Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Lip 2026 15:06 
Awatar użytkownika

złoty
OT
jaco027 napisał(a):
Zalecalbym urzytkownikom forum wyoska ostroznaosc w kreowaniu kont i hasel dla nowego nieznanego serwisu bez historii...

Ale dlaczego? Po to są konta 10 minutowe (albo śmieciokonta\konta na spam) i manadżery haseł, by kompletnie się nie przejmować takimi rzeczami...

(aczkolwiek wydaje mi się, że to raczej będzie nowa wersja 4flights.eu a nie hakerski wodopój ;) )
 Profil Relacje PM off
Nelson2004 lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 20 Lip 2026 15:27 

abelincoln napisał(a):
OT
jaco027 napisał(a):
(aczkolwiek wydaje mi się, że to raczej będzie nowa wersja 4flights.eu a nie hakerski wodopój ;) )

Nie będzie to nowa wersja 4flights.eu ponieważ administrator tamtej strony przestał rozwijać stronę. Nie przedłużył domeny, serwera i "projekt upadł" (pisałem wcześniej z tamtą osobą).
Tak więc, to są (były) dwie całkowicie oddzielne strony.

Co do reszty, całkowicie się zgadzam :)

Dziękuję Wszystkim za sugestie/uwagi. Te które mogłem wprowadzić, prowadziłem. Wieczorem konto demo zostanie usunięte.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Lip 2026 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
abelincoln napisał(a):
OT
jaco027 napisał(a):
Zalecalbym urzytkownikom forum wyoska ostroznaosc w kreowaniu kont i hasel dla nowego nieznanego serwisu bez historii...

Ale dlaczego?

Dlatego, że lwia część narodu ma jeden email i jedno hasło do wszystkiego.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 20 Lip 2026 18:21, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 20 Lip 2026 17:01 
Awatar użytkownika

złoty
Szyn3k napisał(a):
Dlatego, że duża część narodu

Ekhem, ale przecież w tym wątku siedzi creme de la creme, zjadacze wisienek, ludzie, który kupują ubezpieczenie podróżne, osoby, które potrafią obejść błąd płatności w dealu United do Ameryki Południowej\Środkowej :lol:
Załącznik:
Zrzut ekranu 2026-07-20 165815.png
Zrzut ekranu 2026-07-20 165815.png [ 5.21 KiB | Obejrzany 305 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Lip 2026 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Nie no, wiadomo że tu sama śmietanka

#26 PostWysłany: 20 Lip 2026 22:00 

Zrobiłem, pierwsze 10 szukań jest dla wszystkich dostępne i jeżeli komuś odpowiada to może założyć konto, a jeżeli komuś się nie podoba to nie musi zakładać i korzysta z innych stron :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Lip 2026 08:03 

niebieski
Kiedy reset, 10x dziennie?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 21 Lip 2026 15:45 

Nie wspominałem o resecie. Ilość 10 wyszukiwań bez logowania, jest stała i nie resetuje się ani po 24h, ani po 365 dniach.
Powód dlaczego tak jest, napisałem wcześniej. Jeżeli ktokolwiek chce wyszukiwać więcej razy, wystarczy się zalogować.

Załączniki:
a4e_pl.png
a4e_pl.png [ 78.55 KiB | Obejrzany 138 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 21 Lip 2026 15:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Albo zjesc ciasteczko.

Swoja droga jednoczesne polacznie akceptacji polityki i akceptacji ciasteczek jest.... typowa ściema.
Ciasteczka mozna odrzucić w "normalnych" serwisach.
 Profil Relacje PM off
to_ja lubi ten post.

#30 PostWysłany: 21 Lip 2026 16:21 

Zapraszam do przeczytania z czego wynika wyjątek w art. 399 ust. 3 Prawa komunikacji elektronicznej.
To rozwiązanie jest poprawne, ponieważ przycisk „Rozumiem” nie udaje zgody — jedynie potwierdza zapoznanie się z informacją.

Banner z opcjami „Akceptuję”, „Odrzucam” i „Ustawienia” stanie się potrzebny, gdy będzie między innymi:
Google Analytics, Meta Pixel lub inne statystyki śledzące;
reklamy i profilowanie;
osadzone filmy YouTube, mapy albo widżety społecznościowe zapisujące cookies;
narzędzia marketingowe lub afiliacyjne śledzące użytkowników;
zewnętrzną captchę, jeżeli zapisuje ona niekonieczne dane przed zgodą.

jaco027 napisał(a):
Swoja droga jednoczesne polacznie akceptacji polityki i akceptacji ciasteczek jest.... typowa ściema.

Więc Pana "normalne" serwisy dlatego stosują te 3 opcje, bo mają taki wymóg prawny wynikający z w/w pkt.
Dlatego byłoby miło gdyby Pan najpierw dowiedział się w jakiego rodzaju serwisach/stronach jest potrzebna informacja o ciasteczkach.
Proszę na przyszłość nie kłamać/oczerniać "typowa ściema" ale miło, że ktokolwiek zwraca na to uwagę.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Lip 2026 17:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie, no bez uniesień. Pewnie masz rację co do strony formalnej.
Bardziej odnosiłem się do ogólnej praktyki na rynku...
Ale można też dać możliwość braku akceptacji ciasteczek. No chyba, że nie można.... :-)

A w sumie to są didaskalia. Ważne, ze scrapping działa i loty sa pobierane do bazy. W UI potem to już mozna cuda na kiju wymyślać.
 Profil Relacje PM off
Nelson2004 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 21 Lip 2026 22:37 

Poza wszystkimi lotniskami PL, dodałem również Berlin, Pragę, Ostrawę i Brno. Niektórzy mają bliżej niż na inne lotniska, więc może się przydadzą.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 21 Lip 2026 23:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak już dodajesz lotniska w pobliżu PL, to niektórzy mają też blisko do VNO, TAT, PED, KUN, PLQ, RIX, VIE czy BUD. A już w ogóle najlepiej byłoby, gdyby były wszystkie lotniska, bo nie wszyscy mieszkają w PL i okolicach :)

Przetestowałem wyszukiwanie jednodniówek, czyli wpisałem 0 w polach "pobyt od" i "pobyt do", ale w wynikach są też powroty następnego dnia. Można to obejść wybierając ten sam dzień tygodnia dla wylotu i powrotu, czyli trzeba zrobić 7 wyszukań.

Warto dodać możliwość wyszukania powrotu na inne lotnisko, np. lecę z WAW, a wracam do WMI. Taka opcja jest często wykorzystywana właśnie przy jednodniówkach
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość