Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#401 PostWysłany: 08 Paź 2015 21:40 

Moja relacja z pobytu w bardzo, bardzo budżetowym hotelu Tropicana w ST. JULIAN'S ( dwie gwiazdki)
Pomimo bardzo różnych opinii o tym hotelu znalezionych na booking.com podjąłem decyzję , że zaryzykuję nocleg w tym obiekcie, głównie ze względu na bardzo dobrą lokalizację (dla mnie osobiście) i niską cenę. W zasadzie potrzebowałem obiektu w którym będę przebywał tylko na sam nocleg (czyli w nocy) i który będzie dobrą bazą wypadową na zwiedzanie całej Malty. Obiekt usytuowany jest na „wejściu” do największego „zagłębia klubowego i dyskotekowego” na Malcie – Paceville. Osobiście podczas snu nocny gwar za oknem mi nie przeszkadza , chociaż prawdę mówiąc w tym wypadku, ze względu na to, że mój pokój nie był umiejscowiony od strony ulicy, to nie słyszałem praktycznie żadnych zewnętrznych dźwięków, poza „buczeniem” umieszczonych za oknem urządzeń klimatyzacyjnych.
Wygląd pokoju w mojej subiektywnej ocenie, też nie był aż tak zły, jak opisywano go w opiniach w necie. Owszem wykładzina na podłodze była trochę zniszczona (ślady po papierosach) i ścianom przydałoby się odmalowanie, ale już umeblowanie było okay, w tym duża szafa na ubrania. Do tego działająca bez zarzutów klimatyzacja, telewizor i mała lodówka. Najważniejsze było to, że w pokoju i łazience było naprawdę czysto , do tego codziennie zmieniano ręczniki (w tym również dywanik na podłodze w łazience) i uzupełniano papier toaletowy. Jedynie żel do kąpieli i mydełko są dawane tylko na „powitanie”. I to akurat było zgodne z informacjami zawartymi w opiniach o hotelu.
W cenę noclegu wliczony było śniadanie w formie skromnego bufetu. 2 rodzaje wędliny (szynka konserwowa i mortadela), ser żółty, płatki śniadaniowe, 2 rodzaje pieczywa tostowego , bułki i 2 rodzaje ciasta . Do picia kawa, herbata i soki owocowe. Oczywiście wszystko bez ograniczeń ilościowych. Śniadanie serwowane w pomieszczeniach znajdującej się w hotelu restauracji Estilo mającej w przeciwieństwie do hotelu dobra opinię. Minusem jest brak Internetu w pokoju. Bezpłatne WIFI jest dostępne w lobby hotelu. Szybkością nie powala, ale dla sprawdzenia e-maili wystarcza. Bez problemu dokonałem rezerwacji biletu autobusowego ( wraz z płatnością) i udał mi się "upload " pojedynczych zdjęć.
I wreszcie, co dla mnie było bardzo ważne, znakomita lokalizacja. 4 minuty pieszo do przystanków autobusowych Ross i San Giljan. Co 8-10 minut autobus do Valetty ( 12 i 13) . Dobry dojazd do innych miejscowości na wyspie, w tym na lotnisko. Sklepy spożywcze w odległości mniej niż 5 minut pieszo, otwarte co najmniej do północy, również w niedziele. Oraz mnóstwo lokali gastronomicznych czynnych nawet do rana. I na koniec cena . Za 6 dni w drugiej połowie września, pokój jednoosobowy ze śniadaniem i bezpłatną możliwością odwołania rezerwacji do 48 godzin przed terminem, zapłaciłem w sumie 186 EURO, czyli 31 EURO za noc. Zważywszy na fakt, że to za pokój jednoosobowy, to cena była dla mnie atrakcyjna.
Jedyną dziwną praktyką był zakaz przyjmowania gości w pokoju, co dla mnie akurat nie miało znaczenia. Być może wprowadzono go po jakiś niemiłych doświadczeniach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#402 PostWysłany: 17 Paź 2015 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Spałem ostatnio podczas pobytu na Malcie 5 nocy w hotelu Paradise Bay Resort Hotel w Cirkewwa. To świetne miejsce, aby spędzić jedną noc podczas przenoszenia się z Malty na Gozo lub odwrotnie. Można sobie zrobić przystanek w połowie drogi na zatoką Paradise Bay. Powiem, tak hotel nie urywa, ale jest całkiem przyzwoity. Na pewno lepszy od wielu 3 gwiazdkowych hoteli, które oferują niskie ceny, ale i słabą jakość. W tym hotelu przekimacie za 200zł za noc w dwie osoby ze śniadaniem. Pokoje z balkonami, wszystkie z widokiem na morze. Jedyna wada - mało sklepów i lokali gastronomicznych w okolicy. Galerię zdjęć znajdziecie tu: http://tinyurl.com/paradisebayhotel

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 17 Paź 2015 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Nocowałem w nim przez 4 dni w listopadzie w tamtym roku i za HB płaciłem przy jednej osobie w pokoju nie całe 20 EUR, więcej bym zapłacił za samą kolację w jakimkolwiek lokalu (steki wołowe lub z tuńczyka i innych szlachetnych ryb). Na plus to bliskość promu, rano można było podjąć decyzję czy płynę na Gozo czy uderzam na zachodnią Maltę.

Bliskość pętli autobusowej przy promie, dawała komfort autobusu o czasie ;)

Na minus brak infrastruktury "turystycznej" w okolicy, ale od czego są autobusy.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 17 Paź 2015 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
A też odniosłeś wrażenie że obsługa słaba i skąpy właściciel?

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 17 Paź 2015 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Jedzenie było na bogato, obsługi za bardzo nie widziałem bo wpadłem tylko na jedzenie i spanie ;) łóżko ścielone, ręczniki zmieniane, kosmetyki uzupełniane, na duży plus to już gdzieś na forum pisałem, że kolacja z pierwszego dnia została gratis przepisana na obiad ostatniego i z tą inicjatywą wyszła pani na recepcji (przyjechałem po kolacji przed północą, a ostatecznie nie skorzystałem z obiadu ponieważ wolałem pojeździć jeszcze po Malcie).

Osobiście za te pieniądze "brałbym" ;)
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 07 Lis 2015 09:10 

Niedawno wrocilem z Malty, pomimo negatywnych opinii w internecie zdecydowalem sie na Blue Sea St George's Park and La Vallette Resort w Paceville. Przekonala mnie dobra lokalizacja pod wzgledem przystankow autobusowych gdzie praktycznie wszedzie dojedziesz bez przesiadek, bliskosc plazy oraz cena :) za 4 osoby (2pokoje+2balkony+lazienka+aneks+sniadania) zaplacilem ok 1400zl za 7 noclegow. Owszem jest to dzielnica "mocno klubowa" i ja bylem w pazdzierniku, ale jakos mocno mi to nie przeszkadzalo,spalem jak niemowlak ;) Ogolnie w pokoju czysto,reczniki wymieniane+sprzatanie co 1-2 dni,wifi tylko przy recepcji(nie jestem uzalezniony;) ,jesli ktos lubi narzekac to znajdzie powody bo to nie Hilton
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 26 Gru 2015 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Był ktoś ostatnio w Blue Sea Bugibba. Normalnie po zdjęciach na tripadvisor bym nie brał pod uwagę, ale mają rewelacyjną cenę all inclusive. A jak patrzę na starsze opinie na fly4free to nie było tak strasznie.
 Profil Relacje PM off
rafikdm uważa post za pomocny.

#408 PostWysłany: 27 Gru 2015 02:08 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
@peter7712 Hotel z zewnątrz nie zachęca. Na forum znajdziesz różne info na jego temat. Jedni chwalą, inni krytykują. Wydaje mi się ze niespecjalnie nadaje się na AI. Spróbuj może śniadania a porządne posiłki w bardzo dobrej cenie zjesz np. w polecanym przeze mnie huggy bear lido.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
peter7712 uważa post za pomocny.

#409 PostWysłany: 27 Gru 2015 09:34 

niebieski
Spałem tam dwa lata temu w apartamencie ze śniadaniami /przyzwoite/ dwie noce.Czysto, a to dla mnie podstawa. Na przyszły rok kwiecień też planuje tam pobyt na dwie noce z HB.Brać te trochę droższe pokoje,to powinno byc dobrze.Najlepsze ceny widzę na alpharoom. i LCH.ie W tym roku spałem w hotelu Santana i absolutnie to nie cztery gwiazdki.

Ostatnio edytowany przez miro13, 27 Gru 2015 15:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
peter7712 lubi ten post.
peter7712 uważa post za pomocny.

#410 PostWysłany: 27 Gru 2015 09:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety zanim się zdecydowałem już wczoraj było nieaktualne. A pisalem yoshi o all inclusive bo było na tydzień za 600 złotych na mój tygodniowy wyjazd w kombinacji 2+2. Ale wystraszyła mnie tak duża ilość opinii oraz zdjęć z karaluchami na tripadvisor i się za długo zawahałem.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 26 Sty 2016 22:33 

niebieski
kupiłem ten hotel na dwa noclegi HB przez LCH.com -pobyt koniec kwietnia/apartament z dwiema sypialniami na 5 osób/ Dużo taniej niż przez alpharoom. Wrócę to ocenię.
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 26 Sty 2016 23:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Każda opinia ważna, kiedy się pytałem chodziło o taki sam apartament. Ja ostatecznie zdecydowałem się na pokój w Bella Vista - Qawra. Po powrocie zdam relacje.
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 26 Sty 2016 23:13 

Loty: 2
Kilometry: 3 276
Krajów: 2 / 0.9%
Byliśmy w Bella Vista tydzień temu. Było super. Tanio, czysto i smacznie.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 27 Sty 2016 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Krajów: 35 / 16.4%
Hotel :
White Dolphin complex *** w Qawra
Śmiało mogę polecić ,przystępna cena ,dobra lokalizacja.
Łazienka w miarę wygląd i czysta,aneks kuchenny wyposażenie dobre.
Przy hotelu basen i bar . Blisko do przystanku i mini marketów.
Byłem 4 dni w styczniu. Mogę polecić.

Hotel :
Sunny Coast Resort & Spa **** w Qawra
Też mogę polecić. Lepszy standard jak ten pierwszy,ale cena nie dużo wyższa.
Lokalizacja 200m od tamtego. Wyposażenie o gwiazdkę wyższe
3 dni w styczniu. Polecam

Byłem tydzień na Malcie w styczniu i dla porównania wziąłem dwa różne hotele,żeby mieć porównanie,
ale wiadomo ten drugi był o lepszym standardzie. Brałem bez wyżywienia,bo w pobliżu jest tyle sklepików,
że jedzenie organizowaliśmy sobie sami ,gdyż ceny były porównywalne do naszych.
2 ludzi lubi ten post.

#415 PostWysłany: 27 Sty 2016 17:53 

Kilometry: 2 559
niebieski
Byliście w tych hotelach w styczniu a więc spytam o ogrzewanie, czy działało sprawnie? czy w nocy było ciepło? czy z lotniska jeżdżą jakieś autobusy bezpośrednio pod te hotele ? czy daleko do przystanków autobusowych? czy były mini-lodówki , sejfy ? rozważam wyjazd w II połowie lutego br.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 27 Sty 2016 18:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Co do autobusu, X3 do Bugibba Terminus, i potem na nogach.
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 27 Sty 2016 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Krajów: 35 / 16.4%
Jeżeli chodzi o mnie to pierwszy hotel nie miał ogrzewania,ale dogrzewaliśmy się piekarnikiem :) :o
możliwe ,że na recepcji dali by jakiś przenośny grzejnik,ale nie pytałem... ogólnie nie było jakoś zimno,
ale po podgrzaniu robiło się przyjemniej ;)
Wręcz rano spokojnie można było zjeść śniadanie na balkonie :) .
Na wyposażeniu aneksu wszystko to co w praktycznie w każdym
domu więc i lodówka wraz z naczyniami itp.
W drugim hotelu już było normalne ogrzewanie nawiewne :) i tak samo aneks kuchenny w pełni wyposażony
tak jak w domu.
Dojazd tak jak poprzednik pisał X3 a tam do hotelu już tylko 5/10 min. przystanki są co kawałek,
na każdym pisze jaki bus i dokąd jedzie.
Sejfy były w pokoju ,ale za dodatkową opłatą.
W lutym będzie na pewno cieplej jak byłem teraz to szło chodzić nawet na krótkim rękawku :D ,
przez tydzień raz tylko padało i to nie dużo.
wulkan uważa post za pomocny.

#418 PostWysłany: 27 Sty 2016 21:44 

Loty: 62
Kilometry: 133 283
Krajów: 20 / 9.4%
przy tym pierwszym to lepiej dojechać na zajezdnie i jak autobus rusza odrazu w nową trasę to podjechać jeśli dobrze pamętam jeszcze 2 przystanki
 Profil Relacje PM off
wulkan uważa post za pomocny.

#419 PostWysłany: 31 Sty 2016 07:58 

Kilometry: 2 559
niebieski
Czy możecie polecić jakieś fajne i niedrogie ( do 30 Eur za dobę) miejsca noclegowe na Gozo? może jakiś hotelik lub airbnb ? wskazany taras/balkon z widokiem ( rano kawa obowiązkowa)
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 09 Lut 2016 14:01 

A może ktoś polecić niedrogi nocleg w Sliemie? :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości