Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 02 Paź 2014 10:13 

niebieski
rydzo napisał(a):
A z jakiej racji pazdziernik niby taki high season?
Bez przesady. W wakacje duzo turystow, wrzesien jeszcze tez. Ale pazdziernik raczej nie podchodzi pod to.
Hotele zazwyczaj sa drogie. Ale w pazdzierniku wcale ceny nie ida w gore. W zeszlym roku analizowalem noclegi w hotelach sredniej polki i nie widzialem roznic pomiedzy pazdziern, listopadem czy grudniem, pomijajac swieta i sylwester....

Przy czym nalezy szukac troche wczesniej niz 3tyg przed wylotem.

@rydzo piszesz bzdury - wrzesień i pażdziernik to w MIASTACH wysokie sezony - BARCELONA / RZYM / PRAGA ....... tydzień jest obłożony przez biznes , weekendy są minimalnie tańsze ale drogie / niższy sezon to połowa listopad-styczeń z wyłączeniem sylwestra i dużych imprez typu targi i kongresy, w przypadku Barcelony ceny w pażdzierniku są WYSOKIE i wyższe niż rok te,u
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#382 PostWysłany: 04 Paź 2014 18:22 
Awatar użytkownika

Potrzebuję noclegu na styczeń 2015. Wszystko ładnie, pięknie - na Bookingu czy airbnb spokojnie można znaleźć pokoje w fajnych cenach. Ale wszędzie w opisach zameldowanie jest w godzinach popołudniowych i najpóźniej do północy. Czy jeżeli przylatuję o 23.00 to jestem skazany tylko na drogie hotele? Może słyszeliście o jakichś hostelach/pensjonatach z możliwością zameldowania po północy?
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 04 Paź 2014 22:53 
Moderator forum

tompot napisał(a):
Potrzebuję noclegu na styczeń 2015. Wszystko ładnie, pięknie - na Bookingu czy airbnb spokojnie można znaleźć pokoje w fajnych cenach. Ale wszędzie w opisach zameldowanie jest w godzinach popołudniowych i najpóźniej do północy. Czy jeżeli przylatuję o 23.00 to jestem skazany tylko na drogie hotele? Może słyszeliście o jakichś hostelach/pensjonatach z możliwością zameldowania po północy?

Pewnie te najfajniejsze ceny wynikają z oszczędności na recepcji
A co z np Albi , Kabul, Fernando, Sun and Moon ?

Dopis - probowales zapytać w którymś 'fajnym' o przyjazd po pólnocy?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 04 Paź 2014 23:14 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
tak

BCN eixample hostel

ceny niskie i ze sniadaniem. polecam, byłem.

obok drzwi hostelu przystanek z nocnym autobusem którym dojedziemy/przyjedziemy z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 07 Paź 2014 15:28 

Loty: 49
Kilometry: 84 728
Krajów: 10 / 4.7%
Idzik napisał(a):
tak BCN eixample hostel

ceny niskie i ze sniadaniem. polecam byłem.

obok drzwi hostelu przystanek z nocnym autobusem którym dojedziemy/przyjedziemy z lotniska.

Ile jest łazienek w proporcjach na pokoje ? bo mam rezerwację wstępną i się właśnie zastanawiam . Tak mniej więcej ;d

#386 PostWysłany: 25 Paź 2014 16:13 

Loty: 171
Kilometry: 290 832
Krajów: 41 / 19.2%
Tani hostel, niedaleko metra Joanic:
http://www.bedcelona.com/
Może trochę klaustrofobicznie, ale niezła lokalizacja, miła obsługa i ceny (ja płaciłem 8€ za noc) to rekompensują ;)
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 26 Paź 2014 12:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Obiecałam, że jak wrócę z Barcelony to napisze o hostelu, w którym się zatrzymaliśmy.
Jest to najlepszy hostel, w jakim byłam do tej pory. :D
http://primavera-hostel.com/
Mieści się na C. Mallorca przy Av. Diagnonal, w samym centrum Barcelony. Pieszo: do stacji metra Verdaguer 2 minuty, do stacji Passing de Gracja 15 min, do Sagrada Familia 15 minut. Taxi do Portu zaledwie 8 EUR. W tym samym budynku co hostel mieszczą się dwie restauracje z dobrym jedzeniem.
Sam hostel duży i czysty, urządzony ze smakiem, świetnie wyciszone pokoje, bardzo wygodne łózka, dwie w pełni wyposażone kuchnie, dwa salony, kilka kabin prysznicowych i kilka toalet. Nikt nie wchodził sobie na głowę jak nie chciał. Do tego dwie sale komputerowe z laptopami a WiFi dostępne w całym hostelu. Hostel zajmuje całe 1 piętro w kamiennicy, jest winda. Za pokój 3 osobowy z balkonem płaciliśmy 69 EUR. Personel wielonarodowy, bardzo przyjazny i pomocny, co w moim przypadku miało bardzo duże znaczenie, bo pojechałam o kulach ze skręconym kolanem i musiałam całkowicie zweryfikować i zmienić swoje plany zwiedzania Barcelony. I całodobowa recepcja.
Naprawdę bardzo, bardzo polecam.

#388 PostWysłany: 26 Paź 2014 22:06 

srebrny
Abcn napisał(a):
tompot napisał(a):

Pewnie te najfajniejsze ceny wynikają z oszczędności na recepcji
A co z np Albi , Kabul, Fernando, Sun and Moon ?

Dopis - probowales zapytać w którymś 'fajnym' o przyjazd po pólnocy?

Kabul jest swietna opcja. Bardzo dobre polozenie, ceny niskie,jak na Bcn,choc nie wiem czy zawsze takie sa. Bezpieczne miejsce, dobra obsluga, sniadanie dobre w cenie, czysto, duzo lazienek, czasem nawet uda sie spac samemu w pokoju 8osobowym ;)
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 27 Paź 2014 10:53 

Jeden z najtańszych noclegów w Barcelonie to BCN Eixample hostel.
Właśnie z niego wróciłem więc wrzucę krótki opis dla potomnych:)

Hostel położony w centrum , kilka minut od Plaça d'Espanya oraz przystanku autobusu 46 (lotnisko).
Do Placa Catalunya jakieś 25 min.piechotką.
Obok są 2 stacje metra - Plaça d'Espanya oraz Rocafort (linia L1) - IMHO lokalizacja idealna.

Hostel znajduje się na 1 pietrze w dużej kamienicy przy głównej ulicy.
Sala 8 osobowa składa się z 4 łóżek piętrowych. Są też pokoje 2 osobowe...
W hostelu są 2 łazienki z toaletami oraz 2 osobne toalety.

Jak na ilość osób, jakie mogą przebywać w hostelu to mało, ale po sezonie (październik) praktycznie nie było z tym problemu.

Jest także niewielka kuchnia oraz "jadalnia" ze stolikiem, krzesłami, sofą i niewielkim TV.
W jadalni mieści się max 6 osób jednorazowo. Trochę więc ciasno...
Śniadania są w cenie noclegu. Trzeba je sobie samemu przygotować z dostępnych składników tj, płatki, mleko, soki, tosty, nutella, kilka rodzajów dżemu. Nie ma żadnych wędlin, ani serów :)
Jest kawa i przelewowy ekspres do parzenia kawy oraz herbata. Żeby zacząć dzień w zupełności wystarczy :)
Śniadania wydawane są od 8-10 (po sezonie raczej od 8:30...)

Hostel jest nieco głośny - sąsiedztwo ulicy to spory hałas - wrażliwi raczej powinni poszukać czegoś innego ;)
Nam to nie przeszkadzało w przeciwieństwie do hałasu wewnątrz - trzaskanie drzwiami i głośne rozmowy turystów w środku nocy bywały męczące. Ale to pewnie zależy od ekipy która akurat gości w hostelu...

Każdy z mieszkańców dostaje klucz do bramy wejściowej, drzwi hostelu oraz niewielkiej szafki w pokoju. W szafce można zmieścić niewielki plecak czy jakieś drobiazgi.

"Biuro" hostelu mieści się w korytarzyku obok jadalni. W przypadku zamkniętej bramy dzwonimy na domofon lub podany na bramie nr telefonu.

Cena za nocleg nie do pobicia - 8 EUR + tzw opł. turystyczna (0,75/os/doba)
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 01 Lis 2014 12:25 

niebieski
Tez polecam Bcn Eixample fajny typowy lowcostowy nocleg -zjesc i przenocować. Ja placiłem 30pln, teraz widziałem na bookingu tez 29pln :)

jak do tego doliczyć loty wizz ...:) 8-) :twisted:

Ma ktoś może namiar na inny niedrogi hostel też do 50pln ze śniadankiem? a niech strace ;) :mrgreen: bo tam teera nie ma miejsc chyba.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 05 Lis 2014 11:41 
Awatar użytkownika

I ja także polecam noclegi w Barcelonie u Pawła i Moniki. Wszystko w jak najlepszym porządku. Własny pokój zamykany na kluczyk, własna łazienka, możliwość korzystania z w pełni wyposażonej kuchni/salonu/balkonu, Wi-Fi.

Atrakcyjna cena, atrakcyjne położenie, czego chcieć więcej? :)
Pozdrawiamy,
Paweł&Magda
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:09 

Hej;)

Między 10 a 12 grudnia wybieram się z dwoma znajomymi do Barcelony. Zabrałem się dziś za szukanie noclegów na booking.com i stwierdziłem, że do rezerwacji czegokolwiek potrzebne jest podanie nr karty kredytowej;( Ja ani moi znajomi takiej nie posiadamy, a zależy nam na zamówieniu czegoś jak najszybciej. Nie potrzeba nam żadnych luksusów, tylko łóżlo i jakiś prysznic- i tak całe dnie będziemy zwiedzali, ale nawet najtańsze hosteliki życzą sobie podania nr karty kredytowej. Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób obejścia tego punktu? (płatność przelewem międzynarodowym, płatność na miejscu>) Może ktoś zna jakieś tanie miejsca, gdzie nie jest wymagana karta kredytowa? Może jakieś inne porady, pomoc?

Z góry dziękuję,

Michał
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
debetówka wystarczy.
LordJuvent uważa post za pomocny.

#394 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:17 

W miejscu gdzie jest napisane: Podaj nr karty kredytowej wpisać nr karty debetowej?
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Możesz np. na booking.com znaleźć rezerwacje możliwe bez karty kredytowej
np. Uranie Barcelona Okazyjna Oferta 187, Stare Miasto, Barcelona
1 osoba ogląda ten pensjonat.
Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej

-- 17 Lis 2014 17:19 --

LordJuvent napisał(a):
W miejscu gdzie jest napisane: Podaj nr karty kredytowej wpisać nr karty debetowej?

tak

#396 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:36 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
LordJuvent napisał(a):

Tak :-)

#397 PostWysłany: 17 Lis 2014 18:40 

Dziękuję;) A czy jest możliwość sfiltrowania na booking.com, by wyświetlały się tylko hostele/hotele bez konieczności posiadania karty kredytowej?
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 17 Lis 2014 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
LordJuvent napisał(a):
Dziękuję;) A czy jest możliwość sfiltrowania na booking.com, by wyświetlały się tylko hostele/hotele bez konieczności posiadania karty kredytowej?

Na booking.com nie. Możesz ewentualnie wpisać w google
Kod:
"podanie danych karty kredytowej nie jest wymagane!" barcelona site:http://www.booking.com/hotel/es/

ale wtedy będziesz musiał klikać każdy hotel oddzielnie i sprawdzać terminy i ceny.
 Profil Relacje PM off

#399 PostWysłany: 02 Gru 2014 20:49 

niebieski
https://www.airbnb.pl/rooms/1493854?che ... s=2&s=BOZE

polecam nocleg w tym miejscu.
Byliśmy tam przez 3 noce na początku kwietnia. Super miejsce - dzięki lokalizacji praktycznie całe miasto zwiedzaliśmy na nogach. Poza tym bardzo blisko plaża :-) Mieliśmy kod promocyjny na airbnb więc cenę udało się dodatkowo obniżyć.
 Profil Relacje PM off
machor8 lubi ten post.
machor8 uważa post za pomocny.

#400 PostWysłany: 11 Gru 2014 13:09 

niebieski
http://www.hostelworld.com/hosteldetail ... 2015-01-16

lub bezposredni link:
http://www.hostelworld.com/hosteldetail ... 2015-01-16

mialem okazje nocowac w tym hosteliku. Typowo studenckie warunki choc łazienka elegancka. Międzynarodowe towarzystwo. Dość tanio ok 50pln/os w pokoju 4osobowym z prywatną łazienka. Oczywiscie mozna poszukać na różnych serwisach (pelno tych kodów 10-15% rabatu, ja korzystalem z 20% kodu) i dzięki temu mozna miec przyzwoity nocleg ze śniadaniem.

Idealny nocleg tak na weekend. Jesli ktoś szuka romantycznego klimatu to polecam apartamentu a nie hostele :)
-obok metro
-widok na Akbar Tower
-Carefour (duży)

Cena jakość znośne warunki. Jesli ktoś szuka taniego i krótkiego noclegu to tam. (no i oczywiscie BCN Eixample ale tam to ciezko z terminami) :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość