Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#201 PostWysłany: 25 Lip 2014 14:31 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
Cześć, na początku listopada wybieramy się na Maltę, przeglądam już oferty hoteli i nasuwa mi się pytanie - którą część Malty wybrać jako bazę noclegową: Qawra czy Sliema? Który obszar jest lepiej rozwinięty komunikacyjnie i w którym będziemy się mniej nudzić wieczorami (puby, spacery itp)?. Liczę na rady osób, które były na Malcie i mogą coś podpowiedzieć w tym temacie :) Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#202 PostWysłany: 25 Lip 2014 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Hej
w Qawrze bylem tylko na wycieczce wiec jedyne co moge powiedziec to to ze jest spory kawalek drogi od glownego dworca przesiadkowego w Valetcie co moze byc problematyczne przy jezdzeniu autobusami.

Slieme za to moge bardzo polecic. Samo miasto jest takie dosyc wywazone. Troche knajp, troche sklepow, troche spokoju i do tego co najmniej dwa duze centra handlowe. W zasiegu spaceru masz wielka imprezownie - St. Julian's. Do Valetty plywa regularnie prom ktory jest tani i podroz zajmuje chyba z 10 minut.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 25 Lip 2014 14:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Sliema, dobrze skomunikowana, autochtoni, sklepy, knajpy, promenada, przyjemny widok na port
Qawra to getto dla letników
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 25 Lip 2014 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 779 606
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Polecam Sliemę, sporo autobusów do Valetty i do promu na Gozo. Można także skrócić drogę do stolicy płynąc promem. Polecam bilety dzienne lub tygodniowe na autobusy. Inne na Maltę i Gozo ale w tej samej cenie. Dzienne na pewno 1,50 E.

#205 PostWysłany: 26 Lip 2014 02:36 

niebieski
sliema albo
st julians

#206 PostWysłany: 29 Lip 2014 21:17 

Czy ktoś nocował może na Malcie pod namiotem i mógłby coś w tej kwestii doradzić lub odradzić?
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 29 Lip 2014 21:43 

niebieski
Polecam relację: malta-na-dziko-20-27-05-2014,209,49113

Rozbijanie namiotów na Malcie jest zabronione, ale nikt raczej tego nie przestrzega. O ile się nie mylę (informacja z internetu) na Malcie jest jedno oficjalne miejsce biwakowe http://www.maltacampsite.com/.

W sumie to wydaje mi się, że najlepiej byłoby rozbijać się wzdłuż wybrzeża. Na Gozo to obowiązkowo okolice Azure Window, choć jest tam dużo skał i kamieni - dobra karimata nie zaszkodzi. Jeszcze warto dodać, że na Malcie łatwo spotkać szczury, które w nocy lubią buszować w śmieciach.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 29 Lip 2014 23:43 

W zeszłym roku widziałem na Comino kilka namiotów w St. Maria Bay tuż przy plaży
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 30 Lip 2014 10:37 

na comino spokojnie, ale tam nie ma za bardzo co robić
bez problemu znajdziesz miejsce na malcie czy tam gozo
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 12 Sie 2014 22:24 

jechał ktos na malte bez zarezerwowanego noclegu i szukał go na miejscu ? jest to realne czy dosc ciężkie zadanie
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 19 Sie 2014 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
glitter napisał(a):
jechał ktos na malte bez zarezerwowanego noclegu i szukał go na miejscu ? jest to realne czy dosc ciężkie zadanie

To zalezy w jakim terminie sie wybierasz - jesli tearz w szczycie sezonu (tak do polowy wrzesnia) to mozesz miec problem :)

#212 PostWysłany: 19 Sie 2014 18:59 

Witam,

proszę o pomoc na jakich stronach szukać noclegu na Malcie? Z tego co się zorienotowałem to booking.com jest chyba najdroższy, ale z kolei nigdy nie miałem problemu z rezerwacjami z ich portalu.

Wybieram się w terminie wrzesień/październik - kiedy najlepiej rezerwować hotel, czy już teraz czy czekać do września?

W jakiej lokalizacji wybrać hotel? Zależy mi na wypoczynku na plaży ale chciałbym również korzystać z uroków miasta :) Może ktoś z własnego doświadczenia doradzi czy lepiej wybrać hotel w mieście czy przy plaży? Może jakieś konkretne propozycje?

Proszę również o pomoc w kwestii wyżywienia. Cenie sobie all inclusive, jednak nie stać mnie aby korzystać z tej opcji na Malcie. Doradźcie proszę czy lepiej wziąć hotel ze śniadaniami czy może wykupić pełne wyżywienie lub stołować się na mieście? Pierwszy raz samodzilenie organizuję wycieczkę i sam nie wiem co będzie bardziej korzystne w mojej sytuacji - dla ścisłości, nie zależy mi aby było bardzo ekonomicznie/tanio :)

+ jak ktoś może doradź czy na Malcie są organizowane jakieś wycieczki fakultatywne i z których warto skorzytsać a które można sobie odpuścic ( fajnie jak przedstawicie przykładowe ceny :) ) - interesuję mnie wszytsko; (nurkowanie, quady, jeepym rejsy statkami itp itd )
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:14 

dwakola napisał(a):
Witam,

proszę o pomoc na jakich stronach szukać noclegu na Malcie? Z tego co się zorienotowałem to booking.com jest chyba najdroższy, ale z kolei nigdy nie miałem problemu z rezerwacjami z ich portalu.

Wybieram się w terminie wrzesień/październik - kiedy najlepiej rezerwować hotel, czy już teraz czy czekać do września?

W jakiej lokalizacji wybrać hotel? Zależy mi na wypoczynku na plaży ale chciałbym również korzystać z uroków miasta :) Może ktoś z własnego doświadczenia doradzi czy lepiej wybrać hotel w mieście czy przy plaży? Może jakieś konkretne propozycje?

Proszę również o pomoc w kwestii wyżywienia. Cenie sobie all inclusive, jednak nie stać mnie aby korzystać z tej opcji na Malcie. Doradźcie proszę czy lepiej wziąć hotel ze śniadaniami czy może wykupić pełne wyżywienie lub stołować się na mieście? Pierwszy raz samodzilenie organizuję wycieczkę i sam nie wiem co będzie bardziej korzystne w mojej sytuacji - dla ścisłości, nie zależy mi aby było bardzo ekonomicznie/tanio :)

+ jak ktoś może doradź czy na Malcie są organizowane jakieś wycieczki fakultatywne i z których warto skorzytsać a które można sobie odpuścic ( fajnie jak przedstawicie przykładowe ceny :) ) - interesuję mnie wszytsko; (nurkowanie, quady, jeepym rejsy statkami itp itd )

Dobre ceny noclegów możesz znaleźć przez https://www.travelrepublic.ie/. W te wakacje dokonałem rezerwację za pół ceny z bookinga, w tym samym hotelu. Więc warto ;) Ew przez taniehotele.

Śniadania w hotelu bądź śniadanie+kolacja to chyba wystarczająco. Jeśli chcesz podróżować, to i tak nie wykorzystasz obiadów, a nawet może połowy kolacji. Ja miałem BB i jestem z tego zadowolony, dobra cena, a na kolację możesz wyjść na miasto jeśli masz ochotę. Ja byłem w St Pauls Bay przy Buggibie, wg mnie fajna lokalizacja. Dojazd z lotniska w ok godzinę, bez żadnego problemu z transportem. Sliema i St Julians też jak najbardziej fajne miejsca, to drugie lepsze do imprezowania.

Pamiętaj, że większość plaż jest kamienista. Masz kilka plaż piaszczystych, można na piaszczystą Meliehe dojechać spokojnie w pół godzinki z Qawry.

Co do wycieczek: Valetta, Rabat na Malcie (katakumby św. Pawła! ;]), Comino + Cominotto samodzielnie na pontonie/materacu :D:D Gozo autobusami za 1.5 euro, Azure Window, Elephant Rock też jest fajne.
 Profil Relacje PM off
dwakola lubi ten post.

#214 PostWysłany: 01 Wrz 2014 21:45 

Spał ktoś z was w hotelu Astra w Slimie? Jakie wrażenia?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 11 Wrz 2014 20:05 

A ja polecę roomorame - wiele noclegów z Airbnb średnio 20% taniej
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 12 Wrz 2014 16:34 

Ktoś jest w stanie ocenić na podstawie własnych wrażeń hotel Bayview w sliema?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 19 Wrz 2014 07:41 
Awatar użytkownika

dwakola napisał(a):
Ktoś jest w stanie ocenić na podstawie własnych wrażeń hotel Bayview w sliema?

Czystość to taki maltański *** standard, czyli jest ok, ale lepiej się nie przyglądać. Seaview super, chociaż mógłby być nieco bardziej na stolicę. Jeden minus - okna chodzą fatalnie i są nieszczelne, więc jak masz lekki sen, to nie pośpisz, bo w nocy bo The Strand ludzie lubią szaleć furami, busy itd. Inland view na tyle na ile znam topografię mapy na śmietniki albo bloki.
Przystanek blisko. Basen mały, to spa to też mocno symboliczne, no ale jest :) Ja potraktowałem to w zeszłym jako miejsce do przekimania i uważam że przepłaciłem. Za niższą cenę można znaleźć coś bardziej na północ, bliżej St. Julians. Ta miejscówka jest niby na The Strand, ale przy komunikacji pieszej to trochę zadupie, bo do najbliższej dobrej knajpy (nie licząc Millenium Kebab) jest spory kawałek.

#218 PostWysłany: 23 Wrz 2014 08:25 

Witam w kwietniu wybieram się na malte powoli rozglądam się za hotelem szukam czegoś w sliema lub st.julians .
Czy ktoś z was nocował w Imperial Hotel Sliema lub Roma Hotel Sliema ?
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 26 Wrz 2014 17:10 

Polecacie kimać w jednym hotelu przez cały wyjazd, czy może kilka dni na malcie, kilka na gozo. Jadę na tydzień i nie wiem co wybrać właściwie. Zależy mi bardziej na odpoczynku, ale wśród przyrody, a nie hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 26 Wrz 2014 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
dareks1990 napisał(a):
Witam w kwietniu wybieram się na malte powoli rozglądam się za hotelem szukam czegoś w sliema lub st.julians .
Czy ktoś z was nocował w Imperial Hotel Sliema lub Roma Hotel Sliema ?

Nocowalem w Imperialu przez tydzien. Szumna nazwa... Przypomina to raczej PRLowski osrodek wczasowy z dostawionymi zbrojami i basenem. Nie wiem, moze warto doplacic do "pokoju z widokiem" - jak zagladalem do niego gdy sprzataczka go oporzadzala to wygladal duzo lepiej niz standardowy. Plusem jest to ze hotel otwarcie pisze o zakazie nocowania z dziecmi. Jest cisza i spokoj. Dodatkowo w kwietniu bedzie pelno brytyjskich emerytow wiec raczej spokojnie da sie wyspac.
Ah no i te sniadania... Jajecznica z jaj w proszku, wedliny to cos na ksztalt naszej mortadeli albo mielonki turystycznej a kawa to raczej barwiona woda. A po sniadaniu kelnerki zmieniaja poplamione sniadaniowe obrusy na poplamione obiadowe obrusy :)

Po takiej "reklamie" troche dziwnie to zabrzmi ale POLECAM ten hotel :)
Cisza, spokoj, bardzo dobra lokalizacja. Fajny ogrod gdzie nad basenem mozna sobie posiedziec i wino wypic. No i do tego cena poza sezonem bardzo przystepna
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości