Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#181 PostWysłany: 02 Paź 2012 19:52 

niebieski
Airbnb?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 05 Paź 2012 10:18 

niebieski
zajacowaty napisał(a):
Szukam od dłuższego czasu, ale wciąż nie mogę znaleźć żadnej dobrej oferty na nocleg w Rzymie od 10go do 14go października (4 noclegi). Interesuje mnie pokój 2osobowy, najlepiej z prywatną łazienką i blisko centrum (ew. blisko stacji metra). Jakby ktoś znalazł jakąś dobrą ofertę (w granicach 50euro/pokój/noc), byłbym wdzięczny.

Nie wiem czy nie za późno, ale może zobacz na to:
- 45 euro/pokój http://www.prezzofelice.it/viaggi/6721/
- 35 euro/pokój http://www.prezzofelice.it/viaggi/6769/
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 05 Paź 2012 10:46 

Dzieki Maciek, oferty nawet fajne, ale juz zarezerwowalem pokoj przed Wimdu za 40euro (z oplatami 45)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 05 Paź 2012 11:29 
Awatar użytkownika

Witam.

Może ktoś będzie wiedział.
Zamówiłem przez internet bilety na pociąg, dostałem na maila, wydrukowałem. Pytanie czy ten wydruk wystarczy? Gdzieś się doczytałem, że należy to wymienić w kasie na bilet.... Byłem kilka razy w Italii i wiem, że bilety nalezy kasowac w kasowniku na peronie, przed wsiadaniem. Co w przypadku wydrukowanej kartki?

Jeżeli ktoś to juz robił prosze o odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 05 Paź 2012 11:34 

niebieski
Wydruk wystarczy.
Jeżeli bilet jest na pociągi Le Frecce - to wystarczy nawet kod PWR lub plik PDF choćby w telefonie.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 05 Paź 2012 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.4%
niebieski
My wzieliśmy apartament w samym centrum Rzymu na Airbnd jak zwykle, jakieś 50m od głównego dworca, 120E za noc, jest nas 5tka więc luzik, wychodzi zupełnie przyzwoicie.

#187 PostWysłany: 05 Paź 2012 15:14 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Maciek78 napisał(a):
Wydruk wystarczy.
Jeżeli bilet jest na pociągi Le Frecce - to wystarczy nawet kod PWR lub plik PDF choćby w telefonie.

Nie ma takiego czegoś jak kod PWR.
Chodzi o kod PNR (numer rezerwacji).
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 05 Paź 2012 18:06 

niebieski
nrm napisał(a):
My wzieliśmy apartament w samym centrum Rzymu na Airbnd jak zwykle, jakieś 50m od głównego dworca, 120E za noc, jest nas 5tka więc luzik, wychodzi zupełnie przyzwoicie.

To naprawdę niezła cena. Polacy wynajmują np. dwa pokoje za około 100 euro. A nie ma to jak komfort całego meiszkania dla siebie.
My jedziemy we czworo i płacimy 90 euro za noc za mieszkanie. Około 10-15 minut od Termini, ale przy samym metrze, więc z przemieszczaniem się nie powinno być problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 05 Paź 2012 22:39 

Wlasnie zarezerwowalem 4* Grand Hotel Fleming
Czy ktos z was spal tam i moze sie podzielic opinia?
pozdrawiam
 PM off  

#190 PostWysłany: 06 Paź 2012 12:15 
Awatar użytkownika

Witam właśnie zastanawiam się czy zarezerować Seven Hills Village
Kemping | Via Cassia 1216, Rzym , Włochy 00189 wychodzi 130zl za 2 os/2noce wie ktoś jakie są warunki i dla mnie najważniejsza sprawa jak jest z dojazdem do tego kampingu w dzień jak i późnym wieczorem/noc może ktoś tam nocował czekam na pomoc pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 06 Paź 2012 13:25 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Nie powiem nic o warunkach, bo nie byłam. Natomiast sądząc po adresie, to bardzo daleko od centrum (już za obwodnicą Rzymu) i okolica dość wyludniona. Można by było jeszcze to zaakceptować, gdyby było dobre połączenie, ale z tego, co widzę, najbliższa stacja kolejowa to La Giustiniana, a i żeby do niej dotrzeć trzeba dojechać jakimś autobusem. Wieczorem taki dojazd może być kłopotliwy.
Z samej stacji La Giustiniana np. do stacji Trastevere pociąg jedzie pół godziny.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 07 Paź 2012 22:00 

Dobrzy ludzie! :)

Pisze,poniewaz jako niemalze przykladny obiezyswiat wybieram sie dosc spontanicznie, wraz ze swoja ukochana na kilka dni do Rzymu. Dosc spontanicznie,tzn. wylatuje juz jutro popoludniem.

Bede wdzieczny za pomoc w znalezieniu taniego noclegu,wystarczajacego nie tylko do pozwiedzania Rzymu,ale takze umozliwiajacego odpoczynek.
Nie zalezy nam na 'wygodach',czy wysokim standardzie. W zupelnosci wystarcza lozko, czysta posciel i schludna lazienka (jej wielkosc nie gra roli- moze byc chocby mikroskopijna). Preferujemy pokoj samodzielny,nie wielosobowy.
Kolejnym z podstawowych kryteriow jest dla nas cena - im nizsza tym lepiej.

Bede wdzieczny za kazda podpowiedz na forum,pirv lub mail ygrecky@gmail.com.

Przejrzalem powyzsze posty dotyczace noclegow w Rzymie w tym temacie,ale bede wdzieczny za konkretne i aktualne podpowiedzi.

Za wszystkie wpisy i komentarze z gory serdecznie dziekuje!

PS > Przepraszam za brak polskich znakow,ale pisze z komorki.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 08 Paź 2012 07:49 

Foggia napisał(a):
Witam właśnie zastanawiam się czy zarezerować Seven Hills Village
Kemping | Via Cassia 1216, Rzym , Włochy 00189 wychodzi 130zl za 2 os/2noce wie ktoś jakie są warunki i dla mnie najważniejsza sprawa jak jest z dojazdem do tego kampingu w dzień jak i późnym wieczorem/noc może ktoś tam nocował czekam na pomoc pozdrawiam

Wiele razy zastanawiałam się czy skusić się na kemping, ale jednak ta odległość od miasta, która uniemożliwia pełną swobodę w przemieszczaniu się jest odpychająca. Do ceny trzeba sobie doliczyć koszt dojazdu i stratę czasu jaką możnaby było poświęcić na np. miłą kolacyjkę wieczorem w centrum miasta. Może warto dołożyć trochę (przecież nie jeździ się co tydzień) i znaleźć coś co będzie chociaż w okolicach stacji metra. Mnie udało się zarezerwować b&b przy samej bazylice Santa Maria Maggiore za 30 euro 2os/noc. Miasto wieczorem jest całkiem inne niż w dzień i szkoda tracić ten niesamowity urok.

#194 PostWysłany: 09 Paź 2012 23:35 

dudu86 napisał(a):
Witam wszystkich,

W dniach 13-16.10 udaję się do Rzymu z lądowaniem na Ciampino. Jako, że czasu ogólnie mamy z dziewczyną niewiele (praktycznie tylko 14 i 15.10 niedziela/poniedziałek) na zwiedzanie, chcemy ogarnąć jakiś hotel jak najbliżej linii metra. Jako, że lądujemy na Ciampino to optymalnie byłoby gdzieś przy linii A na trasie Anagnina-Termini. Mam kilka wyszukanych już na booking, ale może ktoś ma jakąś super ciekawą propozycję.

Z góry już dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)

Witam,

widzę, że Kolega wybiera się w identycznym terminie do Rzymu, co ja ze swoją drugą połówką. Udało Ci się może zarezerwować jakiś rozsądny nocleg? Jak obmyśliłeś dojazd z lotniska po przylocie i dojazd na lotnisko wcześnie rano przed odlotem?

Z góry dzięki za informację i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 12 Paź 2012 19:31 

Cytuj:
Również polecam Camping Village Roma , czysto, dobry dojazd, po drugiej stronie ulicy duży market . Dojazd do centrum b. dobry , cena za nocleg ok 50 zł za dobę

Mogę się przyłączyć do polecenia. Byłem tam 20-25 września tego roku. Pomimo tego, iż temperatury były niższe niż w Warszawie, to spaliśmy w tzw. namiotach. Były to wysokie namioty na wypasie - z łóżkami, pościelą i lampką wewnątrz. Pomimo tego, że w nocy czasem ok 15' stopni to było tam całkiem przyjemnie - szczególnie, że płaciliśmy za dwie osoby niecałe 12 € za dobę - warto rezerwować przez internet, gdyż cena jest niższa. Co istotne recepcja jest teoretycznie (jak to u włochów) 24h/db

Polecam basen :) niestety kąpałem sie w nim ostatniego dnia pobytu bo myślałem, że to jakaś ściema.. a jednak warto.

A jeśli ktoś zastanawia się nad podróżą do Rzymu i nie posiada biletu.. ODRADZAM :) Beznadziejne miasto, pieniądze które robią na turystyce nie są warte patrząc na poziom jej organizacji. W trzy dni wydaliśmy 300 €. Z czego 3/4 to tylko muzeum watykańskie, koloseum, komunikację, nocleg.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 24 Paź 2012 10:25 

yaris68 napisał(a):
Rowerzysto,

na kiedy zarezerwowałeś Grand Hotel Fleming?

A może wróciłeś już z rzymu?

Mógłbys podzielić sie info na temat tego hotelu, pokoju, lokalizacji, śniadania?

Mam również zamiar zarezerwować ten hotel?
Przez jaki serwis rezerwowałeś?
Pozdrawiam

Witaj. Zarezerwowałem na 26-28 listopad hotel w formie B&B. Rezerwowałem przez hotels4u. Znajduje się on w północnej części Rzymu a chodziło mi głównie o coś taniego i przyzwoitego z niedalekim połączeniem komunikacyjnym. Pozdrawiam
 PM off  

#197 PostWysłany: 24 Paź 2012 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
yaris68 napisał(a):
Rowerzysto,

na kiedy zarezerwowałeś Grand Hotel Fleming?

A może wróciłeś już z rzymu?

Mógłbys podzielić sie info na temat tego hotelu, pokoju, lokalizacji, śniadania?

Mam również zamiar zarezerwować ten hotel?
Przez jaki serwis rezerwowałeś?
Pozdrawiam

Pytanie nie do mnie, ale ustosunkuję się :)
Byłem w Grand Hotel Fleming w sierpniu.

Hotel - wygląd 6/10, recepcja 7/10, lokalizacja 4/10 (do hotelu jeżdzą dwa autobusy miejskie, nie ma dostępu metrem, jak to we włoszech stajesz na przystanku (fermata) i czekasz na autobus, którzy przyjedzie lub nie)
Serwis w jakim rezerwowałem - hotels.com
Śniadanie 2/10 (wynika to raczej z różnic w śniadaniu polskim i włoskim, kiedyś spotkałem pewnego włocha i tu jego cytat "Wy Polacy jecie obiad na śniadanie")

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 25 Paź 2012 16:13 

Witam,
Wybieram się do Rzymu (19-22 listopada). Znalazłem nocleg w hostelu dla za 30 euro za dobę dla 2 osób. Wliczone śniadanie, niewliczony podatek 2 euro za osobodzień. Czy da się znaleźć coś tańszego (w Rzymie, blisko metra)?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 25 Paź 2012 16:51 

niebieski
Pewnie się da, ale to będzie to sporym wyzwaniem.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 25 Paź 2012 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 12.1%
srebrny
http://www.hostelbookers.com/property/p ... t/3/ppl/2/
Taniej się chyba nie da, a ten ma przynajmniej w miarę dobre recenzje, może akurat :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość