Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Sie 2011 22:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Podbijam temat, może od poprzednich wypowiedzi coś nowego się pojawi :-)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 12 Sie 2011 19:00 

Zależy co kto lubi, jestem właśnie na kempingu Village Roma, namiot dwuosobowy to koszt 28,5 euro za całość, czyli nie jest źle, do tego co prawda mały ale zawsze to basen do dyspozycji. Osobiście polecam.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#23 PostWysłany: 24 Paź 2011 10:14 

Witam.Czy był ktoś w Camping Village Roma na przełomie listopada i grudnia ? Czy nie jest za zimno w tych bungalowach i czy jest to dobry punkt wypadowy do zwiedzania Rzymu?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Paź 2011 12:07 

Byłem w zeszłym roku w listopadzie (camping village), 10-cio osobową grupą, mieszkaliśmy w dwóch 5-cio osobowych domkach. Temperatura ok, w domkach są zamontowane urządzenia do klimy i ogrzewania. Cena baaaardzo przystępna, na przeciwko supermarket, na terenie ośrodka sklepik, dyskoteka,bilard, drinkbar.Obok przystanek autobusowy z którego dojedziesz w 10-15 minut do stacji metra CORNELIA a dalej droga otwarta na cały Rzym. Minusy: na nogach stamtąd nigdzie nie dojdziesz ponieważ brak jest chodników, tylko ruchliwa ulica bez poboczy, pokoje nie grzeszą wielkością.
Polecam domki te 5-6 osobowe, ponieważ posiadają nieźle wyposażoną kuchnie i dwie lazienki, te małe domki mogą kuchni wogóle nie mieć. Gdybyś miał więcej pytań to śmiało, co będę wiedział to podpowiem. Moja rada: był to mój drugi raz w Rzymie, za pierwszym razem mieszkałem w centrum miasta, kosztowało to sporo drożej ale było warto.

#25 PostWysłany: 24 Paź 2011 22:18 

Dzięki hugo1211 narazie mam zabukowane ale szukam dalej coś bliżej centrum i liczę na jakieś promocje.Jadę w 2 os.i z tego co czytałem dwójki są niestety bez kuchni.Jak ktoś coś znajdzie ciekawego między 27XI-2XII niech pisze.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Paź 2011 22:45 

Sprawdziłem ceny dla hotelu Pavia w Rzymie ( 3 noclegi dla pary ze śniadaniem kontynentalnym to koszt ok 200euro. Blisko dworca termini, na który dojedziesz pociągiem z lotniska.

#27 PostWysłany: 04 Lis 2011 09:54 

niebieski
Ja polecam Hotel Corot (***) , 100 metrow od dworca Termini w bocznej ulicy. Maly, przyjemny - kilkupietrowy hotel. Dwojka ze sniadaniem pod koniec marca kosztuje ok 60 EUR (rezerwacje przez portal alpharooms, na booking.com zdecydowanie drozej)
Swietna pomocna obsluga, fantastyczne sniadanie jak na Włochy (dodatkowo w cenie przygotowywane cappuccino badz latte) . Wg mnie idealna baza na kilkudniowy wypad do Rzymu.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 13 Lis 2011 20:48 

HEJ, SPROBOJ WYSLAC MAILA Z ZAPYTANIEM W J.ANGIELSKIM karotoni@gmail.com FACET DYSPONUJE DUZA ILOSCIA APARTAMENTOW W SAMYM CENTRUM RZYMU POZA SEZONEM SCHODZI Z CENY ,APARTAMENTY SA KONFORTOWE ROZNYCH WIELKOSCI OD-2OSOB DO 12 I WIECEJ, POWODZENIA! ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Lis 2011 23:55 

Polecam stronę freereservation.com . Sama z niej korzystałam kilka razy.Na dłuższy niz 1 dzień pobyt apartamenty są tańsze i wygodniejsze niz hotel. tu znajdziesz wyniki dla interesującego Cię terminu http://www.freereservation.com/cerca_fa ... 7kk66&poi=
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Gru 2011 16:05 

Witam serdecznie.

Pytanko: który z hosteli w szeroko pojętym centrum byście mogli polecić? Wiem, że są Google, ale może ktoś ostatnio był w Rzymie i poradziłby gdzie w "low-season" najlepiej się zabukować? Dojazd z lotniska Fiumicino, więc najbardziej optymalnie jakby to był hostel w południowo-zachodniej części. Cena max 20euro na osobę najwyżej w "czwórce".
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 03 Gru 2011 19:56 

Witam
W Rzymie mieszkałem 1 noc w Flaminio village bungalow Park 3 noce w hotel Dei Mile (90eur) i 1 w Kolping Hotel Casa Domitilla (30).
Czekałem na promo z booking.com i wtedy rezerwowałem.Prawie ją przegapiłem i dlatego 3 różne miejsca.Warto zamówić newsletter i czekać na "odlotowe promocje".
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Gru 2011 13:49 

Ostatecznie nocowałem w B&B King Squre i Hotel Planet.

King Square to typowy włoski B&B - pokoje na drugim piętrze, jak za cenę 20 euro i lokalizację przy samym metrze pokoik bardzo fajny, chociaż standard raczej studencki, dla niewymagających.

Hotel Planet położony jest w średnio ciekawej części Rzymu przy samym Termini. Po kluczyki wjeżdża się duszną windą do recepcji, następnie idzie się około 100 metrów dalej - pokoje są w innym miejscu niż recepcja. Standard pokoju całkiem niezły, cena w tygodniu też 20 euro od osoby, więc także niedrogo. Na śniadanie Crossaint + kawa.

Obie rezerwacje z Booking.com, bezproblemowo. Polecam dla par, dla których wysoki standard pokojów to sprawa drugorzędna.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Gru 2011 14:29 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 20.3%
Przed chwilą rezerwowałem nocleg dla 4 osób, pokój 4os z prywatną łazienką. Od głównego dworca jakieś 500m cena 44 zł/osoba

http://pl.hostelbookers.com/hostele/wlochy/rzym/42858/

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 16 Gru 2011 15:56 

Na tej samej ulicy co mój, bardzo blisko będziesz miał supermarket czynny codziennie do 21:30 i tanie sklepiki z pamiątkami. Do głównych atrakcji Rzymu około 30 minut z kapcia. W razie jakichś pytań o Rzym służę pomocą.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 16 Gru 2011 16:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 20.3%
mazzano napisał(a):
Na tej samej ulicy co mój, bardzo blisko będziesz miał supermarket czynny codziennie do 21:30 i tanie sklepiki z pamiątkami. Do głównych atrakcji Rzymu około 30 minut z kapcia. W razie jakichś pytań o Rzym służę pomocą.

-jak się ten sklep nazywa?
-jakieś przykładowe ceny pamiątek ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 16 Gru 2011 16:25 

W Rzymie niedawno nocowałem w Hotel Luzzatti, przy ulicy Luzzatti, niedaleko dworca Termini (można podjechać tramwajem lub dwie stacje metrem lub z 15 minut z buta). Cena w grudniu: 40 euro za noc, w tym śniadanie (standard włoski czyli kawa i rogaliki a ponadto bułki, ser żółty, wędlina, a to rzadkość we Włoszech). Minusem były komary w hotelu, nie wiem skąd, ale były. Niedaleko jest supermarket Emme Piu oraz bardzo dobra lodziarnia Palazzo del Freddo Giovanni Fassi, przez całą zimę (czyli +10 do +15st.C) mają obniżone ceny, lody "medium" czyli trzy całkiem spore porcje różnych smaków lodów plus bita śmietana za 2 euro. Magnesy na lodówkę po 1 euro sprzedają na Via delle Quattro Fontane, między Via Nazionale i Via del Quirinale (typowa cena przy atrakcjach turystycznych to 3 euro).
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Gru 2011 16:33 

Nie pamiętam nazwy, duży supermarket na via Marsalia (długa ulica wzdłuż dworca), dokładnie na przeciwko skrętu na via Milazzo, łatwo odnajdziesz. Ceny orientacyjne w sklepie to na przykład: ciastka (np. pierniki) - ok. 1,50 euro, woda 1,5l - 0,5 euro, piwo 0,66 Peroni - 1,20 euro, chleb - 1 euro, ser pakowany w plastrach - 1,50 euro.

Z pamiątek kupowałem magnesy - 3 magnesy za 5 euro, przy atrakcjach masz jeden po 3 euro. Inne pamiątki też przeważnie sporo tańsze. Ogólnie w centrum Rzymu jest bardzo drogo, natomiast na większości dzielnic znajdują się znacznie tansze targi i sklepiki.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 21 Gru 2011 10:40 

Wiecie może co się będzie działo i gdzie dokładnie w noc Sylwestrową w Rzymie? Jakieś koncerty podobno mają być....

Jak to jest też jeśli chodzi o zwiedzanie Koloseum albo placu św. Piotra?

#39 PostWysłany: 21 Gru 2011 12:06 

gregorow napisał(a):
Wiecie może co się będzie działo i gdzie dokładnie w noc Sylwestrową w Rzymie? Jakieś koncerty podobno mają być....

Co do Sylwestra to wiem tyle, co wujek Google podpowiada, standardowo koncerty i fajerwerki są na Piazza del Popolo.
Koloseum jest otwarte w Sylwestra. Z placem św. Piotra nie ma problemów, to po prostu plac. Jeśli miałeś na myśli bazylikę św. Piotra to jest dostępna, z wyjątkiem celebracji.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 21 Gru 2011 14:44 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.4%
mm0512 napisał(a):
gregorow napisał(a):

Co do Sylwestra to wiem tyle, co wujek Google podpowiada, standardowo koncerty i fajerwerki są na Piazza del Popolo.
Koloseum jest otwarte w Sylwestra. Z placem św. Piotra nie ma problemów, to po prostu plac. Jeśli miałeś na myśli bazylikę św. Piotra to jest dostępna, z wyjątkiem celebracji.

Plac Sw. Piotra jest zamykany kazdego wieczoru o 23:00. Bazylika w okresie zimowym jest otwarta do 18:30.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości