Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2954 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 01 Lip 2015 00:21 

https://www.allianzdirect.pl/ubezpiecze ... lator.html

https://www.axatravel.pl/travelsport/ku ... tAod3uUFrg

poszukaj w necie czy nie ma kodów rabatowych typu lato itd.
 PM off
mateusz323 uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#462 PostWysłany: 01 Lip 2015 07:51 

Loty: 158
Kilometry: 320 173
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Tutaj porównywarka ofert:
https://www.polisaturystyczna.pl/
mateusz323 uważa post za pomocny.

#463 PostWysłany: 01 Lip 2015 10:57 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Z ciekawosci spojrzalem na te wyszukiwarke. No jeszcze musza troche nad tym popracowac:
- slaby interfejs;
- ograniczona liczba ofert w ich systemie;
- opcja "porownywania" jest kompletnie beznadziejna;
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 01 Lip 2015 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Wyszukiwarki wyświetlają różne ceny, na stronach ubezpieczycieli też są inne - rozumiem, że jest tak jak z biletami lotniczymi, tj. w każdym serwisie cena może być inna pomimo tożsamości usług?
Używa ktoś ubezpieczenia z ISIC? Już od kilku stron chyba nikt na jej temat nic nie wspominał, a zastanawiam się nad właśnie tym sposobem ubezpieczenia się na wyjazd do Izraela, wydaje mi się, że nie ma jakichś zasadniczych różnić, które by ją dyskwalifikowały lub dawały lepsze warunki wobec innych ubezpieczalni.

#465 PostWysłany: 13 Lip 2015 22:35 

Witam wszystkich,
Wybieram się w sierpniu do Chorwacji i Czarnogóry (08/17-08/29). Złożyłam wniosek o EKUZ mając na uwadze zabezpieczenie pobytu w Chorwacji.
Moje pytanie dotyczy ubezpieczenia na czasu pobytu w Czarnogórze (większa część pobytu). Zależy mi na jak najwyższym pokryciu kosztów leczenia (zagubiony bagaż etc nie jest najważniejszy). Mam problemy zdrowotne, które mogą wymagać hospitalizacji.
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak rozumiany jest termin 'choroba przewlekła'. Czy zaznaczać dodatkową tą opcję przy zakupie ubezpieczenia? Na co jeszcze zwrócić uwagę w przypadku kosztów leczenia?
Póki co skłaniam się do wyboru ubezpieczenia Generali. Wg kalkulatora 237 zł na co składa się:
Koszty leczenia+assistance standard 120 000zł
NNW, OC, zgubiony bagaż - brak
Kradzież mienia na czas wyjazdu - 5000zł (nie da się z tego zrezygnować)
Zaostrzenie chorób przewlekłych - tak (nie jestem pewna czy to wybierać)

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 13 Lip 2015 22:46 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Definicję chorób przewlekłych powinnaś mieć w OWU. Przeważnie jest ona bardzo szeroka i obejmuje choroby nowotworowe, nadciśnienie, cukrzycę itp. Dla generali będzie to:
Cytuj:
choroba przewlekła – choroba, w której obrazie zgodnie z aktualną wiedzą medyczną znajduje się długotrwałe, sta łe albo nawracające występowanie objawów albo odchyleń w badaniach dodatkowych i która była rozpoznana, leczona albo dawała objawy w okresie 24 miesięcy poprzedzających datę zawarcia umowy
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 14 Lip 2015 14:04 

niebieski
Anonymous napisał(a):
poszukaj w necie czy nie ma kodów rabatowych typu lato itd.

do 1 sierpnia -30% "KodyRabatowe2015":
http://kodyrabatowe.pl/kupon/65486/axa-assistance

ale może gdzie indziej i tak taniej
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 14 Lip 2015 14:07 

niebieski
krasnal napisał(a):
Definicję chorób przewlekłych powinnaś mieć w OWU. Przeważnie jest ona bardzo szeroka i obejmuje choroby nowotworowe, nadciśnienie, cukrzycę itp. Dla generali będzie to:
Cytuj:
choroba przewlekła – choroba, w której obrazie zgodnie z aktualną wiedzą medyczną znajduje się długotrwałe, sta łe albo nawracające występowanie objawów albo odchyleń w badaniach dodatkowych i która była rozpoznana, leczona albo dawała objawy w okresie 24 miesięcy poprzedzających datę zawarcia umowy

Rzecz jasna także choroby neurologiczne, np. sclerosis multiplex.......
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 14 Lip 2015 20:00 

Loty: 43
Kilometry: 143 112
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
jako, że szukałem teraz ubezpieczania podróżnego, to przeszukałem internet i znalazłem działające zniżki (stare kody :P , ale działające)

WARTA
10%
kod zniżkowy : KRAD00349000

ALLIANZ Direct
kod zniżkowy : ZNIZKA

osobiście kupiłem Wartę...może komuś się przyda.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Przykładowe składki (podróż 15 dni, Azja)Od góry:
1) Warta 71 zamiast 79pln
2) Allianz Direct rozne pakiety, ceny przed i po znizce

skladki.jpg
skladki.jpg [ 31.78 KiB | Obejrzany 2059 razy ]

Ostatnio edytowany przez Pado, 14 Lip 2015 21:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.
dyzio1 uważa post za pomocny.

#470 PostWysłany: 14 Lip 2015 20:19 

Loty: 150
Kilometry: 333 701
Krajów: 29 / 13.6%
Hej, na jakiej stronie znalazłeś te oferty z printscreena?

#471 PostWysłany: 14 Lip 2015 21:42 

Loty: 43
Kilometry: 143 112
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
To są ceny bezposrednio ze stron w/w ubezpieczycieli, żadne porównywarki itd... Kody do użycia także na ich stronach przy kupnie online

Ceny na printscreenach dotycza modyfikowanych pode mnie pakietow, chcialem tylko pokazać, ze kody działają. Pakiety/zakres mozna modyfikować
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 14 Lip 2015 22:07 

niebieski
AIG TravelGuard - na papierze wygląda baaardzo dobrze, do momentu gdy nie zaznaczymy chorob przewlekłych (mocna zwyżka). Kod -10% znaleziony w google: HS35KT
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 15 Lip 2015 08:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Choroby przewlekłe to w każdym ubezpieczeniu mocna zwyżka. W sumie jest to logiczne posunięcie.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 29 Lip 2015 22:42 

Moi Drodzy,
Widzę, że temat na czasie. Na moje wyjazdy ciągle ubezpieczam się idąc sobie do PZU, Hestii itp. Dajmy na to, ubezpieczenie na 6 dni wynosi mnie 30-35 zł. Wszystko byłoby ok, ale zastanawiam się (bo trochę jeżdżę) czy nie warto kupić jakieś ubezpieczenie dajmy na to na rok. Słyszałam o ubezpieczeniu Wojażer- płaci się 200 zł na rok i ma się podobno wszystko w tym. Opinie jednak są różne..jak to o wszystkim.
Polecacie jakieś takie ubezpieczenie? Macie? korzystacie? A może jakieś innego typu roczne?
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 29 Lip 2015 22:48 

niebieski
Własciwie sporo TU oferuje ubezpieczenia roczne - tzn obowiazujace na dowolna ilosc wyjazdow w ciagu roku, ale jednorazowy wyjazd zwykle nie moze przekraczac X dni (np. 30). Sama tylko mozesz odpowiedziec sobie czy Ci sie oplaca. Nie wiemy tez w jakim jestes wieku/ gdzie jezdzisz, ale moze warto rozwazyc euro26 lub planete mlodych.

Tutaj przyklad innego towarzystwa oferujacego roczne ubezpieczenie: https://www.erv.pl/ubezpieczenia/roczne.htm
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 29 Lip 2015 23:15 

Mam prawie 30lat. Generalnie jezdze po Europie i na tym najbardziej mi zależy..chociaż nie wykluczam czegos dalszego.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 29 Lip 2015 23:55 

niebieski
http://euro26.pl/ubezpieczenie/ - do 30 lat swietna opcja
ale za to planeta do 39 - cena/ jakosc - super opcja tez - moim zdaniem, http://www.planetamlodych.com/?page_id=165
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 31 Lip 2015 12:21 
Awatar użytkownika

Renia1 napisał(a):
Ja też zastanawiałam się nad wykupieniem ubezpieczenia turystycznego przed urlopem. Doszłam do tego, że niewykupienie polisy jest szczytem nieodpowiedzialności, a poza tym szkoda kasy. Jechaliśmy na własną rękę do Chorwacji, tam są zbyt wysokie koszty leczenia w porównaniu do wysokości składki ubezpieczenia. Ostatecznie zdecydowałam się na compensę. W prawdzie nic się nie wydarzyło, ale przynajmniej miałam zapewnioną ochronę na wszelki wypadek.

cześć
Raczej dobrze mieć jakiekolwiek ubezpieczenie w razie czego, a szukałaś polis na stronie towarzystw czy na porównywarkach w internecie??
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 01 Sie 2015 12:28 

Ja zawsze wykupuje polise na tyle dni ile jade. Smieszne pieniądze a można wiele zaoszczedzic. Nie wykupiłam tylko jeden raz, na 5 dni w Bulgarii i slono mnie to kosztowalo. Za rozcięcie pęcherza na stopie i podanie zastrzyku bo była infekcja musiałam zaplacic 80 euro. Mialam karte NFZ ale coz.. nie zwrócili mi pieniędzy gdyż bułgarskie nfz stwierdzilo iż to co miałam robione nie podlega zwróceniu.
Raz zrobiłam ten blad i teraz za kazdym razem się ubezpieczam. Za glupote się placi, powiem szczerze.
Tylko tak sobie pomyslalam, ze może warto byłoby raz na rok kupic jakies ubezpieczenie bo może udaloby się trochę zaoszczedzic, ale widze ze chyba nie.. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 03 Sie 2015 13:22 

Polecam planetę młodych. Cena śmieszna, warunki rewelacyjne plus sporty ekstremalne w cenie. Sprawdziliśmy w Indonezji - w dziurze na końcu świata biegunka przez 5 dni i zero poprawy. Zadzwoniliśmy, w ciągu godziny mieliśmy wyznaczoną wizytę u lekarza w prywatnej placówce na wiosce (tylko taką udało się ubezpieczycielowi odnaleźć, bo szpital na drugim końcu wyspy). U lekarza tylko parę papierków do wypełnienia, resztę załatwiał lekarz nawet jak podjął decyzję o "hospitalizacji"- prywatny pokój przy czyimś domu trudno nazwać szpitalem. Za dwa dni policzyli sobie kilkaset dolarów, co przy Indonezyjskich cenach było wręcz wyłudzeniem ze strony lekarza, ale wszystko przeszło bezgotówkowo i bez problemów ze strony ubezpieczenia.
Jak dla mnie to dla osób poniżej 39 roku życia najlepsza opcja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2954 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 148  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości