Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:48 

Witam,

znajomy podal mi stronke http://www.polish.hostelworld.com/ sprawdzona moze przez kogos?

poniewaz mam niestety wątpliwosci ze względu iż np
Barcelona City North (Saragossa 95-97, Barcelona, Catalonia, Hiszpania)

na stronie hostelworld
Image

na stronie tego hostelu
Image

czy to mozliwe ze u tego posrednika moge kupic taniej niz u nich? i to o tyle...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:01 

niebieski
za 644 zł masz ten hostel na booking.com ma bardzo dobre opinie , czyli w sumie wychodzi mniej więcej tyle samo co gdzie indziej :D
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:55 

ale to byl tylko przyklad roznicy cen.. bo pewnie nie wszystkie hostele z tej strony bd na booking.com
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:37 

HON fly4free
atomson napisał(a):
ale to byl tylko przyklad roznicy cen

ale jakiej różnicy?
156 ~ 204 USD
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 05 Sty 2013 22:01 

Chciałbym się zapytać Was doświadczonych w nocowaniu w Barcelonie jaki byście polecili wariant noclegu.Mamy całonocny postój w Barcelonie. Przylatujemy o 16 i następnego dnia o 6:00 mamy wylot.To co sam znalazłem i wydaje mi się na razie najbardziej odpowiednie to nocleg przy El Prat w Hostelu Centre Esplai Albergue. W drodze do hostelu mogę podjechać komunikacją miejską i chyba zaoszczędzić parę euro ;) zaś w nocy o 3:30 zamówić taxi i zapłacić 20-25 eur. Czy w okolicach tego hostelu będzie można coś zjeść? Czy skoro w nocy i tak muszę wziąć taxi to może wybrać inne miejsce? W drodze powrotnej mamy dwa dni na Barcelonę więc wtedy zamierzamy choć trochę zwiedzić miasto. Podróżujemy z dzieckiem 2,5 letnim.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 05 Sty 2013 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
sebasp napisał(a):
Chciałbym się zapytać Was doświadczonych w nocowaniu w Barcelonie jaki byście polecili wariant noclegu.Mamy całonocny postój w Barcelonie. Przylatujemy o 16 i następnego dnia o 6:00 mamy wylot.To co sam znalazłem i wydaje mi się na razie najbardziej odpowiednie to nocleg przy El Prat w Hostelu Centre Esplai Albergue. W drodze do hostelu mogę podjechać komunikacją miejską i chyba zaoszczędzić parę euro ;) zaś w nocy o 3:30 zamówić taxi i zapłacić 20-25 eur. Czy w okolicach tego hostelu będzie można coś zjeść? Czy skoro w nocy i tak muszę wziąć taxi to może wybrać inne miejsce? W drodze powrotnej mamy dwa dni na Barcelonę więc wtedy zamierzamy choć trochę zwiedzić miasto. Podróżujemy z dzieckiem 2,5 letnim.

pozdrawiam

Bez sensu placić za nocleg, zostawcie bagaże w T1 i jedźcie na miasto, wrócicie nocnym autobusem N17(jeździ od 23:00-5:00 z placa Catalunya) lub ostatnim 46 na lotnisko.. potem do security i tam sie wyśpicie ;) Chyba ze priorytetem jest nocleg ze względu na dziecko.. to wtedy możecie tylko skorzystac z N17 zamiast taxi.

#167 PostWysłany: 08 Sty 2013 23:05 

nie chodzi mi ta strona :-// jakiś error wyskakuje na ANG wersji http://www.tmb.cat/en/

może ktoś mi pomóc?

przylot w ten piątek na BCN o 13:10 i chce dojechać (mam plan kupić ten bilet 10 przejazdowy) do:
Hotel Hesperia Del Mar, Espronceda, 6. 08005 Barcelona
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 08 Sty 2013 23:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
atomson napisał(a):
nie chodzi mi ta strona :-// jakiś error wyskakuje na ANG wersji http://www.tmb.cat/en/

może ktoś mi pomóc?

przylot w ten piątek na BCN o 13:10 i chce dojechać (mam plan kupić ten bilet 10 przejazdowy) do:
Hotel Hesperia Del Mar, Espronceda, 6. 08005 Barcelona

ale google za pewne Ci działają, nie?

poszukaj jak dojechac(w google maps) z "estacion de franca" do tego miejsca co chcesz. też Ci wyskoczy w co wsiąśc i gdzie(bo tam z kilkadziesiąt metrów bedziesz musiał przejsc)

#169 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:02 

Image

1) rozumie, że Barcelona-Estacio de Franca to 1 i 2 punkty :))) i dojeżdżam tam pociągiem z lotniska

2) znalazłem gdzieś na necie coś takiego: "Pociągi odchodzą z Terminalu T2 na barcelońskim lotnisku i kursują bezpośrednio do centrum zatrzymując się na stacjach Barcelona Sants i Paseo de Gracia, El Clot i Sant Andreu."
to jakiś inny pociąg? czy jak bo (ta stacja El Clot widzę że jest też dosyć blisko mojego hotelu)

3) http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
nie mogę tutaj znaleźć tej stacji "Estacio de Franca", a stacja lotniska jak sie nazywa?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:09 

Image
ten mój jasny zielony pokazuje że jedzie z lotniska i tak jak pisałem najbliżej w tym Clot by mi było

a ten Twój który się zatrzymuje w Estacio de Franca to gdzie mam w niego niby wziąść? do tego El Prat de Llobregat dojechać? czym?
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ja, po mojej ostatniej przygodzie, kiedy to musiałem wziąśc taksówkę za 60euro, znajduje teraz hotele tak blisko żeby z buta można było zajść na lotnicho ;]

http://www.renfe.com/viajeros/cercanias ... index.html

aeroport - lotnisko

nie jeżdże tym pociągiem ale wydawało mi się że jeździ (ale może każdy) na b.franca. bo jak nie to zrobisz sobie przesiadkę na b.sants

po za tym: przecież to środek dnia. jedź gdziekolwiek do centrum i przejdź sie z buta wzdłuż wybrzeża!! :geek:

clot masz daleko. przesidke zrób na barcelona sants jeśli nie bedzie pociagi bezposredniego do barcelona estacio de franca

#172 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:20 
Awatar użytkownika

srebrny
ten pociag z lotniska DEFINITYWNIE NIE JEDZIE przez estacion de franca
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:26 

a to co spóźnił Ci się pociąg/bus czy czemu tak się spieszyłeś?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:46 

to jakbyście polecali ?

a) pociągiem z lotniska i na Sants przesiadka w inny pociąg który jedzie do tego Estacio de Franca? i potem kolejna przesiadka w autobus?

(PS. jak podczas przesiadki, poznać w który pociąg powinienem wsiąść? z tego jasno zielonego koloru w ciemny zielony :roll:
bo jak widzę na Sants są wszystkie więc może i łatwo sie pomylić ..

b) czy lepiej lotnisko i odrazu na Clot i stamtad bus?

bo też myślę odrazu o drodze powrotnej, żeby mieć podobny schemat jak bede musiał dojechać na lotnisko (wylot 9:50)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a)

na tablicach bedzie pisalo gdzie jedzie

szczerze powiedziawszy to już dawno nie jechałem tym pociągiem bo zwykle biorę autobus 46 i troche nie pewnie się czuję próbując Ci odpowiedziec...

z dworca estacio de franca to wyjdziesz to idź w lewo aż do metra (stacja: barceloneta) i potem jedź metrem w kierunku "la pau" do stacji poblenou

#176 PostWysłany: 09 Sty 2013 01:21 

spoko może ktoś się jeszcze udzieli w temacie, dzięki !

"na tablicach bedzie pisalo gdzie jedzie" - tzn. gdzie będzie nastepna stacja tego pociagu czy finalnie gdzie dojedzie? bo w sumie patrzac na te kolory mapy to za bardzo nie wiem GDZIE JEDZIE
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 09 Sty 2013 01:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
estacio de franca to stacja końcowa więc będzie pisało, że do niej jedzie i ani metra dalej :)

#178 PostWysłany: 09 Sty 2013 13:05 
Moderator forum

Moje 3 grosze w locie
Teraz pisze z tlfnu, wczoraj faktycznie tmb/ Eng mialo przerwe techn. a inne uparcie pokazywal
N17 + 41, moze dzis dziala *
mysle ze jw nH, pociagiem do centrum i dopasuj dalsze polaczenie.
Ew przesiadka z r2N z lotniska na r2S do Est. Francia wygodniejsza na B. Passeig d Gracia lub wczesniejszyc stacjach przed Sants (ta jest duza i trzeba przejsc na inny peron)
Ew przesiadka do Catalunya to na Sants
http://www.tmb.cat/es/vull-anar?p_p_id= ... _mode=view

* http://www.tmb.cat/es/on-soc?p_p_id=vul ... =mapaOnSoc

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 09 Sty 2013 21:55 

Jak wsiąde do pociągu na lotnisku i skasuje bilet (ten T10) to mogę się przesiadać ile on jest ważny? 1h 15 min?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 09 Sty 2013 22:08 
Moderator forum

atomson napisał(a):
Jak wsiąde do pociągu na lotnisku i skasuje bilet (ten T10) to mogę się przesiadać ile on jest ważny? 1h 15 min?
mozesz sie przesiasc w ciagu 75 min od ("pierwszego") skasowania do 3 razy miedzy roznymi srodkami transportu, tak

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości