Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Maj 2012 02:46 

Może ktoś polecić fajny hotel dla dzieci 3.5 i 5lat ? Zależy mi na fajnych i płytkich basenach dla dzieciaków, plaży nieopodal i śniadaniu na miejscu. Hoteli jest od zatrzęsienia co jeden to fajniejszy i niestety droższy a nie chcę się za bardzo spłukać to może na jesieni gdzieś jeszcze wyskoczymy. Recenzji w sieci sporo ale głównie od rodzin ze starszymi dzieciakami na dodatek anglojęzycznymi (nie do końca obiektywne opinie bo mają animacje w swoim języku) ale nie ma to jak coś poleconego z pierwszej ręki:-) Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 01 Maj 2012 10:48 

Ja byłem w styczniu w Playa Blanca - Cay Beach Sun, jest to hotel z relax club itaka, czyli są bardzo fajni polscy animatorzy, apartamenty bardzo przyjemne , w pełni wyposażona kuchnia, więc nawet śniadania niepotrzebne, do plaży 500 m . Jest club dla dzieci i spa dla dorosłych w tym czasie. Oczywiście hotel kupiony jednym z serwisów nie pamiętam już w którym wystarczy porównywarka i wyskoczy najlepsza cena :).

#3 PostWysłany: 04 Maj 2012 15:35 

A jak wygląda sprawa tych animacji dla osób, które pojadą sobie do hotelu nie przez biuro podróży? Jeśli będę bookował ten hotel to przez booking.com w opcji śniadania lub HB, na pewno nie AI.

Żeby mnie ktoś nie zrozumiał źle - nie mam zamiaru udawać, że przyjechałem z Itaką ale jeśli atrakcje dla dzieciaków mają decydować o wyborze hotelu to chciałbym wiedzieć czy będą mogły z nich korzystać czy może są one dostępne tylko dla osób ze specjalnymi opaskami itp. Innymi słowy - animacje są dla każdego hotelowicza czy tylko dla tych z Itaki?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Maj 2012 16:00 

Z animacji mogą korzystać wszyscy goście hotelowi, do tego jest club dla dzieci dwa razy dziennie przed obiadem i po 2h. Moje dziecko choć 11 lat było zachwycone wieczornymi kinder disco, do tego wieczorem bardzo fajne animacje dla dorosłych. My też oczywiście zapytaliśmy czy dziecko może korzystać , są tam tylko polscy animatorzy i mogą korzystać wszyscy goście. Miejscowość blisko lotniska, a także parku narodowego, do tego można sobie zrobić wycieczkę na Fuertę , prom 20 min. płynie.

#5 PostWysłany: 26 Cze 2012 23:35 

Dla następnych zostawię info od siebie po udanych czerwcowych wakacjach z 2 chłopaków 3 i 5 lat. Nastawiliśmy się na zwiedzanie i atrakcje dla dzieci (plaża, basen). Żadnych kinderklubów, wieczorów z animacjami itp.

Pobyt podzieliłem na 2 hotele, żeby mieć lepsze punkty wypadowe do różnych atrakcji choć wyspa i tak nie jest duża. Dodatkowa zaleta 2 miejscówek jest taka, że trudniej się znudzić na wakacjach i większa szansa uniknąć wpadki hotelowej;-)

El Trebol w Costa Teguise - jeden z najtańszych hoteli z AI jaki znalazłem na czerwiec, pokoje były super czyste, sprzątane na błysk codziennie, może przydałoby się odświeżyć wystrój ale w końcu to nie 5*. Jedzenie dobre, wybór spory, na jadalni czyściutko, obsługa miła itp. Minus to nastawienie typowo na anglików (nic dziwnego jeśli praktycznie tylko oni byli w hotelu) więc śniadania angielskie, brak warzyw ale każdy z nas znalazł coś dla siebie. Baseny fajne, dla dzieci 2 duże, płytkie z atrakcjami (zjeżdżalnie), do plaży 5 minut spacerkiem. Sama Costa Teguise ma kilka plaż, dla dzieciaków bardzo dobra, spokojna miejscowość. Zdecydowanie polecam miejscowość i hotel. Wifi tylko w recepcji i przeraźliwie wolne.

Sun Tropical Island w Playa Blanca - sporo basenów (od mikro do ogromnych) i wodnych atrakcji, rezerwując przez ich stronę www nie trzeba wpłacać żadnych zaliczek i cena za AI jest też bardzo dobra, okazało się, że w ofercie ma go też Itaka. Pierwsze wrażenie po przyjeździe to "cholera, mogliśmy zostać w poprzednim hotelu", jedzenie zdecydowanie mniej smaczne, na jadalni burdel, jedzenie rozbabrane przez gości, szklanki jakby niedomyte, obsługi jakieś 2x za mało i za każdym razem trzeba było odstać swoje w kolejce, aż ktoś posprząta nam stolik (tych było pod dostatkiem tylko personelu do sprzątania po gościach za mało), wodne pryskawki włączały się na chwilę i zanim wszystkie dzieciaki się zbiegły to już je wyłączali, pokoje niedokładnie sprzątane, tu coś nie działa tam jest nie tak jak powinno generalnie sporo drobnostek, które popsuły ogólne wrażenie z kompleksu, który sam w sobie jest super bo ma naprawdę sporo atrakcji. Mimo tego wszystkiego uważam, że wybór tego hotelu to była bardzo dobra decyzja, było trochę inaczej niż w poprzednim a zalety przesłoniły wady. Do plaży jakieś 10minut, brak infrastruktury typu prysznice i kible. Druga plaża (Flamingo) lepsza dla młodszych dzieciaków raczej w zasięgu samochodu niż spacerku. Obie niewielkie, w sezonie zapewne pełne po brzegi. Plaże Papagayo tylko samochodem, wjazd 3EUR, plaż chyba z 5, wszystkie fajne, między plażami naturyści (jeśli ktoś chciałby oszczędzić dzieciakom widoków;-)).

Jestem zadowolony z wyboru tych 2 hoteli, oba mogę polecić dla dzieciaków, w drugim można znaleźć sporo rzeczy do przyczepienia się ale ja nie z tych turystów;-) Chętnie wrócę z dzieciakami lub bez do obu jak się trafią bilety w dobrej cenie choć teraz poluję na kolejną wyspę, może się coś uda jeszcze w tym roku ustrzelić po zesonie choć budżet wakacyjny mocno nadszarpnięty bo WizzAir się spóźnił 2h55m (ech...), nie zdążyłem na przesiadkę i musiałem kupić bilety na najbliższy lot w cenie, za którą miałbym bilety na następne wakacje...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość