Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 09 Wrz 2013 09:38 
Awatar użytkownika

potwierdzam post verbalek, wczoraj wróciliśmy od Izy. Przyjeżdża i odwozi na lotnisko, pomaga we wszystkich z czym ma się problem będąc 1 raz w Barcelonie, pokazuje ciekawe miejsca do jedzenia Hiszpańskich przysmaków przy okazji zapoznając z Szefem kuchni :) miejsce rewelacyjne bo blisko centrum (15min autobusem 165), blisko plaża EL Prat na której je bardzo mało ludzi w porównaniu do plaż w centrum i do tego wszystkiego cena z nocleg bardzo konkurencyjna :)

dzięki Iza za gościnę!!! :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#282 PostWysłany: 09 Wrz 2013 10:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pysia& Ba'ji on Tour napisał(a):
... miejsce rewelacyjne bo blisko centrum (15min autobusem 165), blisko plaża EL Prat na której je bardzo mało ludzi w porównaniu do plaż w centrum i do tego wszystkiego cena z nocleg bardzo konkurencyjna :) ...

to może ustalmy jedno: mieszkanie jest w el prat czy w bcn? bo jeśli coś jest blisko plaży w el prat (gdzie w promieniu 4km są może ze 3 domy, bo jest lotnisko i park delty llobregatu) to nie moze byc blisko centrum(to centrum o ktorum piszesz to chyba centrum bcn a nie el prat).

165, które nie jeździ po 22 i kursuje tylko w dni robocze, wg strony TMB jedzie 25 minut do pl espanya, a nie jest to centrym bcn za które uważa się pl catalunya (co nie znaczy oczywiście że tam nic nie ma do oglądania ale warto zaznaczyć co się rozumie przez centrum)

plaża w el prat (wg mnie ta w gava czy castelldefels jest lepsza: większa, łatwiej osiągalna, z ładniejszymi widokami na okolice, z bogatszym zapleczem gastronomicznym. no i morze szybciej sie robi głębokie niż na w/w wspomnianych. no ale co kto lubi!) jest w sezonie osiągalna busem (jeździ raz na 20/30 min) a w zimie można się wybrać na spacer. jest tam przygotowana trasa pieszo-rowerowa wiec warto nawet w zimie, w słoneczne dni przejść się po okolicy.
oczywiście lotnisko jest o rzut beretem wiec i samoloty można poobserwować ze specjalnie przygotowanych podestów a miłośnicy przyrody mogą po podglądać ptasie życie we wspomnianym wcześniej parku delty. również w okolicy jest kilka ścieżek krajobrazowych.

po prostu nie koloryzujmy rzeczywistości bo być może el prat będzie dla kogoś ciekawszą alternatywa dla bcn :D

#283 PostWysłany: 09 Wrz 2013 11:45 
Awatar użytkownika

1) Mieszkanie jest na El Prat de Llobregat.
2) 165 (jeździ z zegarkiem w ręku 17min do Placu Espanya sprawdzone 3 dni temu) nie jeździ po 22 ale od 22 są autobusy noce z tego co pamiętam N 16 i N 17 które maja 3 kursy w ciągu godziny i jeżdżą do 5 rano, a w weekendy jeździ autobus 65.
3) Na plaże w El Prat jedzie się około 15min autobusem PR3 i na plaży są punkty gastronomiczne.
4) Jadać busem 165 lub 65 i wysiadając na Pl.Espanya mamy metro z którego dojedziemy w każdy zakątek Barcelony na tym samym bilecie (bilet T10- ważny na 10 przejazdów w tym każdy przejazd może trwać 75min z możliwością wielokrotnych przesiadek cena za bilet 9,8 €).
Nic nie koloruje bo to nie jest kolorowanka :) pisze jak było w Barcelonie :)
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 09 Wrz 2013 12:48 

niebieski
Jesteś bardzo dobrze zorientowany/a ;)
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 09 Wrz 2013 21:20 
Awatar użytkownika

bo wczoraj stamtąd wróciłem gdzie spędzałem urlop od środy i jeszcze pamiętam to i tamto :)
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 12 Wrz 2013 19:52 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 62 305
Krajów: 22 / 10.3%
W sierpniu byłem w Enzo b&b, świetna lokalizacja - 5 min metrem do centrum. Ceny są całkiem przystępne. W pokojach klimatyzacja, która rekompensowała nam brak okien (sic!). Sympatyczny i cierpliwy właściciel, ale mówiący jedynie po hiszpańsku. Generalnie miejsce godne polecenia :)

#287 PostWysłany: 14 Wrz 2013 10:05 

niebieski
Dzięki. To brzmi już lepiej.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 14 Wrz 2013 13:57 
Moderator forum

Miejscówka to środek starego miasta, jak pewnie wiesz ;) zatem do zwiedzania go na piechotę
Jakie jest mieszkanie, masz wyobrażenie z info z rezerwacji - jak rzetelnie ma się todo rzeczywistości , zobaczysz na miejscu (jaki jest budynek, okna - czywychodzą" na plac czy na wewnętrzne patio ("studnię"), które piętro, jacy są sąsiedzi ...)
przypomniałem sobię że Pl.St.J.Oriol to tyły kościoła Pi (to jego patron) i... Travel Bar, są tam stoliki na zewnątrz/na świeżym powietrzu?/, więc może być gwar, muzycy uliczni itp, ale to wszystko to trochę teoria.

Ja bym się nie stresował niepotrzebnie zawczasu, tym bardziej za innych którzy nie organizowali (chyba że Ci za to płacili) - jedziecie chyba na urlop ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 15 Wrz 2013 14:25 

niebieski
Dzięki za info.
Ekipa to mąż i 15-letnia córka,więc wszystko zostanie w rodzinie w razie dąsów.
Apartament na pl. Josep Oriol wybrałam ze względu na przystępną cenę (450€ za 7 dni) .
Jakoś przeżyjemy chyba okoliczne restauracje i ruch z tym związany.
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 16 Wrz 2013 11:48 

Jeśli chcesz przyjechać do Barcelony zobaczyć sławną świątynie Sagrada Familia lub pospacerować po pięknej plaży na Barcelonecie albo po prostu spróbować hiszpańskiego jedzenia (Tortilla, Paella albo pan con tomate)ale masz problem z noclegiem i ceny hoteli Cie przerażają to może moja oferta Cie interesuje.Mam do wynajęcia tanie pokoje w Barcelonie cena wynosi 15 euro za osobe/noc(w sezonie) po za sezonem cena wynosi 25 euro za dwie osoby/noc.Jeśli chcesz sie dowiedzieć coś wiecej to pisz na noclegibarcelona@wp.pl lub wejdz na blog noclegibarcelona.blog.pl

Załączniki:
hhhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpg
hhhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpg [ 167.37 KiB | Obejrzany 1580 razy ]

Ostatnio edytowany przez hiszpanka154 11 Paź 2013 15:55, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 16 Wrz 2013 12:27 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Link do airbnb? Na priv poproszę.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 17 Wrz 2013 21:15 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
Krajów: 11 / 5.1%
Cytuj:
Chcesz przyjechac do Barcelony ale ceny hoteli cie przerażają,mam do wynajecia pokoje w Barcelonie w bardzo atrakcyjnej cenie.Mieszkanie połozone jest w dzielnicy Santa Coloma De Gramanet.Obok mieszkania znajduje sie pomaranczowa linia metra L9 Santa Rosa lub czerwona linia metra L1 Fondo.
Wynajmuje dwa pokoje,jedno i dwuosobowy ktore maja okna na ulice.
Mieszkanie posiada salon,niewielka kuchnie oraz lazienke.
Dodatkowo mamy na dachu taras z pieknym widokiem na Barcelone.Dostep do internetu (wifi).Kazdemu zapewniamy czyste reczniki,posciel oraz mapki metra.
Cena wynosi 15 euro.

Ile za pokoj 2 osobowy w terminie 28.10 - 1.11.2013 ?

#293 PostWysłany: 17 Wrz 2013 21:57 

Ooo... Zawsze marzylam zeby sie wybrac do Barcelony.
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 18 Wrz 2013 13:12 

br1989 napisał(a):
Cytuj:
Chcesz przyjechac do Barcelony ale ceny hoteli cie przerażają,mam do wynajecia pokoje w Barcelonie w bardzo atrakcyjnej cenie.Mieszkanie połozone jest w dzielnicy Santa Coloma De Gramanet.Obok mieszkania znajduje sie pomaranczowa linia metra L9 Santa Rosa lub czerwona linia metra L1 Fondo.
Wynajmuje dwa pokoje,jedno i dwuosobowy ktore maja okna na ulice.
Mieszkanie posiada salon,niewielka kuchnie oraz lazienke.
Dodatkowo mamy na dachu taras z pieknym widokiem na Barcelone.Dostep do internetu (wifi).Kazdemu zapewniamy czyste reczniki,posciel oraz mapki metra.
Cena wynosi 15 euro za noc.

Kontakt : hiszpanka154@wp.pl

Ile za pokoj 2 osobowy w terminie 28.10 - 1.11.2013 ?

Cena wynosi 15 euro od osoby za noc.Potrzebujesz jeszcze jakiejś informacji to proszę pisać na email.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 19 Wrz 2013 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Hej.
Nie wiem czy mam zalozyc osobny temat bo nie zalezy mi na extremalnie najtanszych noclegach ale chcialbym cos fajnego.
Wiem ze za 50-60 EUR za dobe mozna miec dwuosobowy pokoj w przyjemnym trzy- albo i czterogwiazdkowym hotelu w centrum.
Kryterium wyboru mam dosyc nietypowe. Mozecie polecic cos z wybitnie fajnymi sniadaniami wliczonymi w pokoj? Chodzi o to zeby byly typowo hiszpanskie potrawy i zeby przez 7 dni mieszkania tam nie znudzic sie nimi i byc codziennie zachwyconym.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 19 Wrz 2013 14:31 

xyrxis napisał(a):
Hej.
Nie wiem czy mam zalozyc osobny temat bo nie zalezy mi na extremalnie najtanszych noclegach ale chcialbym cos fajnego.
Wiem ze za 50-60 EUR za dobe mozna miec dwuosobowy pokoj w przyjemnym trzy- albo i czterogwiazdkowym hotelu w centrum.
Kryterium wyboru mam dosyc nietypowe. Mozecie polecic cos z wybitnie fajnymi sniadaniami wliczonymi w pokoj? Chodzi o to zeby byly typowo hiszpanskie potrawy i zeby przez 7 dni mieszkania tam nie znudzic sie nimi i byc codziennie zachwyconym.

Ceny jakie podałeś w hotelach o podanym standardzie to otrzymasz po sezonie tylko jako oferty np. groupon (sam wiesz bo wcześniej taką na tym forum zamieściłeś)

W cenach promocyjnych po sezonie masz np. coś takiego:
http://www.booking.com/hotel/es/hesperi ... 4298153bX5

(coś czego szukasz, wypieki pieczywa na miejscu, płatki róż do kąpieli, widok na morze z balkonu pokojowego)
Barcelona oferuje tak wiele atrakcji, że spokojnie jesteś w stanie zapewnić sobie i zaplanować niezapomniany pobyt, są oczywiście firmy organizujące taki pobyt ale sumę która wyżej podałeś to można przeznaczyć np. na dzienne napiwki
 PM off  

#297 PostWysłany: 19 Wrz 2013 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Wybor hoteli w tej cenie jest jak najbardziej wystarczajacy. Na hipaway sa w tym momencie trzy, na booking tez sie kilka znajdzie, do tego dochodza rozne promocje na orbitz i cheaptickets. O to ze fajny hotel znajde akurat sie nie boje ani troche. Nie bawia mnie wycieczki organizowane przez firmy ani jadanie w miejscach gdzie sie zostawia 50EUR napiwkow dziennie. I to nie kwestia skapstwa tylko indywidualnych upodoban.
Chodzi mi tylko o to zeby forumowicze polecili hotele z wypasionymi sniadaniami.

Za wskazowke dziekuje. Widze ze Hesperia jest czescia NH Hotels z ktora mam bardzo dobre doswiadczenia, sczegolnie sniadaniowe :)
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 19 Wrz 2013 15:26 
Moderator forum

Offtop, ale zawsze mozna wyciac :)
Typowe sniadanie w B to cafe + croissant.
(Nie wiem jaka bylaby definicja typowo hiszpanskich potraw,
ale tortilla, paella, fabada, butifarra amb mongetes to raczej nie rano)
Na sniadanie .. churros, chocolate (suizo), melidros amb cafe , nie wiem co by tu jeszcze

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 19 Wrz 2013 19:01 

xyrxis napisał(a):
Wybor hoteli w tej cenie jest jak najbardziej wystarczajacy. Na hipaway sa w tym momencie trzy, na booking tez sie kilka znajdzie, do tego dochodza rozne promocje na orbitz i cheaptickets. O to ze fajny hotel znajde akurat sie nie boje ani troche. Nie bawia mnie wycieczki organizowane przez firmy ani jadanie w miejscach gdzie sie zostawia 50EUR napiwkow dziennie. I to nie kwestia skapstwa tylko indywidualnych upodoban.
Chodzi mi tylko o to zeby forumowicze polecili hotele z wypasionymi sniadaniami.

Za wskazowke dziekuje. Widze ze Hesperia jest czescia NH Hotels z ktora mam bardzo dobre doswiadczenia, sczegolnie sniadaniowe :)

Mi się wydaje ze na airbnb znajdziesz cos dla siebie,sa fajne przytulne pokoje z fajna atmosfera i miłymi osobami i tez masz czasami ze sniadaniem jak chcesz wiec wydaje mi się fajna opcja.Ja wynajmuje pokoj ale np. nie bawie się w robienie sniadania czy cos,ale jak ktoś do mnie przyjezdzal z Polski i chciał cos hiszpańskiego to ja sama od siebie zrobiłam hiszpański obiad tak żeby posmakowali typowego domowego obiadu hiszpańskiego.Mieszkam tutaj już 11 lat no i uczylam się tutaj hiszpańskiej kuchni wiec zawsze coś ugotuje dla moich gości,tak tylko żeby fajnie wspominali Barcelone, ale to zależy od każdego domownika jak kto lubi ugoscic swoich gości.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze cos znajdziesz odpowiedniego dla siebie
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 19 Wrz 2013 20:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Abcn napisał(a):
Offtop, ale zawsze mozna wyciac :)
Typowe sniadanie w B to cafe + croissant.
(Nie wiem jaka bylaby definicja typowo hiszpanskich potraw,
ale tortilla, paella, fabada, butifarra amb mongetes to raczej nie rano)
Na sniadanie .. churros, chocolate (suizo), melidros amb cafe , nie wiem co by tu jeszcze

jak to 'tortilla nie rano' ? :shock: :oops: :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości