Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 03 Mar 2015 22:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Wynajmowaliśmy przez homeaway.co.uk, co prawda tylko apartement (w Palm Mar), ale mogę jak najbardziej polecić. Na szybko pokazuje mi na Teneryfie ponad 100 opcji do wyboru po ustawieniu 8 osób i 4 sypialni.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 30 Mar 2015 13:35 

Loty: 40
Kilometry: 104 012
Krajów: 12 / 5.8%
Jestem na etapie szukania noclegu w terminie 23.12.2015-02.01.2016 dla 3 dorosłych i nastolatki 13 lat. Oczywiście tam gdzie najcieplej czyli "trójmiasto", ale ciekawe opcje są też w Palm Mar i Los Gigantes.
Zależy nam na przynajmniej jednej oddzielnej sypialni, jeśli byłyby dwie to super, basen - świetnie jak woda byłaby podgrzewana - dla małolaty to ważne, chociaż pewnie i w zimnej da radę ;) no i jakiś taras - żeby posiedzieć.
Rozpiętość cen jest bardzo różna, chciałabym się zmieścić w 500-600 EUR.
Jeśli macie coś sprawdzonego, to proszę podajcie namiary. Przewertowałam już booking, ale ceny z kosmosu, homelidays - dość ciekawie to wygląda , ale wiele ofert bez opinii i trochę strach, no i airbnb, ale tu czekam na jakieś kody bo prowizja od 70 do 90 EUR to trochę dużo, a jak pojawią się kody, to może trochę uda się obniżyć cenę...
Auto zarezerwowałam w PLUScar za 199 EUR (10 dni), wiem że niektórzy (hosty) wynajmują też auta, ale nie wiem jak to ma się do ubezpieczenia...
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 30 Mar 2015 14:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Ze sprawdzonych przez siebie adresów mogę polecić ten apartament w Palm Mar (pisałam już o nim wyżej):
http://www.homeaway.co.uk/p1031585
Braliśmy opcję 2-sypialniową za ok. 550 euro za tydzień w styczniu. Generalnie na homeaway było dużo ofert, również tańszych. Sam serwis ok, ze strony rezerwujące nie ma prowizji. Przypadła mi też do gustu ich wyszukiwarka, prosta, przejrzysta, skuteczne filtrowanie wyników.
Co do lokalizacji - Palm Mar to całkiem przyjemna, spokojna miejscowość. Nas kupiła świetną włoską i indyjską knajpą, ale jeżeli oczekujecie życia towarzyskiego i deptaka na wieczorne spacery, to raczej odpada. I jest nieco brudno miejscami, bo lokalesi nie bardzo lubią po swoich psach sprzątać...

Z innych odwiedzonych na południu miejscowości bardzo nam przypadły do gustu La Caleta i El Medano. Natomiast Playa Las Americas to był lekki dramat, tyle kiczu architektonicznego dawno nie widziałam. Ale życie wieczorno-nocne mieli w diżej ilości, więc co kto lubi :)

#184 PostWysłany: 31 Mar 2015 10:42 

Dzięki za info, niestety w interesującym mnie terminie twój apartament jest już zarezerwowany...
Generalnie wolałabym coś spokojnego, ale pewnie wieczorem zostałoby siedzenie na tarasie, jak pogoda pozwoli...
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 31 Mar 2015 11:14 
Awatar użytkownika

platynowy
Los Gigantes będzie dobrym wyborem, zwłaszcza jeśli Wasz pobyt przypadnie na Karnawał z(jest tam rewelacyjna parada). Z tańszych opcji noclegowych mogę podpowiedzieć Los Dragos del Sur. Maja tam 2-pokojowe, skromnie urządzone ale czyste "apartamenty", jest taras z basenem i blisko wszędzie (przed hotele przystanek, a obok hotelu biuro Cicar). W lutym 2013 przez niemieckiego pośrednika zapłaciliśmy tam za 2 tygodnie z 2 posiłkami dziennie 650 € (za 2 os. dorosłe i 13-latkę). Jedzenie było całkiem ok.
W tym roku byliśmy w tej samej miejscowości, ale w Luabay Costa Los Gigantes. Cóż, hotel bez porównania lepszy, ale też dużo droższy :-(
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 31 Mar 2015 11:27 

niebieski
Dwiema rękoma mogę podpisać się pod hotelem Dragos del Sur w Los Gigantes. Idealna lokalizacja, z balkomu widok na ocean, z drugiej strony - na klify. Jedzenie przepyszne, mnóstwo owoców, ciast, lodów, ciasteczek. Duży wybór. Byłam z rodzina na ferie zimowe 2+1 Mielismy apartamanet z aneksem kuchennym, dwie sypialnia, nasza ogromna z balkonem, córki mniejsza. Ogólnie cały apartament miał ok. 70 m2. Rezerwowałam przez travelrepublic.de. Poszukaj też na otel.com i porównaj, gzdie jest taniej. Doba kosztowała nas (spanie + HB) ok. 50 euro za noc
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 08 Maj 2015 11:27 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.3%
Planujemy jechać na Teneryfę w grudniu dlatego też rozglądam się za ewentualnym hotelem/apartamentem etc.
Jako że jedziemy w 4 osoby i chcielibyśmy ogarnąć wszystko nisko-budżetowo planujemy wynająć kwatere z dostępem do aneksu kuchennego.

Prosiłbym Was zatem o informacje, czy taka forma przygotowania posiłków czyli na własną rękę jest w Teneryfie opłacalna i łatwo dostępna ? (mam na mysli dostępnośc do marketów i produktów gdzie w latwy sposob moglibysmy sobie przygotowac sniadanie, obiad kolacje)

Jesli ktoś miałby ewentualny namiar na kwaterkę z aneksem w fajnym miejscu to byłbym dozgonnie wdzięczny :)

#188 PostWysłany: 08 Maj 2015 11:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Z dostępnością nie ma żadnego problemu, no chyba że zakwaterujecie się gdzieś w górach, na końcu krętej drogi ;-)
Sklepów jest masa, łącznie z coraz większą liczbą Lidlów. Ceny są przystępne, pewnie trochę wyższe, niż w Polsce, ale to w dużej mierze zależy od kursu EUR. W tej jednak sprawie muszą się wypowiedzieć te osoby, które korzystają z zakwaterowania z wyżywieniem we własnym zakresie. Moim skromnym zdaniem, jest tam masa obiektów, w których noclegi z wyżywieniem kosztują na tyle niewiele, że na gotowaniu samemu nic się nie zaoszczędzi, a na dodatek traci się na tym czas. Przykład, to wspomniany powyżej Los Dragos del Sur. Jasne, zawsze można mieć zastrzeżenia do jakości jedzenia (biorąc pod uwagę koszt pobytu tam, my ich nie mieliśmy), ale i tak stosunek jakości i lokalizacji do ceny jest tam bardzo dobry. My mieliśmy zastrzeżenia jedynie do managera obiektu, który na koniec pobytu okazał się gburem, by nie nazwać tego bardziej dosadnie (choć wcześniej wydawał się być w porządku).

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 08 Maj 2015 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 23.2%
platynowy
w lutym mielismy baze w Puerto de Santiago,
na miejscu Mercadona, niedaleko Lidl
pelen wybor mięs, ryb, owocow morza,
dla leniwych juz wszystko porcjowane, doprawione,

jezeli masz "dryg" w kuchni, posilek przygotujesz blyskawicznie
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:10 

correos napisał(a):
w lutym mielismy baze w Puerto de Santiago,
na miejscu Mercadona, niedaleko Lidl
pelen wybor mięs, ryb, owocow morza,
dla leniwych juz wszystko porcjowane, doprawione,

jezeli masz "dryg" w kuchni, posilek przygotujesz blyskawicznie

mógłbyś podać nazwę miejsca w którym nocowaliście?
miejscówka z aneksem?

#191 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:25 

srebrny
Jeżeli już padł temat Puerto de Santiago, to polecam Vigilia Park Apartments. Na terenie obiektu masa sklepów i knajp, a za rogiem supermarket.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
srebrny
Ok. FR rzucił biletami to teraz temat się ożywi :)

A jakiś namiar na niedrogi nocleg dla dwojga na południu wyspy?
Szukam czegoś na tydzień w listopadzie i booking wypada drożej niż oczekiwania ;)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
platynowy
2 x sypialnia
2 x łazienka
pralka/suszarka
kuchnia w pelni wyposazona /od korkociagu po piekarnik z termoobiegiem/
dla mnie full wypas warunki na miejscu

Apartamento la Arena
Avenida Maritima de Puerto Santiago, 25, 38683 Puerto de Santiago, Hiszpania
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 1 152 117
Krajów: 97 / 46.9%
srebrny
Hotels4u ma dobre oferty hoteli na wyspach kanaryjskich. Zwłaszcza dla tych, którzy na wakacjach nie chcą gotować. Za apartament 60 m2 z dwiema sypialniami (2 dorosłych + 1 dziecko lat 10) płaciłam w zeszłym roku 200-220 zł za dobę w różnych miejscach. W cenie oczywiście HB. Hotele z basenem, blisko plaży itp.

#195 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:55 

a jak z pogoda w grudniu? był ktoś w podobnym terminie ?

#196 PostWysłany: 08 Maj 2015 12:58 

Jak wcześniej pisałam poszukiwaliśmy noclegu dla 4 osób w terminie 23.12.2015-02.01.2016 i ostatecznie stanęło na airbnb, odnowiony apartament w Playa de la Americas z 1 sypialnią i salon z aneksem - cena za 10 dni 580 EUR, zobaczymy jak będzie, ale opinie są super, więc powinno być ok... Napisałam dziesiątki maili i albo zajęte, albo cenę o 100 czy 200 EURo podciągali, więc stanęło na tym co wyżej, a że termin oblegany, euro potaniało, to nie czekaliśmy z decyzją. Booking miał zdecydowanie wyższe ceny niż airbnb.

Co do samodzielnego wyżywienia, to co człowiek to opinia. My preferujemy taką opcję, raczej skupiamy się na solidnym śniadaniu i późniejszej obiadokolacji, a że załoga (w tym 13 latka ) nie wymagająca... to dla nas idealne, nie jest to też uciążliwe (nie gotujemy obiadu z dwóch dań ;) ) raczej oblegamy Lidla i kupujemy coś gotowego, lub szukamy coś od lokalsów na Sycylii były ryby i owoce morza od miejscowych rybaków, na Majorce ziemniaczane tortille.
Na Gran Canarii też mieliśmy opcję bez wyżywienia i cały pobyt kosztował 1300 zł/osobę - noclegi, jedzenie, auto, apartament... i nie liczymy każdego grosza, czasem piwo, pizza w knajpie, aczkolwiek smak miejscowego wina, z tarasu apartamentu z widokiem na morze (np. Sycylia) bezcenne... Ale oczywiście co kto lubi...
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:04 

srebrny
br1989 napisał(a):
a jak z pogoda w grudniu? był ktoś w podobnym terminie ?

Zależy od miejsca. Na południu pogoda jest zawsze.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:27 

Pogoda nawet na Kanarach robi czasem niespodzianki. Byłam w tym roku w "Trójmieście" na Teneryfie od 22 marca i było zdecydowanie pochmurnie, przelotne deszcze, a w jedno popołudnie huragan. Można było kąpać się - ale woda jak w Bałtyku w lipcu.
Byłam w minionych latach na Lanzarote w listopadzie i Gran Canarii w marcu i pogoda była fantastyczna. A tym razem zawód. I specjalnie wybrałam apartament na południu wyspy (Caribe), bo zwykle jest tam słoneczniej niż na północy.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 08 Maj 2015 14:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 690 862
Krajów: 65 / 31.4%
My byliśmy w 4 osoby w marcu na Teneryfie. Mieszkaliśmy w miejscowości Casta del Silencio w wynajętym mieszkaniu. https://www.airbnb.pl/rooms/676660
Za tydzień pobytu za całe mieszkanie zapłaciliśmy 181 EUR (z kodem rabatowym), co w podziale na 4 osoby wyszło po 45 Eur na osobę za tygodniowy pobyt. :lol:
Mieszkanie znajduje się na zamkniętym osiedlu z basenem oraz brodzikiem dla dzieci. Na terenie osiedla można korzystać z bezpłatnego WiFi. Kawalerka składa się części dzienno-jadalnej z aneksem kuchennym oraz oddzielnej sypialni. W części dziennej jest rozkładana sofa dwuosobowa oraz rozkładany fotel, na którym może spać jeszcze jedna osoba. W sypani duże łóżko małżeńskie. Kuchnia wyposażona w pralkę, lodówkę, mikrofalę oraz naczynia i garnki i to czego potrzebujemy w domu. Łazienka z wanną. I mały balkonik. W mieszkaniu jest telewizor i DVD.
Przystanek autobusowy znajduje się ok 3 min od głównej bramy osiedla. Do marketów spożywczych przysłowiowy "rzut beretem" - 5 min. W okolicy znajduje się tez kilka knajpek: hiszpańskie, chińskie, włoskie, belgijskie i angielskie puby. Na lotnisko dojazd trwa ok 20 min. Do "teneryfskiego trójmiasta" jedzie się także ok 20 minut. :)
Ogólnie samo miasteczko jest raczej przystanią dla turystów po 50, ale nam to wcale nie przeszkadzało, bo bawiliśmy się przednio, nawet na dansingu, gdzie zdecydowanie zaniżaliśmy średnią wieku o jakieś 20 lat. Zresztą, traktując to miejsce jako bazę wypadową uważam, że trafiliśmy w 10. Wszędzie tanio i blisko. Wprawdzie linia brzegowa jest kamienista, ale urokliwa. Niesamowite jest przyglądanie się stadom krabów wylegujących się na skałach. Plaża jest raczej mała, ciemna i żwirkowa, i znajduje się obok (w Les Galletas) przy porcie, ok 20 min spacerkiem.
Ogólnie - polecam.
Ancyna lubi ten post.

#200 PostWysłany: 18 Maj 2015 22:17 

Szukam w zasadzie apartamentu lub hotelu z dostepem do aneksu kuchennego (obowiazkowo) dla 6 osob doroslych.
Bede dozgonnie wdzieczny jesli ktos cos poleci konkretnego, sprawdzonego.

pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość