Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 230 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Praga jaki hotel?
#101 PostWysłany: 11 Sie 2015 13:15 

niebieski
Cześć.

Szukając hotelu w Pradze wpadł mi w oko Ibis Mala Strana. Lokalizacja hotelu tutaj:
https://goo.gl/maps/evufr

Czy ktoś się orientuje czy można gdzieś w pobliży zostawić bezpiecznie auto? Dzwoniłem do hotelu i za parking chcą 20 Euro za dzień, co jest trochę za wysoką ceną na mój budżet.

Jeszcze jest drugi Ibis Wenceslas Square w lokalizacji:
https://goo.gl/maps/31qFF

Czy w jego okolicach można gdzieś pozostawić bezpiecznie tanio auto?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#102 PostWysłany: 11 Sie 2015 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 19.3%
@xemi w temacie parkingow w Pradze podalem info gdzie mozna zaparkowac, akurat jest to bardzo blisko pierwszego hotelu.
 Profil Relacje PM off
xemi uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 11 Sie 2015 13:23 

Ja niedawno rezerwowałam hostel w Pradze i zdecydowałam się na Hostel Franz Kafka. Niby 5 min od Mostu Karola :) I 190zł/noc/2 osoby
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 18 Sie 2015 07:17 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 47 050
Krajów: 13 / 6.3%
niebieski
22-25 lipiec nocowałem w hostel klamovka w pokoju 4-os , w pokoju nikogo prócz mnie , cena 300 kc za dobę . Wyposażenie pokoju tv, szafka na ubrania , biurko ,niestety pokoje w piwnicy , bardzo na plus to że blisko do linii metra Andel
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 18 Sie 2015 09:46 

Polecam Hiltona na starym mieście,wszędzie blisko a ceny też ok jak się wcześniej rezerwuje.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 23 Wrz 2015 00:27 

niebieski
Cześć.
To teraz czas żebym ja coś napisał.
Na przełomie sierpnia i września odbyłem 3 noclegi w Pradze w hotelu Ehrlich.
Strona hotelu:
http://www.hotelehrlich.cz/en
Booking:
http://tnijurl.com/ehrlih

Hotel jest niewielkim obiektem znajdującym się w dzielnicy nr 3. Pamiętać trzeba że w tej dzielnicy obowiązują wyznaczone strefy parkowania. Plusem lokalizacji hotelu jest to że na ulicy obok jest pomarańczowa strefa parkowania, co pozwala na darmowe parkowanie na ulicy w weekend. My przybyliśmy do hotelu w sobotę i byliśmy do wtorku. Do poniedziałku auto stało na ulicy, rano zajechaliśmy na parking hotelowy. Parking znajduje się na poziomi -1 i auto jest na nie zwożone windą;) Cena za parking 15 Euro za dobę.
Za hotel zapłaciliśmy 150 Euro za 2 osoby za 3 doby, rezerwując go przez booking. Booking nie pobierał żadnej zaliczki, płatność na miejscu, możliwość darmowej rezygnacji do 1 dnia przed planowanym przyjazdem. Śniadanie wliczone w cenę. Na stronie hotelu taki sam nocleg został wyceniony na ok 230 Euro. Uważam że już cena bookingowa jest raczej górną granicą jaką za ten hotel można płacić.

Hotel ma 4 gwiazdki, ale szczerze nie wiem za co.

Nie było jakiejś tragedii, ale nie jestem do końca zadowolony z warunków jakie w hotelu panowały. Jak wspomniałem hotel jest małym obiektem, na każdym piętrze, a jest ich chyba 6 znajduje się ok 8 pokoi. Na parterze mini hol z recepcją, oraz jadalnia (nie wiem czy to można nazwać restauracją, inna nazwa mi do głowy nie przyszła, miejsce gdzie jadaliśmy śniadania;) ) Na poziomie -1 jest parking na paręnaście samochodów.

Pokój: powierzchniowo ok, łóżko, szafa, biurko z tv, krzesło. Niestety ale pokój od samego początku robił średnie wrażenie. Ściana na przeciw łóżka czymś ubrudzona! Jak by ktoś tłustymi rękami wybrudził czy coś. Widać że to nie było sprzątane. Zasłony w pokoju z plamami. Na szafie kurz! Tv to jakiś ponury żart. Był to nie za nowy monitor z funkcją tv (czy jak to się zwie) ok. 15-17 cali w formacie 4:3 stojący na biurku. Uruchomiłem go raz i nie dało się zbyt nic oglądać bo każdy kanał niemiłosiernie śnieżył! W pokoju także była brudna wykładzina na podłodze. Nie wiem jak miała działać klimatyzacja, ale jak pierwszej nocy chcieliśmy ją wyłączyć, to wiatrak nadal w niej działał, co w ciszy było dość głośne. Później już jej nie dotykaliśmy. W pokoju były także 2 literatki i parę wieszaków w szafie. Na szczęście takich normalnych;) Żadnego innego wyposażenia nie było.

Łazienka: czysta, przestronna. Chociaż moim zdaniem jedna rzecz zrobiona bez pomyślenia i pomysły. W łazience była wanna. Zwykła, długości ok 150 cm. Wanna odgrodzona od reszty łazienki była uchylaną szklaną szybą żeby się nie chlapało. Była także słuchawka prysznicowa, którą można było zaczepić do uchwytu, ale znajdował się on na wysokości ok 70 cm. Wanna nie była takich rozmiarów żeby można było się w niej specjalnie wylegiwać a i wzięcie prysznicu było średnio wygodnie. Niemniej nie można narzekać. W łazience była także suszarka i gniazdko z możliwością przełączenia napięcia 220/110 V.

Pokój był sprzątany 2. 3. dnia naszego pobytu. Nie wiem jakie są standardy sprzątania pokoi hotelowych, ale tutaj mam swoje uwagi. Za pierwszym razem nie zostawiono nowych kosmetyków w łazience (miniaturowe pojemniki z żelem pod prysznic) mimo że wszystkie (całe 2) zostały zużyte. Wymieniono ręczniki. Kolejnego dnia ręczniki były wymienione i zostawiono kosmetyki. Pokój nie był żadnego dnia odkurzany. (Pytanie do znawców, czy ścielenie łóżek powinno być zrobione w ramach sprzątania pokoju? - tutaj nie było). Podwójne łóżko okazało się być 2 oddzielnymi zsuniętymi łóżkami. Same łóżka się nie rozjeżdżały, ale materace już tak. (Tego się spodziewałem, bo na bookingu o tym w komentarzach wyczytałem, nie zmienia to faktu że to kolejny minus dla tego hotelu).

Śniadania: jak wspomniałem wcześniej hotel jest małym obiektem. W niedzielę na śniadaniu ok godziny 8:30 było ok 10 osób, w poniedziałek ok. 9:00 nie było nikogo poza nami, we wtorek o 9:00 było ok 6 osób. Z racji rozmiarów hotelu rozumiem że śniadania były jakie były niemniej jak na 4* hotel były słabe. 3 dania ciepłe: kiełbaski, jajecznica, fasolka/leczo. We wtorek o godzinie 9:00 kiełbasek już zabrakło, a generalnie hotel świecił pustkami. 2 rodzaje wędlin, 2 rodzaje serów. 1 tależ z 3 rodzajami warzyw. Płatki, mleko, twarożek, masło, dżem, parę rodzajów pieczywa. Makowiec jakiś rogal. Kawa, herbata, zimne soki, woda pod dostatkiem. Generalnie moim zdaniem, porównując do hoteli w których bywałem, to słabo. Chociaż jak wspomniałem, trochę rozumiem.

Transport: obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy z którego można bezpośrednio dojechać do centrum, albo na stacje metra (metro w Pradze to oddzielny wątek na inny temat;) poza tym że są 3 linie, to osoby znające metro chociażby z Warszawy mogą być lekko zdziwione).

Podsumowując hotel ogólnie ok, ale na pewno nie za cenę jaką proponuje na swoje stronie. Warto wziąć za cenę z bookingu, a czytając komentarze widać że można jeszcze sporo taniej go zarezerwować.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 23 Wrz 2015 00:30 
Awatar użytkownika

niebieski
ja mieszkalem chyba ze 3 noce ze 3 lata temu w Andels Hotel (ta sama siec co ma swoj hotel obok manufactury w lodzi). Bardzo fajny hotel, czysciutko, super lazienka, sniadania byly niesaomwite, jedne z najlepszych jakie jadalem i do tego byl polozony w calkiem niezlej lokalizacji blisko metra i tramwaju. Bardzo polecam.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 23 Wrz 2015 00:32 

A coś niskobudzetowego ktoś ostatnio odwiedzał?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 23 Wrz 2015 02:41 

niebieski
xemi napisał(a):

poza tym że są 3 linie, to osoby znające metro chociażby z Warszawy mogą być lekko zdziwione).

mozesz rozwinac ?? czym lekko zdziwione ??
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 23 Wrz 2015 08:21 

niebieski
niskobudżetowo spaliśmy z dziećmi i znajomymi, rozlokowani w klitkach po 2 os.w Strahov hostels.Duży obiekt, wygody jak w akademiku, ale czysto, bezpiecznie.Wieczorny spacer z widokiem na miasto.Pobyt udany.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 23 Wrz 2015 10:58 

niebieski
radzio666 napisał(a):
xemi napisał(a):

poza tym że są 3 linie, to osoby znające metro chociażby z Warszawy mogą być lekko zdziwione).

mozesz rozwinac ?? czym lekko zdziwione ??

Stacje mają już swoje lata. Chociaż ja się poruszałem metrem tylko po centrum i parę stacji od niego. Na stacjach brak ławek! Oznaczenia także są mocno średnie.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 23 Wrz 2015 11:06 

niebieski
Wszystko jest w porzadku jesli chodzi o metro w Pradze, nie ma co siać paniki.

;)

A metro warszawskie nie jest jakimś szczytem techniki swiatowej - nie przesadzajmy...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#113 PostWysłany: 23 Wrz 2015 14:09 
Awatar użytkownika

srebrny
guitarillusion napisał(a):
A coś niskobudzetowego ktoś ostatnio odwiedzał?

Popatrz na Zizkovie na hotel Vitkov i My Hotel Apollon, tam też (Zizkov) zdecydowanie możesz taniej zjeść i taniej napić się piwa (mniej turystów, więcej lokalsów).
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 23 Wrz 2015 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 637
Krajów: 23 / 11.1%
srebrny
Generalnie większość miejscówek na Żizkowie ma dobre ceny, ja w kwietniu byłam https://www.booking.com/hotel/cz/budget-studios.pl.html?aid=304142;sid=f8e176d921c7c42620602bb233c16639;dcid=5

za dwie nocki w dwójce 240 złotych.

Kawałek dalej na ulicy Vlkowej Pension 15, ale tam korzystałam z pokoju ze wspólną łazienką, więc standard trochę gorszy.

#115 PostWysłany: 23 Wrz 2015 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 47 050
Krajów: 13 / 6.3%
niebieski
polecam , nocowałem w lipcu http://www.hostel-klamovka.com/pl/
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 29 Wrz 2015 11:53 

Witam
Poszukuję hotelu z parkingiem lub bez w pobliżu lotniska, czy ktoś z Was ma może jakieś sprawdzone miejsce godne polecenia aby był w razie czego łatwy dojazd do lotniska
dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 29 Wrz 2015 12:03 

srebrny
Nocowałem w Hostelu Modrá. Warunki nieco jak za PRL-u, ale czysto i tanio. Idealne rozwiązanie, jeżeli ma się np. poranny lot.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 16 Paź 2015 15:17 

Witam,

Wybaczcie tendencyjność pytania, ale szukamy noclegu dla 14 osób w okresie sylwestra np. od 31.12 do 3.01 lub 30.12 do 2.01 w Pradze (koło metra lub w zasięgu dojścia pieszego do centrum).

Znalazłem wprawdzie parę opcji na airbnb, ale mają niby wbite że min 2 noce, ale dostałem odpowiedź że min. 5 nocy (a my szukamy nie dłużej niz 3) itd.

Może macie jakieś cynki, info lub sprawdzone miejsce gdzie 14 osob by się zmieściło w dowolnych konfiguracjach (10+4, 7+7, 4+4+4+2 lub 14 osób w jednym miejscu :P)?

Fajnie by było żeby na osobę nie wyszło więcej niż 350-450 zł za całość ale to inny temat.

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 31 Paź 2015 00:03 

Hej z facetem bylismy kiedys w A&O Praga Metro Sztriszkow jakos tak to sie nazywalo. Cena nie wysoka z tego co pamietam, standard przyzwoity.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 31 Paź 2015 00:08 

Byliśmy w Hotelu Florian. Fajna lokalizacja - do autobusu 5 min, do tramwaju 10. Na 30 minutowym bilecie dojedziecie wszędzie. Obsługa super, a hotel totalny PRL. W środku czysto, łazienka (wspólna) rownież. Ludzi innych niewiele. Jedyny minus to ściany z tektury - słychać wszystko. Ale cena rekompensuje. Za dwójkę na 4 dni wyszło jakieś 365 złotych zaplaconych w Euro (liczyli po 27 koron).

Z atrakcji polecam Wysehrad, górą Petrin i koniecznie muzeum na lotnisku Letnany (za darmo!!). Jedzenie w hotelowej knajpie bardzo dobre. Nie opłaca sie szukać po mieście. Czego brakowało w pokoju, to załatwił recepcjonista w 5 minut.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 230 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość