wszystkie pociągi osobowe w Brandenburgii i Berlinie oraz na trasie Szczecin-Berlin-Szczecin. Obowiązuje również na komunikację miejską, ale grupa musi trzymać się razem.

Jeśli nie ma grupy to wystarczy pokręcić się po peronie przed odjazdem w Szczecinie lub na Gesundbrunnen w Berlinie, zawsze znajdują się chętni do zrzutki, ale wtedy powstaje problem jak podzielić się biletem i kto na nim wróci ;) Tak czy siak gdy nie ma promocji na busa to nawet jadąc w jedną stronę się opłaca, a co dopiero w swojej grupie w dwie.

Inna alternatywa to przejazd własnym autem do północnych obrzeży Berlina i potem Park&Ride w dzielnicy Pankow zaraz obok stacji S-bahn.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Wrz 2014 22:20 

Jechałem kilka dni temu do Berlina. W Szczecinie atakują osoby, które proponują dołączenie się do swojej grupy i mamy przejazd za kilka Euro. Mnie zaczepiło chyba z 5 osób, zanim wsiałem do pociągu. Bilet grupowy to 29E, można ew. poszukać przed kasami osób do wspólnej podróży. Wtedy możesz zapłacić więcej i masz bilet dla siebie, bo jest on ważny do 3 rano następnego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Wrz 2014 22:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Kilkanaście razy jechałem do centrum Berlina busami PKS-u. Wystarczy w rezerwacji wpisać "Tegel" i w busie powiedzieć kierowcy, że chcesz wysiąść w centrum - pojedzie inną trasą :mrgreen:
Na Tegel prawdopodobnie będziesz jechać jako jedyny pasażer.
Zakup biletów za 1zł u konkurencji w konkretnym terminie jest mniej prawdopodobny niż cud ;)
Każdy robi jednak to, co uważa za stosowne...

#11 PostWysłany: 25 Wrz 2014 16:58 
Awatar użytkownika

doczekałam się Polskiego Busa ;-) za 11 zł w obie strony Szczecin - Berlin i powrotny ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości