Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#461 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:20 

Zbanowany
Znalazlem kilka hoteli które mnie interesuja na otel.com, godna polecenia jest ta strona? Czytałem opinie i wiekszosc jest pozytywna? Można płacić w pln i euro jak najkorzystniej płacić? mam karte walutową wbk w euro.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#462 PostWysłany: 08 Kwi 2016 22:05 

niebieski
Otel.com ma sporo dobrych ofert na Malcie i możesz spokojnie rezerwować.Nie ma większego znaczenia czy zapłacisz w euro czy PLN ważne aby nie było przewalutowania ;)
 Profil Relacje PM off
w202 uważa post za pomocny.

#463 PostWysłany: 09 Kwi 2016 00:03 

niebieski
Minus, że blokują od razu całą kwotę. Plus, że zwracają zablokowaną kwotę w przypadku anulacji w ciągu kilku dni /sprawdzone/.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 11 Kwi 2016 17:14 

Loty: 33
Kilometry: 64 070
Krajów: 7 / 3.3%
Jedziemy w czerwcu z dziewczyną pierwszy raz na Maltę. Chciałbym jak najszybciej ogarnąć nocleg, ale na przeszkodzi stoi to, że nie wiem na którą miejscowość się zdecydować. Chcielibyśmy coś w miarę spokojnego, ale na pewno z plażą i restauracjami, sklepami w pobliżu. Dobrze by było także, gdyby był tam spory wybór budżetowych hoteli :D. Bugibba lub Qawra się nadają? A może jest miasto spełniające kryteria i jednocześnie ma piaszczystą plażę?

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich :)
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 11 Kwi 2016 18:05 

Zbanowany
Lecąc na Malte na przełomie lipca/sierpnia kiedy najlepiej zamawiać? Teraz zamawiać i miec problem z głowy czy czekać jeszcze miasiac dwa moze ceny spadna?
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 11 Kwi 2016 18:23 

niebieski
Loteria ,ale zależy jakie ceny obecnie .Jak bardzo wysokie to szansa na obniżenie większa.Ja bym jeszcze poczekała z miesiąc oczywiście pilnując na bieżąco.Każdy sam musi decydować bo gwarancji ci nikt nie da.Chociaż wybór obiektów w miarę upływu czasu się kurczy,ale czasami pojawiają się nowości( zwykle prywatne apartamenty) w promocyjnych cenach.Hotele raczej nie tanieją.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 11 Kwi 2016 23:34 

niebieski
Ja na koniec czerwca już zarezerwowałem 2 hotele w marcu i była to dobra decyzja, bo na dzień dzisiejszy już są niedostępne. 2 tygodnie temu jeszcze były, ale cena była dużo wyższa, niż płaciłem. Pamiętaj, że przełom lipca i sierpnia to szczyt sezonu i dostępność/wybór spada, a ceny, moim zdaniem, niekoniecznie spadną.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 12 Kwi 2016 08:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Już ?
Jak dla mnie to ostatni dzwonek a nie już.
Generalnie z hotelami jest tak, że im szybciej zarezerwujemy tym przeważnie taniej. Najlepiej brać z opcją bezpłatnego anulowania i monitorować sytuację.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.
mysimpleworld uważa post za pomocny.

#469 PostWysłany: 12 Kwi 2016 11:58 

niebieski
Bardziej rozsądne jest pisanie o monitorowaniu sytuacji, niż o "ostatnim dzwonku" na prawie 4 miesiące przed pobytem. Nie generalizuj /dotyczy to pierwszej części Twojej wypowiedzi/ bo gdybym swoje noclegi na Malcie kupował np. w lutym, to cena byłaby wyższa.

Ostatnio edytowany przez yarciak, 12 Kwi 2016 12:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 12 Kwi 2016 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, ostatni dzwonek o czym sam napisałeś :lol:
yarciak napisał(a):
Ja na koniec czerwca już zarezerwowałem 2 hotele w marcu i była to dobra decyzja, bo na dzień dzisiejszy już są niedostępne.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 12 Kwi 2016 12:15 

niebieski
cypel napisał(a):
Tak, ostatni dzwonek o czym sam napisałeś :lol:
yarciak napisał(a):
Ja na koniec czerwca już zarezerwowałem 2 hotele w marcu i była to dobra decyzja, bo na dzień dzisiejszy już są niedostępne.

Kolego, od początku marca do dnia dzisiejszego minęło prawie póltora miesiąca, gdybyś nie zauważył.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 12 Kwi 2016 12:25 

niebieski
Potwierdzam opinię @jarciak. Lecę za dwa tygodnie czwarty raz na Maltę,a rezerwacje robiłem w styczniu. Z poprzednich i obecnych obserwacji hotele znacznie drożały,lub były niedostępne.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 12 Kwi 2016 12:32 
Awatar użytkownika

srebrny
@yarciak, akurat twierdzi, że w lutym było drożej niż w marcu :mrgreen:

@yarciak
Zauważyłem, ale napisałeś też, że 2 tygodnie temu cena za ten sam obiekt była dużo wyższa. (Możesz się wykazać i oblicz mi, ile to jest czasu między Twoją rezerwacją a dniem sprzed 2 tygodni)
Zasada jest prosta, im wcześniej tym taniej. Tak, klepniecie hotelu nawet pół roku albo 10 miesięcy wcześniej to nie fantasmagoria. Zdarzają się wyjątki od reguły oczywiście.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 12 Kwi 2016 19:16 

niebieski
No i mogą się jakieś kody zniżkowe trafić w tzw. międzyczasie.

#475 PostWysłany: 12 Kwi 2016 20:49 

niebieski
Do dzisiaj pamiętam akurat na Malcie kilka lat temu hotel rezerwowany przez alpharoom z kodem chyba na 7% /tak kiedys u nich zdarzały się kody/ kilka miesięcy przed pobytem ,a póżniej na booking było ok.100% drożej.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 12 Kwi 2016 21:29 

niebieski
cypel napisał(a):
@yarciak, akurat twierdzi, że w lutym było drożej niż w marcu :mrgreen:

@yarciak
Zauważyłem, ale napisałeś też, że 2 tygodnie temu cena za ten sam obiekt była dużo wyższa. (Możesz się wykazać i oblicz mi, ile to jest czasu między Twoją rezerwacją a dniem sprzed 2 tygodni)
Zasada jest prosta, im wcześniej tym taniej. Tak, klepniecie hotelu nawet pół roku albo 10 miesięcy wcześniej to nie fantasmagoria. Zdarzają się wyjątki od reguły oczywiście.

Mogę Ci to obliczyć, ale wątpię, że zrozumiesz. Szkoda mojego i forumowiczów czasu.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 17 Kwi 2016 21:16 

Loty: 16
Kilometry: 34 129
Zbanowany
Mamy wstępnie pobukowane noclegi na Malcie, ale nie możemy się zdecydować, który wybrać.
Na Malcie będziemy między 5 a 15 maja. Chcielibyśmy mieć czynny basen, dobrą lokalizację i w miare przyzwoity pokój.
Możecie coś polecić z poniższej listy?

1.Porto Azzurro Aparthoteln (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen kryty i odkryty)
3.Blue Sea San Anton Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen odkryty) depozyt 50e
4.Blue Sea Bugibba Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen kryty i odkryty),
6.Mavina Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen odkryty), bez internetu
7.Huli Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen odkryty)
8.Sprachcaffe International łazienka, aneks kuchenny, basen odkryty), depozyt 50e,
9.San Pawl Hotel (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen kryty i odkryty, fitness), śniadanie,
10.The Windsor Hotel (łazienka, balkon, lodówka i czajnik, basen kryty i odkryty), śniadanie
11.White Dolphin Complex (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen odkryty),
12.Blubay Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen odkryty),
13.Il Palazzin Hotel (łazienka, balkon, basen kryty i odkryty, fitness), śniadanie
14.Paradise Bay Hotel (łazienka, balkon, lodówka, basen kryty i odkryty, fitness), śniadanie?
16.Clover Holiday Complex (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen kryty i odkryty),
17.Bayview Hotel & Apartments (łazienka, balkon, aneks kuchenny, basen kryty i odkryty, fitness), depozyt 100e
18.Primera Hotel (łazienka, balkon, basen kryty i odkryty), śniadanie
19.Bella Vista Hotel (łazienka, balkon, basen kryty i odkryty, fitness), śniadanie, depozyt 50e
20.Topaz Hotel (łazienka, balkon, lodówka i czajnik, basen kryty i odkryty,
21.Sundown Court Leisure Resort (łązienka, balkon, kuchnia, basen odkryty)
22.Beach Garden Hotel (łazienka, balkon, basen odkryty),
23.Sunflower Hotel (balkon, łazienka, śniadanie, basen odkryty i kryty),
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 17 Kwi 2016 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 367 160
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
[quote="wojtuss87"]Mamy wstępnie pobukowane noclegi na Malcie, ale nie możemy się zdecydować, który wybrać.
Na Malcie będziemy między 5 a 15 maja. Chcielibyśmy mieć czynny basen, dobrą lokalizację i w miare przyzwoity pokój.
Możecie coś polecić z poniższej listy?

Stary , jakie to ma znaczenie jaki hotel ???
Jedziesz zwiedzac wyspe, wypoczywac czy mieszkac w hotelu ??
Zaplanuj sobie dokladnie wszystkie atrakcje tak jak te liste hoteli , wypozycz rower, ponurkuj, nie wiem co jeszcze.
Hotel jest tylko do spania.
Ludzie, to potrafia sobie urlop zepsuc na wlasne zyczenie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#479 PostWysłany: 17 Kwi 2016 21:46 

Loty: 16
Kilometry: 34 129
Zbanowany
Hotel trzeba jakiś wybrać. A jest ich tyle, że ciężko jest zarezerwować pierwszy lepszy.
Oczywiście, że hotel jest głównie od spania, ale chcielibyśmy zachować pewien standard.
Jeżeli ktoś był w którymś z tych hoteli i może nam polecić, to będę wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 17 Kwi 2016 21:48 
Awatar użytkownika

@wojtuss87

Swego czasu (październik 2014) mieszkałam w Euroclub Hotel w Bugibbie/Quawrze. Zaopatrzyliśmy się w tygodniowe bilety (wtedy były po 6,50 euro, dzisiaj niestety droższe) i autobusami w ciągu 10 dni zwiedziliśmy całą wyspę :).

Najlepiej zrób jak radzi @yaacek - bierz towarzystwo, zaklep obojętnie jaki hotel z listy (większość z nich ma ten sam standard), zorganizuj transport i zwiedzaj!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości