Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kraków
#121 PostWysłany: 08 Gru 2014 17:57 

Loty: 19
Kilometry: 23 746
Krajów: 9 / 4.4%
Czy ktoś coś dobrego z Grouponu (lub inne Deale) do jedzenia w Krakowie mógłby wskazać?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#122 PostWysłany: 08 Gru 2014 21:38 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.8%
Koociaczeek napisał(a):
Czy ktoś coś dobrego z Grouponu (lub inne Deale) do jedzenia w Krakowie mógłby wskazać?

Powiedz nam co jest na gruponie, to powiemy czy dobre ;)

lukas63 napisał(a):
Byłem w gospodzie koko i potwierdzam, że dobre porcje do zjedzenia. Do tego tak blisko Rynku. Za obiad (zupa,2danie) i herbatę dla 2 osób zapłaciłem 36 zł :)

Dzień wcześniej byłem w knajpie naprzeciwko koko (jeżeli dobrze pamiętam nazywa się bordo), bo nie było miejsc w koko i odradzam stanowczo miejsce. Czekałem 1h i 20 min na drugie danie. Dopiero po zupie poinformowano mnie, że jest 1 kucharz i że trzeba czekać maks. 1 godzinę. Ludzie ostentacyjnie wychodzili jak czekali już godzinę na 2 danie. Ze względu na to, że nie miałem za bardzo czasu, żeby zmieniać lokal i czekać na wydanie dania w nowej miejscówce poczekałem do końca. Nie polecam tego miejsca. Ziemniaki i kotlet okazał się mocno letni (nie był ciepły)

Zgadza się, za Bordo nie przepadam. Natomiast w koko warto wziąć połowę porcji - bodajże za 9 zł bądź 9,50 zł. Uprzedzam, to wcale nie będzie połowa (jeżeli od jesieni się nie skiepścili ;)
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 11 Gru 2014 12:30 

niebieski
Big Red na wspomnianym wczesniej placyku przy Wawrzynca - wybitne! Stek z ryby wysmienity, a fish&chips prawdziwie brytyskiej, z groszkiem. No i fajny klimat!
Ceny: 18/12 (duze, male) fish&chips, 19 za stek.

#124 PostWysłany: 11 Gru 2014 13:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Odkąd dostałem kartę opencard, to zacząłem degustacje różnych restauracji

(ceny które teraz podam to z obniżkami od OpenCard)

Alebriche, Meksykańska (-50% na potrawy) Fajna knajpka, przy ul. Karmelickiej, blisko placu Inwalidów. Kuchnia typowo meksykańska, można to zauważyć od kucharza Indianina w kuchni. Nachosy świeżo zrobione, tak samo jak dip guakamole i pilco di mayo. Tortille też przepyszne. Za osobę, z piwem to około 25 złoty

Bombaj Tandoori (-50% na potrawy). Najstarsza indyjska restauracja w Krakowie, przy ulicy Szerokiej, na Każiku. Muzyka typowo Bollywood ale i jedzenie dobre, i skażnik pikantności, to pod Europejczyków zrobiony. Lassi Mango lub Bananowe za 6.3 złoty, nan za 3.4 złoty i potrawy od 10 złotych.

Smaki Gruzji(-30% na potrawy i napoje), przy ulicy Dietla. Idealne dla osób co zatęsknili smakiem kchinkali lub chaczapuri. Restauracja nie duża, ale za to bardziej Gruzińska niż Gruzińskie Chaczapuri na Rynku. W ofercie można znaleźć pysze kchinkali, zupę lobio, kchaczapuri adzuri ale także wina, piwa i oranżady prosto z Gruzji. Za 2 osoby (kchinkali, kurczak w sosie orzechowym, sałatkę z bakłażanem, kchaczapuri i 2 kieliszkami wina) zapłaciłem 45 złoty

A teraz perełki, gdzie karta nie działa

Burgery

Burgertata Garaż (Prochowa 14) albo na stojąco Burgertata (Krupnicza 6). Pionierzy food truck w Krakowie, z Burgerami. Przeróżne kombinacje i do tego można zamówić frytki belgijskie. Ceny, od 12 złoty

Balkan Express Grill, Floriańska 39. Komu brakuje cevapcici albo pljeskavica, to miejsce jest idealne dla niego. W kuchni kucharze z Serbii i FYROM, non stop na ruszt swiezutkie mielone mięso, i do tego bułki świeżo pieczone na miejscu. Do tego, sam wybierasz co chcesz żeby twój burger miał w środku! Za solidną porcje, to damy około 15-16 złoty. Studenci mają 10% obniżki.

Falafel

Szalom Falafel, Jakuba 21. Odkąd przyjechałem z Libanu, non stop szukałem tego smaku, świeżego i smacznego falafela, aż znalazłem Szalom. To jeden z nielicznych lokali w Krakowie, co można kupić koszerne jedzenie. Za dużą porcję falafela z dodatkami (rzodkiewka, smażony bakłażan, cukinia, humussem i świeżo zrobionego sos chilli na miejscu) to koszt 12 złoty w chlebek pita a w bułce 15. UWAGA, lokal działa według Szabatu. Otwarte od Niedzieli do Czwartku 10:00-22:00, Piątek 10:00-15:00, sobota zamknięte)
 Profil Relacje PM off
Mlody lubi ten post.

#125 PostWysłany: 11 Gru 2014 15:57 

srebrny
Zeus napisał(a):
Odkąd dostałem kartę opencard, to zacząłem degustacje różnych restauracji

hej zeus, czy moglbys cos wiecej napisac o tej karcie opencard ? w jaki sposob mozna ja dostac ?
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 11 Gru 2014 15:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Proszę bardzo ;)

karta-opencard-za-darmo,1502,44412

Jest oferta teraz: karta za darmo na 45 dni, albo 99 złotych karta na cały rok, a druga karta na 6 miesięcy za darmo :)

https://www.facebook.com/OpenCardPolska ... 6577516077
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#127 PostWysłany: 21 Gru 2014 00:09 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
czyli gdzie tanio i dobrze można zjeść i wypić..

Dziś parę zdań na temat KRAKO SLOW WINES na Lipowej koło Fabryki Shindlera [dzielnica Zabłocie].
Winiarnia i resto bar w jednym.

Moje odkrycie w tym miesiącu (porównuję do mojego upadłego wzorca z Sievre - Konfedereckiej4[Dębniki]):
- Przystępniejsza cenowo selekcja win z Wegier/Armeni/Gruzji :) tańsze regiony ale nie idą na skróty
- W ogole więcej etykiet do wyboru (na oko ~120)
- Brak smrodu tluszczowo-kuchennego
- Staff jak z pierwszych dni K4, rozmawia, naturalnie, jak w rodzinie

Moj faworyt wieczora:
Załącznik:
faw.jpg
faw.jpg [ 114.66 KiB | Obejrzany 2417 razy ]

Toaleta, gdzieniegdzie zwana klopem:
Załącznik:
klop.jpg
klop.jpg [ 135.38 KiB | Obejrzany 2417 razy ]

A jak impreza się rozkeci, to żona (?) właściciela ku trwodze gawiedzi tańczy na barze, zazwyczaj na weekendzie to norma w naszym zasmogowanym, aczkolwiek ukochanym grajdole:
Załącznik:
stol.jpg
stol.jpg [ 151 KiB | Obejrzany 2417 razy ]

Polecam !
 Profil Relacje PM off
PawelGa lubi ten post.

#128 PostWysłany: 21 Gru 2014 14:43 
Redaktor F4F

Fajne, już wiem gdzie się wybiorę po nowym roku! A konfederacką zamknęli??
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 21 Gru 2014 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
ciacho_majonez napisał(a):
A konfederacką zamknęli??

Nie, właśnie obchodziła 4 urodziny, ale imho podupadli.

Z winebaru zrobiła się restauracja, postawili kuchnie w drugiej sali, śmierdzi tłuszczem w całej knajpie - ciuchy do prania po wieczorze. Z fajnej, własnej selekcji właściciela nic się nie ostało (na początku sam jeździł do Włoch), na paletach przy kaloryferze (!) stoi nieciekawy wąski wybór dziwnego miksu od różnych lokalnych importerów. Widać że co im kto wciśnięto wstawiają, ostatnio od Makłowicza. Na tych kartonach wina śpi kot - wiadomo od kaloryfera i tektury ciepło.
Ale nie każdy lubi spożywać trunek z butli omiecionej kocim ogonem.. Wieczorem ~22 przy stole jakieś dziecko , na oko 14-16 lat, wsuwa makaron, poszedł na zaplecze po dokładkę, snuje się za barem, widać przeszkadza obsłudze,za mało makaronu więc idzie do kuchni tym razem po kartofle. Wieczna awaria terminala płatniczego. Ceny z kosmosu.

Póki co daję sobie z nimi spokój ; drażniąca parodia winiarni.
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez uważa post za pomocny.

#130 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:53 
Awatar użytkownika

możecie polecić jakieś dobre obiady domowe za przystępną cenę w centrum ?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:13 

niebieski
Wystarczy poczytać temat

#132 PostWysłany: 28 Gru 2014 18:18 
Awatar użytkownika

vrinks82 napisał(a):
możecie polecić jakieś dobre obiady domowe za przystępną cenę w centrum ?

Spawdź Kwadrans Lunch Bar - uważam że mają całkiem dobre jedzenie. Znajdziesz ich na Grockiej i na Karmelickiej.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 28 Gru 2014 21:23 
Redaktor F4F

Wybacz, ale jest to okropna knajpa typu 'sieciowka' i nikomu raczej nie polecalbym dan tam odgrzewanych :?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#134 PostWysłany: 29 Gru 2014 14:29 
Awatar użytkownika

Jadałem u nich przez kilka miesięcy zestawy dnia i za cenę 12 złotych uważałem je za całkiem dobry posiłek. Nie było mnie tam jednak od kilku miesięcy więc mogło się popsuć. Ewentualnie ja jestem mało wymagający i wszystko co ciepłe, dające się zjeść uważam za dobre :)

Podsumowując, ja nie narzekałem na jakość. Jeśli jednak w tym wątku przewinęły się jakieś ciekawsze propozycje to polecam skorzystanie z nich. Nie chciałbym mieć kogoś na sumieniu :)

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 02 Sty 2015 15:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

#135 PostWysłany: 29 Gru 2014 14:49 
Redaktor F4F

Jezeli ktos szuka czegos co cieple i za 12 zl to kwadrans jest ok, nikt sie tam nie otruje ;) ale w tej cenie to juz lepiej moim zdaniem skoczyc do koko dwa kroki dalej, zje czlowiek wiecej i lepszego jedzenia.

Jezeli natomiast ktos szuka czegos 'godnego polecenia', to raczej nie tam :)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 29 Gru 2014 21:39 

Polecam przetestowaną dziś pierogarnię Krakowiacy na Szewskiej 23.
Smacznie i tanio a do tego miła i uprzejma obsługa.
Duży wybór pierogów i nie tylko, a do tego fajne-gustownie urządzone wnętrze.
Ponoć w sylwestra mają mieć otwarte do 4tej nad ranem.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 29 Sty 2015 21:34 

Loty: 272
Kilometry: 530 365
Krajów: 36 / 17.4%
niebieski
Z szybkiego jedzenia mogę polecić stosunkową nową knajpę na Ruczaju - "Zacny Burger", zaraz przy Kauflandzie przy ul. Norymberskiej, w drodze na Kampus UJ.
http://www.zacny-burger.pl/

Fakt, że ceny może nie są najniższe, ale jakościowo naprawdę w porządku. Wołowina na duży plus, do niedawna mieli jeszcze burgera z łososiem, ale tydzień temu zmienili menu i już nie ma...
Polecam Bazylię i BBQ, duże buły są naprawdę duże i wystarczą na jeden porządny posiłek :)

ps. jak ktoś ma kartę All in UJ to 20% zniżki, na legitymację studencką -15%.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 20 Lut 2015 12:27 

Dla osób chcących ruszyć się poza ścisłe centrum, polecam 'chińczyka' przy ul. Kadeckiej w Krakowie, w okolicy Uniwersytetu Pedagogicznego, koło salonu Tmobile. Bardzo duże porcje w przystępnych cenach, minusem jest to że są tylko 4 stoliki więc nieraz ciężko o miejsce i trzeba się do kogoś dosiąść.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#139 PostWysłany: 20 Lut 2015 12:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W tym chińczyku to jesteśmy na ty :P 6 lat tam raz w tygodniu kupuję coś do jedzenie. Można wziąć połówki (i są naprawdę spore) a jak ktoś mieszka koło Bronowic, to może zamówić przez telefon, i odebrać w lokalu (dodatkowa złotówka za opakowanie) Menu tu https://dl.dropboxusercontent.com/u/341 ... l_menu.jpg (polecam Gong Bao, kurczak po Wietnamsku i kurczak w 5 smakach) tel. 12 636 80 55 uwaga: odbiera chamska baba taka czarna, która też obsługuje wiec nie wdaj się w dyskusje. Zgadza się - laska z wyglądu całkiem niezła ale chamska na maxa nie wspominając już o tym, że przy wydawaniu reszty lubi sobie skubnąć zeta lub dwa.

Nie daleko AGH, przy Czarnowiejskiej, znajduje się fajny loku, Obieżyświat. Jedzenie: Większość dań z kuchni meksykańskiej, tajskiej,ale są również polskie i staropolskie. menu: http://www.cafeobiezyswiat.pl/menu/kolacja/
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 23 Lut 2015 01:23 
Redaktor F4F

Moderator Zeus dorobił się nowego koloru? :D

Wydaje mi się, że o dwóch świetnych miejscach w Krakowie nie wspomniano, aż dziwne:

Bottiglieria 1888 - ul. Bocheńska na Kazimierzu - wspaniały wybór wina i dobrze dobrane pod to jedzenie. Do tego wystrój bardzo na plus, wino można kupić też do domu w lepszych cenach. Od czwartku do niedzieli raczej konieczna rezerwacja stolika, swego czasu nawet Nowicki coś o tym napisał: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... elkie.html

Stoccaggio - ul. Krupnicza - sklep i wine bar. Dobre zaopatrzenie, dodatkowo raz-dwa razy w tygodniu organizowane są tematyczne spotkania z pogadanką na temat danego wina/win/regionu, na które zapraszani są sommelierzy, hodowcy i inni znawcy. Spotkania oczywiście z degustacją :) warto z tego powodu zapisać się na ichniejszy newsletter.

Na mojej winnej mapie Krakowa te dwa punkty to absolutnie obowiązkowe miejsca.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość