Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Wrz 2025 16:05 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 630
Kilometry: 1 378 334
Krajów: 76 / 35.5%
W PL zgłaszajcie koniecznie do lokalnych sanepidów. Chociaż mojego zgłoszenie o Absyncie we WRO chyba wpadło w niszczarkę bo inaczej spaliliby ten hostelik do 3 pokolenia wstecz. Oni w ogóle powinni zmienić nazwę na Pluskwy i trochę łóżka
3 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#62 PostWysłany: 24 Wrz 2025 17:00 
Awatar użytkownika

złoty
@oskiboski Z ciekawości poczytałem trochę opinii na Mapach Google i ?
2 ludzi lubi ten post.

#63 PostWysłany: 24 Wrz 2025 17:05 

niebieski
bigosm napisał(a):
Jeden z hosteli sieci a&o w Pradze ( co ciekawe nigdy z nimi nie miałem złych doświadczeń choć to hostelowy moloch ) ja wiem, że to hostel, ogrom ludzi , niższy standard , ale źle , że pluskwy są w pokoju. Dowodów w sensie obecności pluskiew w pokoju nie mam i chyba ciężko byłoby o takie, ale mam zdjęcia sprzed i po ugryzieniach.

Klientela tego konkretnego przybytku jest tak bardzo zróżnicowana, że w sumie to możesz się cieszyć że tylko pluskwy się przytrafiły :twisted:
Obsługa ma klientów głęboko gdzieś i dwie lewe ręce do pracy. Za to chętnie kiwną palcem jeśli pomachasz przed ich nosem banknotem.
Zapraszam na bazarek przedmiotów pochodzących z niewiadomych :mrgreen: źródeł przed wejściem ok. 9-10 rano. Organizowany przez grupki Cyganów.

W sumie to warto pisać do Dyrektora (Rhea) bo jest całkiem miły i luźny, myślę że jakieś zadośćuczynienie może zaoferuje.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#64 PostWysłany: 27 Paź 2025 18:42 

niebieski
Cytuj:
Możesz oczywiście zgłosić to komu chcesz, ale z uwagi na brak materiału dowodowego doradzam powściągliwość w podejmowanych krokach.

Na szczęście nie posłuchałem i:

Czysto informacyjnie: hostel/hotel w moim przypadku w końcu oddał pieniądze- nie na żaden portfel w bookingu tylko zwrot na kartę a sprawą zajmuje się jeszcze czeski sanepid:)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Paź 2025 09:48 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Pluskwy mogą być nawet w 4 gwiazdkowym hotelu.
Ostatnio jak byłem w Hiszpanii w 3* to były w moim łóżku, a ściana była taka jakby zagrzybiła, ale to wynikało, że każdy jak je zauważył to rozprawiał się z nimi.
Jak zapaliłem w nocy światło, to było ich full.
Na szczęście żadnych chorób od nich się nie zarazimy. Tylko sam fakt, że one są.

#66 PostWysłany: 28 Paź 2025 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
No że nie przenoszą chorób to faktycznie pociecha ;)

Mnie się zdarzyło spotkanie z pluskwami trzy razy:
Ibis Pilzno - miałam tylko kilka ugryzień i dopiero po powrocie do domu zdałam sobie sprawę z tego że to pluskwy a nie komary
Windsor Palace Copacabana (brzmi dumnie :D ) - kilkanaście ugryzień, zgłosiłam się do obsługi ale mnie kompletnie olali
Mercure Lublin Centrum - historia najmniej przyjemna, po pierwszej nocy znalazłam około 10 ugryzień, zgłosiłam się do obsługi i na kolejną noc przeniesiono nas do innego pokoju, przepraszając tysiąc razy. Sprawdziliśmy tam materace i nic nie wskazywało na to, że historia się powtórzy. Natomiast rankiem obudziłam się z setką ugryzień na całym ciele łącznie z twarzą, do tego miałam silną reakcję alergiczną, koszmar. Hotel sam zaproponował zwrot kasy za pobyt i zapewnili że przyślą inspekcję i wszystko sprawdzą co się chwali ale dla mnie w tamtej sytuacji to było marne pocieszenie, bo leki antyhistaminowe średnio działały a ugryzienia zeszły dopiero po dwóch tygodniach.
Mój mąż i dziecko nie mieli żadnej reakcji alergicznej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 28 Paź 2025 10:44 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
@one3 Podaj nazwę tego przybytku w Hiszpanii.
Skoro nieproszeni goście obnoszą się tam ze swoją obecnością tak bezceremonialnie, to znaczy, że kierownictwo/obsługa nic nie robi aby wyeliminować problem.
Dlatego ważne jest, żebyśmy wiedzieli o takich miejscach i omijali je szerokim łukiem.
Mar77 lubi ten post.

#68 PostWysłany: 28 Paź 2025 11:10 

srebrny
To prawda, pluskwy mogą pojawić się wszędzie. One nie są wynikiem np. brudu ale zazwyczaj przynoszą je wcześniejsi goście, którzy mogą je przywieźć w bagażu z innego hotelu lub np. choćby pociągu.
Oczywiście obsługa powinna to monitorować, problem jest tego typu, że pluskwy żyją w nocy kiedy pokoje nie są sprzątane i tak na prawdę jedynie po ugryzieniach gości obsługa dowiaduje się o problemie. To nie jest tak, że pluskwy zostawiają jakieś ślady, odchody itp. po których można je w łatwy sposób wytropić. Do tego walka z nimi jest trudna, trzeba to robić jak najszybciej profesjonalnymi metodami i powtórzyć zabieg po określonej ilości dni, do tego pranie wszystkiego w wysokich temperaturach itp. Jak rozejdzie się robactwo po całym hotelu to już koniec, duże koszty i bardzo trudno będzie je wytępić. Dodam, że można w bagażu takich pasażerów przywieźć też do domu i to jest kolejny dramat. Podobno część ubezpieczeń domu ma w cenie usuwanie pluskiew ale nie znam dokładnie tematu.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#69 PostWysłany: 28 Paź 2025 11:31 

HON fly4free
Ślady pluskiew można stwierdzić np. oglądając w randomowych miejscach hotelowy materac (liczne ciemne plamki) zaraz po przybyciu do pokoju. Jeśli są widoczne uprawdopodabnia to ich obecność w hotelu. No i warto dokładnie sprawdzać opinie w kilku miejscach - jeśli powtarzają się w nich informacje o ugryzieniach i tego typu problemach omijać miejsce szerokim łukiem.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 28 Paź 2025 12:28 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Sudoku napisał(a):
@one3 Podaj nazwę tego przybytku w Hiszpanii.
Skoro nieproszeni goście obnoszą się tam ze swoją obecnością tak bezceremonialnie, to znaczy, że kierownictwo/obsługa nic nie robi aby wyeliminować problem.
Dlatego ważne jest, żebyśmy wiedzieli o takich miejscach i omijali je szerokim łukiem.

Hotel Prince Park pokój 302- (Benidorm)
2 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 29 Paź 2025 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Jest taka grupa na fb - rozpoznaj latających skurwieli. Tam to dopiero można się nabawić schizy. I tu wrzucę przybytek właśnie tam opisany, pogryzienie przez pluskwy,

Załącznik:
2025-10-29_10h19_27.png
2025-10-29_10h19_27.png [ 309.44 KiB | Obejrzany 696 razy ]

Załącznik:
2025-10-29_10h08_10.png
2025-10-29_10h08_10.png [ 75.74 KiB | Obejrzany 696 razy ]

Swoją drogą byłam kiedyś na konferencji w JW Mariott w Dubaju na jakimś lunchu z formie otwartego bufetu i przechadzał się tam karaluch na stole. Uprzedzając pytania, nie, nie miał liberii.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości