Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Węgry / Budapeszt
#121 PostWysłany: 08 Mar 2013 11:45 

Ja rowniez bardzo dziekuje za informacje.
Ze swej strony moge podpowiedziec,ze dobra opcja jest dojechanie rzeczonym tramwajem ( nr 1) do konca trasy,jakies 4 przystanki.
Znajdujemy sie wtedy blisko Dunaju,tu przesiadamy sie na tramwaj nr 2 (musimy zejsc na dol-linie 1 i 2 biegna wzgledem siebie pod katem "mniej wiecej prostym") Trasa 2 biegnie wzdluz Dunaju,polecana we wszystkich przewodnikach.
Dwojka dojedziemy (ze trzy przystanki) do przystani stateczkow Boraros ter(stad zaczynaja kursy).Koniec trasy 2 ,to okolice mostu Malgorzaty,troche wczesniej Parlament.
Fajniej i lepsze widoki niz z metra:)
Oczywiscie metrem szybciej,ale kto by sie tam na wycieczce chcial spieszyc:)
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#122 PostWysłany: 08 Mar 2013 12:05 

Teraz zauwazylam,ze piszesz o stacji metra Nagyvarad ter,czyli prawdopodobnie w tramwaj wsiadales na Orczy ut.Tramwaj nr 24-tez nim dojedzie się do przesiadki na dwojke.
Z hotelu,jesli chcemy skorzystac z jedynki,idziemy w drugą stronę do Konyves Kalman Krt.Dojedziemy wówczas do metra Nepliget,albo miejsca przesiadki na dwojke.
Przy Nepliget zaczynają trasę autobusy Orangeways,wiec hotel jest dobrą opcją dla mających w planie korzystanie z tego przewożnika.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 08 Mar 2013 12:30 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
I to mi się podoba. Jeśli każdy doda coś od siebie, to rozpracujemy ten hotel z każdej strony.
Jak znajdę trochę czasu to opiszę również 2 inne miejsca w których nocowałem. Codziennie w innym (lubię nocować i poznawać nowe miejsca).

Sunyfly Hostel and Apartment - pokój 2 osobowy z łazienką (kabina prysznicowa).
Dostęp do kuchni. Koszt 44 zł/za noc

Corvin Plaza Apartments & Suites - apartament 2 osobowy z łazienką (wanna), salonem z 32-calowym TV, kuchnią.
Koszt 80 zł/za noc
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 08 Mar 2013 14:13 

Dorzucam jeszcze info o termach w poblizu-
http://en.dandarfurdo.hu/
wymienionym juz tramwajem 24 dojezdzamy do Dunaju,wysiadamy jeszcze na Hallera ut (przed skretem w Soroksari ut)
Kierujemy sie na prawo do Dantar ut.
Moze nie tak piekne i znane jak Szechenyi i Gellerta,ale....
wstep 1450 forintow,po 17ej 1000forintow ,w srody tylko 950 forintow.
Dla porowniania Szechenyi-dzienny 4100,po 17ej 3800.
Gellerta dzienny 4900.
Jak juz sie bylo i skorzystalo z tych drogich i na pewno robiacych wrazenie,to mozna dla obnizenia kosztow pomoczyc sie w Dandar.
Jeszcze nie bylam ,ale w kwietniu na pewno sie udam.
Wiem,ze nie bardzo na temat,ale jakos tak sie temat rozwinal.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 09 Mar 2013 16:15 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Sunyfly Hostel and Apartment 37,28 zł za 2 osoby!!!!!!

Pokój dla 2 osób. Samodzielny pokój (bardzo duży), telewizor (telewizja nie działa, ale mozna zobaczyc film), DVD (na półce 10 filmów do oglądania), Możliwość korzystania z kuchni na zewnatrz (są 3 oddzielne, samodzielne pokoje zamykane na klucz, a na zewnatrz kuchenka, lodówka, duzy stol i wygodna kanapa). W pokoju, podwójne łóżko. Pościel i ręczniki wliczone w cenę. Internet wifi. Samo centrum, wszędzie blisko, piąte piętro z windą, brak ruchu ulicznego na zewnatrz, pod oknem na dole kilka knajpek, a z okna widok na dachy Budapesztu. Rozsuwane okiennice. Prysznic z mozliwoscia przysiadniecia w kabinie (niech nie zmyli was opcja hydromasazu (nie działa)), suszarka. Za taką cenę w samym centrum nic lepszego nie znajdziecie. Byłem, polecam. 37,28 zł za 2 osoby!!!!!!
http://pl.hostelbookers.com/property/pr ... t/1/ppl/1/
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 13 Mar 2013 01:14 

Ja mogę spokojnie polecić hotelo/pensonat ale tak miłej obsługi jeszcze nie miałem okazji spotkać a o 24, Palinka smakuje - bosko :D a właśnie tak tam się wita nowych turystów ;) http://www.booking.com/hotel/hu/bi.pl.html
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 22 Mar 2013 01:32 

Loty: 226
Kilometry: 434 689
Krajów: 51 / 24.6%
Dzisiaj wróciłem z Budapesztu. Mieszkaliśmy ze znajomymi w Centrooms House przy Blaha Lujza (nie widzę jeszcze żadnej recenzji na forum, więc podzielę się opinią).

Link: http://www.booking.com/hotel/hu/centrooms-house.pl.html?aid=345198;label=124402496;sid=72890f9955b34200808840c8abf4f2b3;dcid=1;checkin=2013-03-19;interval=1&selected_currency=EUR&#available_rooms
Wejście mało widoczne (przegapiliśmy za pierwszym razem). Po przejściu klatki schodowej trafiamy na dosyć przyjemny dziedziniec, gdzie mieści się recepcja oraz klatki schodowe i wynajmowane pokoje.
W kamienicy oprócz hotelu znajdują się prywatne mieszkania, dlatego też przy kwaterowaniu poproszono nas o odpowiednie zachowanie w nocy (dodatkowo kartki z prośbą zawieszone są na drzwiach klatek schodowych).
Lokalizacja idealna - 5 metrów dzieli nas od podziemnego wejścia do czerwonej linii metra, niewiele dalej znajduje się przystanek tramwajów. W zasięgu ręki wiele ciekawych klubów i sklepów.
Obsługa była bardzo życzliwa, nie było żadnych problemów z porozumieniem się. Pokój czysty i zadbany, bezproblemowy dostęp do wifi.

Cena za pokój 3 osobowy: 30 euro (rezerwacja na miesiąc przed wylotem, parę dni przed spadła do 25 euro).
Końcowa ocena: 8/10.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 08 Kwi 2013 14:32 

A ja chciałem spytać czy w Budapeszcie są jakieś okresowe bilety komunikacyjne czy karty miejskie żeby jeździć swobodnie bez obaw i czy można to kupić online przed wylotem? Inne miasta mają takie coś.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 08 Kwi 2013 15:25 

niebieski
http://www.bkv.hu/

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje. Są bilety okresowe. Strona jest bardzo przejrzysta, tylko zmień język na angielski ;)
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 08 Kwi 2013 15:40 

Biletu online czasowego nie kupisz malo tego mozesz miec klopoty z kupnem tego na lotnisku (mowie o np 72 godzinnych ) dopiero na stacji metra Kobanya Kispest mozesz kupic taki jaki bedzie Ci potrzebny ...
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Kwi 2013 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.3%
niebieski
Polecam noclegi http://budapesting.com/ różne lokalizacje w Budapeszcie, przystępne ceny 6-8 euro jeśli większa grupa. Apartamenty schludne i dobrze wyposażone w bardzo dobrych lokalizacjach w centrum i tuż obok. Właściciel Marton jest bardzo miły i pomocny można się dogadać po polsku ponieważ studiował on kiedyś w Polsce. ;)

#132 PostWysłany: 11 Maj 2013 11:38 

(jestem tu zupełnia nowa)
dooobra!! przeczytałam uważnie 22 strony tego postu, żeby uniknąc zadawania powtarzających się pytan.
jednakze, mamy juz rok 2013 wiec chcialabym zaktualizowac informacje ktore tutaj zdobyłam:)
lece do Budapesztu 28 maja( wtorek) ryanairem i jestem na miejscu o 22:55
Zaplanowałam pojechac autobusem E200 bądz 900( bo juz sama nie wiem ktory w koncu kursuje o tej porze) i dojechac do stacji Kobanya -Kispset i tam juz zostac w hostelu Chesscom przynajmniej na tą jedną noc.
Ja(21lat) zazwyczaj podrozuje z przyjaciolmi i nie przejmuje sie ile mi zajmie nocna trasa do punktu "B", ale tym razem w podróż wybieram się z mamą, a jej chciałabym oszczędzic wszystkich niepotrzebnych stresów.
Moje pytanie nie dotyczy tyle trasy z lotniska do Kobanya-K (chociaz prosilabym o potwierdzenie linii) co o hostel, czy kos tam spał i poleca... bo nie wiem czy bookowac tylko na jedną noc czy więcej...
czy jest znizka studencka na bilety komunikacji miejskiej?
ojej ale sie rozpisalam, pozdrawiam Ola
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 11 Maj 2013 12:01 

Zniżki na bilety tylko, gdy masz kartę ISIC (przynajmniej tak było w listopadzie, jak byłem tam ostatnio).

#134 PostWysłany: 13 Maj 2013 18:37 
Awatar użytkownika

Witam,
ja też jestem tutaj nowa i mam kilka pytań odnośnie zwiedzania Budapesztu.
1) czy z bloczku 10 biletów mogą jednocześnie korzystać 4 osoby? czyli czy jeżeli mam jeden bloczek biletów skasuję 4 w jednym czasie to czy mogę jechać jeszcze z 3 osobami? (na tej samej trasie oczywiście)
2) drugie pytanie dotyczy zwiedzania parlamentu- czytałam kiedyś, że zwiedzanie parlamentu dla obywateli UE jest darmowe jednak ostatnio przeglądając stronę zauważyłam opłatę w kwocie 1750 HUF. Czy opłaca się za tą cenę zwiedzać parlament? czy w 45 min można dowiedzieć się o nim czegoś ciekawego?
3) jakie miejsca polecacie zobaczyć w Budapeszcie- mam na myśli takie nieoczywiste.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam Justyna

Ps. po powrocie z Budapesztu chętnie udzielę cennych rad dotyczących zwiedzania tego miasta.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 13 Maj 2013 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 23.7%
niebieski
Zwiedzanie parlamentu od stycznia jest juz niestety płatne. Zwiedzić warto, budynek jest w środku bardzo ładny, dowiedziec tez sie mozna sporo, chociaz to pewnie zalezy od przewodnika. Co do ceny to juz sama musisz sobie odpowiedziec czy chcesz tyle zaplacic.

#136 PostWysłany: 15 Maj 2013 22:18 

justyn napisał(a):
Witam,
ja też jestem tutaj nowa i mam kilka pytań odnośnie zwiedzania Budapesztu.
1) czy z bloczku 10 biletów mogą jednocześnie korzystać 4 osoby? czyli czy jeżeli mam jeden bloczek biletów skasuję 4 w jednym czasie to czy mogę jechać jeszcze z 3 osobami? (na tej samej trasie oczywiście)
.

Z bloczku można normalnie wyrywać bilety, także nie powinno być problemu.

afiglarz napisał(a):
(jestem tu zupełnia nowa)
lece do Budapesztu 28 maja( wtorek) ryanairem i jestem na miejscu o 22:55
Zaplanowałam pojechac autobusem E200 bądz 900( bo juz sama nie wiem ktory w koncu kursuje o tej porze) i dojechac do stacji Kobanya -Kispset i tam juz zostac w hostelu Chesscom przynajmniej na tą jedną noc.
Ja(21lat) zazwyczaj podrozuje z przyjaciolmi i nie przejmuje sie ile mi zajmie nocna trasa do punktu "B", ale tym razem w podróż wybieram się z mamą, a jej chciałabym oszczędzic wszystkich niepotrzebnych stresów.
Moje pytanie nie dotyczy tyle trasy z lotniska do Kobanya-K (chociaz prosilabym o potwierdzenie linii) co o hostel, czy kos tam spał i poleca... bo nie wiem czy bookowac tylko na jedną noc czy więcej...
czy jest znizka studencka na bilety komunikacji miejskiej?
ojej ale sie rozpisalam, pozdrawiam Ola

Ostatni 200E jest 0:21, od 23:00 200E ma wydłużoną trasę. Jedziesz przystanek dalej za Kobanya na Hatar ut, skąd masz 914(A) i 950(A) do centrum. 950 jeździ co pół godziny, 914 co 15 minut. Zniżka studencka jest na miesięczny bilet, który (po znizce) kosztuje tyle co normalny 3dniowy. O hostelu nie slyszalem :/
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 18 Wrz 2013 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 22 587
Krajów: 9 / 4.4%
19.08-23.08 zatrzymaliśmy się wraz z moim chłopakiem tu: https://www.airbnb.pl/rooms/888444

Piękna kawalerka, która mieści nawet 4 osoby. Jest mała ale ma wszystko czego trzeba. Cena bardzo atrakcyjna, a jeśli ktoś nie lubi się tułać po hostelach to na pewno będzie idealne miejsce dla niego. Gospodarze mili i pomocni, znają dobrze angielski.
Lokalizacja jak dla mnie świetna: minuta od przystanku autobusowego, 7 minut spacerkiem do metra.

"Podróżuje­my więcej niż kiedy­kol­wiek, ale choćbyśmy poświęci­li de­gus­tacji całe życie, skosztu­jemy za­led­wie ok­ruchów de­lic­ji roz­sy­panych po Bożym stole. "
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 28 Paź 2013 11:55 

Ja polecam apartamenty vivalidi można znaleźć na booking m.in mają też stronę po polsku są ładnie położone w cichej dzielnicy i maja naprawdę wysoki standard jest tam normalnie recepcja itd w pobliżu sklepy przestronne wnętrza. Ja napewno tam wrócę bo za ta cene trudno znaleźć coś o takim standardzie i nie trzeba się z nikim umawiać po klucze tylko wszystko załatwisz na Recepcji

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

#139 PostWysłany: 05 Lis 2013 12:12 

Zbanowany
A może ktoś wie coś o King’s Hotel?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 12 Lis 2013 10:50 

Zbanowany
Może ktoś polecić sprawdzony i tani nocleg w Budapeszcie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości