Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lis 2011 07:49 

Zbanowany
niebieski
Czy znacie może jakieś busy Kraków - Wrocław? Do tej pory znalazłem tylko firmę Link-bus, ale trzeba mi się dostać do Wrocławia we wtorek, najpóźniej do południa, a wtedy akurat nie jeżdżą.
Wiem, że zawsze można wybrać pociąg, ale będę jechał w połowie grudnia, a od nowego rozkładu pociąg jedzie znów o pół godziny dłużej w stosunku do tego co jest obecnie (ponad 5,5 h)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 22 Lis 2011 19:52 

jest kilka autobusów http://rda.krakow.pl ale też ponad 5h
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Gru 2011 22:39 

Witam,

od 5 grudnia na trasie Kraków- Katowice- Wrocław jest nowy przewoźnik Lajkonik. Podaję stronę tam jest pełna oferta tej firmy www.lajkonikbus.pl.
Miałam przyjemność podróżować już z tą firmą i szczerze polecam. Miło, czysto, wygodnie i przede wszystkim bardzo szybko!!!

Polecam :) :) :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Gru 2011 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Miki111 napisał(a):
Witam,

od 5 grudnia na trasie Kraków- Katowice- Wrocław jest nowy przewoźnik Lajkonik. Podaję stronę tam jest pełna oferta tej firmy http://www.lajkonikbus.pl.
Miałam przyjemność podróżować już z tą firmą i szczerze polecam. Miło, czysto, wygodnie i przede wszystkim bardzo szybko!!!

Polecam :) :) :)

Autobus zatrzymuje sie w krakowie na przystanku miasteczko studenckie agh czy jedzie od razu do katowic?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Gru 2011 22:02 

Autobus jedzie z RDA Kraków i już nigdzie się nie zatrzymuje tylko w Katowicach a później we Wrocławiu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Cze 2013 13:29 

Aktualnie już nigdzie się nie zatrzymuje, bezpośrednio z Wrocławia do Krakowa i odwrotnie - szybko, wygodniej wg mnie niż w linkbusie, no i taniej, bo np. kupując w te i z powrotem wychodzi jakoś koło 27zł z hakiem a nie 29zł (mowa o kupnie przez Internet). Dodatkowo można zbierać naklejki (10 razy płatne i 11 raz za 1grosz) - zawsze to coś, zwłaszcza jak sie kursuje co tydzień w dwie strony, więc szybko można nazbierać.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Cze 2013 21:37 

Loty: 248
Kilometry: 456 322
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Najlepszy oczywiście Neobus - bilety średnio coś koło 20 zł (a można znaleźć od 1 zł)

#8 PostWysłany: 22 Cze 2013 21:50 
Awatar użytkownika

Też polecam NeoBusa. Można Kupić tanie bilety i dość szybko jest w Krakowie, czy Wrocławiu. :) Mi udało się kupić bilet za 1 zł, za 10 zł też :) kibelek w autobusie ( w LinkBusie nie ma), internet i poczęstunek.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Lip 2013 10:06 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
Relacja live.
Godz. 7:50 wejscie do pietrowego autobusu. Pan wpuszczajacy zdziwiony że bilet za 1 zł. Wyrazil to dosyc głośno, przez co wprawil mnie w małe zakłopotanie. Po odebraniu ciaska i małej wody wybralem miejsce. Po drodze zajezdzamy do Balic. Autobus prawie pustoszeje a w Katowicach trochę jednak dosiada. Teraz suniemy płatnym kawalkiem a4 za Katowicami. Ciekawe czy przyjedzie autobus o czasie? No i jeszcze mała kawa serwowana przez wspomnianego pana:-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Lip 2013 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jechałem dwa albo trzy razy NeoBusem, polecam. Zawsze na czas, jednak poczęstunku nie było za żadnym razem.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Lip 2013 15:40 

No i wrwcam z 1 dniowego odwiedzenia Wroclawia. Drobne zakupy, jedzonko na Rynku Wroclawskim i przepyszne piwko czekoladowe z browaru na Rynku-to jest to. Załoga autobusu tym razy ok. O wiele wiecej ludzi na pokładzie lacznie z obcokrajowcami. Mała scysja z jednym z pasażerów wnoszacym duzy instument muzyczny i stanowczo interweniujaca obsługą. Nie wiem kto miał rację, ja swoj mały konflikt z gosciem puszczajacym za glosno muzykę zalatwilem w minutę. Brawo note 2 dałeś czadu. Pozdrawiam i polecam za 2 zł nawet krótki wypad do Wroclawia. Jedzonko i napitek taki sam jak rano.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sie 2013 07:56 

Tym razem wyjazd Krk 7:52, autobus zwykły. Hasło wf neobusinternet. Słonecznie i gorąco. Pietrus to jednak inny klimat ale za 1 zł nie ma co się gniewac.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Sie 2013 07:55 

Kolejna wyprawa do Wroclawia neobusem. Autobus zwykły, lubię te piętrowe, wyjazd 7:51 z Krk. Sporo ludzi, zwlaszcza że każdy chce siedzieć sam. Klima działa, niektórym osobom zimno. O jakaś mala kombinacja, krecimy sie wokół dworca, ciekawe. Net działa. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Wrz 2013 18:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Pytanie: o 1:30 wysiadam z Polskiego Busa we Wrocławiu. Docelowo chcę jechać do Krakowa. Jest jakakolwiek opcja, żeby dostać się tam o tej godzinie, czy dopiero rano?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Wrz 2013 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
ciacho_majonez napisał(a):
Pytanie: o 1:30 wysiadam z Polskiego Busa we Wrocławiu. Docelowo chcę jechać do Krakowa. Jest jakakolwiek opcja, żeby dostać się tam o tej godzinie, czy dopiero rano?

Rozklad krakowskiego dworca pokazuje pierwszy odjazd z Wroclawia o 5:30, pociagow tez wczesniej nie ma.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości