Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:34 

Wybieram się dużą ekipą do Barcelony w marcu 2015. Czy ktoś może polecić jakieś nie-drogie apartamenty na wynajem dla 9 osób? Przejrzałam juz airbnb i wimdu, wysłałam kilka maili, ale niestety te które najbardziej mi odpowiadały są nie-aktualne. Może jakieś inne portale oferujące apartamenty na wynajem? Jakieś typowo hhiszpańskie stronki?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#402 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:32 

Loty: 8
Kilometry: 17 388
Krajów: 5 / 2.3%
W 9tkę powinniście się zmieścić u Martyny i Adriana. My tam nocowaliśmy w październiku.
http://www.barcelona-noclegi.pl
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Barcelona czy okolice?
#403 PostWysłany: 14 Sty 2015 13:49 

niebieski
Witam,

Wybieram się na przełomie maja i czerwca z dziewczyną do Barcelony na 8 dni. Ja osobiście byłem już raz w mieście, dziewczyna nie. Chcemy zwiedzić miasto i trochę poopalać się na plaży. Czy szukać noclegu w mieście czy raczej gdzieś poza z lepszymi warunkami w tej samej cenie? A może trochę tu i trochę tu? Co proponujecie?

#404 PostWysłany: 14 Sty 2015 14:21 

Loty: 40
Kilometry: 104 012
Krajów: 12 / 5.6%
Osobiście poleciłabym jednak nocleg w Barcelonie na 3-4 dni, potem przemieścić się w stronę Blanes - jest tam duży wybór plaż - od Barcelony po Tossa del Mar, więc pewnie będzie problem którą wybrać ;)
Nocując w Barcelonie unikniecie dojazdów - pewne miejsca można odwiedzić piechotą (my dziennie robiliśmy ok 15 km...) lub wziąć T-10 i z głową planować przejazdy, a odpocząć można również na plaży Barceloneta :).
Jak planuję takie wyjazdy połączone ze zwiedzaniem to na początek zawsze mega intensywnie, a pod koniec leniuchowanie.
Zazdroszę pobytu - piękne miejsce (a udało mi się zwiedzić większość europejskich stolic) i Barcelona u mnie to numer 1... ( jak jeszcze kilka miejsc w Hiszpanii ;))
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 14 Sty 2015 14:51 

niebieski
też polecam pozostanie przynajmniej na kilka dni w BCN, a noclegi zależą od zasobności portfela i poziomu oczekiwań, jeśli chcielibyście niskobudżetowo, to trzeba szukać w pobliżu linii metra, kupić bilet T-10 i szybko się przemieszczać,
Na forum widziałam też temat, ze jest dużo ofert noclegów u Polaków w dość dobrej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 14 Sty 2015 15:37 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
Krajów: 21 / 9.8%
najlepiej pewnie kilka dni tu, kilka tam, ale ja osobiście Barcelony nie lubię więc wybrałabym pod i się do niej przejechać 2 razy ;) w okolicach BCN też jest co oglądać, to nie tylko plaże
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 14 Sty 2015 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 166
Kilometry: 357 801
Krajów: 35 / 16.4%
Sama Barcelona jest ok, ale w pobliżu jest wiele innych, ciekawych miejsc (plaż i nie tylko). Polecam odwiedzić np. Montserrat.
Co nieco pisze o tym na blogu: http://www.mamasaidbecool.pl/

#408 PostWysłany: 26 Sty 2015 00:13 

Loty: 267
Kilometry: 513 209
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Ze swojej strony mogę polecić hotel Confortel Bel Art - blisko Sagrada Familia i jak na 4* bardzo dobre ceny. My zapłaciliśmy z dziewczyną w styczniu za 4 noce 120E już z opłatami klimatycznymi/turystycznymi i zniżką 20 euro z hotel.de, więc wyszlo 15E/noc/osoba.
Jest to oczywiście cena poza sezonem, ale zwiedzanie Barcelony jest przyjemne nawet w styczniu :)
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 01 Lut 2015 20:22 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Krajów: 11 / 5.1%
W Barcelonie byłem już 3 razy i z czystym sumieniem mogę polecić sieć Travelodge. Nowszy hotel ulokowany jest w dzielnicy Poblenou:

http://www.booking.com/hotel/es/travelodge-barcelona-poblenou.pl.html

Ceny jak na Barcelone umiarkowane i jedne z niższych. Drugi hotel sieci ulokowany na przedmieściach w dzielnicy L'Hospitalet. Bardzo dobre połączenie kolejką Renfe z centrum. W okolicy galeria handlowa, IKEA, Mcdonalds. Spacerem na wzgórze Montjuic około 30 min.

http://www.booking.com/hotel/es/travelodge-l-hospitalet.pl.html
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 02 Lut 2015 00:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
qyon napisał(a):
...Drugi hotel sieci ulokowany na przedmieściach w dzielnicy L'Hospitalet. Bardzo dobre połączenie kolejką Renfe z centrum. W okolicy galeria handlowa, IKEA, Mcdonalds. Spacerem na wzgórze Montjuic około 30 min.

http://www.booking.com/hotel/es/travelodge-l-hospitalet.pl.html

ciężko o tym hotelu powiedzieć, że znajduje się w dzielnicy, bo tam nikt nie mieszka. jest to strefa przemysłowa.
Hotel ten jest przygotowany na potrzeby targów, które nieopodal nierzadko się odbywają, a tak w ogóle to L'H to osobne miasto, a nie przedmieście czy dzielnica.

Nie żebym odradzał spanie tam, bo miejsce ma swój urok, ale trzeba mieć na uwadze, ze do centrum to aż tak blisko nie jest ( a w nocy...)
doskonale miejsce na wyprawy na montjuic no i faktycznie tanio można zjeść w macu i trochę dalej w ikei.

#411 PostWysłany: 04 Lut 2015 14:13 
Awatar użytkownika

A ja w Barcelonie polecam Residencia Campus del Mar.

http://www.booking.com/hotel/es/residen ... ar.pl.html

W dzielnicy Barceloneta, więc blisko plaży, ale także niedaleko parku Ciutadella i dzielnicy gotyckiej. Czysto i spokojnie, choć tak naprawdę to pokoje w akademiku. Jedyne co może przeszkadzać, to pewna odległość od metra, ale akurat w Barcelonie (moim zdaniem) to nie jest wielki problem. Za wyjątkiem Palacio Real de Pedralbes wszędzie dotarliśmy na pieszo (nawet do Sagrady, to już zakrawało na szaleństwo, ale przyjemne).

#412 PostWysłany: 06 Lut 2015 02:06 

Loty: 167
Kilometry: 344 512
Krajów: 34 / 15.9%
Ja będąc w Barcelonie spałem w hostelu 360. Zapłaciłem około 80zł za 3 noce w pokoju 8 osobowym. Hostel ma codziennie inny wieczór „integracyjny” - raz była to sangria, a innym razem paella. Później wspólne wyjście do pubu i ewentualnie klubu. Bardzo kameralnie, ale towarzystwo świetne. Jednego wieczoru, oprócz staffu byłem jedynym europejczykiem przy 25 osobowym stole :)

https://www.travelrepublic.co.uk/hotels ... ostel.html
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 11 Lut 2015 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Jest okazja na nietypowy nocleg w Barcelonie w całkiem niezłej cenie (6 EUR/osobę):

Zalety: niecodzienne, ciekawe miejsce, w którym mało kto spał
Wady: potrzebna karimata, śpiwór, ewentualnie namiot. Wskazane również doświadczenie w przeskakiwaniu przez bramy.

Szczegóły: W La Monumental, czyli dawnej arenie, na której odbywały się walki z bykami, jest małe muzeum korridy, czynne codziennie od 16 do 18 (chyba). Oprócz kilku strojów dawnych torreadorów i plakatów wiele tam nie ma, ale cena za wejście (6 EUR) obejmuje także zwiedzanie areny. Jeśli chodzenie po arenie komuś się przeciągnie i nie zdąży przed zamknięciem muzeum, to zostaje na noc na arenie odgrodzony od świata wysokim murem i bramą wejściową. Miejca na rozbicie namiotu jest wiele, płasko i miękko na piachu, który niegdyś tratowały byki. Jeśli trzeba, to można rozłożyć karimatkę na widowni, pod daszkiem, albo gdzieś w przejściach lub na klatce schodowej. Nie sprawdziłem jak się tam śpi, bo musiałem uciekać na samolot. Na własnej skórze przetestowałem jednak jak to jest, gdy zamkną Cię w muzeum oraz przećwiczyłem przeskakiwanie przez wysoką bramę z plecakiem przy bardzo ruchliwej ulicy. Wrażenia niezapomniane :)
3 ludzi lubi ten post.

#414 PostWysłany: 14 Lut 2015 14:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Czy ktoś może coś polecić? Lądujemy na El Prat o 23:00, następnego dnia z rana chcemy z Sants jechać pociągiem do Saragossy, szukam więc czegoś niedrogiego właśnie w okolicy stacji kolejowej.

#415 PostWysłany: 16 Lut 2015 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Wczoraj wyczyściłem temat z "ofert" i "poleceń" z ostatniego roku. :evil:

Od tej pory jeżeli ktoś ma zamiar się ogłaszać to proszę podawać: cenę i ofertę lokalu w tym ilość (rodzaj) pokoi/mieszkań i lokalizację.

"Oferty" bez szczegółów lądują w koszu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#416 PostWysłany: 02 Mar 2015 20:35 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
W miniony weekend miałem okazję spać w dwóch hostelach w Barcelonie.

1. https://www.booking.com/hotel/es/dream- ... el.pl.html [dzielnica Eixample] - Krótka historia. Po pojawieniu się w hostelu okazało się, że dziwnym trafem naszej rezerwacji nie mają w systemie. Zabukowałem 4 łózka w pokoju 4 osobowym za sumę łączna 40 euro. Po przyjściu do hostelu okazało się, że rezerwacji nie ma i otrzymamy cztery łózka w pokoju 10-osobowym za 30 euro. Oczywiście zgodziliśmy się, bo była późna godzina, więc większego wyboru nie mieliśmy. Na drugi dzień podczas check-inu zostaliśmy mile zaskoczeni, bo oddali 30 euro i przeprosili za kłopot, że musieliśmy spędzić noc w większym gronie. Super zachowanie - byliśmy pod wrażeniem. Łózka prezentują się jak na zdjęciu. Przy łóżku jest światło i wtyczka do prądu. Internet działa bez zarzutu. W cenie jest śniadanie - płatki, mleko, dżem itd. itp. Dostępna jest w pełni wyposażona kuchnia, więc można sobie samemu przygotować posiłek. Jedyny minus - pod wieczór nie było gorącej wody, tylko letnia.

2. https://www.booking.com/hotel/es/bcneix ... el.pl.html [blisko Las Arenas i Placa Espanya] - drugą noc spędziliśmy w tym hostelu. Polecam szczegolnie osobym, które w nocy muszą jechać na lotnisku autobusem N16, który zatrzymuje się przy samym hostelu. Pokój dwuosobowy, w skład którego wchodziło łózka+szafka+fotel=30 euro za 2 osoby. Dość blisko do metra. Dostępna wyposażona kuchnia. W prysznicu gorąca woda non stop. :)
machor8 lubi ten post.
machor8 uważa post za pomocny.

#417 PostWysłany: 13 Mar 2015 13:38 

Witam po dłuższej nieobecności na forum. Od ostatniego wpisu 2013 r. byłem dwukrotnie w Barcelonie IX 2014 i II 2015. Za każdym razem korzystałem z gościnności Pawła i Moniki. Podczas moich trzykrotnych wizyt korzystałem z trzech różnych mieszkań, za każdym razem byłem zadowolony z oferty Pawła. Mieszkania są w dobrych lokalizacjach blisko metra, mieszkania czyste, wysprzątane, pełne wyposażenie do kuchni, łazieneczki czyściutkie, ręczniki i pościel pachnąca. Możliwość korzystania swobodnego z mieszkania i salonu, wiecie imprezki. Każdy ma swoje klucze, Monika pełna encyklopedia wiedzy o Barcelonie co gdzie i jak zjeść, zwiedzić i jak się poruszać po mieście. Mapki w ofercie gratis, przywitanie przez gospodarzy z odrobiną alkoholu miłe po długiej podróży.
Niestety ostatni syn zostawił na mieszkaniu nową bluzę z kapturem więc niestety ponowna wizyta w Barcelonie jest bardzo realna, haha. Z czystym sumieniem POLECAM PAWŁA i MONIKĘ. Ostatnio odkryliśmy dzięki Pawłowi WOK BAR jak ktoś lubi owoce morza, wejście 10,95 Euro i jesz ile chcesz!! Uwaga na ostrygi surowe, myślałem, że już po mnie .....
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 22 Mar 2015 16:28 
Moderator forum

Witam,
w tym watku jest kilka propozycji (nie piszesz czy sie kontaktowaliscie, czy zajete).
Jesli potrzebujesz dodatkowych informacji, zadaj szczegolowe pytanie
(zakres cenowy, preferencje standardu, lokalizacji itp)
:roll:

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 22 Mar 2015 21:01 

My spaliśmy w tym hotelu
http://www.bcnalberg.com/html/hostel_ing.htm# niedaleko La Rambla (niestety pokoje bardzo male ,
cienkie drzwi mogą być przeszkodą w spaniu dla osob wrażliwych.
Plusem jest śniadanie wliczone w cenę)

Cena – 2 osoby, 3 noce = łącznie 425zł.

#420 PostWysłany: 09 Kwi 2015 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 375 442
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Szukam noclegu w Barcelonie.
Termin: 29.05 - 2.06
Grupa 6 os. +2 infant
normalnie jakaś masakra cenowa. Jak byłem w styczniu to ceny 10 euro/osoba (BCNEixample). teraz zostaje jedynie airbnb jakieś pojedyncze mieszkania.

Może coś zaproponujecie w fajnej cenie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość